לאן זה מוביל זה שאלה מסובכת שכל אחד רואה אותה בדרך שונה. אני למשל לא מאמין לזה שאם ניתן להם את השטחים שהם רוצים ונציב גבולות הכל פתאום יהיה פה שקט. יש שם לא מעט ארגונים שבשבילם זאת רק ההתחלה, והם ימשיכו לנגוס. מה עם למשל כל המקומות הקדושים שמשותפים לשנינו? עליהם הם גם לא יוותרו? ואתה מוכן לוותר עליהם?
אבל זה לא קשור. אני אומר עמדה ואתה אומר שהיא לא תוביל לכלום, אתה אומר עמדה ואני אומר שהיא לא תוביל לכלום. מה ההבדל בינינו?
לא אמרתי "כלום", שאלתי לאן העמדה שלך מובילה כדי להבין מה בדיוק עומד כמטרה הסופית של כל האמונה שלך. את שלי אמרתי ואני מוכן להגיד שוב. להאמין בזה או לא להאמין זה כבר משהו אחר, אבל לפחות הצהרתי על איזה שהוא יעד שלטעמי די ריאלי (אלא אם אתה מתעקש שהם בוגדניים ונחשים והכל אבל זה כבר פרספקטיבה טהורה), אתה לא הצבת כלום. זה ההבדל.
נבואה אני לא יודע, אבל רשיונות שליטה גלובאלים אפשר להשיג ב: שדרות פנסילווניה 1600, וושינגטון, מחוז קולומביה. שעות קבלה 09:00 עד 14:00, סגור בשבתות וימי ראשון. תבקש את ג'ורג' ווקר, תגיד לו שחיים שלח אותך.
תראו על הברזל היה צריך להכות כל עוד הוא חם. (מודה אפשר ללמוד דברים מהמורים שלנו בבי"ס, המחנכת שלי אחרי דיון סוער שהיה בכתה בעקבות 40 שנה ובלה בלה אמרה את המספט או שזה חבר והיא הוסיפה משהו בכל מקרה הכתה שינתה טיפה את עמדתי), מה שלא עשינו ב- 67 כבר לא ייעשה עכשיו. אלא אם כן נבעיר פה את האיזור ולא נראה לי שבמצב נתון עם מהשהולך באיראן אנחנו מסוגלים. ועם כל השנאה כלפינו בעולם בטח לא יהיה ליטר דלק כבר אחרי 3 ימים ולא נתקיים. כל שנותר הוא להמשיך במו"מ שאגב לא יוביתלו לשום מקום כי כרגע בשני הצדדים עומדים מנהיגים כושלים(אם אפשר לקרוא לאבו מאזן מנהיג בכלל). חוצמזה בעיית ערביי ישראל היא דווקא הנושא שצריך לבעור לנו יותר. אנחנו כמעט 60 שנה חיים פה ואין שלום עם סוריה. לא יקרה כלום אם לא נעשה שלום עם עזה בעוד 20 שנה גם. בסופו של דבר עם נגן טוב על הגבול הזה שמה שהוא בסה"כ לא כל כך קשה להגנה. ונדע להסביר שאנחנו כבר יצאנו משם, הבעיה תהפוך לבעיה מצרית ואם לא נתפנה אליה כאשר נפתור את בעיותנו שלנו כאן בתוך מדינתינו הקטנה. ערביי א"י הם משהו כמו 27% מהמדינה. זה המון הריבוי הטבעי שלהם הוא עצום, בטח ובטח ביחס אלינו. וכמו שאמרתי ואמרו גם אחרים תוך כמה עשורת שנים אם הם ישארו עם תעודות כחולות תקום פה מדינה דו לאומית השאלה איך מגבילים אותם מבחינת הבחירה ,אם רוצים לשמור על המדינה שלנו(אנחנו לא יוסי ביילין) כמדינה של יהודים שלהם אין לאן ללכת. חקיקה היא פתרון אחד. ומישה אני בטוח שיותר מכמה ליברלים יקצו אלינו(למזלנו אחד כזה כבר הודח, שיראק) אבל אני לא כל כך זוכר מי האחרים בעולם, ואני אכן חושב שקיים פה חשש שלא הרבה אנשים מפנימים ומבינים אותו. אבל תרון זה גם לא משהו שנראה באופר, כשהנשיא "אנס"(אגב אני מאמין ב- 100% שהוא חף מפשע) שר האוצר האחרון גנב, שר הפניןם או המשנה או מה שלא יהי גם מטרידן סדרתי, ורוה"מ מושחת חסר אופי וגם גנב. מה נעשה? אךךך איפה רבין איפה .. איפה בגין איפה...
אין לי מושג אם הוא חשב או לא, אבל אני בטוח שאתה לא חשבת. בפעם האחרונה שישראל וויתרה על שטחים-שליש מאוכלוסיית המדינה היו תחת טווח הקטיושות, חייל נחטף לשטחים ופרצה מלחמה. נחמד לדעת שהפכת גם לקבוע מה זכותו של האדם ומה לא-עד לא מזמן טענתם ששלום עם סוריה הוא הכרחי וכתשובה לשאלה מה יצמח מזה לישראל עניתם שלא צריך לצמוח מזה דבר מלבד שלום. אז איך אתם בדיוק רוצים בטובתה של ישראל? בכך שלא מעט תנועות שלכם גרמו לפציעות והריגות של חיילים? בכך שבגללכם, היהודים לא יכולים אפילו למלמל(!) בהר הבית? בכך שבגללכם 3 חיילים נחטפו בקיץ וספק אם ישובו וגם אם ישובו חיים לא ישוב להיות כמו פעם? ממש דדואגים לטובתנו, מה היינו עושים בלעדי השמאלנים במדינה שלנו? מכל ההסכמים שלנו עם מדינות הערב (כן, גם עם ירדן ומצריים) צמחו לנו בעיקר דברים רעים, אינתיפאדות ופיגועים למינהם, אז למה שנמשיך להיכנס עם הראש בקיר?
להזכירך הסכם השלום עם מצרים נחתם ע"י בגין, והוא אגב מהליכוד. בכל זאת אתה צודק לדעתי בכל מה שאמרת על השטחים שויתרנו, אבל אתה מודע לזה ש: 1)טרנספר לערביי א"י לא יבוצע 2)הגידול הטבעי שלהם גדול בהרבה משלנו, ותוך כמה עשרות שנים נהפוך פה למדינה לאומית ויש צורך בהגבלה. ואז עומדות בפניך שתי האופציות: ויתור נוסף על שטחים(בטח ובטח שהגיוני עם אחד כמו אולמרט בראשות הממשלה). או חקיקה. לגבי התחום השני אם תגביל את אזרחיך יקומו פה מהומות שיזכירו את מאורעות אוקטובר, אל תשכח שמאז אנשים מפחדים להגיד משהו לערבים כמה הם השתוללו. ויקומו עליך כל מדינות העולם והערבי בפרט. כיצד אתה מגביל אזרחיך? הם יטענו. האופציה הראשונה הריאלית יותר ,לא טובה כמו שכבר הזכרת הנה עכשיו מה הסיכוי שלנו להציל את שליט בכוחות עצמנו? 0. ל כמו במקרה וקסמן שמה היינו בתוך השטח. אגב זה תקף גם לגבי שני החטופים מלבנון. הבעיה שלא תוכל לברוח מזה, תצטרך מתישהו לעשות את זה. ואני חושב שאם כבר עושים, אז למה לא לפתור גם את בעיית ערביי א"י. נשנה טיפה את הגבול ונכניס עוד כמה מאות אלפים אם לא מיליונים להבטחת הרוב(כן אז רמלה לוד יפו ודומיהן יקבלו מעמד של אזרח אין ברירה , לעומת זאת טייבה טירה ורבים אחרים יעופו לנו מהמדינה על מנת להבטיח רוב יהודי לכמה מאות שנים )
http://mad.walla.co.il/w/f-400/364324-5.Xxx לא הייתי כאן כמה ימים, אבל את אף אחד לא הדאיג שרבע מחברי מפלגה כה גדולה כמו הליכוד תמכו באיש עם אידיאולוגיות כה מסוכנות? (אולי בגלל שקשה לקחת פתק של 'השקרן' ולהכניס לקופסא, אבל זה עדיין לא תירוץ). http://mad.walla.co.il/w/f-400/363987-5.Xxx לפחות מישהו יצא מרוצה http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/rolleyes.Xxx
ממש לא מדאיג. הבנאדם הזה הביא את אנשיו לתוך המפלגה בדרך לא דרך, וניצל את אחוזי ההצבעה הלא גבוהים. הבעיה היחידה פה היא הקלות הבלתי נסבלת בה הם הצליחו לחדור לתוך מרכז הליכוד. טוב, החוקים העלובים של המרכז הזה תמיד היו בעיתיים. אם אחוזי התמיכה האלה הם מה שמנחם את הבעל של ג'ודי, שיבושם לו.
ואולי כל מה שהבעל של ג'ודי אמר נכון. הכל משחק מכור. ביבי שולט בליכוד וגם מנסה לעשות לעצמו מוניטין טוב ושם של מישהו "מתון". זה ביבי, לכן זה לא מפתיע כלל
תביא בפעם הבאה טור של מישהו קצת פחות נגוע מגדעון לוי. לא משנה. אם נתניהו היה רוצה "לקנות" את קולות המרכז ולעשות לעצמו שם של מתון, הוא היה מנסה להיפטר מפייגלין ואם לא, אז להשאיר אותו על פחות אחוזים ממה שהוא השיג. ביבי לא ניסה לעשות שום דבר - הוא מראה את המצב כמו שהוא. בדיוק כמו שעשה הם ההפחדות על "חמסטאן". כולם צחקו, אבל הוא צדק ולתקשורת נותר רק ללקק את הפצעים ולהבין איך הוא ראה מה שהם לא ראו. אני לא הצבעתי לליכוד, וכנראה גם לא אצביע להם בעתיד הקרוב, אבל אני עדיין איתן בדעתי שנתניהו היה אחד מראשי הממשלה הטובים שהיו לנו(לפחות בתקופה בה אני חי, לפני כן אני יודע רק מסיפורים) ואחד שעשה מהפכה אדירה באוצר והציל את ישראל מברוך כלכלי גדול. בזמנים כאלה, שהמדינה צריכה מישהו שיוביל אותה ואין אף מנהיג נראה לעין(אולמרט וברק הם עלבון לפוליטיקה ולתפקיד הזה) נתניהו הוא הרע במיעוטו.