ליברפול 2016/17

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Mellow29, ‏8/7/16.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

מלו,

יש לי תחושה שכאוהד של ליברפול הייתי מדבר כמוך, אבל כאוהד מהצד אולי - גם אם זה לא נשמע כ״כ הגיוני במקרה הנ״ל - לפעמים מסתכלים על הדברים אחרת. ברמה הקבוצתית אין לי דבר אחד חיובי לציין אצלכם מלבד משחק לחץ מצוין עם 3 שחקנים על הכדור ללא מעט פרקים במהלך המשחק, בעיקר במחצית הראשונה (ואולי גם זו הסיבה שקלופ העדיף לשחק עם עוד קשר במרכז השדה מאשר אוריגי).

אם הייתי אוהד ליברפול הייתי מרוצה באופן חד משמעי, אבל כאוהד מהצד ציפיתי לכדורגל ברמה הרבה יותר גבוהה. לא הרגשתי כאן איזו הופעה טקטית משובחת כמו סתם כדורגל מאוד מבולגן ולא מספיק טוב משני הצדדים ברוב המשחק. הייתה כמות דיי אסטרונומית של כדורים שהלכו לאיבוד, אם זה בקרקע ואם זה באוויר (דבר דיי מפתיע מקבוצות של פפ - ראה ערך: כדורי עומק לעבר אגוארו שנראה אבוד).

אגב - מסכים איתך לגבי מילנר וקלאבן.

2. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

אלעד, אני לא ממש יודע מה היה הגורם אבל אני יודע שמנ סיטי הגיעה ל0 מצבים.
    עכשיו אפשר להתפלסף למה זה קרה, אולי יום נוראי שלהם, אולי זה ההכנה הטקטית שלנו. אולי שילוב.
    אני לגמרי נותן לנו חלק מהקרדיט כי החלק הקדמי שלהם פשוט נהדר, אני לא חושב שהם יכולים להיות מספיק רעים בשביל לא להגיע לשום מצב נורמלי 90 דקות.
    דה ברוינה ואגוורו הם 2 מהטופ 10 בליגה ואולי יותר מזה, הם לא הורגשו אפילו לרגע.
    משהו טוב כן עשינו. אם נצליח לגרום להזאר וקוסטה לא לעשות כלום נגדנו (או שנניח הנחה סופית שהזאר וקוסטה פשוט לא עשו כלום מאיזשהיא סיבה) ב31.1 מה הסיכוי שלנו לנצח את צ'לסי?
    בסופו של דבר ברור לי שנייטרלים ציפו לניצוצות מהמשחק הזה, אני בעצמי חשבתי שיהיו בו המון גולים, לא ראיתי את זה הולך לכיוון של 1-0 קטן למישהי.

מילנר ענק...איזה שיחוק של קלופ. ממש לקבל שחקן עם ערך מוסף משום מקום.
    פתאום רעיון שכזה של לקחת קשרים ורסטילים שלך ולהציב אותם בתור מגנים נשמע כמו איזה משהו שיכול להיות מאוד מעניין גם עבור קבוצות אחרות.
    זה ולאלאנה - גאוניות. אם רק היה משחק אותה עם השוער במקום להביא בלם ממיינץ...

Big Virgil, oranfu ו-אלעד אוהבים את זה.
  3. Mellow29 Kopite

אני לא טוען שזה היה משחק נעים לצפייה לאוהד הנייטרלי או ששחקני שתי הקבוצות היו בשיאם. היו רגעים ארוכים מאוד במשחק שהוא נראה כאוטי מאוד, עם 4-5 איבודים ברצף ובלאגן לא נורמלי... ועם כל זה, וכל האיכות של סיטי על הנייר, היית מצפה שמשהו יפול לטובתם. אבל לא נפל כלום, הייתה להם בעיטה אחת למסגרת וגם היא מ-30 מ'.
    אני חושב שמשחק ההתקפה שלנו נפגע בגלל ההחלטה של קלופ לעבות את המרכז עם צ'אן במקום אוריגי, ההעברה של ללאלנה לאגף כדי לעזור למילנר להתמודד עם סטרלינג והעובדה שנשארנו עם שלישיה יחסית מוגבלת התקפית במרכז השדה. בתמורה די שיתקנו את דה ברוינה וסילבה, וסטרלינג אחרי כמה דקות טובות גם נחנק מול מילנר ושריקות הבוז של הקהל שלנו.

עם קריצה לדיון המקביל שבו מתווכחים לאיזו ליגה יש יותר גדול, אני פשוט מרגיש צורך לציין שצריך להיות איזון בביקורת על הכדורגל באנגליה וביחס להופעה שלנו אתמול. אחת התלונות העיקריות על הכדורגל באנגליה זו רמת אימון נמוכה, טקטיקה רעה (או שיש לומר מחסור בטקטיקה) והרבה יותר מדי end-to-end football. והנה קיבלנו משחק צמרת שבו הייתה לא מעט טקטיקה שלנו שהתמקדה בניטרול היריב גם על חשבון ההתקפה שלנו, ניסון להאטת הקצב ועקיצה במתפרצות. כשזה מסתיים בנצחון 1-0 ולא רק בתיקו 0-0 א-לה מוריניו, אני חושב שאפשר לתת פה קרדיט לקלופ על הופעה טקטית מצויינת. אי אפשר מצד אחד לבקר את הכדורגל באנגליה על כך שהוא מבולגן מדי, ומצד שני להתלונן כשמקבלים משחק מבוקר ולא מבולגן. אם המשחק הזה הבטיח הרבה לאוהד הנייטרלי ולא קיים, אולי זה סימן שהכדורגל האנגלי משתפר דווקא בתחום הטקטי?

אני מקווה שזה נמצא פה בארכיון שאני הצעתי להעביר את ללאלנה לשלישיית הקישור עוד כשרודג'רס היה המאמן. קלופ גאון אבל אני ראיתי את זה לפניו...

oranfu ו-Liverpool-Forever אוהבים את זה.
  4. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

האם קלופ וליברפול תרמו לכך שסיטי תאבד את עצמה? כמובן. לתייג את זה כ״טקטיקה מצוינת?״ או ביצוע ברמה גבוהה (בעיקר התקפית) - על זה אני כבר לא מסכים. גם אם דעותינו חלוקות לגבי זה, אני באמת חושב שהמשחק היה ברמה מאוד נמוכה ולטעמי עם מעט יותר ריכוז של שחקני המפתח משני צידי המגרש גם היה מסתיים ביותר שערים. יש מבוקר ויש מבוקר. יש טקטיקה ויש סתם בלאגן; בשנה שעברה היה משחק עונה בין יובנטוס לנאפולי שנגמר 1:0 בלבד למארחים. זה היה אחד המשחקים הטובים שראיתי בשנים האחרונות. שם ראית ״טקטיקה מצוינת״ בשני צידי המגרש.

אגב, לא רואה בדיוק איפה האטתם את הקצב. כן היה משחק מהיר מצד לצד, רק עם המון איבודי כדור לאורך כל המגרש במקום שמישהי כבר תעניש את השניה. לי הרגיש שעם מעט יותר ריכוז מצד שחקני המפתח ששיחקו אתמול, היינו רואים הרבה יותר שערים אתמול.

5. Mellow29 Kopite

לא רשמתי שהיה ביצוע ברמה גבוהה שלנו בחלק ההתקפי - בזבזנו לפחות שלושה מצבים טובים אחרי שעלינו ליתרון; אני כן חושב שמהקישור ומטה נתנו משחק מצוין ובעיקר בלי טעויות פאטליות כמו שאנחנו אוהבים. לא חושב ש"חוסר ריכוז" מנע מסיטי להגיע למצבים, הם הגיעו לרחבה שלנו אולי פעמיים ולא באמת יצרו מצבים טובים אלא רק "כמעט..." מצבים. כשמדובר בקבוצה התקפית כ"כ מסוכנת לדעתי מגיע קרדיט לכל ה-11 שתרמו הרבה לעבודה ההגנתית.

לא ראיתי את המשחק של יובנטוס נגד נאפולי אבל באופן כללי קשה לי להשוות את הכדורגל האנגלי לאיטלקי. בכל מקרה אתמול זה היה משחק הרבה פחות "אנגלי" מבדרך כלל, במיוחד בהשוואה להארד-רוק שהתרגלנו לראות תחת קלופ. שלחנו הרבה פחות שחקנים קדימה, היינו יותר אחראים במרכז המגרש, הצלחנו להרוויח שוב את השליטה אחרי דקות לא פשוטות במחצית השנייה ו-to see out the game. זה לא היה לגמרי מוריניו ובניטז של אמצע העשור הקודם, אבל זה מתקרב לזה ומאוד רחוק מהבית זונות של ונגר/פלגריני. מאוד מרוצה מזה, ובאופן כללי לדעתי קלופ מוכיח במפגשים נגד הגדולות שלא מדובר ב"סתם מוטיבטור" (כמו שחלק ממבקריו טענו) אלא גם אחד שיודע להכין קבוצה מצויין למשחקים ספציפיים.

oranfu אוהב/ת את זה.
  6. oranfu Member

היה משחק מאוד לא אופייני לנו. מבחינה התקפית היינו רעים מאוד. גם לא הרפתקניים כרגיל וגם מאוד מאוד לא מדוייקים.
    אמנם לא ייצרנו הרבה, אבל אני משוכנע שזה בגלל שעלינו ליתרון מוקדם. לא היתה סיבה לקחת יותר מדי סיכונים והיציאות שלנו קדימה היו מספיק מסוכנות (מבחינת האפשרויות, לא הביצוע בפועל). מה הכוונה? היו לנו כמה וכמה התקפות שהמסירה האחרונה מנעה מאיתנו לעמוד מול שוער (אוריגי למאנה, מאנה לפירמינו, פירמינו ללאלאנה, מילנר לפירמינו היו הכי בולטות שזכורות לי). אלה התקפות בחלק המגרש של סיטי עם יתרון מספרי ושחקנים פנויים שלנו בעמדות מצוינות ולא סתם.

אבל, מבחינה הגנתית, שיתקנו את סיטי לחלוטין. מישהו ראה אתמול את דה-בריינה? כלום. סילבה? פעולה אחת כל המשחק. אגווארו? בעיטה ברגל שמאל מ30 מטר זה כל מה שהוא סיפק אתמול.
    קלופ דיבר לפני המשחק על זה שנצטרך למנוע מאגווארו את הכדור ועשינו בדיוק את זה.
    עלינו בהרכב מבוקר יותר, נעלנו את האמצע והעבודה של מילנר, לאלאנה ופירמינו גמרה את סטרלינג. סיטי נכנסו לנו לרחבה פעמיים כל המשחק.
    בניגוד להרגלינו, גם לא לקחנו יותר מדי סיכונים עם הכדור. הלכנו הרבה מאוד פעמים עם כדור מהיר להתקפה וויתרנו על הנעת הכדור מאחורה. זה אילוץ גם בגלל שלאלאנה לא שיחק בקישור (מה שגורם לקישור שלנו להיות נגרי למדי) וגם בגלל שלא איפשרנו לסיטי לקחת לנו כדור באזור מסוכן על ידי הפעלת לחץ.
    ז"א ירינו לעצמנו ברגל על מנת להרוג את סיטי.

כמובן שלא הכל בגלל גאונות שלנו אבל כמו שגיל אמר, אם את סיטי בהרכב הכי חזק אנחנו מחזיקים על 0 מצבים משחק שלם (כשהם בפיגור ממש מההתחלה) אז כנראה שעשינו משהו טוב.
    זה שאנחנו ליברפול ואשכרה הצלחנו לעשות את זה בלי שלוברן (או איזה ליצן רנדומלי אחר מהחלק האחורי) יאבד ריכוז ויפרגן להם גול זה מה שהכי מפתיע פה כמובן.

Mellow29 אוהב/ת את זה.
  7. Mellow29 Kopite

8. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

רק שינוי אחד. וגם הוא כפוי.
    מקווה שנראה מספיק אנרגיות, אם לא נראה אנרגיות לא ננצח.

9. Walkon משתמשים של כבוד היכל התהילה

מגיע לנו, ברגע שאתה מכניס את פח הזבל הזה כדי לסגור משחק מגיע לך שהוא יעשה עבירה טיפוסית וצפויה להחריד שתוביל לשוויון. הלוואי שקלופ למד מזה לקח, אבל על מי אני עובד, השחקן הזה ימשיך להתעלל בנו עד היום שהוא ולא אף אחד אחר יחליט שמספיק.

2 נקודות לפח באחד המשחקים הקלים של העונה על הנייר, חבל.

oranfu ו-Scouser Tommy אוהבים את זה.
  10. Esomech Member

הפסד של קלופ כולו קלופ
    מאנה ופירמינו לא היו צריכים לפתוח.
    ואם מילנר לא היה כשיר מספיק אז גם הוא לא היה צריך לפתוח.
    והדובדבן שבקצפת לוקאס האפס המאופס הזה שנים על גבי שנים הוא ממשיך לדפוק אותנו מדהים. קלופ לא לומד ? למה לא סטיוארט כשמשחק נראה נהדר אבל לא לוקאס הנוכל הזה ישחק

11. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

דיי כבר, דיי, דיי, דיי. לא יכול יותר. נגמר. מתי יגאלו אותנו מהשחקן הזה? מתי מאמנים יפסיקו להכניס את השחקן הכי לוזר שהמועדון הזה ראה בשלבים הכי קריטיים של המשחק? כמה עוד נסבול? פשוט לא יאומן. 2 נק' לפח על 2 מתנות שחילקנו לסנדרלנד. מאנונה כהרגלו בקודש נותן הצגה נגדנו (למרות שרוב הבעיטות שהוא לקח היו באמת לאמצע השער), שני פנדלים של דפו... כוס אמק ערס. עדיף שצ'לסי כבר ינצחו ברביעי ויחסכו לנו את כאב הלב הזה בחיי.

oranfu ו-Liverpool-Forever אוהבים את זה.
  12. Mellow29 Kopite

אחרי נצחון גדול כמו נגד סיטי מתחילים להסתכל למעלה ולספור הפרש מהראשונה, אבל כמובן שחייב להגיע משחק כזה שמחזיר אותך להסתכל אחורה ולדאוג למקום בטופ 4... בקונטקסט של טופ 4 ובנסיבות של עומס המשחקים התיקו זה לא אסון, הבעיה היא ששנייה אחרי שאנחנו עושים רצף של תוצאות שגורם לנו להאמין איכשהו שאפשר להשיג את צ'לסי, אנחנו חוטפים כאפה כזו. כואב מאוד.

כמו שגיל כתב כאן, אם לא יהיו לנו אנרגיות לא ננצח, ואכן באנו בלי אנרגיות. להרגשתי השחקנים חשבו שזה ילך קל יותר ועם ה-1-0 של סטארידג' הייתה הרגשה שהמשחק הזה יסתיים במחצית, במקום זה החזרנו אותם למשחק עם טמטום בהגנה (לא חושב שהיה פנדל אבל קלאבן עזר לשופט לקבל החלטה). לאף אחד מהשחקנים שלנו לא היו אנרגיות, ויינאלדום וצ'אן במיוחד הסריחו עם משחק איום ונורא שמראה כמה הנדרסון חסר לנו.

על לוקאס באמת שהכל כבר נאמר. הוא עשה את זה לפחות 4-5 פעמים בקדנציה של קלופ במשחקים גדולים וסתם במשחקי ליגה רציניים, העצלנות שלו ב"תאקלים" שהוא עושה מרתיחה, אם קלופ לא רואה את זה וממשיך להעלות אותו כקשר אחורי זה פשוט מגיע לו. לא משנה כמה אני אוהב את קלופ, על הטמטום שלו הוא משלם.

oranfu, Liverpool-Forever ו-Scouser Tommy אוהבים את זה.
  13. Esomech Member

אתה מדבר על צ׳לסי בכלל?
    משחק הבא באולד טרפורד שיונייטד לאט לאט נכנסת לקצב והפער לא כזה גדול מלאבד את המקום בטופ 4.
    איבוד נקודות שם ואנחנו נכנסים לברוך מטורף

14. StevenGerrard Member

אני מצטער אבל מאנה לא יקבל ממני כרטיס get-out-of-jail בחינם רק בגלל שלוקאס לא יכול שלא להיות לוקאס.
    מה לעזאזל הוא חשב לעצמו כששלח את היד ככה? שלא יראו? איזה מטומטם הוא יצא.
    מעל זה (או מתחת לזה, איך שתרצו) הוא נתן לפחות שתי הופעות פושרות מינוס לפני העזיבה הזמנית לאפריקה.
    קשה לי להאמין שקלופ יתן לו ללכת לחודש עם נזיפה מהדהדת בראש אבל אם כן, הוא הרוויח את זה.

15. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

תוצאה רעה, אסור להפסיד נקודות לקבוצה הזאת.
    נראנו מאוד חסרי אנרגיה, ההופעה לא הייתה מספיק טובה כדי להבטיח ניצחון בליגה הזאת. כמובן שיכולנו גם לנצח את זה אבל אני הייתי מאוד מודאג במשך כל המשחק כי פשוט לא היינו טובים. לגמרי מסכים שזה נראה כאילו חשבנו שננצח את זה בחצי מאמץ.
    הרגשתי שצ'אן ו-ווינאלדום היו נוראיים, מאוד לא מדוייקים.
    הנדרסון לא רק שהוא טוב מאוד העונה, הוא גם שחקן שאנחנו לא יכולים להחליף. הוא היה כל כך חסר...צ'אן לא מסוגל לתת מסירות לצד שני והוא איטי מאוד במחשבה.
    החילוף של סטארידג' בלוקאס, אין לזה הצדקה...פשוט באסה. חבל מאוד.
    אופטימיסט חסר תקנה שכמותי יקווה לניצחון של ספרס מחרתיים והסתכלות על חצי הכוס המלאה, שהורדנו את הפער ל5.

מצב נושא:
הנושא נעול.