קשה לי לבחור שחקן מאכזב ספציפי מתוך הרשימה. המון שחקנים איכזבו העונה, המון שחקנים היו גרועים ובכלל הכדורגל היה בינוני ותו לא. אני יכול לומר שמכבי חיפה איכזבה אותי מאוד, אבל קשה לי להצביע על שחקן ספציפי, שכן אף אחד לא סיפק את הסחורה. את יניב קטן אני מחשיב לשחקן מצוין ואחד מהטובים ביותר בארץ, עברה עליו עונה לא טובה אבל לזכותו יאמר שאף אחד לא נתן לו צ'אנס. האווירה במכבי חיפה היתה נוראית וגם האוהדים רק הזיקו לניסיונות ההחייאה של הכוכב המקומי, חבל.
סיכמת בעצם את מה שרציתי להרחיב. בכל מקרה, הבחירה שלי היא קטן כמובן, מכיוון שאצלי תמיד הכל יחסי - רמת הציפייה(שכר[אי אפשר להתעלם]+מעמד[סמל של המועדון שחזר מאירופה]+כמובן בראש ובראשונה,יכולת[לעומת אחרים, אני מחזיק מקטן כאחד הטובים בארץ, למרות העונה הזו] ) לעומת רמת האכזבה. אין ספק שאצל קטן הפער ביניהם העונה היה הגדול ביותר מכל השחקנים ברשימה, וזה מה שהופך אותו אוטומטית לדעתי לאכזבת העונה.
האמת הבחירה קשה אבל יניב קטן מעל כולם. קטן בעונה שעברה עד ינואר נתן עונה פנטסטית. הוא כבש, בישל, הנהיג והוביל את מכבי חיפה לאליפות ואם אתם שואלים אותי הוא גם היה צריך להבחר לשחקן העונה. הטעות הגדולה של קטן הייתה במעבר לווסטהאם. אני לאו דווקא אומר שקטן לא היה צריך לעבור לווסטהאם, אבל אם אתה עובר אל תתייאש, תשאר שם, תנסה לתפוס מקום בהרכב, ואל תתייאש אחרי חצי עונה בקושי. אחרי החצי ענה בווסטהאם קטן הגיע במעמד של כוכב על (ובהתאם גם המשכורת) וזה פגע בו מאוד וכולנו ראינו את זה. ואני בוחר בו. גם ראובן עובד מאוד אכזב אותי. בעונת 2005/2006 עובד היה מצוין, הוא הוביל את בנ יהודה למקום 4, גמר גביע המדינה וכמובן השתתפות היסטורית באירופה. לעובד יש המון פונטנציאל את זה כולם יודעים אבל לי כבר נמאס שמגדירים אותו ככשרון, אם הוא כשרון שיוכיח את זה כי כרגע חוץ מכמה גולים יפים העונה הוא היה גרוע ואירופה כרגע רחקוה ממנו שנות אור. לדעתי הוא יעשה חכם עם יעזוב את הארץ, אפילו לקבוצה קטנה בחו"ל, העיקר שיקבל שקט קצת מהתקשורת. אותי דווקא פרץ וביטון לא אכזבו. ביטון גם בבני יהודה בעונה שעברה היה מחמיצן גדול למרות שכבש המון ואם הוא היה מנצל הזדמנויות הוא יכל להיות מלך השערים. במכבי ת"א פשוט משחקים כדורגל פחות התקפי מאשר בני יהודה בעונת 2005/2006 וביטון קיבל פחות מצבים מאשר בבני יהודה והמשיך להחמיץ. עומר פרץ מבחינתי הוא לא אכזבה. בהפועל ת"א (ויתקנו אותי אוהדי הפועל ת"א) הוא שיחק חלוץ. לא שחקן באגף, לא חצי חלוץ. חלוץ מרכזי, ממש באמצע. במכבי פרץ משחק בצד ימין בעיקר ושם הוא מתקשה להביא את יכולתו האמיתית. כאן אני מאשים את אלי כהן שבחר לשים את פרץ בצד ולא במרכז, אבל למען האמת עומר פרץ גם בצדדים היה צריך להפגין יכולת טובה יותר.
יניב קטן מבחינתי לא יכול להיות אכזבת העונה כי אני יודע בדיוק מה הוא שווה ודעתי עליו ברורה. הוא שחקן חלש ברמות בינלאומיות, שחקן טוב לליגה שלנו ולא יותר מזה. אני רואה בו שחקן מוגבל שמעבר לפריצות וכוח פיזי אין לו שום דבר, שום כלום. יניב קטן נכשל בגיחה המיותרת והמגוחכת שלו לווסטהאם, יניב קטן בגיל 25 (?) עדיין לא הביע שום חותם בנבחרת והוא גם לא יביע שום חותם כי אין לו מקום בסגל גם בשיאו. סתם עוד שחקן ליגה. אלן מסודי מנגד, הוא כישרון ענק, לדעתי אכזבת העונה. חיפה הייתה יכולה וצריכה להפיק ממנו הרבה הרבה יותר, אם מסודי היה מציג העונה 50 אחוז ממה שהוא יכול אז חיפה הייתה במקום השלישי לפחות. מסודי העונה היה קישוט, לא נתן שום תועלת למכבי חיפה ומיצה אולי 5 אחוז מהכישרון שלו שראינו שיש לו בכמויות גם בסכנין וגם בנתניה.
ללא ספק יניב קטן.. לאחר תקופה ..בואו נהיה עדינים.."לא כל כך מוצלחת" באירופה.. ציפו שיחזור יניב קטן של עונה שעברה.. וחזר שחקן ברמה נחותה ביותר..שחקנים שלא ציפו מהם לכלום עקפו אותו ביכולת .. במהלך כל העונה שיחק חלש מאוד.. אני לא זוכר משחק אחד העונה שבאמת אמרתי משחק מצוין של יניב קטן..
אלן מסודי. את האמת, כאשר שמעתי על הגעתו של מסודי ליפה, אמרתי "עוד אליפות לחיפה". אחרי העונות שלו בסכנין ובנתניה, הוא הראה מה הוא יודע והגעתו לחיפה הייתה נכונה, למרות שהקבוצה לא הפיקה ממנו את כל יכולתו, אלא בקושי חצי. אלן מסודי יכל להביא עונה גדולה אבל כל מכבי חיפה לא הייתה טובה לכן אני לא מפיל את כל האשמה עליו, אבל בהחלט החזקתי ממנו. אחריו, משה ביטון. החלוץ הובא אחרי עונה טובה בבני יהודה ואלי כהן בנה את ההתקפה של מכבי עליו. ביטון הבקיע ארבעה שערים, שני מהם מול שער ריק(למרות שאחד מהם היה בדרבי ושער כזה קנה הרבה מניות. בהזדמנות זאת, תודה http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/wink.Xxx) והחמיץ מיליוני הזדמנויות להבקיע. אם משה ביטון היה מכניס לפחות חצי מכמויות המצבים שהוא הגיע אליהם, היה מסיים עם 10 שערים לפחות. אולי אתם תוהים למה לא בחרתי בקטן, וזאת בגלל שאני לא מחזיק ממנו, חלוץ שחוץ מכוח אין לו הרבה. לא ציפיתי ממנו להרבה העונה, אלא יותר מאלן מסודי.
קטן הוא השחקן המאכזב רק בגלל הציפיות הגדולות(שייקח מנהיגות? נו באמת...) וסכומי הכסף שנקשרו אליו. אם זו לא הייתה עונת חזרה של קטן, אלא עוד עונה רגילה בה הוא ממשיך בחיפה, אז היו אומרים שהוא נתן עונה בינונית, אבל הכל ביחס לציפיות ולכן קטן לוקח בגדול. משה ביטון לא צריך בכלל להיות מועמד. תנסו אתם לשחק כדורגל בשבת, אחרי שביליתם כל השבוע עד השעות הקטנות של הלילה, ותראו שזה לא כזה קל - הבחור צריך לקבל צל"ש. במקרה של אלן מסודי, הכישלון הוא של המערכת ולא בהרכח של השחקן. הצוות המקצועי היה צריך לזהות מההתחלה שמסודי לא מתאים למערך שהם בונים. ואם בכל זאת הוא כבר כאן ונותנים לו לשחק, אז צריך לתת לו להתבטא בתפקיד הטבעי שלו.
אני לא מבין מי בחר במשה ביטון, ועוד יותר בעומר פרץ. למה עונה שעברה הם היו תותחים, שפתאום השנה הם מאכזבים ? הם תמיד היו ויהיו אותו הזבל. שחקני כדורגל כבר לא יצא מהם זה בטוח.
אני לא חושב שיש פה בכלל ספק, יניב קטן. ולאלו חושבים שפרץ איכזב, ברור שהוא לא איכזב כי הוא שחקן גרוע, הקשר שלו לכדורגל מקרי, הוא פשוט לא מתאים לרמות האלו בכלל. אולי בליגה השלישית, אפשר יהיה להגדיר אותו כשחקן, וגם זה כשחקן ממוצע לליגת הזו. ובחזרה ליניב, היו ציפיות גדולות העונה מיניב שיוביל את מכבי חיפה לאליפות ה4 ברציפות, אבל זה ממש לא קרה, קטן איכזב ובגדול, לא לקח מנהיגות, והוא פשוט לא מתאים להיות מנהיג, וזאת אחת הסיבות שמכבי חיפה נראתה כפי שהיא נראתה. אין לי שום ספק שבמידה והיינו רואים את קטן נראה אחרת, גם מכבי חיפה היית מסיימת הרבה יותר גבוה בטבלה בסיום העונה, ולא במקום החמישי כפי שהיא סיימה. לירן, קטן הוא עוד סתם שחקן ליגה? לא מתאים לך להגיד את זה, כי זה ממש אבל ממש לא קרוב למציאות. אם ראית את העונות האחרונות של קטן בקבוצה, בייחוד ב-3 האליפויות הרצופות של מכבי חיפה, אז הדעה שלך סובייקטיבית. קטן היה חלק משמעותי מאוד ב-3 האליפויות האחרונות, הוא היה משחק עם הרבה יותר ביטחון, הוא הראה את הכישרון שלו, את הפיזיות, את הטכניקה,כבש, מסר, עשה הכל- הוא פשוט היה נהדר. אבל קטן הוא לא מנהיג וזאת הבעיה שלו, קטן צריך לידו מנהיג, ואם זה אכן יקרה בעונה הבאה אני מאמין שנשוב לראות את קטן הטוב. בקשר למסודי, שיעוף הביתה. שקודם יעריך את המועדון ושלא יתנהג בחוצפה כלפי המאמן,וכלפי הקהל אז אולי הוא יחשב אצלי כשחקן.
ליניב קטן יש את הפוטנציאל להיות שחקן מוביל בליגה, באמת "עוד שחקן ליגה" זה אולי לא הביטוי המתאים אבל מעבר לשחקן מוביל בליגה הוא לא שווה. הציפיות ממנו גבוהות מדי אחרי שהוא באמת נתן שנתיים נהדרות בליגה, אבל בנבחרת ראינו שמול שחקנים אירופאים אין לו מה לתרום, ולכן הוא לא שווה יותר מהליגה שלנו, זאת הייתה הכוונה שלי.