אני ראיתי כאן המון תגובות לגבי נושא טבז, והכעס של חלק מהאנשים על טבז שהחליט לחתום דווקא בסיטי. בשבוע האחרון נתקלתי בסיטואציה מסוימת שהבהירה לי למה אין בי כעס על טבז בנוגע לעזיבה שלו. מובן שאם טבז יגיד או יתנהג בצורה מסוימת בשנים הקרובות אולי הדברים ישתנו, אבל אני מדבר על המצב כרגע. לפי מספר שנים (6 ליתר דיוק) שיחקתי בקבוצה הנוער של הפועל באר שבע בכדורסל. כאוהד של הפועל באר שבע בכדורגל, ולאחר מכן גם של הפועל באר שבע בכדורסל (שהייתה מרחק משחק אחד מעלייה לליגת העל בכדורסל) השילוב היה טבעי ומהנה עבורי. במהלך השנים הלכתי לשירות קרבי והפסקתי לשחק כדורסל בצורה מקצועית, כשבמקביל קבוצת הכדורסל של הפועל באר שבע התפרקה. בשנה האחרונה, חזרתי לשחק כדורסל. כשבשנה הקרובה אני אף הולך לשחק בקבוצת מקצוענית. השנה גם הוקמה מחדש אותה קבוצה של הפועל באר שבע בכדורסל, עם דגש על קבוצה של האוהדים, כלומר המודל של קבוצה שמנוהלת על ידי האוהדים. לאחרונה קיבלתי טלפון מהמנכ"ל של הפועל באר שבע המתחדשת, שזכר אותי עוד מימי בנוער, ושזכר אותי גם כאוהד הקבוצה, והציע לי לעזוב את הקבוצה שאני נמצא בה כעת ולהשלים מעגל ולחזור להפועל באר שבע בכדורסל. החיסרון הוא אומר, שהמטרה של הקבוצה במקביל לעליית ליגה היא לבנות את השחקנים הצעירים מהנוער, ולכן ישנם שחקני נוער שיקבלו דקות קבועות בחמישיה כדי להתפתח. לזה הוא אומר יש להוסיף 2 או 3 שמות "גדולים" של שחקנים בעלי ניסיון ושם שבאים להעלות את הקבוצה ליגה. כלומר, אם אני אחליט לשחק בהפועל באר שבע, גם אם אני אהיה במיטבי, יתכן שאני אקבל מעט דקות. בקבוצה שבה אני נמצא כעת, אני שחקן חמישיה קבוע ואחד מהשחקנים הבולטים בקבוצה (אולי אפילו הבולט בקבוצה). פרט ששכחתי לציין הוא שעקב העובדה שאני גם עובד, וגם לומד משפטים במרכז (אך עדיין גר בבאר שבע), הכדורסל הוא בעיקר כיף והנאה בשבילי. מקום להתפרק בו, להוציא אנרגיות ולהנות, לא יותר. וכעת השאלה האם ללכת לקבוצה שיש לי קשר חזק אליה ואני אף רוצה לקחת חלק בפרויקט של "קבוצה של אוהדים", או להישאר במקום שמבטיח לי את מה שרציתי כשחזרתי לכדורסל, מקום חמים ומשפחתי שבו אני מקבל הרבה דקות ויכול פשוט לבוא ולהנות. המסקנה מכל הדברים שאמרתי היא שאם אני, עם כל האהבה שלי להפועל באר שבע, עדיין מתלבט בין קבוצה שבה אני אקבל דקות ומקום מרכזי (שוב כי המטרה שלי היא פשוט להנות) לקבוצה שיש לה מקום אצלי בלב, זה טבעי שאדם כמו טבז, גם אם יעריך את יוניטד, יעדיף מקום שיתן לו את הדקות שהוא כל כך רוצה לקבל. ואם ברמות האלה הקבוצה היחידה שיכלה לשלם את הסכומים הגבוהים על טבז ולהבטיח לטבז דקות משחק היא סיטי, אז למרות כל הכאב, קשה לי להאשים את טבז. וכעת, כל עוד הוא לא יוצא בראיונות פוגענים כלפי הקבוצה והאוהדים, אין לי מה להרגיש רגשות פוגענים כלפי טבז. אמיר אתה בטוח בקשר למאנוצ'ו? הייתי בטוח שקראתי במקור מסוים שעיסקת ההשאלה שלו להאל לעונה נוספת כבר נחתמה. בקשר לפציעה של גביראל, אם אכן הדברים הם כך, אז כל הרכש שהובא הקיץ לאחר אואן ( אם כוללים בכך גם את אדם ליאצ'יץ') ישתלב, אם בכלל, רק בינואר.
משה, הבעיה עם טבז היא לא הבחירה שלו לשחק יותר. הבעיה היא הדרך. אתה לא יכול שנה שלמה לצאת לתקשורת ולהתמרמר על זה שאתה לא משחק. זה הפועל כפר סבא שאתה יכול לעשות קצת פרצופים למאמן ואולי הוא ישתף אותך. אתה לא יכול כל יומיים לזרוק לתקשורת איזה הערה ששלחו לך הצאה\לא שלחו וכו'. מה שאני מנסה להגיד ששהחלטה שלו לעבור לסיטי היא אולי רלוונטית אבל הדרך שבה זה נעשה לא גרמה לו לטוב. הוא הכעיס הרבה מאוד אנשים על הדרך.
מה זה הקישקוש הזה - הרי הפרצופים של טבז במהלך העונה לא הפריעו לאף אחד כל עוד הקבוצה ניצחה. אבל עכשיו קיץ והוא החליט לעזוב, אז פתאום עושים מזה אישיו..
הנושא הזה של טבז נטחן כבר מכל הכיוונים, ובכל מקרה, קירק, לא יודע מה עם אחרים אבל לי ההתבטאויות שלו ולעיתים גם הפרצופים הפריעו לי גם כשהקבוצה ניצחה גם כשדילגנו לאליפות וכתבתי על זה כאן לא פעם. אבל זה לא האישו, האישו שאחרי סוף העונה במקום להגיד יפה "אני מודה לאלכס פרגוסון ולמועדון על התמיכה ועל האימון, אבל אני לא יכול להמשיך בקבוצה שבה אני לא שחקן הרכב בטוח" הוא הולך לתקשורת ומלכלך על סר אלכס ועל המועדון שהקפיץ אותו בדרגה. יש דרך, טבז לא הלך בעקבותיה. אני מבין שהוא נפגע מהסחבת בנוגע לחוזה, ואני כן חושב שלא היינו בסדר בעניין הזה, אבל לאחר שהצענו לו חוזה, אמנם מאוחר, מאוחר מידי מנקודת המבט של טבז אני לא חושב שיש לו שום זכות לבוא בטענות לפרגי ולמועדון שמסיבות מקצועיות נטו הושיב אותו על הספסל.
זה הפריע לכולם הפרצופים שלו גם כשהוא שיחק אבל אז הוא עוד היה שייך למועדון ואף אחד לא ידע לאן מועדות פניו. כשאתה הולך וחותם בסיטי אחרי הפרצופים האלה, אל תצפה לקבל פנים חמה.
אני כל הזמן התפלאתי איך אתם סובלים את השקרן הזה טבס אחרי כל הפרצופים וחוסר הכבוד שלו עוד במהלך העונה. יופי שהוא נלחם אבל הוא ארגנטינאי שקרן. טיפוס מניאק.
רוב העונה טבס דווקא לא ממש עשה פרצופים. לא, הוא לא ישב על הספסל וחייך באושר, אבל מי כן? רק לקראת סיום העונה הואת התחיל לעשות שטויות, בהצהרות ובהתנהגות, אולי בגלל שהוא ידע שהוא בוודאות עוזב. סוג של אווירת סוף קורס.
אכן, ברוב העונה הוא לא אבל החל מהחצי השני בערך הוא התחיל עם זה ולאט לאט הוא דיבר על זה שלא מציעים לו חוזה וזרק גם כל מיני הערות שאף אחד במועדון לא מדבר איתו למרות שהוא אוהב את האוהדים ואתה יודע כל השטויות האלה. העזיבה שלו רק הורידה את הערך שלו בעיני. להזכירך, הוא הגיע כאוהד מנצ'סטר יונייטד לקבוצה ועבר לשחק בסיטי.