מנצ'סטר יונייטד 2015/16-הסיוט שנגמר עם גביע

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏10/7/15.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. k_700 Member

מילת המפתח זה האולי הזה. כלומר אולי אצל אחד יכול להתפרש כ75 אחוז שהוא ישתנה קצת ויתאפס על עצמו והאחר יכול לחשוב שמוריניו בהמון דברים לא משתנה ולא ישתנה לעולם ואלה בסופו של דבר דברים שאפשר להבין מועדון שלא רוצה להכניס את הראש שלו אליהם(למשל הבדיחה שהוא אוהב לעשות משחקנים שלו בתקשורת-"אין לי חלוץ אחד באנגליה, שניה לפני משחק שאטו צריך לשחק", כל אחד מההיגדים שלו על קאסיאס בתקשורת בזמנו, הצורה שהאשים ממש את השחקנים שלו בהפסד, בכלל הצורה הוולגרית והמגעילה שהוא מתבטא בתקשורת, אנשים עם פה מלוכלך(כמוני) יכולים להתחבר לחלק מהפנינים שיוצאים לו, אבל מנהלים שרוצים לשמור על הפאסון של הקבוצה שלהם, בטח מול משקיעים מבחוץ וכשהמניה נסחרת, יכולים גם לא לאהוב את זה.
    אז ההגיון הלוגי אומר שאם נניח עשית טעות פעם אחת אתה בהכרח חייב לעשות את אותה הטעות שוב(ואפילו באופן מיידי)?? אני קצת מבין מועדון שמאס כבר בפיגורות שהם יותר שואו ללשון שלהם מחוץ למסגרת האימון.
    הבעיה עם מוריניו שהוא גם מאוד מאס על השחקנים שלו עצמו(כשאת חלקם הוא אפילו הביא- קוסטה, ססק, פליפה לואיז). עם ואן חאל זה עוד לא קרה, לפחות לא בצורה פומבית.
    אני חופר על זה כבר תקופה ארוכה מאוד כי נדמה שזו הנחת העבודה הקבועה- שסימאונה הוא מאמן הגנתי מאוד ואתלטיקו שלו משחקת רק הגנתי.
    שזה כמובן לא נכון ומי שלא רואה אותם רק נגד ברצלונה וריאל מדריד יוכל להנות מאוד מהכדורגל שלהם, הם גם מבקיעים לא מעט והם מראים אופי אדיר כבר כמה עונות ברצף ועם סגל שחקנים שמשתנה.
    הוא המעומד מספר אחד שרציתי ואם אפשר להשיג אותו בקיץ? אני מוכן לסבול גם עוד חצי שנה של האין כדורגל של יונייטד שאולי יגרד מקום 4 ואולי לא(לדעתי כן).

2. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

הייתי רוצה לראות את יונייטד מפגינה יצירתיות, מוצאת מאמן צעיר, טרי, רענן, עם רעיונות חדשים שרק צריך במה. אבל אני לא מאמין ביכולת של המועדון שלנו לעשות את זה. הוא לא מסוגל ליותר מהמובן מאליו. השאלה אם המובן מאליו יהיה ללכת על מוריניו או לקדם את גיגס. אם אלו האפשרויות, אז אני לוקח את מוריניו בכל יום בשבוע (ופעמיים בשבת; אם ביום ראשון, אם המשחק מתקיים אז...).

alexshw אוהב/ת את זה.
  3. alexshw Member

מתי הגלייזרים יכירו בעובדה שאיש כדורגל צריך להריץ את העסק ולא איש שיווק.
    ההחלטות או לעיתים חוסר החלטיות של וודי גורמות נזקים גדולים מאוד ואין לו שום ראיה מקצועית על הנעשה.
    במקום לעבוד כבר בחלון הזה בשביל המאמן הבא, לא נעשה שום דבר.
    בשלוש שנים יונייטד לא פספסה אף שגיאה אסטרטגית או טקטית.
    גם יש לי ביקורת על הסר שלא דאג להכין את השטח לפרישה ואני חושש שהיו פה שיקולי אגו שידברו עליו הרבה אחרי הפרישה.

4. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

לגבי וודוורד, הדברים נאמרים בהנחה שבאמת יש לו שליטה גדולה כל כך. יכול להיות שלא כך הדבר. אנחנו פשוט לא יודעים מספיק על מה שקורה מאחורי הקלעים.

לגבי פרגוסון, אין לי ביקורת עליו. מי שעיניו בראשו ראה שגם הוא, מה לעשות, נשאר קצת מאחור בהשוואה למקומות אחרים. לא חושב שהיתה לו היכולת להכין את השטח לפעול אחריו. הוא בנה מפלצת שהותאמה במיוחד עבורו.

5. Raulito Madridista

k_700,
    אני מחסידיו הגדולים של מוריניו אבל ברור שהוא לא נקי מחסרונות, העונה למשל מאוד הופתעתי לרעה, כמובן שיש לו חלק בתוצאות האיומות וגם הסכסוך עם רופאת המועדון היה מביך ואני משוכנע שהוא מתחרט על כך גם אם לעולם לא יאמר זאת. השנה גם הבכיינות בתקשורת הייתה קצת מעל הממוצע, נקרא לזה ככה. אני האחרון שאתמוך במה שמוריניו עשה לקסיאס כי זה היה זובור תקשורתי, אם כי הספסול עצמו היה נכון. הלאה: לדעתי השחקנים של צ'לסי העונה הם בדיחה, פתאום דייגו קוסטה מבקיע ומזיז את התחת השמן שלו, ססק נראה אחרת, ושחקן כמו האזר למשל - לא הגיוני שמישהו ברמה הזו יהיה כל-כך גרוע. שחקני כדורגל נהנים מכל הטוב של המקצוע, מרוויחים מיליונים ולמאמן מותר למתוח עליהם ביקורת בתקשורת, הוא הבוס, לא צריך רק ללקק להם.
    אני כביכול אנטי רפא בניטס וכשהוא תקף את ראמוס למחרת הדרבי על הפנדל המטופש שהוא עשה(במידה ואתה זוכר) - ראמוס לא אהב את זה וענה לו דרך התקשורת. ראמוס היה צריך להגיד 'אשחק יותר טוב' ולסתום את הפה שלו.

לגבי דייגו סימאונה - העונה אתלטיקו מדריד כבשה רק 31 שערים ב-22 משחקים, זה פחות משער וחצי למשחק וזה ממוצע עלוב. החלוצים לא פוגעים. מניח שהמספרים ישתפרו מתישהו אבל עדיין מדובר ברקורד מאכזב עבורם, בטח לאור ההשקעה היפה בקיץ. גריזמן מופיע באופן קבוע, והיתר משחקים רע מאוד. אני גם חושב שרמת הכדורגל שלהם העונה ירודה. אתלטיקו כמעט פיספסה את המקום הראשון בליגת האלופות למשל והיא מאבדת יותר נקודות במשחקי הבית.

פרגוסון לא הותיר אדמה חרוכה כמו בניטס בליברפול או באינטר למשל. בעונה האחרונה שלו במועדון, בעיקר בזכות ואן-פרסי - זה הספיק לאליפות כי לא הייתה מתחרה ראויה. השלם היה גדול מסך חלקיו. אני משוכנע שהוא היה משפץ בקיץ את הסגל במידת האפשר ועושה זאת הרבה יותר טוב מדיוויד מויס וגם מואן-חאל, אבל משהו במדיניות הרכש של הקבוצה קצת היה תקוע בשנים האחרונות לטעמי.

ואם כבר רכש, לא מזמן וידיץ' פרש. בלם קלאסה, בלם נפלא, אתם כבר אמרתם הכל. לדעתי במנצ'סטר יונייטד הנוכחית די חסר שחקנים כאלה שהגיעו כהבטחה ומימשו 500% מהפוטנציאל שלהם. אפילו רמה אחת למטה - ג'י סונג-פארק כזה.

6. k_700 Member

לא הגיוני שהם יהיו כל כך גרועים?? אתה יודע מה? אתה צודק ולכן אדרבא, בגלל זה לא הייתי הולך על מנג'ר שהצליח לקחת שחקנים כל כך טובים ולהוציא להם את החשק לשחק כדורגל/לשחק עבורו.

כנראה כבר הגיע לרמה שהם כל כך לא סבלו אותו שהכוכבים הגדולים ביותר שלו(כשלהזכירך שניים מהם הם חיילים שהוא הביא ועל השלישי הוא אמר רק לפני שנה שהוא לא נופל מרונאלדו ומסי...) רצו שהוא פשוט יעוף מהמועדון.

אצלי זה מדליק נורת אזהרה.

אני מבין את ההערצה והערכה שלך למוריניו, את האמת גם אני ממש התלהבתי ממנו באנגליה אחרי שנחת מריאל מדריד(וכן השתמשתי בעונת ה121 שערים כדי לתרץ את זה שהוא יודע להעמיד קבוצה התקפית...), אבל מאז עברו הרבה מים בנהר ובאיזשהו מקום לי מרגיש שהתחנה הבאה שלו(אם תהיה באנגליה) תהיה יותר המשך ישיר לקריירה הדועכת שלו מאשר איזה נוסחת קסם, הוקוס פוקוס שיחזיר אותו למסלול.
    אם תרצה, על מדרון מהסוג של ואן חאל.
    גם הוא היה שם אטרקטיבי, פה גדול וסוחף, קבלן תארים עם רזומה עשיר מאחוריו, באיזשהו מקום מנצ'סטר יונייטד כבר הייתה תחנה אחת יותר מדי ואני מבין את הגלייזרים אם הם רוצים להמנע מגורל דומה בבחירה שמה לעשות? דומה.

7. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

סימאונה הוא לא מאמן כזה לשיטתך?

8. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

יכול להיות שכן, אבל אני מפקפק מאוד בהתאמת הכדורגל והאופי שלו לכדורגל האנגלי. בוא נאמר שהוא עוד משהו שיונייטד עשויה לשקול בגלל שהוא שם גדול בהתהוות.

9. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני לא אוהב לתייג מאמן כבעל כדורגל מסוג X או Y בלבד, כיצור שלא מתפתח ולא משתנה.
    לואיס אנריקה של ברצלונה זה לואיס אנריקה של סלטה או של רומא מבחינת סגנון המשחק, שיטה וטקטיקה?
    מוריניו של פורטו זה מוריניו של הקדנציה הראשונה בצ'לסי זה מוריניו של אינטר זה מוריניו של ריאל מדריד זה מוריניו של הקדנציה השנייה בצ'לסי?
    אפילו אצל פרגוסון לדעתי אפשר היה לראות כדורגל אחר וקבוצות אחרות לגמרי לאורך שנים כאלה ואחרות.

כשהמטרות הם X, והתקציב הוא Y, והסגל הוא Z, והיריבות לתואר הם N, אז אתה תשחק כדורגל M. אבל אם תשנה את אחד מהפרמטרים, אולי אפילו את כולם במעבר חד מקבוצה שהיא השלישית בספרד לצד שתי ענקיות כשהיא חייה תמיד בצל שלהם מבחינת חומר שחקנים ותקציב, לקבוצה שהיא הגדולה באנגליה אם בוחנים את עשרים השנה האחרונות מבחינת הפרמטרים השונים ומבחינת הרף שהמועדון יכול להגיע אליו אז יכול להיות שהכל ישתנה, גם הכדורגל.

זאת אגב גם הסיבה שאני רוצה את מוריניו. כי בזמן שכולם מזכירים לי את העונה הנוכחית של מוריניו אני זוכר את חצי העונה הראשונה שלו בשנה שעברה כשצ'לסי דרסה כל מה שזז באנגליה ולקחה אליפות בסוף דצמבר. כשמזכירים לי את הקבוצה הטקטית של מוריניו באינטר אני זוכר את מוריניו ששובר את שיא ההבקעות בריאל.
    כלומר יכול להיות תחום שמאמן מאוד בולט בו, נגיד הנושא הפסיכולוגי או הטקטי, אבל מבחינת שיטת משחק מבחינת רעיונות כדורגל אני חושב שמאמן כדורגל זה יצור שהרבה פעמים משתנה בהתאם לכלים שיש לו ובהתאם לכלים שעומדים נגדו.

גם ואן חאל, שנכשל אצלנו ומשחק כדורגל הגנתי ומשעמם, ידע קדנציות עם כדורגל התקפי ושמח במקומות אחרים, ידע קדנציות שבו הקבוצות שלו והנבחרות שלו מימשו את הפוטנציאל שלהם, ידע גם לשחק כדורגל אחר.

אני דווקא חושב שסימאונה, כמו מוריניו, הוא מאמן אדיר מבחינה טקטית ומבחינה פסיכולוגית, ושאם באמת יגיע ליונייטד ויבין את רוח המועדון ורוח הקהל, ויחבר את זה לשני היתרונות האלה, אנחנו יכולים לקבל קבוצה שעומדת מצוין על המגרש, שחזקה מאוד מנטלית, אבל גם שכובשת במספרים גדולים ומשחקת כדורגל אטרקטיבי. בדיוק כמו שפפ חיבר את היתרונות שלו לרוח המועדון ולרוח הקהל בברצלונה.

10. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

מה יש להגיד, הכל באוויר והכל אפשרי. ספק הוא עכשיו גם חלק מהחיים שלנו.

11. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

לאור ההרכב להערב נוסף לדיון סקר חדש, מוזמנים לענות.

Die Werkself אוהב/ת את זה.
  12. k_700 Member

מצאנו זמן לתת לשניידרליין מנוחה-בידור.

השחקן היחיד שבערך מסוגל להתמודד הגנתית עם הפיזיות שלו ועם הסגירות מול הקישור ההתקפי שלהם.

פלאיני זה כמו זיקית, לא להאמין איך הנסיבות מסתדרות תמיד שהוא יהפוך לאיזה שחקן הרכב.

ומאטה ולינגארד-אוי וואי איזמיר אם הם יראו כמו במשחק הגביע.

13. alexshw Member

היצורים שישארו אחרי מלחמה גרעינית בסדר הבא:
    1) ג'וקים
    2) פלאיני בהרכב יונייטד
    3) לוקאס בהרכב של ליברפול
    4) ונגר מנסה לסגור מעיל על הספסל של ארסנל

14. k_700 Member

למען האמת אני מאמין שאם מילאן היו מתאמצים קצת יותר הם היו משיגים אותו, אבל גם הם ירדו ממנו בשלב מוקדם.

לוקאס בליברפול?לנצח, הוא בלב של כולנו.

15. Raulito Madridista

יש משהו במה שאתה אומר, אבל רגע, אם שחקן לא אוהב את המאמן אז מותר לו לזרוק *** ולשחק כמו שהוא משחק? כוונת המשורר הייתה להטיל חלק מהאחריות על השחקנים. לדעתי זה עצוב שמאמן כזה שתרם רבות לצ'לסי מקבל בעיטה בעיקר בגלל שחקנים. למה ססק פברגאס צריך לקבל מעמד גדול בצ'לסי למשל או דייגו קוסטה. מילא שחקנים כמו טרי, או דרוגבה בזמנו היו עושים את הסאבוטז'.
    יכול להיות שהדעה הזו לא תהיה כאן פופולארית אבל בעוד מוריניו מזייף שנה אחת(הוא לא נכשל בריאל מדריד אבל גם לא הצליח, בעיקר בגלל העונה האחרונה) - ואן-חאל בגרף ירידה בפרק זמן ארוך יותר, העונה השנייה בבאיירן הייתה קטסטרופה. אני חושב שהולנד עשתה מונדיאל אדיר אבל זה היה בעיקר בגלל אריאן רובן וחודש אחד שונה לגמריי מהתנהלות קבועה של קבוצה.
    מאמן, כמו שחקנים - זה תלוי גם בחלופות. יש אופציות אחרות טובות על הפרק? אף-אחד לא מבטיח עתיד ורוד עם גיגס וראינו איך מאמן כמו דיוויד מויס שהצליח בקבוצת צמרת - נחל כישלון גדול(טבעי לחשוב שכל מאמן היה צולל מטה אחרי פרגוסון שהיה האבא והאמא של המועדון). לא קל לעשות את הקפיצה ממועדון בינוני+ לאימון אימפריה.

מצב נושא:
הנושא נעול.