עדיין לא סיימתי לעכל את העזיבה של רונאלדו לריאל-מדריד וכבר ההנהלה מודיעה לנו שטבז גם הוא יעזוב אותנו בחלון העברות הנוכחי. מדובר במכה קשה נוספת למועדון. עם כל הכבוד למסי, מקודם איבדנו את השחקן הטוב בעולם ולי אישית זה כאב יותר מאשר העזיבה הצפויה של הארגנטינאי אבל בהחלט העזיבה של האחרון עושה צביטה בלב. אנחנו מאבדים שחקן ברמה הגבוה ביותר. אני יכול להבין את ההחלטה של טבז לעזוב, בכל זאת הוא ראה העונה יותר ספסל מאשר דשא, אבל אני מקווה מאוד שהוא יראה עוד קצת נאמנות לאוהדים בכך שלא יחתום אצל היריבה מעבר לכביש או אצל החלאות מרסיסייד. אי-אפשר יהיה לשכוח את שתי העונות הנפלאות שלו אצלנו שבמהלכן כבש לא מעט שערים סופר-חשובים. תודה רבה. http://img30.imageshack.us/img30/6452/cristianoronaldocarlost.Xxx עכשיו מה שמעניין זה מי יהיו המחליפים של היפה והחייה.
מקצועית, לא היה שום דבר חריג בהתייחסות לטבס. אבל תסכים אתי שלהצהיר במשך שנה וחצי שאנחנו אוטוטו סוגרים חוזה עם שחקן שמושאל אלינו ו מבטיחים את עתידו במועדון, ולא לעשות את זה, אינו דבר שמוציא את המועדון באור חיובי ובוודאי לא עוזר ליחסיו עם השחקן. כאוהד, אין לי בעיה עם כך. אני מניח שביונייטד לא היו סגורים שהם רוצים להשאיר את טבס (ואולי בשלב מסוים היו סגורים על כך שלא רוצים להשאיר אותו), וברור שאתה לא תגיד לשחקן שאתה רוצה להיפרד ממנו במהלך העונה. אז כל מה שנעשה היה לטובת הקבוצה, אבל זה עדיין משהו שמעליב שחקן.
השורה התחתונה היא שבהבאה של בארבטוב בעונה שעברה פרגוסון ככל הנראה בחר לשנות את פני סגנון החלק ההתקפי וזו לא פעם ראשונה שפרגוסון משנה סגנון בצורה דרסטית. אולי זה יהיה קל לכתוב זאת עכשיו אבל הוא לא היה טיפש והבין שאת רונאלדו אי יהיה אפשר להשאיר לאורך יותר מדי זמן ולכן חיפש חלופה מסויימת שאת זמן ההתאקלמות של אותה חלופה הוא העביר כשעדיין רונאלדו כמו גם טבז היו בקבוצה וזה לא פגע ביונייטד מבחינת תארים, טבז לאחר עונה גדולה הפך להיות שחקן ספסל כשבארבטוב הגיע וזאת למרות שפתח את העונה בכושר טוב ככה שפרגוסון ובלי קשר ליכולת של טבז עשה את הבחירה שלו לעתיד. פרגוסון רדף אחרי בארבטוב במשך 4 שנים,פרגוסון הוציא 30 מיליון עבורו, פרגוסון בכל הזדמנות בעונה שעברה הצהיר שברגע שכולם ביונייטד יבינו עד כמה כדורגל יש לבארבטוב בראש וברגליים אז דברים יראו אחרת ולטובת כולם והוא לא היסס להמשיך ולתת לו הזדמנויות גם כשהיו לו קשיי התאקלמות. לא היו יותר מדי שחקנים שפרגוסון חיזר אחריהם כל-כך הרבה זמן והיה מוכן להוציא עליהם סכום עתק, ולא בפעם הראשונה הוא עמד כקיר מגן בפני החיצים הרעילים שהופנו כלפי שחקנים שלו כמו שעשה עם בארבטוב עונה שעברה. כתבתי זאת כמה פעמים בעבר שאני לוקח את דברי פרגוסון לגבי וולבק והיותו שחקן סגל נבחרת אנגליה בקיץ הבא בגביע העולם כסימן שלטעמי מסמן את חילופי הכוחות בחלק הקדמי, בארבטוב וסוף סוף רוני כחלוצים מרכזיים,וולבק עם הרבה יותר דקות משחק וכל חלוץ רכש שיבוא,ילחם איתו על המקום השלישי בעמדת החלוצים, לו טבז היה מחליט להישאר הוא היה במשבצת הזו, זה מה שפרגוסון כנראה הציע לטבז,טבז בחר אחרת,משהו שיתאים לו יותר, לגיטמי מצד 2 הצדדים וביחד עם דגש מחודש מהכנפיים נראה יונייטד לא פחות מרגשת ומבחינה התקפית לטעמי ואני מוכן לחתום על זה כבר עכשיו,פורייה יותר מבחינת כיבושים בליגה מאשר העונה שעברה.
נשאל שאלה קצת אחרת: ללא רונאלדו וטבז אבל עם הגעה (נגיד, ואני שוב חוזר- נגיד) של ולנסיה ובנזמה, איזה קבוצה תהיה לדעתכם טובה יותר, זו של שנה שעברה או זו של השנה שנתיים הבאות? נ.ב. זה רק אני שחושב שצריך להביא גם קשר אחורי?
גם כפסימיסט מוחלט, אני מאמין שקבוצה מחודשת כזו תהיה יותר טובה מהקבוצה של השנה האחרונה. מאוזנת יותר, מהירה יותר, חדה יותר. כמובן שיש עוד הרבה יותר גורמים מאשר השאלה "מי עזב ומי בא", כי אני מאמין שהקבוצה תהיה נחושה במיוחד להוכיח את עצמה אחרי העזיבה של רונאלדו. אגב, אני לא ממש בטוח שאני מבין למה כל כך הרבה אוהדים רוצים קשר אחורי. נראה לי שהמשחק מול ברצלונה טבע טראומה לא קטנה באנשים. בכל זאת, לקחנו אליפות והגענו לגמר ליגת האלופות בלי הארגריבס, אבל בעזרת פלטשר. פלטשר עוד כאן, הארגריבס - יש לקוות, גם אם זה ייקח עוד כמה חודשים - יחזור. מה יעזור קשר אחורי נוסף? שיהיה לנו מישהו במקרה שנקבל את ברסה בשלב הבתים? אם כבר קשר, אז צריך לחשוב בכיוון היצירתי. קאריק מוסר מצוין, אבל הוא לא השחקן היצירתי בעולם. אני מאוד מאמין באנדרסון, אבל לגיגס ולסקולס לא נשאר הרבה.
תודה קרליטו. היית שותף לשנתיים קסומות.לכל שער שלך, היתה משמעות אמיתית. בקיץ 95, פרגי מכר את יוז, אינס וקלצלקיס. שלושה שחקני הרכב, מהטובים שיש בתפקידם בליגה האנגלית.יונייטד "שרדה" בדרך לדאבל עם ילדים(עיין ערך אלן הנסן). ממקום מושבי(ומושבכם), קשה לי לקבוע על מה עיסקת טבז נפלה.על שכר(אין סיכוי שהוא ירוויח יותר מריו ורוני כאשר היה שחקן ספסל העונה), העלבון שלו,רשלנות של יונייטד, או אולי תובנה של פרגי שהוא זקוק למשהו אחר בסכומים האלה. וכדאי לעשות סיכומים לאחר הרכש שיגיע. זאת רחוקה מלהיות התמונה במלואה.
אני יכול להגיד לך אישית למה אני חושב שצריך כזה קשר. אחת העונות הגדולות שאני זוכר מיונייטד מבחינת ביצועים על המגרש הייתה העונה שבה זכינו בליגת האלופות לפני שנתיים - 2007/08. בעונה הזו שיחק הארגריבס. כיום אנחנו מגיעים לפעמים נגד קבוצות עם קישור חזק משלנו ומתקשים. זה לא רק צ'לסי, זה גם המשחק באמירויות בליגת האלופות ועוד לא מעט משחקים העונה בליגה שבו היריבה דפקה 3 קשרים באמצע מול 2 שלנו. ראינו שכאשר פרגוסון שם 3 קשרים באולד טראפורד מול ארסנל, פתאום יונייטד נראתה כמו זאת של העונה לפני. מה לעשות, כיום אין לקבוצה שחקן ממש טוב שסוגר את ההתקפות של היריבות כמו הארגריבס. קאריק אחלה שחקן ופלטשר גם ואפילו אנדרסון אבל יש להם עוד תפקידים לעשות חוץ מזה. כולנו יודעם שכאשר שחקן מסובב את הברך וקורע את הרצועה אז מאוד קשה לו לחזור לשחק והארגריבס דפק את שני הברכיים. אני חושב שגם אתה, אמיר, הזכרת שהשנה היונייטד לא מגיע למצבים טובים וזאת כנראה הסיבה. אם בשנה שעברה יכולנו לשחק על חטיפות, מתפרצות והגעה למצבים טובים, אז השנה שיחקנו יותר מול קבוצות בונקריסטיות שלא אפשרו לנו את המצבים האלו. כמובן שהכל יחסי.
the white pele הייתי מוציא את העלבון מהרשימה של למה טבז לא בחר להישאר, הוא לא ילד קטן ואנחנו לא מתעסקים בגנון, כל ההצהרות שלו בתקשורת לקראת סוף העונה שעברה לגבי זה שלא מדברים איתו ולמה לא חתמו על חוזה חדש ויונייטד מעכבת את כל העניין, אין לי ספק שזה הכל היה לחץ שהופעל עליו מצד בעלי הכרטיס שלו לנסות ולהזיז עניינים, יונייטד לקחה את הזמן שלה כי ליונייטד כמועדון ומועדון גדול יש את הזכות,לגיטמציה והכוח לבחור לעשות זאת אם היא בוחרת לעשות כך, לבעלי הכרטיס שלו ואני מניח שגם לו עצמו,בער יותר לדעת מה צופן העתיד ובצדק מהצד של המטבע שלהם, אבל בסופו של דבר ההחלטה שנעשתה מצידו היא מה שהוא חושב לנכון טוב עבורו ולא סוג של נקמה או סוג של נעלבתי אז אני לא חותם על החוזה שהצעתם לי. לגבי כל שאר הדברים שכתבת,זה רק קמצוץ ללמה אנחנו נישן בשקט גם הלילה הזה כשהאהבה שלנו מופקדת בידיו של מי שהביא אותנו עד הלום. לגבי קשר אחורי, צריכים שאנדרסון יעשה קפיצה נוספת קדימה ולצד פלטצר המשתפר כל עונה וקאריק,יש לנו בסיס איתן גם בלי קשר אחורי קלאסי מהסוג של רוי קין, כן אנחנו צריכים את השחקן שיביא את המנהיגות והכוחניות ולאו דווקא בכל הנוגע לתאקלים,שהיתה לרוי קין,שהיתה לבראיין רובסון, מישהו שמצד אחד במשחק כמו נגד ברצלונה ירגיע ויעשה סדר על המגרש ברגעים קשים ומצד שני מישהו שיעשה מפטריק ווירה זבוב קטן ודווקא במנהרת השחקנים בהייבורי לאחר שזה העז לפנות לגארי נוויל ולאיים עליו וזה לא חייב לבוא דווקא מקשר אחורי. רוני המועמד המוביל לתפקיד הפסיכי הזה,רק שפרגוסון ייתן לו את המושכות.
אני גם לא חושב שאנחנו זקוקים לקשר אחורי. בלי הארגריבס(שיש גם לשקול אותו בתקווה ונקבל אותו לתמיד בעוד כמה חודשים)היה לנו השנה קישור פנטסטי עם פלטשר שלא זכור לא משחק שבו הוא לא סיפק את הסחורה, עם קאריק שהיו לו עליות ומורדות אבל בגדול עשה עבודה הגנתית מעולה ועבודה התקפית טובה גם יחד. לכן אני לא חושב שאנחנו צריכים להביא קשר אחורי קלאסי סטייל קינו(שוב פעם אני כמובן מסתמך על זה שהארגו יחזור אלינו לתמיד). אני גם לא חושב שאנחנו צריכים קשר התקפי יצירתי וורלד קלאס למרות שסקולס כנראה יפרוש בסוף השנה. לדעתי ואם הייתי המחליט, בעניין הזה הייתי נותן את כל המושכות לאנדרסון גם בגלל החודש האחרון של העונה שהיה מצויין אבל בעיקר בגלל עונת הבכורה הפנטסטית שלו. אני בהחלט חושב שאם פרגוסון יתן לברזילאי את מושכות בחלק ההתקפי,פחות משימות הגנתיות ועם שיפור באיום שלו לשער הוא בהחלט יכול להיות הקשר היצירתי הזה.
קודם כל, את הכדורגל הטוב ביותר שלנו בשלוש השנים האחרונות שיחקנו ב-2006/07, כשקאריק וסקולס היו הציוות הקבוע שלנו במרכז השדה. אמנם לא הגענו לגמר ליגת האלופות, אבל זה לא נבע מהיעדר קשר אחורי, אלא בגלל שמרכז ההגנה שלנו התפרק לרסיסים (פשוטו כמשמעות, פציעה אחרי פציעה) כשהתמודדנו מול מילאן בחצי הגמר. הרי זו היתה העונה של ה-1-7, וגם ה-2-3 הנפלא על מילאן (למרות מה שקרה בהגנה), התפוצצויות התקפיות שלא כל כך ראינו מאז באירופה. להארגריבס בהחלט היה חלק בהצלחה בעונה שעברה, אבל בוא לא נהפוך אותו לשחקן קריטי בהצלחה הזו, ובטח לא לתפקיד שלו במרכז השדה. הוא פתח בהרכב בסך הכל 23 פעמים (ועוד 11 הופעות כמחליף). רק בחלקן הוא גם שיחק במרכז, וזה קרה בעיקר בחלק הראשון של העונה, בתקופה שהוא ואנדרסון יצרו שותפות. לקראת סוף העונה ראינו אותו מספר פעמים כמגן ימני וכקיצוני ימני, ולמעשה אלו היו העמדות שלו בשלבים המתקדמים בליגת האלופות, נגד רומא, ברצלונה וצ'לסי. אז אי אפשר לומר שקשר אחורי עשה הבדל עצום עבורנו. אואן הארגריבס ספציפית בהחלט עשה הבדל יפה, בזכות התכונות המייחדות אותו והרבגוניות שלו שאיפשרו לו לתרום גם באגף. זה לא אומר שקשר אחורי אחר, בעיקר אם הוא ספציאליסט בתפקיד הזה, יוכל לתת תרומה דומה. לשחקן כזה יש מעלות, אבל עם פלטשר באזור והתקווה (אני יודע, זה ממש לא ודאי, אבל שחקנים כבר חזרו מפציעות קשות) שהארגריבס יחזור לעצמו, אני לא רואה את הצורך בשחקן בסגנון שהוכח כי אינו הכרחי לקבוצה. העונה שיחקנו כדורגל לא הכי טוב כי הקבוצה לא התחברה, כי מרכז השדה שלנו השתנה כל הזמן, כי רונאלדו לא נכנס לכושר באמת טוב עד לקראת הסוף, כי ברבאטוב לא השתלב, וכן הלאה. לא בגלל היעדר קשר אחורי. אני יודע שהרושם האחרון הוא בדרך כלל הכי חזק, אבל צא מטראומת ברצלונה.
אמיר אני לא מסכים איתך, אני דווקא כן חושב שהחיסרון של הארגריבס ווסלי בראון העונה, הכריעו במידה מסויימת, לפחות בצ'מפיונס. להזכירך, הארגריבס, פארק ובראון היו הגורמים העיקריים לכך שעברנו את ברצלונה בחצי. אני מתכוון כמובן שאם פלצ'ר או הארגריבס היו משחקים בגמר של השנה, אני חושב שהיינו רואים תמונה שונה לגמרי.
אתה יודע, הדבר שאני אמרתי ברד קפה אחרי הרחקתו של פלטשר נגד ארסנל, היה שאוי לנו לסמן מראש את היעדרותו כגורם אפשרי להפסיד בגמר. אולי קשר אחורי היה עוזר נגד ברסה, אבל גם בדיעבד אני יכול לומר בקלות כי לא בטוח שקשר אחורי היה מונע את השער שספגנו בדקה התשיעית, וממש לא בטוח שקשר אחורי היה מונע מאתנו לאבד את הראש ואתו את הכדור בכל פעם שהוא עבר לרגליים שלנו (ודווקא בהחזקת כדור לא היתה לנו בעיה של ממש. במה שעשינו אתו כן). אני מודע לתועלת שהביא הארגריבס נגד ברצלונה בעונה שעברה, אבל להזכירך, הוא עשה את זה מעמדת המגן הימני בשני המשחקים, כי בראון עבר למרכז בעקבות ההיעדרות של וידיץ'. אז כן, היה לו חלק, וכמובן שגם לווס, למרות שלא הייתי משייך את ההפסד לברצלונה השנה לחיסרון של בראון. אין לדברים האלה סוף. גם לברסה היו חסרים כמה שחקנים, אתה יודע. אבל העניין הוא שהארגריבס לא שיחק כקשר אחורי בשני המשחקים הללו נגד ברצלונה ולכן אין להתייחס לכך כסיבה להחתים קשר אחורי עכשיו. הראינו שאפשר ללכת כל הדרך גם בליגת האלופות בלי להציב במרכז שחקן בעל אופי הגנתי מאוד.
אני חושב שכרגע פלטשר הוא קשר אחורי מספיק טוב בשביל לפתוח ביוניטד. ולמרות שאנדרסון דווקא שיחק כקשר קדמי לפני שהגיע ליוניטד, גם אנדרסון נחשב לקשר אחורי לכל דבר. וגם אנדרסון, בטח ביכולת של השנה הראשונה וסוף העונה שעברה, יכול בהחלט לפתוח בהרכב כקשר אחורי. בואו נהיה רצינים לרגע, קאריק, פלטשר, אנדרסון, האגריבס (פרגוסון נוטה לתת לשחקנים שנפצעים צאנס נוסף, סאהה, בראון וגארי הם דוגמאות לכך), סקולס וגיגס (לפחות בעונה הקרובה) כבר נמצאים שם כקשרים באמצע. כשגיבסון ופוסיבון מחכים מעבר לפינה להזדמנות. איפה מישהו כאן רואה בכלל הזדמנות כלשהי לזה שהקיץ ינחת ביוניטד קשר אחורי/קדמי/אחד שמשחק באמצע? למה שמישהו ירצה לראות את הכסף מתבזבז על רכש במרכז המגרש כשאנחנו צריכים לרכוש חלוץ נוסף ושחקן איכותי שיכול לשחק באגפים? אולי בשנה הבאה כשגיגס וסקולס צפוים לפרוש, וכשמצבו של האגריבס יתבהר, נוכל לדבר על כך, גם אז תלוי במידה שפוסיבון וגיבסון ישתלבו השנה בקבוצה. הסיכוי היחיד שדבר כזה יקרה הוא אם יהיה לנו צאנס מיוחד במינו לרכוש שחקן זול או צעיר או בלי חוזה שפרגי מאמין בו. הסיכוי שזה יקרה לטעמי הוא קטן, בטח לאור ההופעות הטובות לדעתי של גיבסון השנה שהוא עדיין לא חלק מהקבוצה הראשונה. אני חושב שאם כבר מדברים על העונה הבאה. עוד משהו מעודד זה שגארי נוול, בראון והאגריבס יהיו בשנה הבאה. אומנם לא ידוע באיזה כושר בדיוק, אבל בניגוד לשנההנוכחית שהפציעות שלהם פשוט נחתו עלינו, בשנה הבאה השלושה יהיו כאן, וביחד עם רפאל סוגיית האגף הימני של ההגנה תהיה נעולה, ואולי ככה גם נרוויח עוד קשר (האגריבס) לרוטציה. ואם כבר פתחנו את הסוגייה, יכול להיות באמת שפרגוסון החליט לוותר על טבז בגלל שהוא רוצה לתת לאחד מהילדים או ליותר, דקות יותר רחבות ברוטציה. אולי אנחנו כאן מדברים על רכש של חלוץ שלישי ושלוובק יהיה החלוץ הרביעי בקבוצה. אבל אולי פרגי מאמין בוולבק או במקידה ככאלה שיכולים להיות חלוצים ברוטציה של היוניטד בעונה הבאה בצורה יותר נרחבת מהעונה החולפת.
לצערי הרב אני לא רואה את פוסיבון משתלב בקבוצה, אני יותר תולה תקוות באדם ליאצ'יץ' הילד שצריך להגיע אלינו בינואר (או כבר עכשיו?).