זו לא הגזמה ולא סתם האוהדים שלכם היו מתים על טבז,הרבה שערים קריטיים באליפות של 2007/8 וסביר להניח המצטיין שלכם בקמפיין גביע הליגה של השנה.
הרבה אוהבים את טבז על ההשקעה המטורפת שלו כשהוא על המגרש. לא מודדים שחקן לפי שערים קריטיים בלבד. בנוסף, להזכירך, טבז היה חלוץ שלישי. רונאלדו שחקן מצוין ואין ויכוח על כך אבל אין קבוצה בעולם הנשענת על שחקן אחד בלבד - בטח לא יונייטד.
קודם כל, זו היתה הגזמה ברגע ששייכת לטבס אליפות בעונה שהוא שיחק בווסטהאם. שנית, אוהדים הם fucking fickle bunch. גם על היינצה מתו פעם, עד שהתברר שאברה פשוט שחקן טוב יותר. אתה יודע איך זה עם אוהדים, כשהם רואים שחקן מפרפר, הם נוטים להתאהב בו במהירות. גם אלן סמית' קנה הרבה לבבות ביונייטד, גם כשהוא לא היה מסוגל לתת שני פסים רצופים מדויקים. אין ספק שטבס כבש כמה שערים מכריעים ב-2007/08, אבל שוב, זו היתה אליפות אחת מבין שלוש. וזה שהוא היה הכובש הבולט שלנו העונה בגביע הליגה, האמת, אין לי מושג מה זה אומר. זה גביע הליגה. לא נזכה בו העונה. סגרנו?
אמיר ע,כשדיברתי על האליפות של 2007 התכוונתי לכך שרונאלדו היה אחראי ישיר לה,כי דיברתי גם על רונאלדו וגם על טבז בהתחלה,ובנוגע לגביע הליגה,אני בכלל לא נכנס לחשיבות של הגביע הזה,בסה"כ הדגשתי מה שאמרתי מקודם-שיש לטבז חלק משמעותי בתואר הזה.
רונאלדו היה האחראי לאליפות 2007? איפה הייתה ההגנה בדיוק? איפה היה רוני? איפה הייו גיגס, סקולס וכו'? להזכירך, אותה עונה גדולה מדוברת של רונאלדו הייתה בעונת 2007/08 בה הוא כבש 42 שערים ולא זאת שלפני.
אמיר ע את היינצה כולם אהבו כי וגם ביכולת רעה שלו הוא נלחם ונתן הכל על הדשא, כנ'ל אלן סמית,כנ'ל טבז, יש איזו סיבה להפסיק לאהוב או להעריך אותם כשהם עוברים/עברו תקופה פחות מוצלחת מבחינת יכולת על המגרש? זו לא חוכמה לאהוב רק בשיא. את היינצה הפסיקו לאהוב כי הוא לא ידע להיפרד יפה,לא בגלל שאברה הראה שהוא טוב יותר, אלן סמית קיבל ויקבל מחיאות כפיים בכל פעם שישחק נגד יונייטד כי הוא גבר שבגברים,נפרד יפה,ידע לכבד אותנו,את המועדון ובלי קשר להצלחה או כישלון ביונייטד, טבז...וואלה לא יודע מה יהיה,הוא עיצבן לא מעט הקיץ לאחר שהחליט שהוא לא רוצה להישאר עם דיבורים מיותרים,אבל אני לא חושב שזה צריך להשכיח 2 עונות נהדרות,גם אם בעונה השנייה הוא שיחק פחות והיה פחות טוב, חלק באשמתו,חלק בגלל הנסיבות שלא עזרו לו, כמו שאתה ולא בפעם הראשונה שם דגש על העונה השנייה הפחות טובה של טבז,אני לא חושב שאפשר לקחת בקלות את מה שנתן לנו בעונה הראשונה ובת'כלס,כמה נקודות קריטיות ביותר שרשומות על שמו גם בעונה האחרונה לא כל מה שהיה לטבז להציע זה לרוץ ולהסתער כמו משוגע על שחקני ההגנה של היריב, פרגוסון הכניס אותו בחילוף הראשון בגמר האלופות ועוד לפני בארבטוב, זה אומר משהו ועובדה שפרגוסון גם היום אמר כי הוא רצה וביקש מטבז להישאר עוד במהלך העונה הפחות מוצלחת שלו. אנחנו בהחלט מסוגלים ואני מאמין שנתגבר על החיסרון שלו כמו גם של רונאלדו אבל יש לי הרגשה שאתה יותר מדי מקצין בשליליה לגבי טבז.
אני חושב שמה שאמיר ניסה להגיד בגדול זה שאהדת שחקן כזה או אחר לא צריכה להוות פרמטר להשארתו, ואחרי עזיבתו, לא אהדת הקהל תספר על אובדנו.
pazer אני לא חושב שהחשיבה של אמיר ע היא ברמת גנון כי מה הקשר שכתבת לגבי אהדת קהל לשחקן לבין סיבה להשאיר אותו?
לגבי הקצנה בנושא טבס - אולי, אבל זו דעתי. כבר במהלך העונה אמרתי שאנחנו זקוקים לשחקן מסוג אחר. אמת שלא חשבתי שאואן הוא התחליף, אלא שחקן שיכול להציע בין השאר יותר מהירות ושערים (אואן כבר לא סילון), אבל הסיפור של טבס מיצה את עצמו לטעמי. זה היה שטיק חביב מאוד בעונה הראשונה, שגם התאים כדי להשלים את רונאלדו, אבל פשוט לא היה עוד טעם להחזיק גם את וויין רוני, וגם וויין רוני נחות. אנחנו צריכים משהו אחר, חכם יותר, מהיר יותר, מאשר שחקן בעל איכויות גבוהות, שלעתים קרובות משחק כמו תרנגולת כרותת ראש. לגבי היינצה וכו' - זה לא היה קשור לירידה ברמה, אלא לכך ששחקנים מהסוג הזה נוטים להיכנס במהירות ללב של אוהדים, וזה לא בהכרח מצביע על איכות גבוהה במיוחד. הרבה פעמים התזזיתיות הזו מכסה על איכות בינונית, ובסופו של דבר כשמגיע שחקן איכותי יותר, אי אפשר להתעלם מההבדלים. אפילו פרגי אמר לקראת סיום העונה כשנשאל על טבס, שהאוהדים love a trier. אז זה ששחקן פופולרי במיוחד בקרב הקהל, אינו פקטור רציני. בפורומים בחו"ל ראיתי שמפרסמים בהתלהבות Xxx מאיזה משחק בעונה האחרונה, שרואים את טבס ממש מזנק בזינוק דג בניסיון לחסום שחקן יריב שעומד למסור כדור. יופי, שמחת זקנתי. זה נחמד, אבל זה המתאבן. ברמת החום שהוא זכה לה מהקהל, טבס אולי היה בין שלושת הבכירים העונה. הוא לא בין שלושת השחקנים הטובים והחשובים שלנו. וכל מה שאני אומר זה שאהבת קהל אינה מצביעה בהכרח על תרומתו וחשיבותו של שחקן, וזאת בתגובה למה שנאמר קודם, כאילו העובדה שטבס היה שחקן אהוב מהווה הוכחה למידת חשיבותו. זה לא קשור לעזיבתו או השארתו.
אמיר ע פרגוסון החליט לשנות את שיתוף הפעולה המאוד פורה,מוצלח ויצירתי בין רוני לטבז בחלק נכבד מהעונה הראשונה שלו המאוד מוצלחת בהבאה של בארבטוב בקיץ לאחר מכן, טוב או לא...תלוי למי,לטבז זה בטח לא עזר,את רוני דווקא ראינו פחות בעמדה הכי טובה שלו ויותר בצדדים העונה, האם זה פגע בנו בעונה האחרונה?נראה לי שכן,כבשנו פחות,היינו פחות "שמחים" בחלק ההתקפי,פחות יצירתים, זו לא ביקורת על בארבטוב כי אני מחזיק ובטוח שבהצלחה של שיתוף פעולה בעונה הבאה עם ווין רוני, אני כן חושב שעכשיו עם הדגש המחודש על הקיצוניים גם ציוות של טבז ורוני היה יכול להיות מצויין,במיוחד כי רונאלדו עזב, אבל פרגוסון מאמין יותר בבארבטוב וגם הוא לא מהיר כסילון,אין לי בעיה עם זה,להיפך,אני חושב שבארבטוב יסתום הרבה פיות בעונה הבאה כי הוא שחקן שונה, בכל אופן,פרגוסון כנראה חשב שיש בטבז יותר מאיזה זינוק דג בניסיון לחסום שחקן יריב שעומד למסור כדור והוא בטח לא חשב שטבז כזה נחות או כל-כך לא חכם והרי הוא ניסה להשאיר אותו בלי קשר למה אוהדים כתבו באיזה פורום, טבז היה לדעתי לא מספיק חכם ואמיץ בכדי להישאר ולהלחם על המקום והזכות שלו לשחק. היינצה בעונה הראשונה שלו ובלי קשר לסגנון המשחק המלחמתי שאוהדים אוהבים לראות,הראה גם יכולת מצויינת,לאחר הפציעה והעדרות הארוכה הוא לא חזר לאותו כושר המשחק, אברה פשוט שחקן טוב ומגוון יותר,זה בא לידי ביטוי במיוחד בחלק ההתקפי. עריכה: הקהל אהד ואהב את טבז גם בגלל סגנון המשחק המלחמתי שלו,כמו רוני וגם בגלל היכולות, אם הוא היה איזה נגר שרק רץ כמו משוגע אחרי כולם בניסיון להשיג את הכדור ולא מעבר לזה,אני לא חושב שמישהו היה רוצה לראות אותו משחק.
כמה שפרגי אהב את טבס, הוא לא מיהר להציע לו חוזה. היום הוא דיבר על כך שהוא הגיש הצעה אחרי המשחק הביתי נגד אינטר, שזה יצא בפברואר או במארס. נחמד, אבל מה קרה בשנה וחצי הקודמות? זה הגיוני לומר שהיה מדובר בהשאלה ולכן לא הרגשנו צורך להזדרז, אבל כשהחוזה של שחקן חשוב ששייך לך עומד להסתיים, אתה עושה משהו, ולא הגיוני שישבנו בנחת ולא עשינו דבר רק בגלל שהיה מדובר בהשאלה. ידענו את תנאי העסקה, ובכל זאת הרשנו לעצמנו לחכות ולחכות. כל ההתנהלות שלנו בסיפור הזה היתה לא ברורה, לא לכאן ולא לכאן. לכן גם עכשיו אני לא יודע מה לומר על הדברים שפרגי חושב עליו. הוא בוודאי לא יגיד עליו מלה רעה, בניגוד לטבס, אבל מה הוא באמת חושב, השד יודע. אין ספק שהעונה הטובה ביותר של היינצה ביונייטד היתה הראשונה. למעשה, היא היתה העונה הטובה האחרונה שלו בקריירה. אבל עדיין זה לא היה ברמות שהאוהדים עשו ממנו - בזכות המאמץ וההשקעה והעובדה שהוא פייטר. אין מה לעשות, הדברים האלה מקפיצים את ערכו של שחקן בקרב אוהדים. מצחיק כמה פעמים אני נתקל באנשים נזכרים בגעגוע בהופעה של סמית' בניצחון ההוא על צ'לסי משער של פלטשר. עד שנתקלתי בקליפ ביוטיוב בו רואים תקציר של הדברים שהוא עשה במשחק. אכן, סדרת גליצ'ים מרהיבה. אף אחד לא שם לב שלא כולם היו נקיים (והשופט שרק) ואחרים הסתיימו כשהוא מוסר במהירות לשחקן יריב. פרטים שוליים.
האמת שקשה להאשים אותם, בעולם ממוסחר כמו של היום שבו שחקן בוחר לעבור לקבוצה לפי שיקולי מס (אין לי הוכח אבל אתה מבין למה אני מתכוון...), שחקנים שנותנים יותר על מגרש ונלחמים אלא מצרך די נדיר. ווין רוני שחקן מצוין אבל הוא יותר טוב בגלל שהוא נלחם ויורד להגנה. כמה פעמים ראית את RVN יורד להגנה?