מחזור 9 בליגת העל:: ק"ש ראש-בראש עם מכבי ת"א; סכנין ובית"ר רוצות לשחק כדורגל

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Raulito, ‏20/11/14.

1. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

בינגו.
    הבעיה הכי גדולה בכדורגל הישראלי היא תנועה לקויה ללא כדור. הקטע המוזר הוא שהשחקנים הישראלים הטובים עושים את זה טוב גם ביחס למקביליהם בחו"ל (זהבי ודמארי למשל מבצעים תנועה ללא כדור ברמה גבוהה בכל קנה מידה. גם רועי קהת מצוין בזה).
    בטכניקת מסירה ובעיטה אנחנו דווקא דיי טובים.

2. Civil Anti Madridista

שוב, במצב הנוכחי שהקבוצה נמצאת כשהיא לא פקטור לאליפות ולא תרד ליגה אני מעדיף שיתחילו להריץ צעירים כמו ג'באר עטאא לדוגמא במקום מיצ'ל הסנדלר, ובכלל לשנות את החשיבה בקבוצה כהכנה לעונה הבאה. לא חייבים להחתים שחקנים מכל הבא ליד, זו לא בושה להסתכל גם מתחת לאף ולבחון את האופציות שיש לך. גאדיר באיכויות שלו והמספרים שהוא מעמיד עד עכשיו לא רואה את תורג'מן.
    כדי להתחרות במכבי ת"א דרושה בנייה מאפס שדורשת שנה-שנתיים, אלה אם כן היא תאבד נכסים משמעותיים כמו זהבי\טב"ח שיאזנו קצת את מאזן הכוחות, כי חוץ מהשוער הם עולים עלינו בכל עמדה במגרש.

3. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

מה בית"ר קיבלו על האבוקות מולנו בבלומפילד?

4. סמואל אטו Member

אוקיי, אז המטרה היא להתחרות נגד מכבי.
    הם עולים עלייך כמעט בכל עמדה.
    והפיתרון שלך זה להריץ את ג׳אבר עטאא?
    נראה לי שקצת איבדתי אותך.

5. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

15 אלף ש"ח קנס.
    סכנין הדליקו אבוקות כבר כמה פעמים העונה ולא נענשו בכלל למיטב ידיעתי (רק על הטקס לבשארה, אחרי לחץ תקשורתי).

אבל זה לא רק זה. הם שרו עד עכשיו מספר פעמים "בדם ואש נפדה את אל אקצה" במהלך המשחק ופעמיים זרקו כדור נוסף למגרש באמצע התקפה של בית"ר.

6. alexshw Member

גם כליבאת היה נהדר בסכנין אשתקד, SO WHAT? איך בדיוק ספציפית ריאן היה משפר את המצב עכשיו?
    אין לך מנהיגים, אין לך שיטה ומעשית אין לך מאמן כי כשמאמן אומר שהוא אובד עצות ולא יודע מה עושים, זה כאילו הוא לא קיים מקצועית.
    המצב בו מאמן מתחנן ללכת והבוס מחזיק אותו בכוח הוא אבסורדי והרסני. זה צריך להפתר בכלל לפני שדנים על שחקנים שבעצם רובם זה אותם כושלים משנים עברו.

7. EuropeGuy Member

בכוונה לא הזכרתי את העניין של תנועה ללא כדור כי לדעתי זה משהו שמאוד קשה ללמד בטווח הקצר כל עוד אין לך את האינטילגנציה להבין לבד את הצורך בכך, לעומת זאת התפנות למסירה זה משהו שקל יחסית ללמד והוא בעיקר תלוי בכושר וכוח רצון. מאוד פשוט- תתרווח בין שחקנים ותהיה מספיק פנוי בשביל להשתלט על כדור לפני שמתנפלים עליך. מאמנים חייבים לעבוד באופן אינטנסיבי על הנושא הזה. יש עוד הרבה מאוד אלמנטים שאין מספיק עבודה עליהם (למשל, מחשבה צעד אחד קדימה עוד לפני שמקבלים כדור) אבל אלה כמו תנועה ללא כדור לוקח יותר זמן ללמד.

8. Civil Anti Madridista

מסכים איתך, אבל באותה נשימה אתה יכול להכליל גם את מאור בוזגלו, עדן בן בסט ופספוסים נוספים שעברו מתחת לראדר לטובת דחלילים במהלך השנים. השחקנים האלה צריכים לקבל צ'אנס, בטח שכבר אין לנו על מה להילחם העונה חוץ מהכבוד.

@סמואל אטו אתה לא יכול לקום בבוקר ולהחליט שאתה מתחרה נגד מכבי ת"א עם חיילים כאלה.
    מכבי חיפה חולה מהשורש ודרושה שם בנייה שצריכה לקחת שנה-שנתיים כדי שתוכל להתחרות ראש בראש נגד האימפריה שבנה שם ג'ורדי קרויף. וכשאני רואה מי כרגע תופס את המקום בהרכב אני מעדיף לראות את הצעירים מקבלים הזדמנות כי גם ככה העונה הנוכחית גמורה, ולהחליף את כל הסגל בינואר זו משאלה שלא ניתנת להגשמה.
    סוף התהליך אמור להראות שילוב של שחקני בית עם כמה מבוגרים אחראים ולא קונוסים בדמויות של אייל משומר ושמעון אבוחצירה.

נערך לאחרונה ב: ‏23/11/14
  9. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

התפנות למסירה זה עניין ספציפי בתנועה ללא כדור..

10. EuropeGuy Member

תנועה ללא כדור זה משהו מורחב, יש הרבה סוגי תנועה ללא כדור. אני מדבר כרגע על הדבר הספציפי הזה של להיות פנוי למסירה בכל רגע נתון במשחק עומד. (לא קשה להתחמק משחקן כדי להתפנות למסירה, לעומת זאת קשה יותר לדעת לאן צריך לנוע ללא כדור כדי לעשות בעיות להגנה מולך).

11. alexshw Member

בוזגלו זה מקרה מיוחד, ובמקרה שלו למכבי חיפה לא כל כך מה היה לעשות. הבחור נשלט ע"י אביו, ועובדה שברגע האבא נשאר לצעוק רק ביציע, בוזגלו התחיל לפרוח יותר.
    בן בסט ללא ספק פספוס שלנו, אבל היום כבר כל מושאל חתום לעוד מספר שנים קדימה, בניגוד לעדן.

אבל שוב אני בעד לפתור בעיות מהכבדות לקלות יותר. סוגיית מושאלים תעלה לדיון בקיץ. כעת צריכים מאמן וג'נרל מנג'ר.
    אין שום מושאל שהיה עוזר לך באופן ממשי כפי שהעניינים התגלגלו לקראת העונה הזו.

12. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

ואתם, אנחנו וחיפה קיבלנו על אותו דבר רדיוסים בשנה שעברה. ובעבר קיבלנו משחקים ללא קהל על אבוקות.

אבל אולי באמת הכל מרחמים על ערבים, באמת קל לבלבל בינם לבין אוהדי בית"ר.

13. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

אני לא מבין מה אתה רוצה.
    נגיד שבית"ר נענשים באופן חמור פחות מהפועל ומכבי (חיפה לא נענשה כשאוהדיה הדליקו אבוקות בעונה שעברה), עובדתית סכנין נענשים אפילו פחות בחומרה.

אני לא חושב שאלה רחמים דרך אגב, יותר לכיוון החשש מהאשמה מצוצה מהאצבע בגזענות.

14. סמואל אטו Member

אני מסכים איתך שהשחקנים שנמצאים בסגל של חיפה כיום לא מספיק טובים.
    אני פשוט לא מבין איך להחליף אותם בשחקנים פחות טובים(אולי עם פוטנציאל גדול) ישרת את המטרה של להתחרות עם מכבי ת״א.
    אני גם חושב ש״להריץ צעירים״ זו סיסמא ריקה שהמציאו כאן בארץ לקבוצות בלי כסף.
    שחקן צעיר לא צריך שיריצו אותו, הוא צריך להילחם על המקום שלו, ללמוד משחקנים מנוסים ובסוף להתגבר עליהם במאבק על ההרכב. לתת לילד פרס בגלל שהסגל לא משהו מלמד אותו שיעור לא טוב.

להחליף את הסגל בינואר או בקיץ - מה ההבדל? בסופו של דבר הסגל צריך להיות מוחלף וכמה שיותר מהר יותר טוב.
    עד עכשיו חיפה התנהלה בצורה שאתה מציע. הם לקחו כישרונות(תורג׳מן, טאלב, דגני, עזרא, עטאא) והקיפו אותם בזרים ״יעני״ טובים. המתכון הזה הוביל לכישלון.
    חיפה צריכים לחזור לאותה שיטה הביאה לה הצלחות בעבר( ומביאה הצלחות לכל מועדון ספורט בעולם) - רכישת שחקנים בכירים.
    על אותם שחקנים בכירים אתה תוכל להלביש כמה צעירים מוכשרים שילמדו ויתפתחו, אבל כל עוד אתה תבנה על הצעירים האלה( או שחקנים בינוניים) אתה תמשיך לראות את חיפה פותחת עונה עם סטטיסטיקה של קבוצות שיורדות ליגה.

15. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

איכסה.
    כמו שהמדינה שלנו נראית ככה גם נראה המשחק הזה.

Sent from my iPhone using Tapatalk