משה, לא הכל סובב סביב יונייטד. הוא במו"מ עם סיטי וצ'לסי, מועדונים שכיום אין להם יותר מדי מגבלות כלכליות, אז הרשה לי להמר שהן מסוגלות לשלם את אותם סכומים לטבז. הוא דיבר על כך משהו כמו עשרות פעמים בחודשים האחרונים שלו ביונייטד, הוא עוזב כי הוא רוצה לשחק באופן רציף. הוא עוזב כי הוא לא רוצה לשבת בספסל אחרי משחק שהוא כובש רביעייה. למה סתם לסבך הכל...זה באמת עסק פשוט.
לא יודע כמה המקרים שציינת מקבילים. בשורה התחתונה, למנצ'סטר יונייטד הייתה אופציה יותר מאפשרית להשאיר את טבז. כן זה היה עולה הרבה כסף, כן זה היה כרוך בהבטחות כאלה ואחרות לדקות משחק - עובדתית, לאור העובדה שטבז לא בדיוק עזב את מנצ'סטר בשנייה שהתאפשר לו אלא ישב עם הקבוצה והיה תקופה ארוכה במו"מ, ניתן להסיק שהבחירה במקרה הזה הייתה הרבה יותר של הקבוצה מאשר של השחקן עצמו. ברור שאם היו שואלים את אף וויסקי אם הוא רוצה או לא רוצה את טבז התשובה הייתה שהוא רוצה - אבל כשמכניסים לעניין שיקולים של כסף וכדאיות, בהחלט ניתן לומר שפרגוסון לא רצה את הארגנטיני. או יותר נכון, לא רצה אותו מספיק. העלות של העיסקה הייתה ידועה לכל מי שמעורב בעניין ואלה לא מספרים חדשים ולא מספרים שנופחו פתאומית. יונייטד הגישה הצעה על X כסף, אני מניח שזו ההצעה הכי טובה שהקבוצה הייתה מוכנה לתת. טבז בחר ללכת הלאה. אתה מאמין שמנצ'סטר יונייטד אחרי עיסקת רונאלדו לא מסוגלת להחתים שחקן כלשהו שמסתובב בשוק?
1. ושוב, השאלה היא האם באמת ליברפול תתחזק בקיץ. לפי השוק כרגע נראה שליברפול מוגבלת כלכלית ולא יכולה לחזק את הסגל במקומות שישדרגו אותה. 2. אין ספק שכרגע העניינים נראים לא טוב במבט מבחוץ. רונאלדו וטבז עזבו, ועדיין לא ראינו אפילו את המחליפים. אבל אני זוכר גם את הימים כשרוד עזב, או את הימים שבקהאם עזב. גם אז דיברו על חורים ללא מענה. גם אז דיברו על שחקן (רוד) שתנן תפוקה שאף אחד לא חשב שיהיה מישהו שיצליח לתת. גם אז דיברו על שחקן שמחובר למועדון (בקהאם כמובן ברמות גבוהות יותר) שעוזב. ועדיין, לא רק ששרדנו, אפילו שידרגנו עצמנו עם רונלאדו ורוני. 3. אני מאמין בפרגוסון. הדברים כרגע נזילים. ואם מחר יוחתמו סתם לדוגמא ויה וריברי, אז פתאום הדיבורים ישתנו מהקצה לקצה? כפי שאמרתי, ופרגי הוכיח זאת לאורך שנים, שהאדם היחיד שאין לו תחליף ביוניטד הוא פרגוסוון. כל השאר יבואו וילכו, אבל כל עוד פרגוסון נשאר, אנחנו נמשיך להיות שם ולזכות בתארים לאורך השנים. 4. אני גם חושב שבקבוצה חייבת להיות תחלופה. שחקנים כמו סקולס, גיגס וגארי הם מעטים והם גם בדרך כלל הבסיס החברתי לקבוצה. מידי פעם חייבים להיות שינוים כדי לשמור על הרעב בקבוצה, כדי שגם בשנה הבאה נהיה אלופי אנגליה. 5. מציע לכולם לקרוא מה שקירק כתב על טבז. ושוב, עובדתית, רונאלדו היה תחת חוזה, אם פרגוסון היה חושב, וזה קשור כמובן להמון סיבות, שרונלאדו צריך להישאר, הוא היה נישאר. פרגוסון ראה שהוא לא יכול להשאיר את רונאלדו וטבז בתנאים שלו. מבחינת התפקוד שלהם בקבוצה, המחויבות, הרעב, אלף ואחת סיבות, ולכן הם לא נמצאים עכשיו ביוניטד.
למה זה כל כך קשה להודות שלפרגוסון האול מייטי, כמו לכל מאמן בכל מועדון, אין מילה כשזה מגיע לרצונו של שחקן לעזוב? להאמין במה שאמרת זה כמו להאמין בחדי קרן. הם אכן רצו בכך. מניעים כלכליים.
מה כל כך קשה להאמין שאין איש בכדורגל העולמי בעל מעמד כמו של פרגוסון ביוניטד. אתה באמת חושב שיש סיכוי שמעבר של שחקן כמו רונאלדו היה עובר ללא הסכמתו של פרגוסון? מה השתנה ברצון של רונאלדו? בהצעה של ריאל? מאז הקיץ שעבר?
קירק-"כן זה היה כרוך בהבטחות כאלה ואחרות לדקות משחק " איזה הבטחות הם יכולים לתת לו לדקות משחק ? הוא רוצה הרכב קבוע ,לפי היכולת שלו מגיע לו , ואת זה הוא לא קיבל למרות היכולת , כי החלק הקדמי שלהם עמוס . לדעתי זאת הסיבה גם שהוא פסל את ליברפול ,כי טורס יהיה תמיד לפניו , טבז נפגע מאוד מהאף והספסול בגמר ברומא רק עזר לו להחליט שזהו זה . זאת גם הסיבה שאני חושב שהוא יעדיף אותנו ,הוא יהפוך מייד לאופציה ראשונה בהתקפה .
רונאלדו החליט להישאר עונה נוספת ביונייטד, וככל הנראה חתם על הסכם עם קלדרון על טרנספר בעונה שאחרי. שאלה יותר טובה - מה השתנה אצל פרגוסון מאז הקיץ שעבר? רונאלדו לא היה השחקן מס' 1 בעונה האחרונה? יש לו שחקן מושלם אחר להחליף אותו בו?
האמת, כרגיל, מצויה איפשהו באמצע. האם פרגי יכול היה להתייצב על הרגליים האחוריות ולמנוע מרונאלדו לעזוב? בוודאי, הוא כבר עשה את זה בעבר, למרות שגם ב-2006 וגם ב-2008 הוא דאג לכך בדרכי נועם. אבל בסופו של דבר הוא החליט שהתועלת שאפשר יהיה להפיק ממהלך כזה כבר לא תהיה מספקת, כי כששחקן רוצה לעזוב יש גבול כמה פעמים המנג'ר יכול לשכנע אותו לעשות אחרת ועדיין לקבל תפוקה מלאה.
רונאלדו לא החליט כלום. והוא יכול לחתום על הסכמים בריאל מכאן ועד להודעה חדשה. רונאלדו היה שחקן תחת חוזה, ולכן הוא לא יכול להחליט כלום. מה השתנה? אולי הראייה של פרגוסון לגבי המחויבות של רונאלדו ליוניטד, התרומה שלו בשנה הבאה, הרעב שלו ושל הקבוצה בעונה הבאה. יכולות להיות אלף ואחד סיבות. אבל בסופו של דבר מדובר בהחלטה של פרגוסון. כמו תמיד. וכמו שאמרתי, למרות שעכשיו זה נראה כשחקן ללא תחליף (כפי שכבר נאמר בעבר כל כך הרבה פעמים על שחקנים רבים שעזבו את היוניטד),אי אפשר לדעת מה מצפה לנו בעתיד. מה שאנחנו כן יודעים הוא מה שהעבר לימד אותנו, וזה שיש רק אדם אחד ביוניטד שאין לו תחליף...
איבדנו בקיץ אחד את רונאלדו וטבז, אולי השני עמודי תווך העיקריים מתוך שלושה-ארבעה ברצף אליפויות האחרון. לא יודע איך לאכול את הפרידות האלה.. אני מקווה וסומך על הסיר שיביא להם תחליפים הולמים, ואפילו גם אם נשחק רק עם הרסרבס אל תשכחו שאנחנו מנצ'סטר יונייטד.
תגיד את זה ישירות - פרגוסון הרשה לו ללכת. זה מה שאתה מתכוון אליו בסופו של דבר, נכון? העניין הוא שזה לא מבוסס על שום דברי ממשי, אתה פשוט מעלה השערות שככה זה מתנהל מאחורי הקלעים. במשך שנים רבות אנו עדים לכך שרצונו של השחקן קובע הכל והוא עוזב אם הוא רוצה ורואה את זה לנכון, ואנשים כמו פרגוסון פשוט צריכים להתאים את עצמם למציאות. ואתה בטוח שהמקרה הזה מיוחד בעולם הכדורגל המודרני. למה? כי, לפי טענתך, לפרגוסון יש מעמד מיוחד ביונייטד. בסדר... התגובה היתה למשה אוחיון ולא לאמיר ע כמו שצוטט במקור.
בגלל זה אמרתי שההחלטה הייתה של מנצ'סטר יונייטד ולא של טבז. כי אם אף וויסקי היה רוצה בכך הוא היה יכול להחליט שטבז הוא באנקר בהרכב ואז סביר מאוד להניח שהוא היה מצליח להשאיר אותו בקבוצה. אבל פרגוסון לא רצה לתת כזו התחייבות (ובצדק). זה עדיין לא משנה את העובדה שפרגוסון ויונייטד היו כאן הצד הקובע.
לדעתי יונייטד לא נתנה לטבז את היחס שהוא מגיע לו, השאירו אותו באוויר יותר מידי זמן. טבז היה מאוכזב בשנה שעברה מהעובדה שהוא שחקן ספסל קבוע, והוא חשב על אופציות אחרות, אבל בניגוד למקרה של רונאלדו - כאן הישארות שלו בהחלט לא הייתה בלתי-אפשרית. אני חושב שטבז העונה הוכיח בכל דקה על המגרש שהוא חלוץ גדול, הוא תמיד הביא למפנה במשחק של יונייטד. בעזרת המהירות והחדות וגם טכניקה יש לו ללא ספק. אבל דברים שטבז הביא ליונייטד לא מודדים רק בסטטיסטיקה. כי אם היינו מסתכלים רק על זה - אז 34 שערים ב98 משחקים בכל המסגרות זה לא מדהים, בטח לא באחת מההתקפות הטובות בעולם(למרות שלא בכל המשחקים הוא פתח כמובן). הוא תמיד עשה לחץ על ההגנה ולא הפסיק להילחם ולרוץ עבור הקבוצה, הוא לא היה אנוכי והיה שחקן שמבשל ולא מתעלם משאר השחקנים בקבוצה. פרגוסון כבר מצא תחליפים לשחקנים יותר גדולים מטבז, כמו בקהאם וואן ניסטלרוי, אבל אין ספק שיונייטד נמצאת כרגע במצב לא קל - היא חייבת שני שחקנים ברמה גבוהה לקישור ולהתקפה, והיא תצטרך לשלם. אם פרגוסון יביא שחקנים צעירים זה יהיה הימור, ולא בטוח שהתוצאות יהיו מזהירות כבר בשנה הראשונה.
באמת שאני לא מבין איך אפשר להגיד שיונייטד לא התייחסה לטבז כמו שמגיע לו. פרגי העדיף חלוץ מטרה כמו ברבאטוב, שיודע לשחק עם הגב לשער, עם ראיית משחק יותר טובה משל טבז, יותר חד מול השער, לגיטימי. גם אם אתה לא מסכים שברבה שחקן יותר טוב מטבז, אי אפשר להגיד שהוא לא קיבל את היחס המגיע לו. למרות שהוא היה שחקן ספסל הוא קיבל צ'אנסים ופרגי בכל הזדמנות החמיא לו. לטבז ההזדמנויות שקיבל בעונה השנייה לא הספיקו (ובצדק) וביקש לעזוב, בסדר גמור, מקובל לגמרי. לכן, בין היתר, אני מעריך הרבה יותר את טבז מאשר את רונאלדו. טבז עזב בגלל שלא קיבל מספיק צ'אנסים לא בגלל כפיות טובה. וכמובן שלא חסרות עוד סיבות..