מה שמדאיג הוא שאין שום סיבה שזה יראה אחרת במשחק עוד יומיים, ההרכב הזה מורכב טלאים על טלאים. אם בשנה שעברה אחרי מחצית איומה במשחק הראשון בויטוריה הקבוצה שיחקה מצוין בחצי השני ואותתה על מה שעתיד לקרות במשחק השני, השנה אני לא רואה מי שייקח על עצמו את המשחק בהר הגעש הזה. מכבי 10 דרגות מתחת ליוונים, אם מכבי מנצחת את שני המשחקים בנוקיה וכופה משחק חמישי שאפו ענק לדיוויד, אני פשוט לא רואה איך מנצחים אותם עם הסגל הזה. אין רכז ואין סנטר אמיתי. פרט לקבוצה עם גייסון וויליאמס וקווין מגי, אני לא זוכר קבוצה אנמית כזאת.
פשוט תענוג לראות את פנאתנייקוס. שחקנים כמו לנגפורד, סופו, אליהו - בחיים לא היו משחקים אצל אובראדוביץ'. מה שיש לדיאמנטידיס בציפורן של הרגל אין לשלושת השחקנים האלה ביחד.
אז אתה מודה בזה שהוא סתם רכז. אלוהים פחחח גם זה שהחלטתם שאתם לא רואים את המחצית השנייה רק מצביע על זה שאתם אוהדי הצלחות.
ריקי אתה צריך לקבל פרס מיוחד מהפורום הזה, הצלחת בשבועיים להחריב כל דיון אפשרי. אני ממליץ לך לראות את פרק 4 של העונה האחרונה מסאותפארק, כנראה שזאת הסיבה להיותך בפורום הזה ולכל התסכול שלך.
ריקי, לך תציע לדייויד שטרן לבטל את קשת השלוש או משהו בסיגנון, פשוט כי הת'אנדר צלפו 6 שלושות רצוף ופתחו פער לא הוגן...
אני מודה, כשהיוונים ברחו וויתרתי על המשחק...לא יפה, אבל פאו הצליחה לדעתי במשחק להראות לנו את כל הנקודות השליליות שיש בקבוצה של מכבי. אני מאוכזב, אבל לא מופתע. זה לא שחשבתי שאנחנו ברמה של ברצלונה או צסק"א. כרגע נראה שפנתינאייקוס קבוצה שבדיוק בנויה בצורה שחושפת לנו את כל הבעיות. צריך לזכור שמדובר אך ורק במשחק אחד, גם בנ.ב.א דברים כאלה קורים בפלייאוף, אבל מחר נוכל באמת לראות אם המשחק היה מקרה חד פעמי או יותר. אפשר כרגע להגיד שאין לנו רכז וסנטר טובים, שחסרים לנו את פארגו ופרקינס ושאליהו לא שחקן שיוביל אותנו לארץ המובטחת, אבל בוא נחכה עם כל המסקנות. היום אנחנו יכולים לקבור את הקבוצה ומחר היא פתאום הופכת למועמדת להגיע לאיסטנבול... מחר נדע יותר...
שי, אין לי בעיה עם הפסד וגם לא אם נפסיד 0-3. יש לי בעיה שקבוצה עם שם כמו של מכבי ת"א ועם שחקנים שמקבלים מאות אלפי דולרים ונראים כמו שנראו אתמול בחצי הראשון. זה בסדר להפסיד ואפילו להפסיד בהפרש גבוה, אבל לפחות לראות קצת הקרבה, משהו. בלאט איחר בטיים אאוט שלו והירוקים שטפו את המגרש שנגמר כבר ברבע הראשון. גם אם מכבי יקחו את הגביע, אני לא חושב שהקבוצה הזו צריכה להשאר. יש שחקנים עם הרבה סימני שאלה לגביהם בשנה הבאה שבראשם היחיד שאולי אפשר לשעת בוודאות שלא ימשיך וזה מאלט, לדעתי מהזרים הגרועים שמכבי הביאו בעשור האחרון. נראה מתי מכבי יבינו שלא כל שחקן שצולף 30 נקודות נגדה בקבוצות כמו מגדל ירושלים וחניון אוסישקין צריך להיות מצורף לקבוצה... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/mad.Xxx רק לחשוב שהחמור הזה היה אמור להחליף את ג'ורדן פארמאר.
הסטטיסטיקה שהתפרסמה בידיעות אומרת הכל. השחקן ששיחק הכי מעט אצל אובראדוביץ' שיחק 12 דקות. אצל מכבי זה פאפאלוקאס עם 3 דקות מסכנות, בדיוק במשחק שצריך בעל בית שיודע לרכז משחק כמו בן אדם ועוד אחד שמכיר את הקבוצה הזאת יותר טוב מכל אחד אחר. אבל לא, בורשטיין הסוס מת הזה משום מה נהיה שחקן חמישייה (אני באמת לא מבין למה בלאט כל כך כועס אחרי שהוא מאבד כדור במתפרצת שהופכת למתפרצת נגדית וסל בצד השני. מה הוא מצפה? שיוביל כדור באותה המהירות והיעילות כמו דורון פרקינס?), מאלט שהוא בן אותו הגיל כמו פאפאלוקאס (ולכולם ברור שהפערים ביכולות שלהם הם תהומיים) משחק יותר, אוחיון משחק יותר, בלו לא פוגע כל המשחק ומשחק כמעט הכי הרבה, אליהו שלא שווה כלום נגד שום קבוצה שהיא מעבר לרמה של טופ 16 משחק יותר. אסיסטים - פי 2 ליוונים, ככה זה קבוצה שבנויה על רכזים אמיתיים כמו שאראס והיהלום מול קבוצה שבנויה על סוליסט כמו לנגפורד ורכז כמו אוחיון שעשה התקדמות אבל לא שייך לרמות האלה. ועוד משהו שאני כבר שנים לא מבין - למה במכבי ת"א מתעקשים לשחק בלי גבוהים אמיתיים. שון ג'יימס הוא השחקן הכי גבוה בקבוצה והוא לא נספר, סופו הכי גבוה אחריו עם 2.06 והנדריקס סנטר שני עם 2.03. פלא שכל משחק נגד סוללת גבוהים נגמר במפלה? ומילא אם היה קו אחורי לוחץ כמו בשנה שעברה שחיפה על זה אבל גם את זה אין, אז לאיזה ניסים הם מצפים בדיוק? אין רכז אמיתי (או לפחות אחד שנספר), אין סנטר אמיתי חוץ מסופו שהוא שחקן של 20 דקות למשחק ביום טוב ונגד קבוצה חלשה, וזה לא שיש את קובי או לברון או דוראנט בשאר העמדות. מה שקרה אתמול זה בדיוק הפערים בין שתי הקבוצות האלה, שום חוסר מחויבות ושום נעליים.
השאלה הכי גדולה היא למה מכבי ויתרו על פיני גרשון, אשכרה שלוש פעמים אלוף אירופה בשביל דייויד בלאט שחוץ מאליפות מקרית עם רוסיה ועוד אליפות איטליה עם פורטידו לא זכה בכלום בקריירה שלו.
פיני גרשון, בטח בעונתו האחרונה, נראה כמו מי שלא בדיוק מתעסק רק בכדורסל, אלא בכל מיני מלחמות מסביב. חוץ מזה, שדיוויד בלאט הוא איש כדורסל מבריק, שכמות הידע שלו בענף היא הרבה מעבר למה שמראה הרזומה (המרשים גם ככה) שלו. אף אחד, כולל אתה, לא היה מעלה בדעתו לשאול שאלה כזו בעונה החולפת.
ודיויד הוא בנוסף סקאוט שחקנים בחסד עליון ומאמן הגנה מהמוכשרים שהיו באירופה. הוא הרכיב את החבורה המנצחת של תחילת המילניום עם פארקר, שאראס, באסטון וויצ'יץ' וגרשון שגם היה לו חלק נכבד מההצלחה, מאוד נהנה מהעבודה של בלאט בלשון המעטה.
דווקא כן, גם בעונה החולפת מכבי לא הציגה כדורסל גדול, שלא לדבר על זה שהיללו את המקום השלישי שלו ביורובאסקט לאחר שהנבחרת שלו קיבלה הגרלות קלות בזמן שצרפת שקיבלה את ההגרלות הכי קשות ניצחה אותה די בקלות שלא לדבר על הכדורסל הבכלל לא גדול שמכבי שיחקה וגם על ההפסד בגמר בו הם היו אומללים. אני לא חושב שבלאט הוא מאמן כדורסל יותר טוב מצביקה שרף או מפיני גרשון, זה שהוא פחות עממי מהם לא עושה אותו גאון כדורסל. זה בדיוק כמו שני המאמנים האיטלקים הטובים ביותר כיום, אטורה מסינה היותר אליטיסטי שהוא נורא מחושב ושקול וחושב המון על טקטיקה לעומתו סימונה פיאנג'יאני היותר עממי שהוא מאוד אמוציונלי ותמיד דואג להטריף את השחקנים שלו, ההבדל הזה הוא לא מה שעושה את מסינה מאמן יותר טוב מפיאנג'יאני.