מנצ'סטר יונייטד 2009/2010-העונה נגמרה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏17/6/09.

1. Ryan Giggs11 Member

את זה דווקא ניחשתי היטב http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx
    טעיתי במספר הפעמים שפיל בארדסלי הושאל ובגיל שבו הצטרף.

2. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

6 מ-10. תפקידו של אחיו של ת'ורנלי או המועדונים הנוכחיים של גילספי וקרטיס זה לא המומחיות שלי...

3. DuncanEdwards_WayneRooney Member

מי זה בן ת'ורנלי בכלל?
    אני אפילו לא זוכר אותו. אשמח לתזכורת קלה.

4. THE STRETFORD END Member

בן תורנלי שיחק/גדל בדור של 92,גדל עם בקהאם,סקולס,נוויל ובאט באותה הקבוצה,
    היה קיצוני שמאלי מאוד טכני ומהיר,רבים ראו בו כאחד שייתן מלחמה קשה לראיין גיגס על חולצת ההרכב,
    פציעה קשה בזמן משחק ליגת מילואים די גמרה לו את הקריירה,הוא חזר ממנה אבל כבר לא היה אותו השחקן.

נערך לאחרונה ב: ‏13/7/09
  5. Dimitar Berbatov Member

שחקן בית שלנו בשנות ה-90. מוכשר מאוד, הושאל לכמה קבוצות ובסוף לא יצא ממנו כלום. אפשר לקרוא לו לי שארפ לעניים.

6. DuncanEdwards_WayneRooney Member

איך זה שלא שמעתי עליו עד עכשיו? בכל מקרה תודה על ההסבר וטוב לדעת (ובאמת חבל על עוד כישרון שלא נוצל).
    הוא היה אנגלי? או שכמו גיגסי הוא הגיע למחלקת הנוער שלנו בגיל צעיר מארץ אחרת?

7. Dimitar Berbatov Member

אנגלי גם אנגלי. יליד ברי אם אני לא טועה

8. THE STRETFORD END Member

לי שארפ לעניים??? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/5eek.Xxx

אם זה היה ניסיון להקטין את תורנלי אז על מה ולמה?במיוחד שפציעה קשה עצרה את ההתקדמות הגדולה שלו.
    אם זה היה נסיון לגמד את לי שארפ אז בכלל הגזמת.

9. Dimitar Berbatov Member

חס וחלילה לגמד את לי שארפ. אחד השחקנים האהובים עליי שארפ, מאוד מוכשר, לדעתי לא נופל גם מגיגסי וחבל לי שלמרות החלק הגדול שלו בקבוצות של 94-96 הוא לא הצליח להגיע לנבחרת אנגליה ולהיות בה חלק מרכזי, וגם ביונייטד לא הגיע למעמד של גיגס ובקהאם.

לגבי ת'ורנלי, פציעה קשה או לא, בסופו של דבר הוא לא מימש גם לא רבע מהתקוות שתלו בו. סתם, בסך-הכל הסתדר יפה התפקוד של שניהם על המגרש. ואם משווים בינהם, שניהם מאוד מוכשרים, אבל אין איזה הבדל גדול בינהם מבחינת כשרון ועדיין תראה לאיפה ת'ורנלי הגיע ולאיפה שארפ הגיע.

10. Selby Member

13.21 Sir Alex Ferguson has said he will not spend any more money this summer. The Manchester United boss has just been in a press conference to introduce his new signings.

11. Paul Scholes Member

אמיר ע
    כמו שאמרת, כל דבר בכדורגל הוא הימור וזה נכון.
    גם כרגע, במצב הנוכחי, לחזק את הקבוצה בשחקן אגף חדש ומוכח זה גם סוג של הימור. בדיוק כמו ולנסיה. אף אחד לא מבטיח לנו שהוא יצליח בקבוצה גדולה יותר, עם צפיות גדולות יותר, עם לחץ גדול יותר וכו' וכו'....

אבל לדעתי יש הימור ויש הימור.
    כרגע במצב החלוצים זה הימור שפרגוסון צריך לקחת ולא לחזק בשחקן נוסף. שוב זו דעתי.
    כי השחקנים המוכחים ואלו שיפתחו בהרכב ברוב העונה הם רוני וברבאטוב.
    בנוסף אליהם יש את אואן, וולבאק ומקיידה. שגם יעזרו, יוסיפו גיוון מסוים בהתקפה, וגם יהייה זמן ומקום לשלב את וולבאק ומקיידה בהרכב.
    פה קנייה של חלוץ נוסף תפגע בהתקדמות של השניים וולבאק ומקיידה. לכן זה הימור שאפשר לקחת ולנסות עם סיכויים טובים יותר מאשר עמדת האגפים.

בעמדת האגפים ההימור הוא יותר מסוכן. ושוב אני חושב כך בגלל האכזבה הגדולה מנאני בעונה האחרונה.
    לכן אני חושב שיש מקום לשחקן נוסף. ובמצב הכי גרוע תהייה סך הכל רוטציה בריאה ותחרותיות בין שלושה או ארבעה שחקנים.

12. THE STRETFORD END Member

Dimitar Berbatov

לי שארפ אחד האהובים עלי גם כן,יש לו חלק גדול בהצלחה שלנו מתחילת שנות ה 90,את בית הספר שהוא עשה באגף שמאל לשחקני ברצלונה בגמר המחזיקות ב 91 או השלישייה שלו לרשת ארסנל בהייבורי,או שער ניצחון בדקה ה 90 באלן רואד ועוד ועוד רגעים גדולים אני אקח איתי בלב לכל החיים
    אבל,גם בגדולתו הוא לא התקרב לראיין גיגס,אבל,כמה התקרבו לראיין גיגס?

לגבי תורנלי,לא יהיה פייר לשפוט אותו בגלל שהפציעה הקשה טרפה את כל הקלפים,
    לכן היתה אכזבה גדולה מאוד במועדון בגלל הפציעה ולא בגלל שהוא לא עמד בציפיות כאילו נכשל מבחינת יכולת בלי סיבה.
    למשל,אחרי הפציעה כל המהירות שלו אבדה והוא היה מהיר מאוד לפני.

קשה לשחק באם אבל לו תורנלי לא היה נפצע קשה אי אפשר לדעת עד לאן גבוה הוא יכול היה להמריא,
    בקבוצת הנוער והמילואים לצד בקהאם,סקולס,באט ונוויל,הוא קטף לא מעט ואפילו יותר כותרות חיוביות בזמנו ורבים ראו בו כשחקן לעתיד אפילו יותר מחלק מאלו שבסופו של דבר עשו זאת.

עובדה היא שפרגוסון החזיק בו גם לאחר הפציעה וניסה כמה פעמים לנסות ולשלב אותו ולתת לו הזדמנות גם בקבוצה הבוגרת,
    לא הרבה שחקנים זוכים לזה גם בלי לעבור פציעה הרסנית וזה מלמד על כמה "החזיקו" ממנו.

13. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

ת'ורנלי היה אנגלי, אבל נדמה לי שהיו לו מקורות סקוטיים כלשהם, כי אני די בטוח שבספר של מקלייר הוא מספר שהוא ניסה לשכנע אותו לשחק בנבחרת הסקוטית. לא שהוא היה מספיק טוב גם עבורה.

הזיכרון היחיד שלי מת'ורנלי הוא משחק נגד ווימבלדון מ-1997/8, כשכבר איבדנו את התנופה והיה די ברור שאנחנו מאבדים את האליפות. הבקענו שער דקה-שתיים לסוף, ובתוספת הזמן הוא דהר - אני מגזים, הוא רץ, ועדיין זה נראה כמו הילוך אטי בשביל קיצוני - והגביה כדור שהסתיים בשער השני. זהו...

Paul Scholes, ובוא נגיד שאתה צודק. מיהו אותו קיצוני שאפשר להביא ובמחיר הגיוני, שיהווה שיפור לעומת מה שיש לנו ולא יהווה הימור גדול מדי? ריברי וסילבה לא אופציות. אנשים מדברים על יאנג, אבל מבחינתי אם יאנג הוא הפיתרון, אני מעדיף להמשיך לשאול את נאני שאלות. גם אם פרגי רוצה חיזוק לעמדה מסוימת, צריך להיות שחקן מתאים. ואם אין, הוא לא יקנה סתם, נקודה. הוא בטח לא ישקיע 25 מיליון פאונד בקיצוני בשביל תחרות בריאה.

14. Dimitar Berbatov Member

לגבי הקיצונים והחיזוק שיגיע או לא יגיע, אני גם לא שלם עם הסגל שלנו כמו שהוא נראה כרגע, בעיקר לא עם מצבת הקיצונים. התחושות של חברי הפורום מצביעים על עונה גדולה של נאני ומעבר לעובדה שלא הייתי סומך על תחושות הבטן של אריאל, אני לא מבין מאיפה הבטחון הזה. נאני אחרי עונה חלשה מאוד, הולך עם הראש בקיר, לא יעיל בגרוש וגורם לנו לשכוח את עונת הבכורה הפנטסטית. לא רואה איזה סיבות לאופטימיות בגזרה שלו.

וכאשר, במצב הנוכחי באגפים נאני הוא האיש המרכזי (כמובן שלא כמו רונאלדו, אבל כשלידו ולנסיה בעונת בכורה, טוסיץ' הינוקא ופארק, הוא האיש המרכזי) אני לא הכי שלם עם המצב הנוכחי באגפים. אני מאוד מקווה להתבדות. שטוסיץ' יפריח את כל החששות לגבי היכולת שלו שהתחילו באנדר 21, שנאני יחזור לעונה סטייל 07/08, שולנסיה ייתן התפוקה שמצפים ממנו.

כמובן שהייתי מעדיף שהאופציות באגפים יהיו יאנג, נאני, ולנסיה ופארק (כמו שאפשר להבין אני לא מחזיק מטוסיץ' יותר מידי), אבל זה המצב. ולמרות הספקות, אני מרוצה ומאוד מאוד מצפה לקראת העונה הבאה, יותר מעונות קודמות ומאוד מתרגש. בלי טבז, בלי רונאלדו כשהבחור עם הכל המעצבן מחדשות הספורט והצ'מפיונס מזלזל כמו כל המדינה, וגם בעולם מטילים ספקות ביכולת של יונייטד להאבק על כל התארים כבעונות קודמות. אם זה יקרה, זאת תהיה האליפות הכי מתוקה שלי בתור אוהד

15. Paul Scholes Member

אמיר ע
    אני לא יודע מי הקיצוני שאפשר להביא ובמחיר הגיוני. אשפר לזרוק עכשיו עשרה שמות בקלות.
    בוא נגיד וזרקת עכשיו את שמו של יאנג.
    כן מה הבעיה. שחקן שהוכיח את עצמו בליגה, שחקן אנגלי, מוכשר מאוד ואני גם חושב שהוא יתאים מאוד ליונייטד.
    זה יהייה נורא אם תהייה רוטציה בינו לבין נאני וולנסיה? אני לא חושב שזה יזיק אם אחד מהם יהייה מדיי פעם בספסל. יש המון משחקים בעונה, ומי שטוב יותר ישחק יותר. ופה חובת ההוחכה על נאני.
    מה המחיר המשוער של יאנג?