אין לי שמץ ואני לא ממש מעודכן בפוליטיקה הישראלית מדי יום ביום, אבל אקח לדוגמה את המשפחה המורחבת שלי, ואראה שרק הדור שגדל במרוקו לפחות עד גיל 30-40 {כמו סבא וסבתא} הצביעו לש"ס, כי הם היו די תמימי דעת והזדהו הכי הרבה עם התעמולה הזאת שהייתה בטלויזיה. הדור שלפני, כבר לא מצביע להם, כי הוא הרבה יותר חילוני ופחות מסורתי. במשפחות דתיות מאוד, אורתודוקסיות בטח זה שונה. לגבי יהודי הריף {זהו לא מחוז או חבל פוליטי מדיני, אלא רכס הרים} ידוע כי הם דוברי לאדינו, חאקיטיה, סוג של ספרדית, מכיוון שהקשרים עם ספרד נשארו תמיד וגם כי בתחילת המאה ה20, ספרד שלטה בצפון מרוקו ובריף. אתה יודע, תרבויות משפיעות אחת על השנייה, ושבטים מקומיים בטח גם השפיעו על היהודים הספרדים האלה, כמו שהם משפיעים עליכם בממלכות הצפון, איפה שאוכלים הרינג ולא סרדינים. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx
עזבתי ב-2001 את ישראל ומאז העבודה המשיכה לצנוח. אהוד ברק היה לדעתי בזמנו קרוב מאד לסיכום היסטורי עם הפלסטינים, אבל ערפאת ושרון שעלה להר הבית עזרו אחד לשני. הסכם שלום (מבחינתי הסכם שלום נחשב יותר להסכם דו קיום) לא ראינו ובמקום זה קיבלנו אינתיפאדה נוספת. מאז העבודה, כמו למעשה הליכוד לגמרי נעלמו מהמפה הפוליטית. שתי המפלגות הגדולות מנוהלות היום ע"י אנשים שלא מוכנים לחשוב על המדינה אלא אך ורק על עצמם. גם המצב של נתניהו בליכוד מאד לא וורוד, אבל אם יש דבר אחד שהאיש הזה כן יודע זה לשלהב בוחרים. כשהוא מגיע לבאר ושותה ממנה מדובר באדם קטן שהורס את המדינה מבפנים. רק בשביל אלו שאולי תומכים בו, נתניהו שתמיד היה גאה שהוא האחראי הבלעדי שהיו 'פחות פיגועים' שחרר למעשה את השייח יאסין וגרם להתחזקות החמאס. עזבו לארגע את החזרת חברון או פרשת מנהרת הכותל, תבדקו היום על מצבה הכלכלי הקשה של ישראל וממקורות שעדיין גרים בארץ אני מבין שמאז שעזבתי את ישראל הכלכלה עוד יותר יותר התרסקה, וזה גם בגלל 'היידה ביבי'. לחזור לברק. אזרחי מדינת ישראל נמאסו בצדק או שלא במו"מ עם הפלסטינים. תהליך השלום שעליו עדיין מדברים בתקשורת העולמית למעשה כבר מת כעשור. אני חושב שקודם כל צריכים להפסיק לדבר בארץ על 'שלום'. כבר בימי רבין ז"ל הבנתי מהר מאד שמתהליך אוסלו לא ייצא 'שלום' אלא 'דו קיום'. מה, עם מצרים וירדן יש שלום? האזרחים במדינות האלו עדיין מלאים שנאה לישראל ולדעתי זה לא ממש קשור לפלסטינים אלא פשוט בהסתה הדתית הפרועה ששומעים במסגדים ובטלוויזיה. הרי גם פה במסגדים שומעים הרבה שה'יהודים חזירים'. כשבמצרים משדרים בימי הרמדאן בטלוויזיה הציבורית טינופת שיוזף גבלס היה גאה בזה אז על איזה שלום מדברים? מפלגת העבודה בזמנו ניהלה בשנות התשעים פעמיים את המדינה, יש למדינת ישראל רב שמוכנה בשלב מסויים להחזיר מפלגת שמאל טיפוסית לשלטון. העניין הוא האם ברק יהיה ראש הממשלה של אותה ממשלה? לדעתי כרגע הסיכוי לכך מתקרבים לאפס. גם ליריבו מהימין יש לדעתי אין הרבה סיכוי אלא אם כן קדימה לגמרי תתרסק. בסופו של דבר מפלגת קדימה לקחה בוחרים גם משמאל וגם מהימין וכרגע לא ברור לי אם קדימה תעלם מה יהיה עם אותם בוחרים. האם הם יצביעו בשביל שני מנהיגים שכבר הפסידו בעבר בחירות? שוב פעם, לנתניהו יש יתרון כי הוא אשף בלמכור את עצמו, הרי ככה הציבור מכיר אותו כבר מימי מלחמת המפרץ כשבשידור ישיר בראיון לתקשורת מחוץ לישראל שם מסיכת אב"כ והסביר לעולם עד כמה הדבר לעם היהודי אבסורד. לברק לדעתי אין את הכאריזמה הזאת והוא צריך למשוך בוחרים בדרך אחרת, איך? מבחינתי הייתי מצביע למפלגה שבגלוי יוצאת ברצינות להפרדת הדת מהמדינה. אין מקום בכנסת ישראל לש"ס, יהדות התורה ומחר אולי איזה שייח מטעמי הערבים. במדינת ישראל מותר להיות דתי יהודי או ערבי, אבל חוץ ממשרד הדתות אין להם מה להגיד. אם כל הכבוד לאנשים המאמינים, בחורי ישיבה לא יגידו לי איך לדאוג לעתיד ילדיי כשגם צבא נחוץ, לא? לדעתי הרבנים אצל הספרדים והאשכנזים כבר מזמן יהיו שמחים שישראל תהפוך ל'אירן יהודית' רק בגלל ביאת המשיח (אגב הוא עדיין לא הגיע...כל זה אחרי שבשנות התשעים חב"ד כל כך היו בטוחים שהנה ממש עכשיו הוא מגיע...) אני גם רוצה שראש הממשלה שלי בגלוי יגיד ויפעל להפרדת הישראלים עם הפלסטינים. מצויין שעזבו את עזה, זה שתושבי שדרות והסביבה סובלים כבר שנים מהטרור הערבי לדעתי הודות גם מנהיגות רעה שלנו. שעזבנו מצויין, אבל ישראל היתה צריכה להכנס עם טנקים בתוך עזה יהיה המחיר כבד ככל שיהיה. אני משוכנע שאזרחי ישראל אולי היו מוכנים לקבל 500 בחורים הרוגים מהצד שלנו אם היינו באמת מראים לטינופת של החמאס שהם קיבלו את מה שמגיע להם ועכשיו שישתקו לתמיד. המלחמה בצפון הוכיחה שישראל חלשה לא מפני שאיזה גבר בשמלה שחי בבונקר אומר את זה אלא בגלל שהחרבנו את דרום לבנון ורק אחרי שנתיים קיבלנו בחזרה את גופות הבנים שלנו. אולמרט לעולם לא היה צריך לעצור עד שבתוך 24 שעות אחרי הפסקת האש הבנים שלנו בידינו! אז יכול להיות, באמת יכול להיות שישראל גם ככה לא יכולה לעשות שום דבר כל עוד בארה"ב חשוב יותר הנפט של הערבים מאשר הזכות להגנה עצמית של עם שב-1948 כבר היתה צריכה להיות מושמדת ע"י ההמון הערבי...מחר אובאמה ייכנס לתפקיד וכנראה אז גם ישראל תתקוף לבד את אירן. פוטין מחזיר לבד את עידן המלחמה הקרה וישראל תמשיך עוד שנים להלחם מול גל של קנאים פרימיטיבים שבכל מקרה לא ינצחו. ב-1948 העולם עוד העלימה עין ממה שקורה בארץ גם בגלל שלא היתה טלוויזיה ואירופה גם ככה היתה אזור מוכת אסון, אבל היום? אין סיכוי שמדינת ישראל תרשה לעצמה אפשרות שאירן מסוגלת בלחיצת כפתור אחת להשמיד את היהדות במזרח התיכון (בתמורה אירן מושמדת ומה שנשאר ממנה היהודים בחלקי העולם יקבלו, כמובן עם הנפט http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx . אהה, אני אהיה אז מוכן לעזוב את הולנד ולעבור דירה...) כי לא כמו ב-1948, לישראל יש אפשרות גם לשלוח מתוך בונקרים תת קרקעיים כמה טילים גרעיניים לעבר אירופה כדי שישלמו גם על השואה בשנות המלחמה וגם על השואה הגרניעית החדשה שהיא בעצמה נתנה לקרות...בכל מקרה אירן כנראה יודעת שאם תתקיף את תל אביב בגרעין היא בעצמה (טהרן לפחות) תושמד ולך תדע אולי ישראל גם מיד מפרקת את זעמה על הפלסטינים, ואז אין לחימה מבוקרת אלא אנחנו נמחוק עם טילים קונבנציונלים גם את הר הבית וגם את עזה כדי ששארית מדינת ישראל תוכל להמשיך לשרוד בסיני למשל http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx נו טוב, אולי קצת הרגעתי אתכם שם? בכל מקרה ברק לא יהיה בקרוב ראש ממשלה כי הוא לא מוכן לקחת עמדה שונה מאשר אנחנו רגילים ממנו. העם לא רוצה אותו בחזרה כמו שבסופו של דבר היא תעיף במהרה את ביבי אם הוא בכל זאת יצליח עם השקרים שלו לנצח בבחירות. מה נשאר? היידה ציפי לבני, פשוט הגיע הזמן שהמיידלע תגדל ושתהיה לגולדה יורשת. למדינת ישראל אולי מגיעה אישה עם ביצים, מה לעשות גברים נחמדים, נשים לא חושבות עם הזין אלא לרב עם השכל (גם במקרים שההורמונים אצלן משתוללות חחח)
או אה, כתבתי תגובה שכולה אמת אבל מה לעשות והיא הגנה על צד מסויים במפה הפוליטית,צד שלא אהוב על המנהלים פה כנראה והורידו לי אותה, העברתי ביקורת לגיטמית על כותב מבחוץ שטועה ומטעה והורידו גם אתה זה, מזכיר משטרים אפלים משהו!
טל, אני אחראי על הורדת ההודעה נגד שי. כי אתה יודע שנכתבו שם כמה דברים שלא היו במקום וחוץ מזה שזה היה הרבה מעבר לאוף טופיק. וכן טל, אנחנו נגד גידופים בין המשתמשים. לגבי ההודעה השניה לא יודע ... וריקי, מה ביבי ?
התכוונתי לחלק על ברק, ואני לא מהתומכים של ביבי אבל אי אפשר לבטל לו קרדיט על דברים מסוימים, ההבנה הכלכלית זה אחד מהם.
התיחמון הכלכלי את מכוונת... וזה מוביל אותי לנקודה הבאה, על טעם ועל ריח אין להתווכח, ככה שאני לא אתווכח כאן עם אף אחד שיגיד לי היידה ביבי או היידה ליברמן,אני לא אבטל כאן אף אחד ואותו יחס אני מצפה לקבל בתגובה להודעה שלי, כך גם היה עם שי. בלי שום קשר אם הוא מהולנד, אני מגרמניה והשאר מישראל כולנו בלב ישראלים.
לירן לכתוב למישהו שהוא חוצפן זה גידוף? נכתבו שם דברים חסרי כל בסיס,הגבתי להם, אז אם הדברים שלי בתגובה הם הרבה מעבר לאוף טופיק אז גם הדברים שהגבתי לגביהם צריכים להימחק,לא?
רוזנר, בגלל כל הדברים ממתחת מסביב מלמעלה ובאמצע, אני לא יבחר בו. אבל בין זה לבין לשלול ממנו את העובדה הקיימת שהוא כלכלן פנטסטי שמהבחינה הזאת רק הביא תועלת למדינה, יש דרך ארוכה. ומה שכן לומדים בפקולטות לכלכלה זה בדיוק על זה, אגב... לא רק בפקולטות בארץ.
כלכלן פנטסטי שידע לכלכל את עצמו קודם כל במהלך הכהונה. הצעד הבא שנשאר זה לקרוא שם של רחוב על שמו של היטלר וזהו, למה לחכות?
טל, אני קיבלתי רושם שונה בהודעה שלך,חבל שלא שמרתי אותה כדי להסביר למה אני מתכוון. לכאן או לכאן, לא היה ולא יהיה כאן משטר טרוריסטי את זה אני מבטיח לך.