פוליטיקה - הדיון הרשמי

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י בית"רי מלידה, ‏10/1/07.

  1. Nesta Warden of Milano היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏9/1/03
    הודעות:
    15,930
    לייקים שהתקבלו:
    174
    מין:
    זכר
    כל הנושא של הבחירה הוא מאוד בעייתי, אישית אני לא אוהב את כל העניין הזה של המפלגות הקטנות הסחטניות ע"ע ש"ס ודומותיה שמעדיפות לזעזע את המערכת הפוליטית בהתאם לגחמות הרבנים מאשר יציבות פוליטית שלא משתלמת להם.

    הליכוד הוא לא אופציה כמובן, כל עוד ברק בעבודה אז גם זה נפסל. קדימה? ממש לא בטוח. כנראה שלמרות הסלידה ממפלגות קטנות אני אצטרף לטרנד הירוק.
     
  2. T0XiN Member

    הצטרף ב:
    ‏1/7/07
    הודעות:
    3,339
    לייקים שהתקבלו:
    0
    גם אני חשבתי על זה.
    כי בסה"כ למפלגות הגדולות אין שום בסיס ושום אידיאולוגיה עקב הרצון שלהם לתעתע בבוחרים ולהגיע לקהל בוחרים גבוה יותר.
    נגמרו הימים היפים של מפלגה העומדת מאחורי האידיאולוגיות שלה. היום זה מפלגת שמאל עם דוח לימין וסיבוב ימני קיצוני בפינה לשמאל (מבולבלים? גם אנחנו!).
    לכן עדיף להצביע למפלגה קטנה שיש לה עדין איזשהו בסיס ואידיאולוגיה מאשר איזה חבורת לוביסטים וחתרנים שלא סגורים על עצמם.
     
    נערך לאחרונה ב: ‏23/9/08
  3. Brian the Lion Member

    הצטרף ב:
    ‏4/1/07
    הודעות:
    202
    לייקים שהתקבלו:
    0
    אמפלמן מהמחשב של בריאן:קדימה היתה אפשרות של אנשי ימין מותשים לעבור לשמאל מבלי לספוג ביקורת. אריאל שרון של קדימה היה בקלילות מסתד גם בעבודה, אני חושב. גם הים קדימה היא לדעתי יותר שמאל מימין כאשר לוטשי עניים נוסח שאול מופז מאזנים אותה מדי פעם חזרה לליכוד.

    שמיר אכן היה ראש הממשלה האחרון שסיים כהונה בת ארבע שנים.

    ציפי לבני אכן לוקה בהעדר רקע צבאי וגם מעט בחוסר כריזמה לדעתי. ההבדל בינה לבין אולמרט, שגם לקה בחוסר רקע צבאי וגם נפל למלכודת הפוליטית של השר הטיפש בתולדות הפוליטיקה הישראלית (פרץ), יכול לבוא לידי ביטוי אם היא תשכיל להעסיק שר בטחון דומיננטי ומנוסה. ברק יכול אולי להתמודד על התואר.

    עוד נקודת קושי בליבני נמצאת רחוק רחוק- באמריקה. אם אובמה וליבני ינהלו את ישראל ואת ארה"ב בעוד שנה, הרי שהחזית המערבית מציגה לעולם הערבי פרצוף די רך. אובמה משכין השלום ולבני האישה הקטנה עלולים להצטייר בפני סוריה ואיראן כשעת כושר טובה לתקוף מערב רכרוכי שיאחר להגיב באגרסיביות. דווקא במקום הזה, מקיין הכוחני והמיליטנטי יחד עם ביבי הדמגוג הימני, היו מבטיחים לישראל שנים ארוכות יותר של שקט, אבל ללא ספק בלי שלום.
    בהתחשב בזה שהצמד נתניהו את מקיין משדר ביטול של איראן וסוריה יחד עם תקופה עצבנית למדי, אובמה משדר רכרוכיות כלפי חוץ ועיסוק בעיקר במדיניות פנים. וליבני אתם שואלים? אין לי מושג מה היא משדרת...היא גם לא ממש אמרה את זה אף פעם, ככה שכנראה שגם היא עוד לא יודעת. היא משדרת אמינות. היא משדרת "אני אעשה בדיוק מה שאמרתי" שזה מעולה. רק חבל שהיא עוד לא אמרה כלום.

    המסקנה היא ששילוב בין אובמה ללבני יהיה טוב יותר לשלום העולם כולו (ברצינות) רק שמהצד הציוני, שילוב בין נתניהו למקיין יהיה טוב יותר לישראל.
     
    נערך לאחרונה ב: ‏23/9/08
  4. Brian the Lion Member

    הצטרף ב:
    ‏4/1/07
    הודעות:
    202
    לייקים שהתקבלו:
    0
    עדיין אמפלמן:
    אפשר רק לנחש אם כן או לא, אבל לפי הנתונים בשטח, הגיוני הרבה יותר להגיד שההערכה שלך מאוד שגויה. שים לב שהשנים האחרונות והחודשים האחרונים לפני הנסיגה היו הזמן הכי "חם" וגבו את מספר הקורבנות הכי גדול כשהסטטיסטיקה כל הזמן בעליה. אם במלחמה מתו 156 איש ובשנה האחרונה בלבנון מתו למעלה מ-80 (צריך לבדוק את הנתון הזה) אז סביר להניח שבשש השנים הבאות היו מתות כמה מאות של חיילים. הרבה יותר מ-14 (חשוב גם לזכור שההפסד במלחמה היה תולדה של כניסה פזיזה וארגון לקוי ולאו דווקא של חיזבאללה חזק ומאורגן...)

    תקן אותי אם אני טועה, סטרטפורד, אבל ברק כבר לא היה אז ראש ממשלה...ככה שהוא לא יכל להדליק או לא להדליק את לבנון בכל מקרה.

     
    נערך לאחרונה ב: ‏23/9/08
  5. Nesta Warden of Milano היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏9/1/03
    הודעות:
    15,930
    לייקים שהתקבלו:
    174
    מין:
    זכר
    או שאני לא ברור היום או שלא יודע מה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

    אני בעיקרון נוטה להיות נגד הצבעה למפלגות הקטנות בגלל שאני מעדיף יציבות שלטונית אבל היעדר אופציות ייאלצו אותי לנדוד למפלגת הירוקים כנראה.
     
  6. T0XiN Member

    הצטרף ב:
    ‏1/7/07
    הודעות:
    3,339
    לייקים שהתקבלו:
    0
    הבנתי אותך היטב. חיזקתי את הטענה שאמרת שאתה כנראה תצביע לירוקים בלית ברירה והוספתי מדוע אני חושב שכן כדאי להצביע למפלגות קטנות.
     
  7. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

    הצטרף ב:
    ‏7/9/04
    הודעות:
    24,805
    לייקים שהתקבלו:
    335
    תראו את חיים, אשכרה נביא, הוא ראה את הנולד שנה מראש.
     
  8. THE STRETFORD END Member

    הצטרף ב:
    ‏11/6/04
    הודעות:
    20,005
    לייקים שהתקבלו:
    0
    Brian the Lion

    אני חושב שברק אמר זאת מעל בימת הכנסת עוד כשהיה ראש ממשלה.

     
  9. George Best Member

    הצטרף ב:
    ‏8/10/05
    הודעות:
    16,733
    לייקים שהתקבלו:
    0
  10. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏5/7/08
    הודעות:
    27,703
    לייקים שהתקבלו:
    6,369
    ג'ורג' בסט, בלי שמחוקקים חוק המפריד בין דת לפוליטיקה, ש"ס תשאר חלק מהבעיה שנקראת השחיתות בפוליטיקה הישראלית. ראיתי את עלייתה של ש"ס עוד בימי אריה דרעי, וכרגע למרות שאין למפלגה הזאת מנהיג בדמות הזה (עובדיה יוסף גם ככה מתנהג מעין אייתולה דתית איראנית) המפלגה הזאת לא תעלם מהמפה הפוליטית. יש בישראל כמיליון אנשים ממוצא מרוקאי והם מימי הגעתם לארץ לא זנחו בליבם את הקטע הדתי. אין לי באמת בעיה עם זה בטח לא אם אלה אנשים מסורתיים (מר"צ ותומכיה האשכנזים מגזימים מהצד השני), אבל ש"ס איננה מפלגה דמוקרטית. מבחינתי עד כמה שזה יישמע קשה, ש"ס מקבילה לחמאס. לשמחתי תומכים מש"ס עוד לא מתאבדים, אבל יש קווי דימיון בין צורת העבודה של המפלגות האלו. קודם 'לעזור' לחלשים, ואח"כ להפוך אותם לקנאים דתיים. ש"ס בראשיתה עשתה בדיוק את אותו דבר, כמו גאיידמק, היא עזרה לנזקקים, שבארץ ברובם מזרחיים, וככה הם פלשו לתוך הבתים שלהם. למה החמאס כל כך חזקים אצל השכנים שלנו? עוני הוא לחם בשביל הקיצוניים הדתיים.

    העניין הוא שביותר מדי פעמים ש"ס הפכה למפלגה הכי חשובה בכנסת ישראל. המפלגות הוותיקות של ימין ושמאל לא הבינו בעצם שש"ס המרוויחה העיקרית מהשנאה ביניהם. וככה מאות מיליוני שקלים הלכו לאנשים שלא תורמים בשום דבר למדינת ישראל והבלאגן המשיך לגדול. כבר שנים אני קורא לממשלה חילונית, אבל מה לעשות, גם קדימה לא הבינה את המסר הזה וככה ממשיכים עם הסחטנות הדתית.
     
    נערך לאחרונה ב: ‏23/9/08
  11. cazzo Il Capocuoco היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏28/8/04
    הודעות:
    13,083
    לייקים שהתקבלו:
    827
    כמרוקאי, אני יכול לאשר לך שהקולות לש"ס יורדים עם הזמן, שהדור שעלה לארץ כבר לא איתנו. רק הדתיים הספרדים באמת מצביעים להם.
     
  12. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏5/7/08
    הודעות:
    27,703
    לייקים שהתקבלו:
    6,369
    לא הבנתי אותך יואב. הקולות של ש"ס לדעתך יירדו, אבל מרוקאיים נחשבים לספרדים, לא? (עכשיו אני מרגיש כמו איזה אשכנזי דיביל http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx )

    בנתיים נמצאו כרוזים המעודדים פגיעה בראשי 'שלום עכשיו'. למרות שאני לגמרי מגנה את הפעילות שלהם, דברים כאלה מסוכנים למדינת ישראל. מחוץ לישראל השמאל בימינו גם מאד אלימה, בהולנד נרצח פוליטיקאי ע"י פעיל שמאל, אבל בישראל משום מה האלימות תמיד באה מהצד הימיני של המפה הפוליטית. בכל מקרה האירוע של היום חמור לביטחונה של ישראל.
     
  13. cazzo Il Capocuoco היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏28/8/04
    הודעות:
    13,083
    לייקים שהתקבלו:
    827
    יהודים ספרדים זה אלו שגורשו מהממלכה אחרי דקרטו דה אלהמברה {1492 נדמה לי}.

    למרות שההגדרה שלי מאוד לא מקובלת, יהודי מרוקו מחולקים לשניים - שבטים ברברים מקומיים שהתגיירו במשך האלפיים שנה האלו - ויהודים ספרדים שהגיעו למרוקו במאה ה14-15-16.
     
  14. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏5/7/08
    הודעות:
    27,703
    לייקים שהתקבלו:
    6,369
    רגע, רגע, לא קראתי ממש נכון. שטרנהל גם נפגע פיזי, זה עושה את האירוע לחמור ביותר. אם העניין ייבדק ברצינות והימין הקיצוני יימצא אשמים הגיע הזמן שיטפלו פעם אחד ולתמיד באנשים מסוכנים למדינת ישראל כמו מרזל, בן גביר וחבריהם. אם אלה היו פלסטינים...אתם יודעים.
     
  15. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏5/7/08
    הודעות:
    27,703
    לייקים שהתקבלו:
    6,369
    אוקיי, הבנתי. יואב אתה בטח תוכל גם לענות על השאלה הבאה. בהולנד תמיד מדברים שהמרוקאיים הצעירים שעושים פה המון צרות באים מצפון המדינה. ניסיתי לראות בויקיפדה והרי את יודע איטלקית אז מדובר כמו בהולנדית בחבל ה-rif. האם יהודי מרוקו גם באו משם? לדעתי רק הספרדים, נכון? אולי זה גם קצת מסביר את אלה שתומכים אז במפלגה לא דמוקרטית כמו ש"ס.