מנצ'סטר יונייטד 2015/16-הסיוט שנגמר עם גביע

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏10/7/15.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

זה הרבה כסף, אבל לפחות יש לו ערך במקרה הזה. אני לא מסכים עם הטענה שבסכום הזה אפשר היה להביא שחקן אחר, מוכן יותר, כי שחקנים כאלה קשים מאוד להשגה. אם אתה לא יכול להביא כוכב מוכח, להביא פוטנציאל, יהלום לא מלוטש שכבר עכשיו הוא שחקן טוב מאוד, זו אלטנרטיבה טובה.

אני גם לא מסכים לגבי קביעת סטנדרט לעתיד, כי אין לדברים האלה סוף. אפשר גם לומר שסכומים שמועדונים אחרים משלמים קובעים לנו סטנדרט לעתיד. זה הכדורגל, המועדונים רק מרוויחים יותר ולכן רק מוציאים יותר.

Eric Cantona אוהב/ת את זה.
  2. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא מסכים איתך. אם מרסיאל יהפוך לרוני, עזוב רגע את רונאלדו, כלומר שחקן שיתן לך שנים של שערים ואיכות, ההעברה לא תהיה טובה היא תהיה אדירה, אחת מהעסקאות המשתלמות של המועדון בכל הזמנים, בדיוק כמו שהעברה של רוני ורונאלדו, למרות הסכומים הגדולים ששולמו (יחסית לאותה תקופה כן) על שני שחקנים צעירים שהגיעו אלינו לפני שקרעו זוג נעליים הייתה מהעסקאות המשתלמות של הקבוצה בכל הזמנים.

10 שנים של כדורגל איכותי, אולי אפילו יותר, זה אומר ששילמת עבור כל עונה של מרסיאל אצלך 8 מיליון יורו, אולי פחות, וזה בלי להתייחס לרווחים שהוא הכניס לקבוצה שיכולים להפוך את הסכום לקטן אפילו יותר. זה לא עיסקה משתלמת?

בגלל שאנחנו מועדון עשיר עם כסף, זה לא שהעיסקה עם מרסיאל באה על חשבון שחקן אחר. אם יום אחרי שמרסיאל חתם באיירן היו אומרים שהם מוכנים למכור לנו את מולר ב80 מיליון או ברצלונה היו אומרים לנו שהם מוכנים למכור לנו את ניימאר ב80 מיליון או ריאל היו אומרים שהם מוכנים למכור לנו את בייל ב80 מיליון, אז יום אחרי היינו הולכים ומוציאים עוד 80 מיליון כי עם חוזה החסויות החדש וחוזה השידורים החדש זה משהו שאנחנו מסוגלים לעשות בטח היום כשהתשלומים בעסקות הגדולות גם מתפרסים על פני זמן רב ולא מעבירים את כל הכסף במכה אחת.

כלומר הגישה הזאת שמרסיאל הגיע במקום שחקן אחר בשל יותר שהיה יכול לתרום יותר היום, היא פשוט לא נכונה. כל הקיץ ניסינו להחתים שחקן כזה, ולא הצלחנו, אז הלכנו על מישהו שאולי יהפוך להיות כזה לעתיד. זה לא אומר שאם יהיה צאנס לרכוש איזה מולר, או ניימאר, או בייל אנחנו נגיד לבאיירן/ברצלונה/ריאל מצטערים אנחנו לא יכולים כי כל הכסף הלך על מרסיאל. וזה נקודה שחשוב להבהיר בקשר לרכש של מרסיאל.

3. k_700 Member

להגיד שהיינו יכולים להביא שחקן טוב יותר בסכום הזה זה קשקוש.
    למה קשקוש??
    נתחיל מזה ששילמת עליו במזומן 20 מיליון יורו(כן לעסקה פוטנציאלית שיכולה להגיע לאיזור ה80 מיליון יורו).
    ב20 מיליון במזומן אתה יכול להשיג אולי איזה נתן רדמונד.

כלומר כל שחקן בקליבר רציני שהיינו חושבים בכלל להביא היינו צריכים להתחיל להגיש הצעות שמתחילות מ40 מיליון יורו ומעלה(והינה שמענו לא מזמן שהמועדון למשל ניסה לעשות את זה עם פליפה אנדרסון בקיץ, שהוא רק שחקן בקליבר "טוב" עם פוטנציאל לעתיד ונדחה).

הסעיף החשוב השני הוא מה שאמיר ציין, אתה יכול תמיד לחשוב שאתה מועדון עשיר אז אתה יכול להשיג כל שחקן בעולם אבל אנחנו רואים שזה לא קרוב להיות המציאות.
    למעשה אנחנו לא יכולים להשיג שום שחקן על טוב בשיאו שלא נמצא בסטאטוס של עזיבה מהמועדון שלו.
    וכשאלה מראש האפשרויות שלך הדבר הכי טוב שאתה יכול לעשות לעצמך זה להשיג את הפוטנציאל הכי גדול שעובר לך מול העיניים ואני אחזור למה שאמרתי ב31.8- אם מארסיאל כזה, אין לי בעיה לקנות עוד 11 כמוהו במחיר שלו ולבנות עליהם קבוצה.

והיום אחרי חצי עונה- אין לי ספק שהוא כזה.
    הוא לא פוטנציאל לעוד שנה, שנתיים, לדעתי הוא כבר היום אחד משחקני ההתקפה הכי טובים בליגה הזאת וקשה לי להבין איך לא רואים את זה בבירור כבר עכשיו.
    זה הרבה מעבר למספרים, שחקן שיש לו משחק אדיר ב-2 רגליים, קבלת החלטות טובה מאוד לשחקן בגילו, קור רוח ובעיקר עליונות פיזית.
    הוא משחק בצורה שווה כמעט בשתי עמדות שתשים אותו(למרות שאין לי ספק שאם היינו משחקים איתו כחלוץ בלי להזיז אותו כל משחק שני לעמדה אחרת ומצוותים לידו שחקן קצת יותר מועיל מרוני מודל 2015-16, הוא כבר היה ממזמן בדאבל פיגרס).

הוא השחקן הכי טוב שלנו, זה היה ברור בערך מהשבוע השני שלו פה.
    אפילו במשחקים הכי חלשים שלנו העונה, האלה של החצי מצב למשחק, בד"כ מי שמייצר את המצב הזה זה מארסיאל(עולים לי בראש לפחות 4 מצבים שונים שהוא לוקח מגן מהאגף, עובר אותו כאילו הוא כלום ומוציא כדור רוחב מצוין שנגמר בד"כ בפלאיני מחטיא מאיזה מטר וחצי).
    אין פה בכלל ספק שלכדנו דג רציני מאוד ובקבוצה שתבנה בצורה טובה ותממש את הפוטנציאל שלה- הוא צריך להיות זה שמנגן על המקהלה.
    מבחינתי עסקה מצוינת וברור לגמרי שאלה שקטלו את העסקה ב31.8 בלי לראות דקה וחצי את השחקן הזה משחק, מנסים היום להצדיק את הביקורת המצחיקה שלהם מאז.

תצפו לעוד הרבה הודעות מהסגנון "עסקת פאניקה מפגרת של מועדון מפגר שמנוהל ע"י מיליונרים ג'ינג'ים מטמפה שאין להם מושג בכדורגל".

נערך לאחרונה ב: ‏19/1/16
    Sir Alex אוהב/ת את זה.
  4. alexshw Member

שוב היה על זה דיון. מועדון לא אמור לעבוד ככה הוא גם שם את עצמו בפינה בהעברות עתידיות כי קובע רף גבוה של בסחיטה.
    לא מעניין אותי מה רמת השחקן בעתיד. זה הימור גדול מדי גם שלא צריך לקחת בסכומים כאלה.
    אם אין סקאוטים שמסוגלים לאתר שחקנים צעירים עם עתיד במחירים סבירים יותר אז כדאי אולי שישקיעו קודם בזה.
    גם עיתוי העסקה מצביע על פאניקה.

היכולת של מרסיאל לא משנה פה. מועדון צריך לעבוד לפי דרך מסוימת ולא באופן כאוטי.

5. k_700 Member

זה עוד חארטה בלגית.

רגע, אם לא היינו קונים את מארסיאל מועדונים לא היו סוחטים אותנו??
    מוזר כי קצת לפני כן קנינו את שוונשטייגר ב-14 מיליון יורו, את רוחו ב16 מיליון יורו ואת בלינד ב14 מיליון יורו- למה מועדונים לא שמו לב שזה הסטנדרט שאנחנו מוכנים לשים על טאלנטים צעירים וחסרי נסיון(פרט לגרמני כמובן)??

כי זה לא עובד ככה, ככה זה פשוט.

מארסיאל בצרפת נחשב ליהלום הכי גדול, מהרגע שחתם על חוזה חדש ביולי היה ברור(לפי כל עיתון בצרפת ואפילו לפי מה שהבעלים שלהם אמר) שרק עסקה גדולה תוציא אותו משם.

היכולת של מארסיאל לא משנה פה? משנה ועוד איך.
    לך לדיון פה ב31.8, האווירה הייתה של טוטאללוסט, מה שרץ פה זה נע בין בדיחות לבין זה שקנינו את הפלופ הכי יקר בהיסטוריה לבין אוי אוי אוי שוב הג'ינג'ים מטמפה מוכיחים שאין להם קשר לענף.

ברגע שבן אדם מוכיח על המגרש כמה הוא שווה אז בדרך טבעית כבר פחות יתעסקו בכמה הוא עלה(בטח גם כשאתה מקבל שחקן כל כך טוב בגיל 19..).

לא קבענו פה שום תקדים וגם אם לא היינו קונים את מארסיאל היינו נאנסים מול מועדונים שהיו יודעים לנצל את זה בעסקאות עתידיות.

בקשר לעיתוי- העיתוי בסך הכל אומר דבר פשוט- ניסינו רוב הקיץ להשיג שחקנים מוכחים כמו שאתה כל כך רוצה, או שחקנים מאוד חמים- נניח פליפה אנדרסון שקיבלנו אישורים רשמיים לפני שבוע וחצי שהמועדון הגיש עליו הצעות גבוהות בקיץ ונדחה.
    על מארסיאל כבר נאמר שהוא היה גבוה מאוד ברשימת המעקב שלנו במשך יותר משנה ושגיגס עצמו היה חלק מאותו צוות שעקבו אחריו, עוד אנחנו יודעים שעניין ההעברה שלו קיבל תאוצה שבועיים לסוף החלון כי זה הרגע שמונאקו החליטה שהיא רוצה למכור אותו(ואת זה הבעלים שלהם בעצמו אומר), מנדש עשה להם סבוטאז' שלם שם בחודש האחרון של החלון כשהעיף לא מעט שחקנים לספרד ולמעשה פירק אותם, כנראה זה הרגע שגם על מארסיאל החליטו לעשות קופה.

יאללה לתירוץ הבא.

נערך לאחרונה ב: ‏19/1/16
  6. Sir Alex Las' Killa

https://pbs.twimg.com/media/CZEI_0EWcAEj0eK.Xxx:large

7. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

הישג נקודתי נחמד. גם למויס היה כזה, היה לו את מאזן החוץ הטוב בליגה בעונה שלו. בשני המקרים זה לא אמור לשמור עליהם בתפקידם (למרות שאני מכיר אנשים שמבחינתם מי שמנצח פעמיים בעונה את ליברפול רשאי לא לנצח אף אחד מה-36 האחרים).

8. alexshw Member

עכשיו הבנתי למה פרגי הכריז ב - 2001 שהוא פורש בתום העונה :)

9. k_700 Member

מאזן חוץ לא נותן לי יותר מדי(בעונה נקודתית) בדיוק כמו שמאזן בית מדהים כמו שיש לסטוק בדכ לא נותן להם הרבה מעבר למרכז טבלה במקרה הטוב.

לעומת זאת מנג'ר שמהשניה שנחת פה פרט למשחק אחד מול ארסנל גרם לנו להראות לפחות שווים לכל היריבות בטופ6 של הליגה(שנה אחרי שנאנסנו כמעט בכל מפגש כזה) , זה הישג לא קטן.
    גם אם חלק מהנצחונות הגיעו ממיעוט מצבים והרבה עזרה מדה חיאה(ובטח לא צריך להתנצל על זה, אני לא זוכר שמישהו הוריד מההישג של סימאונה כשקורטואה הציל לו בכל משחק גדול בעונה האליפות איזה 4 שערים בטוחים למשחק, זה מה ששוערים גדולים עושים).

אני ממש לא הייתי מזלזל בנתון הזה ומשווה אותו להישג הכמעט יחיד והחסר משמעות שהביא לפה מוייס(בעונה שכבר בשלהי דצמבר הפסקנו לדבר על הגעה ריאלית לטופ 4).

האם זה תנאי מספיק להמשך העסקה? ברור שלא, אבל בטח שלא צריך לזלזל במאמן שהביא כמעט 30 נקודות מהמפגשים האלה בפחות משנתיים.

10. פול סקולס Member

לזלזל בחשיבות של המאזן הזה ולזלזל בוואן חאל כמאמן באופן כללי אלה שני דברים שונים.
    הוא סיפק לנו עד עכשיו מספיק סיבות לעשות את זה (לזלזל זו לא המילה שהייתי בוחר בה, אבל להטיל ספק גדול מאוד בהיותו האיש שיצעיד אותנו קדימה...)

לא מבין איך מישהו כאן יכול לקרוא להעברה של מרסיאל מטומטמת או אפילו משהו שמתקרב לזה.

ofirmala ו-nwish אוהבים את זה.
  11. alexshw Member

זו יותר התנהלות מטומטמת של מועדון בשוק ההעברות. רק בליברפול אני מוצא נחמה שהם מטומטמים עוד יותר בתחום.
    לא עובדים ככה. נקודה. אז יכול לצאת בינגו פעם אחת אבל זו לא דרך עבודה.

12. k_700 Member

מה התנהלות מטומטמת? הלחכות לרגע שמונאקו הסכימה לשחרר אותו?
    זו כבר הבעיה שנוצרת בכל שנה כשהחלון הזה נסגר חודש אחרי שהעונה יוצאת לדרך, קבוצות כמו מונאקו ינצלו את זה כדי להחזיק בטאלנט שלהן וכמו שאתה שם לב לא רק מנצ'סטר יונייטד נגררת לעסקאות ביום הזה, ב90 אחוז מהליגות יש טראפיק ביום האחרון- פאק של אופא.

נכון, אפשר להחליט- אם עד ככה וככה אני לא מצליח להביא את ההוא וההוא אז אני מוותר על התענוג ועובר לשם הבא ברשימה, אבל הרבה פעמים אתה יכול לגלות שכשאתה יורד ברשימה אתה פתאום מגיע לאיזה אדם לאלאנה.
    אז נכון, את לאלאנה אפשר לשלוף ב25 מיליון פאונד בתחילת החלון יחסית, מה שזה נותן ליריבה שהזכרת אנחנו כבר רואים שנתיים.

הנקודה היא, שכמה שאתה חושב שאתה יכול להחליט שזה תלוי רק בך זה ממש לא תלוי רק בך.
    יש צד שני שזה המועדון ויש צד נוסף שזה הסוכן של השחקן.
    ומה לעשות אם לא רוצים לפספס כשרונות מסוימים מחכים עד לשנייה האחרונה בדד ליין.
    נכון, פעם אתה מקבל פלקאו ופעם אתה מקבל מארסיאל וזה נכון גם להעברות שיקרו ב1.7.

אבל ברור שחוכמולוג כמוך תמיד יצעק לגבי מה שלא קרה ולא ינסה אף פעם להבין את המציאות, זה קצת לצאת מגבולות הגזרה של העולם הדמיוני שלך.

13. alexshw Member

הנקודה היא לבנות סגל הרבה יותר מאוזן ועמוק בכסף שהושקע.
    ברגע שאתה מחכה ומחכה בעמדות מסוימות אז יוצא שמוציאים כזה סכום על ילד ברגע האחרון ומוצאים את עצמינו לא מכוסים מספיק טוב בעמדות החלוצים, בעמדת המגן הימני ובעמדת הבלם.
    יוצא שנקנו שחקנים בסכומים חסרי תקדים בתולדות המועדון אבל יש המון חורים בסגל.
    לבנות קבוצה זה דבר לא פשוט וביונייטד חשוב שלא רק המנג'ר יעסוק במלאכה.

מרסיאל מן הסתם לא אשם ועושה עבודה נהדרת העונה, אבל הוא סמל הבנייה הלא נכונה של יונייטד וההתנהלות הלא נכונה שבגלל הקבוצה במשבר מערכתי ובסכנה לפספס עוד צ'מפיונס.

14. k_700 Member

הינה התחלת לברבר את עצמך לדעת כל הדרך להמצאה הגיאונית הבאה שלך:

אם מנצ'סטר יונייטד הוציאה הרבה כסף על ילד בן 19 אז זה כנראה מנע ממנה לחזק עמדות אחרות(לוגיקה לטענה המושלמת שלך).

ממתי כסף הוא בכלל ISSUE פה? מועדון שמדווח על רווחים נקיים של 300+ מיליון פאונד בשנה בטח לא ידאג מעסקה שהורידה לו 20 מיליון יורו במזומן ביום העברה(ומן הסתם כל הבונוסים והסעיפים בעסקה שלו מבטיחים שזה ירד הרבה יותר יפה בספרים).

הרי זה לא שסגרו פה על עסקה של 50 מיליון פאונד עם מארסיאל אז נגמר המאני מזומני ללהביא בלם, חלוץ, קשר, מגן ימני.
    לא לזמן ולא לCASH ששילמת יש באמת השפעה לזה שלא נסגרו עוד עמדות בסגל הזה.
    לזה יכולות להיות הרבה סיבות-(למשל הבלמים שהוא סימן לא היו זמינים מבחינתו והוא כנראה כן סמך על ולנסיה כמגן ימני לרוטציה כשיש גם את יאנג לתפקיד הזה).

ושוב שלא יובן שאני חושב שנבנה פה סגל מדהים ואין חורים, ברור שיש וכולנו חפרנו על זה.
    אבל היכולת שלך לקחת איזה מקרה וממנו להוציא איזה משהו הזוי שאין לו שום כיסוי ולהסתכל עליו כאיזה עובדה מוגמרת, זה די מדהים למען האמת.

אהה ופתאום מארסיאל הוא לא הבעיה והוא דווקא נהדר, מוזר כי אני כמעט בטוח שקראתי את זה היום:
    כנראה דמיינתי.

15. alexshw Member

מה זה משנה למה נבנה סגל עם חורים.. ניתן היה לבנות סגל יותר טוב.
    עסקת מרסיאל הימור גדול מאוד בגלל העלויות שאף מועדון לא צריך לקחת. לכל דבר יש מחיר כמובן ואני תמיד אצא נגד עסקאות כאלה ולא משנה עד כמה השחקן בן ה - 19 מראה פוטנציאל.
    זה מפוצץ את השוק ומעלה מחירים שיונייטד תשלם בעתיד.

זה מחשבה של משחק מנג'ר ולא מועדון עם אנשי כדורגל.

מצב נושא:
הנושא נעול.