מילאן 08/09 :: בונים קבוצה חדשה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל איטלקי' פורסם ע"י 亚历山大帕托, ‏30/6/08.

1. uri מנהלים

עודד (אוהד הצלחות)

אני לא כלכלן, רחוק מכך, וכנראה שאף ההפך מכך. למעשה, יותר משנה לא בדקתי את חשבון הבנק שלי, לעולם לא ריפרפתי בתלוש של הויזה ואין לי מושג כמה יורד ממני כל חודש מהחשבונות. אולם, אני מבחין אצלך בטעות. נראה לי, שוב רק כי איננני כלכלן, שהנך טועה כך שאתה מפריד את ההשוואה של אדביור-טוני, מיתר הקבוצה. הרי רובנו, ואולי אף כולנו, כאן מסכימים שמילאן צריכה להתחזק לא רק בחלוץ, אלא בעוד מגן, בלם וקשר לפחות. לפיכך, שלפחות בארבע עמדות יש צורך להשקיע. מכאן, אם נתייק את הטיעון שלך לכל עמדה, יצא שגם על עמדת המגן השמאלי מילאן לא צריכה ללכת על גרוסו למשל, שצפוי לעלות אף פחות מטוני, אלא להוציא מעל ל-20 מיליון על שחקן כמו אברה, וכך הלאה. יצא, אפוא, בסיכומו של דבר, שכדי להיות מוכנים לעונה הבאה, אם נלך בדרך שלך בכל עמדה, מילאן צריכה להוציא באיזור ה-120 מיליון. אלא, שלמילאן יש, ככל הנראה, פחות מחצי מהסכום הזה לרכש. כלומר, ששלוש מתוך ארבע העמדות שמילאן תצטרך להתחזק בהן, היא תצטרך להתפשר על שחקן זול יותר. נכון, לתווך ארוך זה יהיה שגוי כלכלית, ולא יהיה בכך שום ערך בניה, ברם, תהיה קבוצה תחרותית לעונה-שתיים הקרובות.

דבר נוסף, וחשוב לא פחות. שהרי אם הטענה שלך היתה במקומה, היה ניתן לצפות אפוא, שכל מועדון יכול לאמץ אותה. אם השקעה בשחקנים יקרים, כאלה שאינך יכול לעמוד בסכום הרכש שלהם, לא רק השנה, כי אם גם בעונות הקרובות, יהיו כדאיים כלכלית, כל קבוצות סריה A היו נוהגות כך. מה אם כן, מנע מבלוניה למשל, לרכוש את אותו אדביור, אברה ועוד כוכבים, במקום ללכת, כפי שעשתה, על די ואיו ולאנה? הרי לפי דבריך, ביחד עם ההצלחה, השמות יכניסו כסף לקופת המועדון והקבוצה לא תצטרך לעשות רכש בעוד שנתיים... כנראה, שיש בכל זאת ליקוי בתיאוריה שלך, ליקוי הנובע מסטירליות, בכך שאינה מתייחסת לאלמנטים אחרים שיש לקבוצת כדורגל בתוך הכלכלה העולמית, כמו חובות, הלוואות, סיכונים ותחרות תמידית. הלא כך...

אי אפשר להתעלם מהגרעון הכלכלי שיש לכדורגל האיטלקי. גם גאליאני, אבל לא רק, למעשה היו אלה כולם, שאמרו זאת. שלא רק נצטרך לראות עוד שמות נוצצים עוזבים את איטליה, אלא שגם הרכש, כפי שכבר ניתן לראות יהיה בסגרת התקציב שהקבוצות האיטלקיות יכולות לעמוד בו ללא תחרות, וזה דרום אמריקה ומתוך איטליה עצמה.

קיצורו של דבר, גאליאני ויתר מנהלי קבוצות הסריה A (גם יובנטוס למשל הלכה על קנבארו שיספיק לה רק לשנה), לא כאלה טיפשים כפי שאתה מנסה לצייר. כנראה, אם מינו אותם לעשות את מה שאלה עושים, יש בהם את הידע לעשות זאת.

מה שכן, כל הדיון הזה בהלחט יכול להיות מיותר, כי כולו מבוסס על ידיעה אחת בגאזטה ולא יותר. אין אני, וניתן להניח שגם לא אתה, יודעים כמה כסף ברלוסקוני מתכוון להשקיע בקבוצה בשנים הקרובות. ובלי נתון זה כל הדיון הזה הוא קשקוש שעף ברוח ולא יותר מזה.

נערך לאחרונה ב: ‏5/6/09
  2. Nesta Warden of Milano היכל התהילה

http://www.haaretz.co.il/hasite/images/daily/D050609/elpais.Xxx

שרואים איפה ברלוסקוני מבלה אפשר להבין אח"כ מה יוצא לו מהפה..

3. uri מנהלים

וכדרך אגב, אתה יודע מי היה האחרון שחשב בדומה אליך, אף על פי שהיה אפילו פחות קצוני ממך? קרניוטי.

4. 亚历山大帕托 Member

:aa1: דניאלה בונרה האריך את חוזהו עד 2013.

5. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

ממה שידוע לי, הקריסה של קרניוטי לא הייתה בגלל ביזבוזים על כל דבר שזז אלא בגלל פשיטת רגל של צ'יריו.
    כנ"ל גם לגבי פארמה שקנתה שחקנים כמו נקאטה ב25 מליון יורו אך פשיטת רגל של פרמלט היא זאת שגרמה לקריסתו של המועדון.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏6/6/09
  6. Nesta Warden of Milano היכל התהילה

אכן שניהם פשוטו רגל אבל בעוד שפרמלט נקלעה לקשיים כלכליים בעקבות ניהול כושל קרניוטי עצמו נחשד בזיוף כספים וכדומה.

ההתנהגות של ברלוסקוני מבזה את האיטלקים עצמם ובין היתר הצהרותיו מעליבות את האינטיליגנציה שלו אם הוא אכן מאמין בפליטות פה שלו. הסגל הזה בינוני להחריד ובטח שלא פו הדוב יכול לעשות משהו בנידון, איפה כל הדיבורים על הצעירים? איפה החשיבה לעתיד? אני נגד בעלים זרים אבל אם ככה אנחנו נמשיך להיראות אולי צריך להתחיל לחשוב שוב.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏6/6/09
  7. uri מנהלים

זו בדיוק הנקודה! הקבוצות לא הפכו לעשירות, כפי שמציע עודד, בזכות השחקנים היקרים וההצלחות, אלא היו תליות, אפילו עוד יותר, בכסף של בעלי הבית. ברגע שאצל הלה העסק נפל, איתו גם כל המועדון. מצב כזה, מילאן רוצה למנוע. כי אם תלך לפי הדרך של עודד ותרכוש עכשיו שחקנים ב-120 מיליון שיכניסו את הקבוצה לחובות שספק אם תעמוד בהם בחמש השנים הקרובות, רק הכסף הפרטי של ברלוסקוני ולא המועדון יחזיק את הקבותה בחיים. ברלוסקוני, כנראה בשל המשבר הכלכלי העולמי, לא רוצה או לא יכול - אין זה משנה לצורך העניין - שהמועדון יהיה תלוי על צוורו, אלא ישות חייה ובועטת בזכות עצמה. וככזו, אין היא יכול לשפוך טונות של כסף, גם אם בספירה דקדקנית כפי שעשה עודד זה יכול להפוך למשתלם.

8. עודד (אוהד הצלחות) Member

אני לא באמת חושב שרכישה של אדאביור תעשה את מילאן עשירה. אני גם לא ממש מסכים עם מה שרשמתי בעצמי, זה נרשם כהגזמה מכוונת בשביל לעורר. מה שאני כן חושב, זה שרכישה של שחקן כמו אדאביור היא הרבה יותר חכמה מרכישה של טוני.
    גם אני לא כלכלן, אבל אני יודע שלפעמים עדיף לי לקנות את המוצר היקר היותר. אני גם יודע, שעדיף לא לקנות בכלל מאשר לקנות זבל.

אני חושב שהמהלך הכי חכם מבחינת מילאן הוא לא לקנות שחקנים מעבר לשיא שלא יתרמו לה כמעט כלום, וגם לא לקנות כוכבים, שאין לה כסף בשבילם. מילאן צריכה להכיר בזה שלא יהיו תארים בשנים הקרובות. זה הרי מה שיקרה בלאוי הכי. תארו לכם שמילאן מראש הייתה אומרת "אנחנו מבינים שצריך לבנות עכשיו סגל לעתיד" בסוף 2007. הרי לכל אוהד שעוקב ברצינות היה ברור שלא יהיו תארים עם הסגל הזה- ולכל אוהד ברור שלא יהיו תארים עם הסגל שכנראה יהיה בשנה הבאה. אז במקום להמשיך להדביק עוד טלאים על גבי הסגל הכושל הזה ואחרי כל קמפיין כושל להמציא הסברים על "אלופים" ו"מכת פציעות", הגיע הזמן של מילאן להשקיע בכשרונות צעירים. תפנימו- לא יהיו תארים בכל אופן, אז עדיף עונות של בניית סגל מאשר עונות של סתם. אלא אם כן ברלוסקה מתכנן לנצל חלק מהכסף שהוא עומד לקבל- 15 מליון על גורקוף, 70 מליון על קאקא ועוד עשרות מליונים מזכויות שידור של הצ'מפיונס- על רכש איכותי (לא חייבים כוכב ענק- עדיפים כמה שחקנים טובים מאד).
    אחרת, עדיף להשקיע בכמה כשרונות, שעולים היופ פחות, תוך שמבטיחים להם שדווקא במילאן הם יראו יחסית הרבה דשא.

9. FORZA MILAN 3 Member

אדביור יותר טוב מטוני בכול פרמטר לפי דעתי,טוני זקן ומעבר לשיאו נשבר כבר מזקנים הקבוצה שלנו חייה על 30 פלוס כבר 10 שנים זה מעצבן וזה פשוט לא יעיל.
    ברלוסקוני חייב אבל חייב לפנות את הכסא שלו במילאן הבנאדם שקרן ורמאי.
    אם נסיים שנה הבאה פחות ממקום 5 וברלוסקוני וגליאני יעופו מהמועדון אני בהחלט קונה את זה

10. eran.m Member

תוך שבוע בלבד נהרסת לנו הקבוצה פגיעה אנושה והוצאת שם רע במעמד של מילאן בתור אחד מ9 מועדוני העל בעולם במיוחד ממכיריתו של קאקא שגם ככל הנראה מסמנת את הסוף של מילאן הגדולה-4 כלכך מרגיז שבשנים האחרונות יש לנו הנהלה שהיא פריקית של שליטה ורודפת בצע ("נחמץ לי הלב שאני רואה 70 מליון יורו על השולחן"" לאיזו רמה ירדנו הא?!,"יותר לא יהיו מכירות של שחקנים גדולים" והכי מגעיל משאר ההצהרות של ברלוסקוני וגאליני שמנסים להוציא את ריקי ככזה שרוצה לעזוב (הוא באמת שינה את דעתו תוך מספר ימים) ולא שהם דוחפים אותו לכך) על שלא נתנה לקרלו לנהל את הרכש והקבוצה כרצונו וכעט מוכרת הסמל הכי גדול שנותר בקבוצה לאחר פרישתו של מאלדיני עם כל הכבוד לאמברוסיניו גאטוסו ופירלו.

בשונה ממקרה זידאן הוא לא הייה סמל ביובה כמו ריקי אצלנו זידאן רצה לעזוב את יובנטוס וריקי הצהיר הלוך וחזור על רצונו להישאר כל עוד ההנהלה תרצה להשאירו (ולפי מה שראיתי באתר של רן ריקי אמר היום שוב שהוא רוצה להישאר,מלבד זאת ביום חמישי בערוץ הספורט הראו את ריקי באימון נבחרתברזיל והפנים שלו אמרו הכל ) והפרמטר החשוב מכולם הוא שיובנטוס ידעה שלאציו ופארמה מתפרקות כך שניתן להביא שחקנים גדולים והיתה מוכנה להוציא את הכספים ממכירת זידאן בשונה מהמצב הנוכחי שלנו שאולי יוציאו 20 מיליון יורו ממכירת קאקא ואין שום מועדון מתפרק פרט מולנסיה שככל הנראה גם את שניי השחקנים הטובים שלהם ריאל יקנו.

ללא ריקי לא ניתן לראות שחקן קישור בקליבר שלו אולי פרט לרונאלדו שיכול להיכנס לנעלים הענקיות שהותיר אחריו,ברלוסקוני משום מה מאמין ברונאלדיניו ושאני קורא את דבריו אני תוהה היכן הוא הייה בשלוש שנים האחרונות (בפלוטו?!) והעונה הזו במיוחד הבאנדם לא מסוגל לרוץ אז להוביל את מילאן?!.
    אני מקוה וכמו שאר אוהדי מילאן ששיתרחש נס וריקי ישאר ושימכרו את השמן השני (לא שנקבל עליו יותר מגורקוף) ושיביאו איזשהו שחקן צעיר לאחר איבוד גורקוף וזה מבלי לדבר על עוד בלם בעל שם שצריכים.

11. milanezi22 Member

אורי גם אנשי תקשורת וכלכלנים לפעמים טועים, וכאשר מעורב בזה לא מעט רגש תתפלא אבל זה יכול לגרום גם לאחד כמו גליאני לא להכיר בטעויות שעשה.
    עוד את ברלוסקוני גם אני מצדיק באיזשהו מקום, הוא לא מעוניין להשקיע מסיבות שונות, ורוצה שהקבוצה תתנהל באופן עצמאי. הוא גם לא רוצה למכור כי אז הפופולריות שלו תרד, וקשה להפרד מהPET שלו ב24 השנים האחרונות.

כמו שציינתי אחרי הזכיה באלופות זה היה על גבול הבלתי אפשרי לסלק את המזדקנים מהסגל והוא נתן לרבים מהם צ'אנס לעוד עונה. אחרי סרג'יניו וקאפו פרשו, וברוקי עבר ללאציו נישארו מאלדיני ופאבאלי בהגנה. אף אחד לא איים על גליאני להשאיר אותם בקבוצה, ועוד על חוזים גבוהים של יותר מ2 מיליון לעונה.
    הזכיה הזו בדיעוות עשתה רק רע להנהלה, זה גרם לה לחשוב שעם סגל מנוסה וימבוגר השמים הם הגבול.
    השלב הבא היה חידוש חוזים, וכאן אורי משום מה לא רואים לא משבר כלכלי ולא נעליים. גם השחקנים החדשים שהגיעו חתמו על חוזים של 4 מיליון אירו נקי, פלאמיני,זאמברוטה ובוריילו (3.5).
    העונה הזו הגיעו 10 שחקנים חדשים, כולל ויודז וקארדצ'יו, אנטוניני וכו.
    אבל שים לב לקידומות
    מאלדיני 40, פאבאלי 39, סיידורף 32, אמרסון 32, פיפו 34, אמברו 31, גאטוזו 33, שבצנקו 32, זאמברוטה 32, קאלאדזה 31, נסטה 32.
    11 שחקנים שעברו את ה30 , אין קבוצת צמרת שמכבדת את עצמה באירופה שמגיע למספרים האלה.

אז כן גליאני חסך פה בקניית שחקנים, אבל ירה לעצמו ברגל כשהביא פעם אחר פעם שחקנים שעברו את השיא, עברו את ה30 , דבר שבסופו של דבר במשך העונות האחרונות הביא את מילאן למצוקה באירופה, למצוקה קשה מאוד בליגה. לאחר מכן הוא בא לכולם ואומר, "מילאן בבעיה כלכלית, צריך למכור את קאקא".
    ואז יביא את לוקה טוני שיספיק למקום שני/שלישי בליגה בסכום שהוא גדול יותר מ8 מיליון תהיה בטוח, ושנה אחר כך נשמע משפט כמו "מילאן בבעיה כלכלית, צריך למכור את פאטו ופירלו (את רונאלדיניו אף אחד לא ירצה גם ככה) "
    כל זאת הוא ביצע כשתחתיו יש YES MAN כמו אנצ'לוטי, שפשע לא רק מחוץ למגרש אלא גם בתוכו.
    ההזדמנויות לקאלאדזה,פאבאלי,אמרסון....החיסול הממוקד של גורקוף, השחיקה של מאלדיני עד העצם, המערך שהביא לו את האלופות, 4-נגרים-1 מול לצ'ה ואמפולי בסן סירו, החילופים של חלוץ בחוץ נגר בפנים, אי מתן הזדמנויות לצעירים וכמובן הבאנקרים בהרכב שללא קשר ליכולת תמיד יפתחו כי קוראים להם סיידורף ופירלו .

יהיה מעניין לראות אם גליאני ינהל ככה גם את לאונרדו, כי עוד שחקן מעל 30 לרשימה הארוכה זה עוד שק חול להטבעת הספינה שגם שרק החרטום שלה עוד מעל המים

12. Nesta Warden of Milano היכל התהילה

http://www.topnews.in/files/mohammad_rashid.Xxx

הולכים בדרך האנגלית?

הכירו את מוחמד אל מאקטום מבכירי איחוד האמירויות, יכול להיות שאתם מסתכלים על נשיא מילאן העתידי.

היום הוא היום המכריע, ה-D Day אם תרצו של עיסקת קאקה, סילביו ברלוסקוני יגיע למשרדי המועדון כדי לדון עם גליאני ולאונרדו בעניין קאקה שם יוחלט ככל הנראה סופית מה יהיה עם השחקן שעל פי כל העיתונים בספרד ובאיטליה כבר ברשות מדריד וכל מה שחסר זו חתימה על מסמכי המעבר.

נושא נוסף שיידון הוא ההצעה של משפחת אל מאקטום הערבית שמעוניינת לרכוש את המועדון אבל מוכנה להיכנס כרגע כמחזיקת מניות (מדובר על 40%) מה שיכול למשל לשמר ואף להגדיל את הכוח הכלכלי של המועדון. המשפחה צפויה באמצעות חברת התעופה הלאומית לאמץ את הקבוצה וישנם דיבורים על בניית אצטדיון חדש בדומה למה שנעשה עם ארסנל באנגליה.

נערך לאחרונה ב: ‏7/6/09
  13. FORZA MILAN 3 Member

כול אחד שיבוא במקום גליאני וברלוסקוני אני אשמח, כנראה שרק זה יכול להציל אותנו בעל הבית חדש עם כסף.

14. 亚历山大帕托 Member

מי זה בתמונה ומה הוא קשור? כל השמועות על רכישת אחוזים ממילאן הופרכו, אבל עסקת חסות של אמירטס כן תצא לפועל. מילאן תקבל 20 מ' אירו נטו מדי שנה עד 2013.

אני די בטוח שלא נשמע כלום בגזרת קאקא עד מחר.

15. Nesta Warden of Milano היכל התהילה

זה חלק מהמשפחה/חברה שמעוניינת להשקיע בקבוצה. אני עקרונית נגד בעלים זרים אבל אם הם ייכנסו כמחזיקים חלקיים במניות ונקבל מהם גם הסכם חסות רווחי ואצטדיון חדש שיפתור לא מעט בעיות שכבר הועלו בעבר ע"י גליאני אז נוכל רק להרוויח.