אבל השחקן של חיפה אשכרה היה בהתרשמות אצל רומא. מה לפרץ ולאירופה? מפה לשם אנחנו רואים איך אלה שיוצאים ממחלקת הנוער החובבנית של חיפה דווקא משתלבים יפה באירופה (שזה בעיקר ביקורת על המועדון שלא יודע לנצל\להשאיר אותם במועדון).
עם כל הפרופגנדה סביב מחלקת הנוער האדירה של מכבי ת"א, השחקן היחיד שהיה באמת חומר לאירופה שיצא משם ב-20 (!!) שנה האחרונות היה טבח הבלם שהיה באמת גדול. חוץ מזה הכי הרבה שיצא משם זה מיכה, ייני ואולי אולי איזה דן גלזר. מחיפה יצאו חמד, כיאל, וייסמן, רפאלוב. מהפועל יצא נאתכו וזהבי (שלטענת רבים הוא הגדול אי פעם) אבל העיקר שיעשו לנו יחצ עם תומר לוי וטוכמן ורז\ אמיר שיוני בדרך ללאציו עבור 5 מיליון יורו ושניס הצטרפה למירוץ ושפרז מבוקש בלוקומוטיב אבל פחות מ4 מיליון יורו אין מה לדבר. ולפני שתגידו לי "מונאס דאבור" אז הוא הגיע למכבי בגיל 18 מאחי נצרת אחרי שאפילו ערך בעילוט הופעות בבוגרים.
קודם שחיפה תצליח לגדל שחקני בית לקבוצה הבוגרת של עצמה. שנית, אז סוכנים עובדים קשה בשביל לצייר שרוצים את השחקנים שלהם בחול. למה זה מרגש? למה זה אישיו? למה זה מעניין? זה קורה עם כל שחקנים שמצליחים פה ולכל אלופה פה. מה חדש?
למה זה אישיו? כי אתם לא מפסיקים לספק על שחקני הבית שלכם כאילו כולם סגורים לעונה הבאה באטאלנטה ובשאלקה. זה שחקנים שרובם ככולם טובים בעיקר לליגה הישראלית וגם אתם יודעים את זה. קצת פרופורציות.
הבעיה של חיפה שהשחקנים הטובים שגדלים אצלנו ישר עוברים לאירופה ואנחנו כמעט לא נהנים מהם בבוגרים. הנה, רק עכשיו יש אחד כזה ששבר את שיא הכיבושים לליגיונר. אחת הסיבות שהם בחו"ל זה כי אנחנו לא מציעים להם משכורות שיכולות להשאיר אותם פה (בניגוד למכבי ת"א).
אם אתה דורס את הליגה עם שחקני בית כנראה שהשחקני בית שלך יותר טובים. שמת לב מה ממוצע הגילאים של השחקנים שציינת מקבוצות אחרות?
בוא נגיד תיאורטית שעכשיו ראפיד וינה רוצה מיידית את מוחמד עוואד ואת דור פרז. למי לדעתך יש יותר סיכוי להשאיר את השחקן אצלה. למכבי ת"א את פרז או לחיפה את עוואד?
אני לא יודע מי טוב לליגה הישראלית ומי טוב לברצלונה או לסמפדוריה. כשיצאו אם יצאו נדע. אין דבר כזה ״אתם״. זו המצאה ״שלך״, ״שלכם״. מי אומר? תומר לוי כתב שרוצים את פרץ או את כהן? זה ה-אתם שלך? ברצינות? או שאתה נכנס לפורומים של אוהדים בני 12? אני באמת לא מבין את הניסיון הנואש הזה לחפש בכוח. טבעי שמכל קבוצה אלופה, בטח כזו דומיננטית, יצאו כמה שחקנים. אני באופן אישי חושב שליונתן כהן ולפרץ אין מה לחפש בחול לעומת גלזר שהוא מפלצת בקנה מידה ישראלי ואין לו מה לחפש פה. ושוב, למי אכפת? שיצאו, שלא יצאו. למה זה אומר משהו?
תשלם להם חצי מיליון יורו שכר ותוותר על 2-3 מיליון יורו העברה והנה לך הרכב לאליפות. אבל כסף זה לא אישיו אה
נגעת בדיוק בנקודה. חיפה לא מציעה לשחקנים שלה חוזים בלתי מוגבלים או מסרבת להצעות כלכליות אדירות(500 אלף יורו לדור מיכה כדי שלא יצא לחול, הסירוב למכור את בן חיים בסכום הזוי) כמו מכבי תל אביב. אם הייתה עושה זאת, הייתה היום עם כיאל, חמד, טאלב ושון נלחמת על האליפות ולטעמי אף לוקחת עם שחקנים כאלה. רק שזה מקפיץ את התקציב בעשרות מיליונים ושחר לא יכול להרשות לעצמו כמו הקנדי.