מנצ'סטר יונייטד 2015/16-הסיוט שנגמר עם גביע

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏10/7/15.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

הדיון על מוריניו מראה עד כמה אוהדי כדורגל הם עם זיכרון קצר.
    הוא נכשל העונה, אבל שנה שעברה הוא דרס את הליגה ולקח אליפות כבר בדצמבר.
    היו לו קשיים בעונה השלישית בחלק מהקבוצות שלו, אבל מה לגבי שתי העונות הראשונות שלו באותם קבוצות, מהקבוצות הגדולות בעולם?
    גם אני עדין מפנטז על מנג'ר שיתחבר אלינו וישאר כאן הרבה מאוד שנים, אבל גם אני מבין שזה כמעט לא קורה היום. כמה זמן פפ אימן את באיירן? כמה זמן לדעתכם הוא יאמן את סיטי? כמה זמן מחזיק מאמן ממוצע בקבוצה, גם מאמנים מצליחים? מישהו כאן יתנגד לעונה שלישית פחות טובה תחת מוריניו אם לפני זה יהיו שנתיים מופלאות שיחזירו אותנו לקדמת הבמה? מה עשו מוייס וואן חאל בשלוש השנים האחרונות במועדון שלנו שיש כותבים שמרשים לעצמם לפסול את מוריניו כי אולי בעונה השלישית הוא ימצה את עצמו כאן?

ומי אמר שמוריניו, בגילו הנוכחי, אחרי שעבר כמעט בכל הליגות בעולם ובקבוצות הכי גדולות בעולם, לא ימצא כאן בית קבוע ולכן גם האימון שלו לאורך זמן יהיה שונה.

אנחנו מועדון ענק, אבל שלוש השנים האחרונות פגעו קשות באיכות הסגל שלנו ובמיתוג שלנו כקבוצה. אולי אחרי פרישת פרגי הייתה לנו את הפריבילגיה להגיד לא למאמן כמו מוריניו ולהמר על מאמן כמו מוייס, אבל היום אין לנו את הפריבלגיה הזאת, וגם אם מוריניו יביא הצלחה לזמן קצר ולאחר מכן יעזוב, זה משהו שאנחנו לא יכולים לוותר עליו אחרי שלוש השנים האחרונות שלנו מאז שפרגי פרש.

2. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

זה לא רק הגול אלא הטכניקה בגול. הרגעים האלה, והיו לו לא מעט השנה, שהוא עושה מהלכים, לא משנה אם זה דריבל טוב, מסירה טובה, בעיטה טובה, בישול, כיבוש שער, שינוי כיוון או מהלך שמבצע במהירות ובאיכות הכי גבוהה, שאתה אומר יש לו כדורגל, יש לו את הבסיס את התכונות שיכולות להפוך אותו לשחקן טוב אצלנו. הבעיה כמו שאמרתי, שלמרות שהוא בן 23, במונחים של מועדון כמו יונייטד ושל הרמות האלה הוא כמו ילד בן 18 או 19. לא יציב מספיק, לא חד מספיק מול השער, לא מקבל תמיד את ההחלטה הנכונה, לפעמים מתחבא קצת במהלך המשחק, חסר ניסיון וחסר הבנה של המשחק, באמת שמי שלא מכיר את השחקן והיה רואה אותו העונה היה חושב שמדובר בילד בן 18 - 19 שהרגע עלה מהנוער.

3. golding מנהלים

קצת קטנוני אבל מוריניו לא לקח אליפות כבר בדצמבר. אם אני לא טועה, בינואר סיטי וצ'לסי היו עם אותו מספר נקודות. מה שכן, בחצי העונה הראשונה הקבוצה שלנו הייתה נהדרת ואם הוא מסוגל לשחזר משהו כזה אז אתם תרוויחו בגדול. אני לא בטוח שהוא מסוגל.

4. alexshw Member

ע"ע הכתבה של יוכין בוואלה. בכללי הוא כתב נהדר אבל בענייני יונייטד לדעתי הוא לא ממש בכיוון

5. golding מנהלים

כל אוהד קבוצה אומר על יוכין שהוא "כתב נהדר אבל בענייני הקבוצה שאני אוהד הוא לא ממש בכיוון". משמע, הוא לא כתב נהדר.

k_700 ו-Uli Hoeness אוהבים את זה.
  6. RG11 Member

אני דווקא מסכים עם רוח הדברים של הכתבה הזו, כי ברובה היא לא נסחפת. ההגזמות הן ברמת הכותרות, פחות מבתוכן הכתבה.

Sent from my ONE A2001 using Tapatalk

7. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

לתת אוקיי זה הרבה מאוד, וזה מספיק כדי להצביע על כך שהכוח נמצא באופן מוחלט בידיו של המנג'ר - הן ברכישת שחקנים והן במכירתם. המערכת לא תתמודד אם המנג'ר יעזוב או משהו, אבל המנג'ר הבא יוכל למכור כל שחקן שירצה ולהביא כל שחקן שירצה, גם אם המועדון לא עקב אחריו בשנים האחרונות. זה אומר שמידת ההמשכיות במועדון תלויה בהחלטות של המנג'ר, וזה לא טוב מספיק.

בניגוד להררה, אני לא חושב שלשואו לקח הרבה זמן להרוויח קרדיט. נכון שוואן חאל התלונן בהתחלה על הכושר שלו, אבל זה לא סיפור. גם את דה חאה פירקנו והרכבנו מחדש בשעתו, לרבות שינוי התפריט שלו. כששואו היה כשיר בעונה הראשונה, וזה לא היה בעקביות רבה, הוא בדרך כלל שיחק.

8. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

עיתונות היא לא מקצוע מושלם. במצב אופטימלי, עיתונאי היה מכסה מעט מאוד קבוצות. בפועל, כשאתה מסקר כדורגל עולמי ממדינה זרה כמו ישראל, ברור שיהיה אדם שיעשה את הכל. וריאלית, כשהוא כותב על קבוצה מסוימת הקהל שלו יהיה אוהדי הכדורגל בכלל ופחות אוהדי הקבוצה, כי סביר להניח שהם יודעים עליה יותר ממנו. הם רואים כל משחק, מתעדכנים כל הזמן וכו'.

אני כמעט לא כותב כדורגל עולמי כיום, אבל אני די בטוח שאני יכול לכתוב על יונייטד טוב יותר מהרוב. ועל כדורגל אנגלי. על ברצלונה או ריאל מדריד? פחות. אני פשוט לא חי את זה באותה מידה.

הכתבה של יוכין על לינגארד, אגב, בסדר. אמנם לא ראיתי שהוא כתב על ההחמצות המזעזעות שלו העונה, אבל זה בקטנה. אין לי טענה ליוכין ויכול להיות שאפילו הוא לא יזם את הכתבה. אבל זה מצחיק כי תכל'ס מישהו יזם את זה, על בסיס שני גולים.

@Sir Alex Ferguson, אין ספק שלינגארד התחיל מאוחר ברמות הללו, אבל אני חושב שלכל הפחות מה שהוא עושה העונה מקנה לו מקום בסגל שנצטרך להרחיב בשנים הבאות. ואם יתקדם מהר ויצדיק מקום בהרכב? בכיף.

כמובן שבעבר הייתי אומר שמקומו של לינגארד בסגל מובטח. אצל פרגוסון זה היה כך. אי אפשר לומר דברים בוודאות כשאנחנו לא יודעים מי יהיה המנג'ר, כשאנחנו לא יודעים אם יהיה מנהל מקצועי. הכל נזיל ובדיוק כמוך, אני מסרב לאפשר למה שקרה למוריניו העונה להיות הזיכרון הבולט שלי ממנו. ואני גם מאפשר לראות במנג'ר שנותן שנתיים טובות כקטסטרופה. כולנו רוצים יותר, אבל אין כרגע יותר. אנחנו תיכף סוגרים שלוש שנים מאז פרגוסון, והעגלה נוסעת ללא כיוון. הגיע הזמן להראות שמנצ'סטר יונייטד יכולה להמשיך הלאה. כי כל שנה נוספת תהפוך את זה לקשה יותר ויותר.

9. k_700 Member

לא טענתי שהנחיתו לו מישהו על הראש וברור שכשהוא אומר OK על מישהו אז המילה האחרונה היא שלו(וגם הלחץ כמובן עולה על הכתפיים של המאמן- למשל בהעברות יקרות יותר, בדדליין שמייצרות סקפטיות באופן טבעי), אבל כן אני לא יודע כמה העברות האלה היו נטו איתור ודרישה שלו או שאולי היה שם סיעור מוחות עם הצוות סקאוטינג וכשאנחנו יודעים ששני השמות האלה כבר היו מקושרים חזק לפני שו"J הגיע לפה.
    בשני המקרים ברור שהמילה האחרונה היא של המאמן ולמען האמת ככה אני מצפה שזה יהיה גם בעתיד, אני לא רוצה שבשום שלב ינחיתו למאמן שחקן שהוא לא חושב שיתאים לו(בגישה, לסגנון וכו).
    לי זה מרגיש שבמקרה של שואו והררה היה יותר את האפשרות השנייה.

10. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

@k_700 לא חושב שזו היתה הנחתה, אלא הבעת אמון מצדו בצוות הסקאוטינג של יונייטד ובחוות הדעת שקיבל עליהם. מן הסתם הוא לא ידע על השניים המון.

11. k_700 Member

בקשר ללינגארד- לא יודע מה האיזכור הלא קשור הזה למה היה גיגס בגיל 23.
    מה זה קשור? יש שחקנים שהם לייט בלומרס, סמולינג אגב כזה(כשאני בעצמי לא האמנתי שיצא ממנו משהו עוד בעונה שעברה).
    עם יד על הלב, כמה היו זורקים פה את סמולינג בגיל 23(ועם יותר נסיון מלינגארד)??

מה יהיה מלינגארד? קשה לדעת ואין לי בעיה שימכרו אותו אם הוא יתפתח לאיזה סוג של דני וולבק שאתה יודע שהפחד שלו מול השער ישאר לנצח, ההחלטות בשליש השלישי אף פעם לא יהיו ברמה ולמרות שגם וולבק הראה ניצוצות בעונות הראשונות שלו פה.

לינגארד הוא קורבן גם של כמה פציעות כולל אחת שהשביתה אותו מפעילות לעונה שלמה(מול סוואנזי בשנה שעברה).

אני לא מבקר את ואן חאל שהוא מאמין בו כרגע כי שני שחקנים אחרים על העמדה שלו לא נותנים בכלל תפוקה עקבית והוא לפחות את המספרים שלו נותן(גם אם זה מגיע עם לא מעט החטאות וקבלת החלטות לא טובה על פני 90 דקות).
    לפעמים הוא נוראי, אבל העונה אם אנחנו כבר מווןתרים לשחקנים על חודשים נוראיים(רוני ומאטה) למה אנחנו צריכים להיות כל כך נוקשים דווקא עם שחקן שנותן תפוקה גם במשחקים גרועים שלו??
    אפשר לתת למשל את הדוגמא של המשחק מול דרבי, במחצית כתבתי פה שאני חושב שלינגארד ומאטה חייבים לצאת כי הם היו הכי גרועים במגרש ועלו לנו במתפרצות. ו"ח חשב אחרת ואותו לינגארד נתן בישול מצוין לבלינד במחצית השנייה ועוד כדור מצוין לראש של מאטה(שהצליח לנגוח עקום).
    למוריניו היה שנים איזה סלומון קאלו כזה שעלה מהספסל, היה שחקן בינוני במקרה הטוב להרכב אבל נתן את העבודה הרבה פעמים מהספסל או במשחקים יותר קלים.
    ללינגארד לדעתי יש פוטנציאל גדול יותר והוא גם נתן הופעות טובות במשחקים קשים העונה, אבל גם אם יתפתח לאיזה אס כזה מהספסל, מה רע בזה? גם ככה צריך מכסה מסוימת של אנגלים בסגל, אז עדיף שזה יהיה מישהו שיכול לעשות משהו ולא יעלה כמו לאלאנה.

מהדברים היותר טובים שיש לו- זה שילוב של מהירות בלי הכדור ומהירות עם הכדור, כדרור לא רע, כניסות אלכוסוניות טובות לרחבה, נגיעה ראשונה טובה, יש בו המון חוצפה ולא באמת נראה שהוא מפחד מאתגרים או ממאבק על המקום שלו- זה הרבה מאוד מבחינתי.

קשה לדעת איך זה יתפתח, מי שכבר מעכשיו חושב שמכל זה יצא איזה מישמש של שחקן שיתאים לווסטברומיץ', שיבושם לו.
    אני מאוד מקווה שמוריניו יתן לו את הצ'אנס ולא יסמן עליו את הקו כבר מההתחלה, ואם זה יקרה שלפחות לא יהיה עבור איזה פדרו בינוני כזה.

12. k_700 Member

וזה בדיוק מה שכתבתי לדוקירו-
    הוא טען ששניהם היו הוראה מפורשת של ואן חאל ברשימה שהשאיר לפני המונדיאל ובפועל אנחנו יכולים להבין שזה ממש לא היה ככה.

13. alexshw Member

לינגרד נעדר מהמגרשים בעקבות אותה פציעה 4 או 5 חודשים. בדיוק לפני שנה הוא הושאל לדרבי קאונטי ושם שיחק קבוע

14. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

למה לא ככה? הביאו לו את האפשרויות האלו, הוא אמר - תביאו אותם. אולי הדרך היתה שונה (המועדון הציע במקום המאמן הציע), אבל הוא עדיין זה שהורה לעשות את זה. יכול להיות שהיו שחקנים אחרים שהמועדון עקב אחריהם שוואן חאל סרב להביאם.

15. alexshw Member

הרכב יונייטד עכשיו במשחק ה - U21:
    United: Romero; Love, McNair, Jones, Varela; Weir, Harrop; Januzaj, A.Pereira, Memphis; Keane. Subs: J.Pereira, Williams, Fosu-Mensah, Rothwell, Willock.

זה הרכב שיקרע את הליגה הזו עם חמישיות.

מצב נושא:
הנושא נעול.