ליברפול 2016/17

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Mellow29, ‏8/7/16.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

שומר אותם זה לא צריך להיות קריטריון כי המשחק פה יותר קשה משמעותית מיום שני.
    אם זה מה שאתה רוצה לעלות זה כבר משהו אחר.
    1-0 קטן? ברור. שיהיה מנבדל ומעבירה ובדקה אחרי תוספת הזמן מצידי.

2. Walkon משתמשים של כבוד היכל התהילה

https://pbs.twimg.com/media/C1B1Y00UQAAehDB.Xxx

כשמדובר בקלופ מה שמושך את העין זה בעיקר האופי והטיפוס שהוא, שווה לציין שהאיש גם יודע את הטקטיקה שלו. איזה מנג'ר, בחיים לא הרגשתי אופטימיות לעתיד כמו שהוא גורם לנו להרגיש, יש לי 100% בטחון ואמונה בו, והדבר הטוב ביותר זה שהוא פה לטווח הארוך.

Bill Shankly ו-Scouser Tommy אוהבים את זה.
  3. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

לגמרי. כמו שקאררגר אמר, השחקן הכי חשוב של ליברפול הוא המאמן...יורגן קלופ.

בהסתכלות קדימה, מקווה מאוד שננצח בסנדרלנד. אז אני אשב לראות טוטנהאם-צ'לסי ברביעי וממש אהיה בעד ספרס.
    צריך לראות מחר מחרתיים מי כשיר לעלות ומי נראה קצת עייף ולעשות את השינויים הנכונים, חשוב שנראה שם התלהבות אחרת יעקצו אותנו.

נערך לאחרונה ב: ‏31/12/16
  4. oranfu Member

ניצחון גדול. למרות הרכב לא אופטימלי (בלי מאטיפ וקוטיניו) החזקנו את סיטי על 0 מצבים. ממש כלום.
    אמנם לא היה לנו משחק טוב מבחינה התקפית (גם אנחנו בקושי ייצרנו משהו) אבל הלחץ שלנו גמר אותם.
    כולם היו טובים מאוד בכל הקשור להגנה. מבחינה התקפית היינו מאוד רשלנים עם המסירה האחרונה.

גול גדול של ווינאלדום.

סוג המשחק שראינו היום זה לא משהו שאנחנו רגילים לראות (וגם ביקורת על קלופ שלא יודע לעלות בצורה "טקטית" למשחקים). לא השתוללנו התקפית, סגרנו מצוין בהגנה ולקחנו בשיניים ניצחון על יריבה ישירה.

owen11111 אוהב/ת את זה.
  5. Walkon משתמשים של כבוד היכל התהילה

ווינאלדום היה טוב היום וזה לא רק השער, קרדיט איפה שמגיע. הוא הראה קצת יותר יוזמה ויכולת התקפית מבד"כ, יכול להיות שזה הבטחון מהשער המוקדם שלו אבל גם יכול להיות שזה עניין של עמדה - הוא היה הקשר ההתקפי ביותר בשלישייה, עם פחות אחריות הגנתית, כשבדרך כלל השחקן הזה הוא ללאנה.

בסנדרלנד צריך לבצע קצת שינויים, אני הייתי מכניס את סטארידג' להרכב אולי במקום פירמינו, אבל חוץ מזה הרבה תלוי בכשירות של קוטיניו ומאטיפ, הלוואי שקוטיניו כשיר לפתוח אבל אני בספק אחרת הוא היה לפחות על הספסל היום, לדעתי יהיה רק על הספסל בשני. מקווה שלפחות מאטיפ יחזור להרכב, בחיי שאני הייתי זורק החוצה את לוברן עבורו אבל זה לא יקרה.

בכל מקרה אין תירוצים למשחק הזה - גם סנדרלנד שיחקה היום וחטפה תבוסה מברנלי, באמת שמדובר בקבוצה די מעוררת רחמים.

6. Big Virgil Member

פחדתי מאוד מהמשחק הזה, אבל קלופ הוכיח בפעם האלף שיש בעל בית אמיתי באנפילד סוף-סוף.
    שוב הוא מפתיע והפעם מציג לנו עמידה טקטית מצויינת שלא ראינו מאז ימיו העליזים של בניטז בליגת האלופות. זה עלה לנו אמנם בחוסר דיוק ובקשיים ביציאה קדימה שלרוב זורמת אצלנו, אבל זה לגמרי זניח. בגלל שהקבוצה הייתה ממש מיקשה אחת קשה להצביע על שחקנים חלשים במיוחד או חזקים במיוחד, אבל אם בכל זאת צריך אני הולך על מילנר. שיחק מול סטרלינג הבוגד הקטן שמהיר ממנו אולי פי 5, אבל מילנר הצליח להתמודד עם זה לא רע בכלל עם קצת עזרה פה ושם. לדעתי ההצבה של סטרלינג בימין ולא בשמאל כשהוא עם הרגל ההפוכה הפתיעה אותנו, אבל מצד שני עלתה לסיטי יותר כי היא הוציאה את סילבה מהמשחק.

מתחילים את 2017 בעמדה מצויינת, רק צריך למצוא את מי קונטה משחד שם בהתאחדות והאליפות שלנו.

owen11111 אוהב/ת את זה.
  7. owen11111 Member

ניצחון חשוב מאד. בקצב צבירת הנקודות הנוכחי בליגה, כל ניצחון הופך להיות הכרחי. אבל כשאתה פוגש יריבה ישירה שלך על המיקום, משחקים כאלה באמת הופכים להיות משחקים על 6 נקודות. דיברתם על זה שמה שמרשים במיוחד בניצחון הזה זו הדרך בה הוא הושג. לא במשחק יוצא דופן שלנו, לא באיזה התפרצות התקפית מרשימה. לחלוטין משחק בניטזי של עונת 08/09. מניח שרוב האוהדים הניטרליים לא נהנו מהמשחק, בלשון המעטה, אבל כל כך מתוק לנצח משחקים כאלה.

חשוב לשים לב שאנחנו כבר משחק רביעי ברצף ללא מאטיפ. בכולם ניצחנו וספגנו רק שער אחד.
    אומנם יש הרבה בביקורת על לוברן, אבל אי אפשר להתעלם מהשיפור שחל במשחק ההגנתי שלנו, גם ללא שחקן ההגנה הטוב ביותר שלנו. חלק גדול מהקרדיט מגיע לשידרוג מהיכולת ההגנתית של הקישור שלנו. הנדרסון אומנם לא מחלץ כדורים ברמה של קאנטה, אבל המיקום שלו השתפר בצורה מאד בולטת מאז מחזורי פתיחת העונה, ובנוסף הוא מגן טוב מאד. קשה לעבור אותו באחד על אחד, והיכולת האתלטית שלו מאפשרת לו להצמד כמעט לכל שחקן התקפי ולהכריח אותו להעביר את הכדור לצדדים. מקווה שהפציעה שלו לא רצינית.

כאן המקום כאן להזכיר את ווינאלדום. ההופעה שלו אתמול הייתה הכי טובה שלו עד כה במדים שלנו. לדעתי היה השחקן הכי טוב שלנו על המגרש ב-60 הדקות הראשונות. בחצי השעה האחרונה הוא נעלם, יחד עם כולם מהחלק ההתקפי יש לומר. אבל בדיון שנערך כאן לפני כמה ימים עליו הייתה חסרה, לדעתי לפחות, התייחסות לתרומה שלו לאספקט ההגנתי. התקפית הוא באמת הרבה פעמים מסוגל להוציא מהדעת עם הפעולות שלו, שהיו חסרות ביטחון להחריד. דווקא אתמול, כנראה בזכות השער המוקדם הוא שיחק עם הרבה יותר ביטחון, ואפילו אזר אומץ לבעוט לשער!
    אבל הגנתית הוא לא מקבל את הקרדיט שמגיע לו, גם אתמול וגם במשחקים הקודמים (במיוחד מול אברטון ומידלסברו). הוא מחלץ כדורים, לא קל לעבור אותו והוא שחקן הגנה לא רע.

כל כך חבל שמחר זה המשחק האחרון של מאנה איתנו בחודש הקרוב. איתו ובלעדיו אנחנו פשוט קבוצה שונה לחלוטין. החיסרון שלו עשוי להיות משמעותי מאד, על אחת כמה וכמה נגד קבוצות כמו יונייטד וצ'לסי שהוא ממש שובר שיוויון ככלי התקפי מולן.
    נקווה מאד שהחזרה הקרבה של קוטיניו תחזיר את הניצוץ ההתקפי שקצת נעלם לנו.

לאלנה פשוט אדיר. ביי פאר השחקן הכי טוב שלנו העונה (וזו חתיכת תחרות קשה). הוא פשוט המנוע ההתקפי שלנו. ההצבה שלו אתמול בשלישייה הקדמית בסופו של דבר הביאה את התוצרת הרצויה (יופי של בישול ברגל שמאל), אבל כל רגע שהוא לא חלק משלישיית הקישור אנחנו מאבדים את היכולת האדירה שלו לשחרר את המשחק ממרכז המגרש לחלק הקדמי. במשחק מול סטוק, כמו מול מידלסברו וכמו לא מעט משחקים העונה, זה מאד בולט לעין.

מעניין לראות איזה הרכב קלופ יעלה מחר. אני בספק אם נשחק שוב ללא חלוץ מרכזי, וייתכן ויהיה צורך במעט רוטציה. נקווה שהנדרסון כשיר, כי פציעה שלו זה פחות או יותר הדבר האחרון שאנחנו צריכים לעונה הזו שלנו. אין לי ספק שנציב לפחות חלוץ אחד בהרכב מחר, ואם כן אני הייתי בוחר באוריגי על פני סטארידג'. אבל לא אתפלא אם קלופ יחליט לשחק עם שניהם יחד. פירמינו נראה אתמול רע. לא שולל את הרעיון לתת לו להתחיל מהספסל במשחק בשני.

אה כן, ו-43 נקודות אחרי 19 מחזורים. 11 נקודות מתוך 15 אפשריות נגד הטופ 6. ללא השחקן הטוב ביותר בקבוצה כבר 7 מחזורים. וכמו שקלופ אמר, בסה"כ 6 נקודות אחרי קבוצה שמנצחת 13 משחקים ברצף. מדהים כמה אמונה יש לי בקלופ, לא משנה איך תראה מחצית העונה השנייה, יש לי אמונה מלאה בכל מה שיעשה. פעם ראשונה שאנחנו מגיעים לינואר ופשוט לא מטריד אותי אם נחתים מישהו או לא.

Liverpool-Forever ו-Coutinho10 אוהבים את זה.
  8. Rushie Member

היה שער מצוין של ווינאלדום, עם זאת אני לא ראיתי ממנו הופעה טובה במיוחד. ספרתי לו עדיין הרבה איבודים במסירות פשוטות שפחות בלטו לאור חוסר הדיוק הכללי של הקבוצה.
    גם בהתקפה הוא לא מספיק "אמיץ". מבחינת לחץ והשקעה הוא עושה את העבודה.

פירמינו היה רשלן מאוד אתמול בכמה מצבים קריטיים. אם זה היה עולה לנו בנקודות הרבה אצבעות מאשימות היו מופנות כלפיו. באמת נראה קצת עייף ולא בעניינים לאחרונה למרות השער מול סטוק.

כיף לראות איך אנחנו עולים למשחקים הגדולים תחת קלופ. כל הקבוצה באה מרוכזת ועם ביטחון. יד של מאמן.

oranfu אוהב/ת את זה.
  9. oranfu Member

פירמינו פחות בכושר אבל הוא לא מפסיק לעבוד על המגרש. הוא חשוב לנו מאוד. כמה פעמים הוא הגיע לאגף לסגור את החרא הקטן סטרלינג?

שוב רושמים פה שלא מוטרדים אם יגיע רכש בינואר ושוב זה מחרפן אותי (אפילו שזה מגיע ממישהו שאני מאוד מעריך את הדעות שלו, אואן). למה לחשוב "אפשר אולי להסתדר בסגל הנוכחי" במקום "בוא נחזק את הסגל הנוכחי על מנת להגדיל את הסיכויים"?

סומך על קלופ והכל, אבל זה לא סותר.

אגב, לכולנו ברור שלמרות שהוא כבר עזב, לוקאס הולך לפתוח מחר ולחרבן לנו את המשחק כן? לבכות.

10. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

מסכים עם אורן. עם כל הכבוד לקלופ, מישהו (טוב) צריך לשחק במגרש בסופו של דבר. ואתם צריכים מישהו כזה.

לגבי פירמינו: הוא היה רע אתמול כמו כל השחקנים במגרש, אבל לכו תראו מי התחיל את ההתקפה בשער שלכם.

oranfu אוהב/ת את זה.
  11. alexshw Member

אם כבר לשחק את המשחק השני באופן כל כך צמוד לראשון ועוד בחוץ אז מול סנדרלנד. כן לוקאס או לא לוקאס.
    יריבה בהזמנה ממש.

12. oranfu Member

אל תזלזל ביכולת של לוקאס לחרב עונה.

Scouser ו-אלעד אוהבים את זה.
  13. Scouser Member

אין כמו סנדרלנד שהיא השאריות של השאריות של השאריות של יונייטד כדי לעקוץ אותנו. בד"כ הולך לנו מולם אבל אי אפשר לדעת וכל עוד ג'ון אושיי בסביבה ובמיוחד ג'רמיין דפו (סקורר מטורף) אי אפשר להיות רגוע. נקווה שבוריני האגדי יפתח.

Scouser Tommy אוהב/ת את זה.
  14. Mellow29 Kopite

לא חושב ש"פירמינו היה רע כמו כל שאר השחקנים במגרש", ובכלל אני לא מבין מאיפה נובע חוסר הקרדיט שלך (אלעד) הזה להופעה שלנו אתמול. בעייני זה היה נצחון אדיר שלנו מבחינה טקטית, ואחרי שנים שמתלוננים (אצלנו, ובכלל באנגליה) על החולשה הטקטית של קבוצות אנגליות, אני חושב שצריך לתת קרדיט לקבוצה שמנצחת משחק צמרת גדול בצורה מאוד טקטית ולא בכדורגל מרחבה לרחבה כמו שהיה די אופייני במשחקי צמרת באנגליה בשנים האחרונות. כן, הרבה מסירות פשוטות התחרבנו לשחקנים שהייתי מצפה מהם להרבה יותר דיוק, אבל אפשר להגיד גם שזה נובע מהעבודה הגדולה מהרגיל שהשקענו בהגנה. לחץ על כל המגרש זה משהו שאולי כבר התרגלנו אליו מליברפול הנוכחית, אבל לשמור קבוצה עם כ"כ הרבה איכות התקפית כמו סיטי על 0 מצבים ו-15 דק' טובות של כדורגל במשחק שלם זו עבודה הרבה יותר קשה מלפרק את האל או מידלסבורו.

זו הייתה עבודה קבוצתית גדולה של 12 השחקנים ששיחקו אתמול, אבל במיוחד לדעתי מגיעה מילה טובה למילנר וקלאבן. הראשון פתח את המשחק רע וגם סיבך את השני עם מסירה גרועה שגרמה לכרטיס צהוב, אני חושב שבשלב הזה רוב אוהדי ליברפול ציפו לערב ארוך מאוד באגף. אבל אחרי 5 הדק' הראשונות מילנר ניצח פשוט בכל מאבק מול סטרלינג, שהוא אולי המבחן האולטימטיבי עבור מגנים בליגה הזו. כשמילנר התחיל את התפקוד שלו כמגן שמאלי, ציפינו שהקושי שלו יגיע מול קיצוניים זריזים עם הכדור ברגל כמו סטרלינג ואדאמה טראורה - בשבועיים האחרונים הוא התמודד עם המבחנים האלה בצורה יוצאת מן הכלל. אני לא יודע כמה מגנים שמאלים טובים ממנו יש העונה באנגליה, מגיע לו לקבל הרבה יותר קרדיט מהאוהדים שלנו.
    קלאבן הסתבך עם כרטיס צהוב מוקדם מאוד, וגם לגביו כבר דמיינתי את הרע מכל. בפועל, מאז הצהוב בדקה החמישית הוא פשוט זכה בכל כדור, לא נאלץ בכלל לתקל אלא הרוויח כדורים בזכות מיקום נכון וקריאה מצויינת של המשחק. בכלל מדהים אותי שסיטי שילמו 50 מ' פאונד על בלם "נוח עם הכדור" ועוד איזה 20 מ' על שוער עם "משחק רגל" - אנחנו הבאנו ב-5 מ' איזה נגר אסטוני שרגע השיא שלו היה הופעה בליגה האירופית עם אאוגסבורג, והוא נראה שקט פי כמה וכמה מהם.

oranfu ו-Liverpool-Forever אוהבים את זה.
  15. alexshw Member

רק אם יזרקו בלונים למגרש

מצב נושא:
הנושא נעול.