מנצ'סטר יונייטד 2010/2011-יש אליפות!

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏7/7/10.

1. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

אין לי ספק שיהיו ים של קישורים בזמן המשחק.

2. Andrei Kanchelskis Member

הסטטיסטיקה והמסורת ממשיכים ללכת עם מנצ'סטר יונייטד ובכל עונה בה לא הפסדנו בשלב הבתים המוקדם עלינו לגמר!:
    זה קרה ב-2009,2008,99 וככל הנראה גם העונה, בכל העונות בהן הפסדנו לפחות פעם אחת בשלב הבתים לא הגענו לגמר ועל כך נאמר-כדי להגיע לגמר שום הפסד אינו מיותר!

3. George Best Member

העונה הזו מאוד מזכירה את עונת 2008/09 - כדורגל פחות סוחף אך יעיל, הדחה בחצי גמר הגביע, גמר צ?מפיונס אפשרי מול בארסה, ואולי נחגוג אליפות מול הצפרדעים.

נערך לאחרונה ב: ‏27/4/11
  4. THE STRETFORD END Member

כמה דברים:

נוייר,מעבר לעצירות שלו,מה שהכי הרשים אתמול אלו היציאות שלו לאחד על אחד,התזמון,הדרך שבה חסם/הקטין את השער.
    נכון שפעם אחת זה היה מול התותבת של גיגס(רגל ימין)אבל בכמה מצבים הוא עשה את זה למי שבעיניים עצומות היינו רוצים שיהיה במצבים האלה,הרננדז.
    סגור בבאיירן מינכן או שפרגי עשה איזה שיחה מאחורי הגב באיזור חדרי ההלבשה?
    שפרגי ילך ללחוץ במיוחד יד של שחקן יריב על הדשא זה רק בעקבות הופעה כמו אתמול.

אני מאוד מאוד מאוד אוהב את זה שרוני משחק בין ההתקפה לקישור,לא עוד להזיז אותו לצד שמאל ובכדי להרוויח חלוץ או 2 למעלה. הוא בא לידי ביטוי הרבה יותר טוב,זו עזרה עצומה לקישור בכל הנוגע להחזקת הכדור,לאופציה מסירה,לעשות סדר,
    להניע כדור מצד לצד וכמובן שיש את הנקודה ההתקפית ורוני חוזר לנסות והכל,בעיטות מרחוק,כניסות פנימה,עקבים,הוא חזר לעצמו ביג טיים,למישהו היה ספק שזה רק עניין של זמן?(כן,היו גם כאלה שכנראה עדיין לא הבינו שאיזה שחקן מדובר)
    אנחנו מרוויחים ככה חלוץ נוסף וזה סוג של 4-4-2 שמשתנה ל 4-5-1 וזה יכול להתאים גם מול היריבות שנקבל בגמר(טפו טפו טפו).

הרננדז,כמו פאביו,הכישרון שניגר מהם ולעזעזל החוסר ניסיון(היחסי כמובן)זה פשוט דבר מרגש.
    מתי ראינו מגן ימני שבכלל מיועד להיות שמאלי נותן פריצות מהאמצע ולעומק רחבת היריב?
    דני אלבס למשל,הוא דוהר כל הזמן קדימה אבל רק על הקו,פאביו הזה,אין לו אלוהים ויש לו רישיון להרוג מצד פרגי,צא קדימה ילד ולא מעניין אותי מאיפה,הוא נתן לנו אופציות ששחקני הקישור מהאמצע לא מספקים,
    מי שלא ישן אתמול טוב בלילה היה אושיי,לווס בראון כבר מזמן יש סיוטים,נוויל הזה תחמתן לא קטן,ידע למה כדאי לפרוש ועוד באמצע העונה ולחשוב שיש עוד את האח התימני השני שלו,רפאל,עוד ג'וקר או כמו שפרגוסון אמר על שניהם כבר לפני שנתיים,שניהם אסים,הוא לא טעה.

טוב לי שנאני ישב אתמול על הספסל וראה את הקבוצה משחקת נהדר ובלעדיו,יכול להיות שמדי פעם הוא צריך כיוון ראש כמו שמכוונים שעון קוקיה,למתוח את החוט או לסובב את המערכת ובכדי שיחזור לתלם.

אני כל-כך שמח בשביל פארק,הוא לא יקבל את הכותרות אבל אין לי ספק שהמקום שלו בהרכב בגמר(טפו טפו טפו)מובטח ובזכות.
    אלוהים יודע כמה הוא היה חסר לנו כשהלך לאליפות אסיה(מישהו בכלל זוכר מי זכתה באליפות הזו?)ודווקא כשהיה בשיא הכושר אצלנו,אבל עדיף עכשיו מאשר אף פעם לא.

קאריק ומאז צ'לסי,ללקק את האצבעות ולחשוב שפלטצר עומד לחזור...לעזעזל,למה העונה צריכה להסתיים בקרוב?

ומה עושים לגבי בארבטוב,
    אם עכשיו ההחלטה ביד שלנו ולקראת הפגרה וכשוולבק צריך לחזור,כשיש את רוני והרננדז,
    כשג'וש קינג משמיע קולות של פוטנציאל עתידי(עוד עונה לפחות),
    מוכרים בכסף גדול ומביאים מישהו אחר במקומו?
    כמה זמן הוא יסכים לחיות ככה עם רוטציה וכשהוא נותן את העונה הכי טובה שלו במדים שלנו,מלך השערים.

5. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

קורע מאוד הקטע עם ברבאטוב. אנחנו צריכים עומק בכל מקום ובוודאי שגם בחוד, הקטע הוא שדווקא כשאתה רואה את הקבוצה משחקת כמו אתמול, אתה מבין (שוב) עד כמה ברבא שונה מהקבוצה. מצד אחד אפשר לומר שגיוון הוא דבר טוב והכרחי. גם מי שידבר על היעדר תרומתו כשחקן שעולה מהספסל לא יכול עכשיו לשכוח שער ניצחון מול בולטון (מקרי אמנם, הריבאונד פשוט ניתז לעברו, אבל זו כל החוכמה) או הופעה מצוינת נגד ווסטהאם. ועדיין, יונייטד עם ברבאטוב זו או קבוצה שמשחקת כדורגל אחר, או 10 שחקנים שמשחקים את הכדורגל שלהם ושחקן אחד שמשחק את הכדורגל שלו. ואני באמת לא יודע מה אנחנו צריכים לעשות עם זה. לאמץ את הגיוון הזה, או לחפש אלטרנטיבות שיזרמו יותר עם הקבוצה.

בגילו, ברבאטוב גם מתאים מאוד בכל הקשור לקידום של הצעירים כמו וולבק, מאקדה או קינג (ואולי וויל קין). זה חלוץ מנוסה, אבל לא שחקן שיחסום את דרכם לטווח ארוך.

אחח, בגלל זה הפסקתי לשחק מנג'ר. לך תקבל החלטות כאלה על דמויות ממוחשבות. מה תגידו על פרגי, שעושה את זה עם בני אנוש.

חייב לומר בנוגע לנוייר שהוא היה מצוין, ואחרי המשחק הוא גם אמר שמעולם לא היתה הצעה מיונייטד. ראינו אותו אתמול והתלהבנו, אבל הסקאוטים שלנו ובראשם מאמן השוערים אריק סטיל רואים שוערים כבר שנתיים ויותר. אני מאמין שהם יידעו לבחור נכון, לא רק השוער הכי טוב אלא גם השוער הכי מתאים.

אומרים כל הזמן דה חאה, ואם נוייר הזכיר מאוד את שמייכל בעצירות שלו, הספרדי נחשב דומה יותר לוואן דר סאר. אולי גם זה חלק מהחשיבה. בתקופה של שמייכל היתה לנו הגנה טובה פחות וה-shot stopping שלו היה פן קריטי. עכשיו זה קצת שונה ואולי אנחנו מחפשים בהתאמה גם שוער בסגנון מעט שונה.

העומק של הקבוצה הזו הוא דבר עצום. בחצי העונה הראשונה, ההתקפה שלנו היתה בעיקר נאני וברבאטוב עם נגיעות של הרננדס. עכשיו ברבא מוקפא תקופה על הספסל, נאני לא נראה טוב כבר כמה שבועות, ואנו פשוט ממשיכים הלאה עם שחקנים אחרים.

6. Gass12 Member

טל. אני בטוח שהוא כבר סגור בבאיירן.כ"כ חבל. שמתי עין על הילד הזה כבר במשחק מול פורטו בעונת 2007/2008.נתן שם הופעה גדולה יותר אפילו מאתמול.
    סמוך על פרגי שלנו הוא ממזר.הוא בונה עליו ליום שאחרי באיירן.ככה הוא אוהב אותם את השוערים של היונייטד אפויים ועשויים וואלדן.פירגן.איחל בהצלחה ובקריצה אמר לו הדלת שלי פתוחה בפניך.ממילא אהיה בתפקיד המנג'ר עוד 30 שנה. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx הרי גם את VDS הפסדנו בזמנו וקיבלנו לייטר.
    להבדיל אלף אלפי הבדלות גם סיפור העברת ברבה נמרח על תקופה...
    אני סומך על השועל שיביא אותו אלינו מתישהו...

רוני (אני אומר את שמו המלא במודע.כי אני ער מאוד למאמצים הכבירים שהוא משקיע.אני ער מאוד ליכולת המדהימה שלו בראיית המשחק.במסירות סרגל על 40מ'+לבישולים הגאוניים וגם לחזרה לכיבושים.שאפו ומאסיב ריספקט).
    ..
    מי מאיתנו לא אכל סטייקים טובים.אנטריקוט מטפטף שומן או פילה מיניון.?
    ברוב המקרים הם טעימים מאוד. אבל פעם בכמה שנים נופל עליך סטייק מעולה מבחינת איכות הבשר שמשתלב עם שף שידע להכין אותו בדיוק.
    הפה,החיך,הגוף והנשמה כולם יודעים שזו חגיגה שמזדמנת אחת ל....
    אתמול הרגיש לי ערב מדהים מדהים שהכל התחבר לנו.אני מאושר על הזכות הגדולה שזכיתי לצפות בערב כזה.אחלה אנטריקוט

7. Ian Wright Member

יופי של פוסט סטרפורד. לדעתי פגעת בכל הנקודות בול.

8. THE STRETFORD END Member

צ'יירס http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx

לואי סאהה בטוויטר שלו כתב:

So good. So composed. So talented. So experienced. So efficient. So United.

9. Andrei Kanchelskis Member

ברבאטוב יהיה ללא ספק השם המדובר ביותר אצלנו בקיץ ואין ספק שהלב נחצה בין להשאיר אותו אצלנו כי אחרי הכל הוא חלוץ מעולה שמוסיף לנו הרבה עומק לבין למכור אותו בסכום גבוה כי אולי לא יהיה מכובד לתת לו להיות חלק מרוטציה ולהשאיר אותו בלא מעט משחקים על הספסל, אני מאמין שפרגי כבר עכשיו חושב על כך ובסופו של דבר יעשה את ההחלטה הנכונה בקשר אליו.
    אני אישית בעד שמקאדה יחזור אלינו מהר לא יהיה טוב לנו שהחלוץ המעולה הזה יתחיל להשתקע באיטליה ויטמע בכדורגל האיטלקי השונה בתכלית מהאנגלי וכנראה שיתקשה להשתלב אצלנו בחזרה, בעונה הבאה הוא בהחלט יוכל לקבל אצלנו דקות משחק וזה תלוי הרבה באם ברבאטוב ישאר או לא.

עיתוני אנגליה כבר ממהרים להצהיר שאנחנו אכזריים כמו הקבוצה של עונת הטרבל ב-99 נכון נראינו אתמול מעולה כמו בימים של אז ובכל זאת אני מציע לקחת דברים בפרופרציות כי אחרי הכל שאלקה היא לא מאריות הכדורגל באירופה ואנחנו עדיין לא הוכתרנו רשמית כאלופים לא באנגליה ולא באירופה, החוכמה לעבור בשלום את שני המשחקים הקשים שמצפים לנו עכשיו בליגה(אפשר להגיד שלוש כי גם מול בלקבורן בחוץ לא יהיה קל) ואם אכן נעבור בהצלחה את סדרת המשחקים הללו ואם נהיה אלופי אירופה אין ספק שאפשר יהיה להגיד שעשינו גדולה ובכל זאת אני לא משווה את הקבוצה הנוכחית לקבוצה של 99 כי ההבדלים ביניהן גדולים מאוד, אז היינו דורסים היום אנחנו יעילים וזה עדיין לא ממעיט מגודל ההישג.

10. the white pele Member

טל,
    מדוייק.
    ומרגש לראות את יונייטד מסתדרת בלי שני העוגנים ההתקפיים שהביאו אותה עד לכאן(ברבה ונאני).
    אולי שכחנו את העומק והעוצמה שפארק וולנסיה נותנים לנו ושהיתה חסרה לנו בחלק גדול מהעונה הזאת.
    קיי 700 העלה נקודה נכונה-גיגסי הראה אתמול איך יונייטד יכולה להיראות עם שחקן חמישים חמישים, שהולך לעומק, מאיים, מנהל משחק וחושב עומק.
    גיגסי בהופעה עצומה(שלא יכולה להיות משוחזרת שבוע אחרי שבוע מפאת גילו) האיר בזרקור את העמדה הכי בעייתית ביונייטד ומה אפשר לקבל ממנה.
    סניידר יתאים בהחלט...

11. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

ב-99 ממש לא היינו דורסים. אליפות בנקודה הפרש, וגביע וצ'מפיונס עם ניסים לרוב בשניהם. הזיכרון של קבוצה דורסנית כנראה נובע מהאליפויות בשנתיים שלאחר מכן, 18 ו-12 נק' הפרש בהתאמה.

12. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

הפרש בצמרת הוא גם פונקציה של יריבה. ארסנל היתה קבוצה מצוינת באותה תקופה, אם כי הליגה האנגלית כולה היתה אחרת ממה שראינו בשנים האחרונות וסך הנקודות שלהם או שלנו לא היה גבוה באופן מיוחד. זו עוד היתה תקופה ש"שישה הפסדים" נחשב למקסימום שאפשר לספוג ועדיין לזכות באליפות. אבל בכלל, השוואה בין קבוצות מתקופות אחרות זה דבר בעייתי. 99 היה כמעט כמו עידן אחר.

13. THE STRETFORD END Member

וסוף סוף הרננדז קיבל שיר

לפי הפזמון של אובלדי אובלדה של הביטלס ( http://www.youtube.com/watch?v=pJhcGepfG04 )

obladi oblada chicharito - goal machine from Mexico

14. k_700 Member

אני מבטיח לעשות חריש עמוק ברשת ואני אנסה להביא תלינקים הכי טובים.

15. k_700 Member

נוייר באתלטיות המטורפת שלו, עם הידים הארוכות שלו מזכיר לי שוער אחד שהיה אצלנו: שמייכל.

אני חושב שעוד לכמה חבר'ה הוא מזכיר אותו.
    פשוט מדהים. אתמול ראו אותו בטופ של הטופ. באמת שאלו לא היו רק כמות ההזדמנויות שהגענו אליהם אליה סוג ההזדמנויות. לולא נוייר ביכולת כזו אתמול זה היה נגמר 5 או 6-0 כבר במחצית.

אני הייתי עם פה פעור במחצית.