לא יודע מי זה הלל נוייר ואיך הוא הביא לתגובת השרשרת הזאת אבל איך הוא קשור להסברה? זה בדיוק ההיפך מהסברה. זו עשיה. וכן, אני מאוד בעד זה. עשיה זה טוב.
אני בעד עשייה בשטח, תסיים את המלחמה כמה שיותר מהר וישכחו ממך יותר מהר. זה לא משנה אם תהרוג 500 מחבלים או 50,000. זה כמה זמן המלחמה תהיה בכותרות לצבועים באירופה. בינתיים צרפת, שאני כבר מוכן לצפות בקריסתה הצפויה (כבר רוב המשפחה שלי מתגוררת שם מתכננים את הבריחה למרות שליון עיר יחסית במצב טוב), מבקרת את ישראל על תקיפת סוריה ושותקת בעניין הטבח של הדרוזים, נוצרים והעלווים בסוריה. אם כל הכבוד ביקורת מתומכי נאצים זה לא אחד מהתחביבים שלי.
יש דוגמא אחת בהיסטוריה למצב שבו הייתה הפגנה למען זכויות אדם של קבוצה אחרת במקום אחר על ידי קבוצה מקומית שלא קודמה על ידי אינטרסים? לא חושב. אף אחד מעולם לא הפגין באירופה על מחנות ריכוז ועבודה בצפון קוריאה, לא על אינספור טבחים באפריקה, לא על הארמנים או הכורדים. באופן כללי כל אירופאי/אמריקאי שחיי את חייו בנחת והמשבר הקיומי היחיד שלו הוא האם יהיה מאצ׳ה בבית קפה האקולוגי טבעוני שלו יכול לנהל אורח חיים כזה פירבלגי אך ורק בגלל דם של מליונים שאבות אבותיו השמידו בשיטתיות אין קץ. אם האמריקאים והאירופאים רוצים באמת להחזיר את האדמות לבעליה המקוריים(indigenous), ולסיים את ה-oppression הרי שכדאי שיעלו חיש מהר את כל האפריקאים והערבים על סירות בחזרה לארצות המקור, ואז שיחזרו בעצמם וישאירו את אמריקה כולה לאינדיאנים. שיעזבו גם את אוסטרליה, דרום אפריקה, ניו זילנד וכל אי או מושבה שהם דרכו בה בתקופה הקולוניאלית. אם הם באמת עומדים במילתם, אז כדאי שהם יחשבו איך לפצות את מרבית המדינות באסיה אפריקה ואמריקה שעל גבן בנה העולם המערבי את הונו תוך שהוא משאיר שובל של דם ועוני בכל מקום אחר כדי להנות מחיים נטולי דאגות. בנוסף - את הערבים שיצאו מחוץ לחצי האי ערב לרחבי אסיה ואפריקה גם צריך לגרש חזרה לשם. אם אין ברצונם של תושבי לונדון או ניו יורק לחזור לתקופה פאודלית של מלחמות ובעלי אדמות מקומיים, אני מציע שיסתמו תפה, או לכל הפחות שיהיו כנים עם המציאות ולא יסוו את האינטרסים ב׳ערכים׳. עריכה: בלי קשר - אני מציע למדינת ישראל לנצל עד תום את דפוס ההתנהגות הצפוי ולייצר אינטרסים כלכליים כאלה ואחרים אם אותן מדינות בעלות השפעה, יהיו באיזה צד שיהיו.
מציע לך לקרוא על פועלו. אם אתה בטוויטר אז אפשר לראות שם. אם לא, אני מניח שיש עליו מידע במלא מקומות. בגדול, אין לי מושג אם הוא הקים או הוא היו״ר או כמה אנשים בכלל מעורבים בזה, אבל הוא מוביל את ארגון UN WATCH. מה שהם עושים זה לחקור שחיתויות וכו׳ באו״ם, כמובן עם דגש גדול על אנטישמיות ושנאת ישראל, ואז ללכת לכל מדינה שמוכנה לתת לו במה ולספר להם על הבזיונות האלו. והוא עושה הבדל של ממש. וכן, חלק מזה זה גם הסברה, שכמובן מעורבבת עם עשייה. הרבה יותר קל לעשות ולשנות כשאתה מצליח לשכנע אנשים שאתה גם צודק מוסרית ולא רק עובדתית. והוא עושה את זה נהדר. את הנאצית אלבאניז הוא ממש לקח כפרוייקט ופשוט גמר אותה (בצדק מוחלט). ויש עוד המון המון אנשים עצמאיים לחלוטין שעושים עבודה יותר טובה מכל אידיוט מהממשלה/כנסת. וכן, הם משפיעים על דעת קהל. אין שום סיבה שנרים ידיים וניתן לאנטישמיים מימין ומשמאל להפיץ את השנאה שלהם Unchallenged. גם אני בעד עשייה בשטח. לטעמי, אם היינו מגיבים פי 100 יותר חזק בימים הראשונים של הלחימה בעזה למשל, העולם היה בולע את זה. אבל למה אחד צריך לבוא על חשבון השני? צריך לפעול בכל החזיתות. בשטח, בעשייה, בהסברה. וגם אני פחות מתעניין בביקורת מאנטישמים, אבל מה לעשות שהם כרגע בעלי הברית שלי ויש לי אינטרס שהם לא יחרימו אותי? בחייך אין מצב שאתה חושב שפשוט צריך לשים זין על יחסי החוץ שלנו. מזדהה לחלוטין עם התחושות שלך לגבי צרפת. אותו הסיפור גם אצלי, רק עם אנגליה. לפני ה-7.10 חשבתי שהמצב שם טוב יותר מבצרפת, ואולי זה נכון חלקית, אבל גם הם בדרך לנפילה טוטאלית לידי האיסלאם. נגעלתי ונחרדתי ממה שראיתי שקורה באנגליה ובאירופה מאז ה-7.10. יקרו אחד משני תרחישים לדעתי: 1. השתלטות האיסלאם על אירופה ברמה כזו או אחרת, ללא התנגדות של ממש. 2. מלחמות אזרחים במדינות שונות ברחבי אירופה. אני מהמר על אופציה מספר 1.
זה לא עניין של לשם זין אלא זה עניין שזה לא יהפוך לשיקול המרכזי בקבלת ההחלטות של האחראים. שהחלטה האם לרכך אזור שחיל רגלי צריך להיכנס מושפעת מתמונות שיתפרסמו בעולם זאת בעייתי ובגידה בלוחמים על חשבון אינטרס שלא אמור לגבול על ביטחון חיילים. בכירים כבר בצה"ל כבר הודו שחשבו על "הסברה" או יותר נכון הומניות ומילים מטומטמות אחרות שלא רלוונטיות בשדה הקרב בכך שסיכנו חיילים על מנת לא לפגוע בחפים מפשע, זה מצב שאסור שיקרה והעצוב שהם הודו בגאווה ולא בבושה והשפלת מבט. ברור שצריך הסברה אבל לא על חשבון החיילים ואזרחים ישראלים. ולמרות שאני חושב שסיכויי ההסברה להמון הטיפש ברחבי העולם נמוך עדיין צריך לנסות. בנוגע למנהיגים אני חושב שמצבו טוב ביחס לזמן המלחמה ותוצאות המלחמה. לגבי התחזיות לעתיד? נוטה להמר על 2. האיסלמיסטים עוד יעברו סוג של "שואה" על ידי האירופאים. הם הרבה יותר אכזריים מכל אחד שנוגעים להם בשמנת. פשוט זה מגיע בדיילי והשמנת האירופאית עדיין לא נפגעה מספיק. הימין הקיצוני באירופה אכזרי וקיצוני. גם הבחירות מראות על כיוון יותר ימני ולאומני בלא מעט מדינות באירופה.
בימים הראשונים של המלחמה לא היה אפשר לעשות כלום כי א- הממשלה והצבא היו בהלם. טוטאלי. מלמטה ועד למעלה. ובמיוחד הפיקוד למעלה. ב- ציטוט מהכריכה האחורית של "על מלחמה ותחזוקה" מאת ואן קרפלד. מלחמה ותחזוקה - מרטין ון קרפלד ג- הטייסים האנרכיסטים מקפלן שהחליטו לא להתאמן, ועובדתית נוצר מפל כשירות - שהיה צריך איזה שבועיים להחזיר אותם לכשירות מבצעית. היום ברטרו פרספיקטיבה אגב, לא חושב שגם אם היו עושים יותר בהתחלה זה היה משנה הרבה. את החטופים אין להשיב כי הם מוסתרים בידי אזרחי עזה. שמוקפים באזרחי עזה אחרים, שמשתפים פעולה עם חמאס (אין חסיד אומות העולם אחד בכל הרצועה). ואלו שלא מוחזקים בידי אזרחים מוחזקים במנהרות. ואחרי ששחררת מספיק במבצעים צבאיים הוחלט בחמאס למלכד את כל החטופים (שזה המצב כרגע) - ושזה גם משהו שהיה קורה ממילא. גם אם בימים הראשונים היתה מכה גדולה יותר. וזה לב העניין. -אין "מכה גדולה" יותר. ולא יכולה להיות. -זה משפט ריק. אתה לא באמת נלחם נגד איזה ארגון אחד ספציפי. אלא אתה נלחם נגד 2 מיליון אזרחי הרצועה. באופן ישיר. ונגד חלקים נרחבים מאוכלוסיית העולם באופן עקיף. הם זה חמאס וחמאס זה הם. כל הפרדה או הבדלה היא פיקטיבית. בטח ברצועת עזה עצמה. (אני כבר לא מדבר מדעית, שהרי בכל משפחה יש חבר חמאס אחד ותחת לכל שכונה יש מנהרת חמאס אחת), גם רעיונית: -רצועת עזה משולה לאם. -חמאס זה הבן שלה. זה בשר מבשרה. הוא פרי בטנה. מתוך 2 מיליון, כשיש לך גב ותמיכה של מאות מיליונים מוסלמים ופרוגרסיבים מסביב לעולם, 50 אלף הרוגים או 350 אלף הרוגים - זה נתון שלא אומר כלום. מעבר להיותו זניח. -הוא לא אומר כלום לא ניתן לגזור ממנו כלום.
כמה עוד תנגן על העמיחי אליהו הזה? שבכלל אמר שאטום זו אופציה אבל לא מועדפת. שהחצי הראשון של המשפט זו עובדה. והחצי השני של המשפט פוטר אותו מההאשמות שאתה מנסה להדביק לו... כל יום אני שומע את אולמרט ראש ממשלת ישראל לשעבר (!) משווה אותנו לגרמניה הנאצית. ושישראל מבצעת שואה. מצהיר זאת מתחת לכל עץ רענן. בקו ישיר שבו נוקטים הרלביסטים מאז רם בן ברק רם בן ברק: "גם הנאצים עלו לשלטון בצורה דמוקרטית" - אייס אז די. נו. לא יכול להיות שתפנה זרקור אובססיבי למשהו אחד... ולעולם לא תזכיר או תפנה את הזרקור למאה דוגמאות מהאגף השני. וחוץ מזה מה אתה מציע? שלא יהיה חופש ביטויי? שאנשים פה לא יוכלו לדבר? לא יוכלו להתראיין ולהציג את עמדתם? דיברו, אז דיברו. הצרה שלנו היא לא בראיונות ובדיבורים. הצרה שלנו היתה ונשארה שנאצים דוברי גרמנית לפני מאה שנה היו רק במדינה אחת. רק 80-90 מיליון איש. ואילו כיום נאצים דוברי ערבית יש מאות מיליונים על פני עשרות מדינות. ואני כבר הס מלהזכיר עוד מילארד מוסלמים + מאות מיליוני פרוגרסיבים. זוהי הצרה שלנו. זו ולא אחרת. ובעידן של תאגידים בין לאומיים ושווקים בין לאומיים - כולם מלקקים להם את התחת. לא רוצים להרגיז אותם. ראיון כזה או אחר, או אמירה כזו או אחרת, צחה וצחורה או שחורה ומוכתמת - ככל שתהה - לא תשנה דבר ולא חצי דבר. לא בקרב שונאינו או אוהבינו או כל אחד אחר...
אנשי המשא ומתן אומרים שביבי לאט לאט נותן מנדט גדול יותר לצוותים וישראל מורידה מהדרישות שלה. רק לי יש את התחושה שביבי מוכן הפעם ללכת קדימה כי הוא יודע שגם ככה הממשלה תתפרק בהקדם אז פחות מפחידים אותו האיומים של סמוטריץ ובן גביר על הפירוק?
בן גביר וסמוטריץ נמצאים בעמדת כוח ומעמד שספק אם יקבלו בעתיד. זה למה הם הסכימו לאכול המון צפרדעים. לגבי סמוטריץ', אני לא פוסל את האפשרות שהוא יוחלף כיו"ר הציונות הדתית לקראת הבחירות הבאות. הוא עשה לעצמו השמדת ערך מפוארת.