פוליטיקה - הדיון הרשמי

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י בית"רי מלידה, ‏10/1/07.

1. y56kh Member

פלקט כנס לאשכול אקטואליה ותראה מה רשמתי על ש"ס
    על ענייני חוק טל

עריכה: הנה סתכל
    ואם כבר צבא אני חושב שצריך להתחיל בשוויון ולקבוע שירות חובה 3 שנים גם לנשים

נערך לאחרונה ב: ‏27/10/08
  2. פרנקו בארזי Member

בואו לא ניסחף עם ה"סחטנות" הזאת
    ש"ס בסה"כ מספקת לציבור הבוחרים שלה את מה שהיא הבטיחה לו.
    כמה מפלגות כאלה אתה מכיר?

3. Nesta Warden of Milano היכל התהילה

הם מלאים בסיסמאות אבל בשעה של משבר כלכלי בין לאומי, המצב בעזה, גלעד שליט, האיום האיראני ומה לא עכשיו זה הזמן לביזבוז הכסף האסטרונומי שייגרם בגלל הבחירות? יש הרבה דברים שנגזים מזה כמו התקציב שיחכה לממשלה הבאה, המעמד של ישראל בעיניי המשקיעים.

ש"ס תובעים סכומים שאי אפשר לשלם, הציעו להם הצעות חלופיות אבל הם בשלהם, זו לא הממשלה הראשונה ולא האחרונה שהם יפרקו בגלל הסחטנות שלהם. הבעיה כאן שאף מפלגה לא באמת מסתכלת על טובת המדינה כולה.

4. FelaKaT Member

א. ללמוד תורה זה לא כמו ללמוד קולנוע.

ב. אחוז החילונים שלא מתגייסים לא נופל מזה של החרדים (מה גם, שאצל החרדים יש עלייה ואצל החילונים ירידה באחוזי הגיוס), ההבדל היחידי הוא שהחרדים לא משרתים בצבא על פי חוק, החילונים לא.

ג. אם זו הסיבה שאתה נגד ש"ס, אז אין לך מושג. רוב חברי הכנסת שם עשו צבא.

ד. המטרות של ש"ס הן לא רק לספק שירותים לציבור החרדי, היא מעבר לכך ואין לי בעיה להוכיח זאת לכל אחד.

ובכל מקרה, אני לא אומר שהם לא צריכים לעשות צבא (יש שינוי גישה לגבי זה, אגב) ואני לא אומר שהם לא רמאים כמו כולם (ולא, אני לא מצביע להם ולא לאף אחד אחר) אבל כל ההכפשות שיש פה נגדם זה אך ורק בגלל בורות ושטיפת מוח של התקשורת. לאף אחד פה כמעט ואין מושג על הציבור החרדי מלבד מה שהוא שומע בתקשורת (בדיוק כמו על המתנחלים).

איך אלי ישי אמר?
    "אם לדאוג לתרופות לילדים אשר נמצאים מתחת לקו העוני ולצמצום הפערים החברתיים נקרא סחטנות - אז בשבילי זה תואר של כבוד"

5. Nesta Warden of Milano היכל התהילה

מעניין שבאישורי סל התרופות בשנתיים האחרונות שלוו בלא מעט שערוריות הוא לא מצא את הזמן לומר משהו. אולי זה הפחד מהעבריין אריה דרעי שגרר אותו למהר לבחירות.

וירושלים, ירושלים היא בירת ישראל, אסור לוותר על העיר העתיקה אבל בשביל מה אנחנו צריכים את כל השכונות הערביות הללו? אין להן קשר ממשי לבירה והן רק מחלישות אותה. העיקר שיש סיסמאות.

6. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

אולי גם אלי ישי יסביר לי למה משפחה מעוטת יכולת מולידה כל כך הרבה ילדים, אם אין להם כסף לתרופות? נו, זה ברור, אלי ישי ידאג, הוא יקח את הכסף שהחילונים עובדים קשה בשבילו, ויעביר אותם לחבורות בטלנים שכל היום ממליטים ילדים כמו ארנבות (ואני לא רוצה להכליל, אבל יש כל כך הרבה משפחות שעושות זאת והן הציבור שישי דואג לו), אז למה שישקלו אולי לצאת לעבוד ולא להוליד עוד ילדים?

מדובר במפלגה עם אידיאולוגיה (אם אפשר לקרוא לזה כך) של כסף. לא משנה מה הממשלה תעשה ומה האידיאולוגיה שלה, העיקר שש"ס תקבל את משרד הפנים, ועדת הכספים, כמה מאות מליוני שקלים ל"צמצום הפערים החברתיים" (או יותר נכון הנצחת העוני והבטלנות), אה, ושגם לא ינהלו מו"מ על כמה שכונות ערביות בירושלים (שחלקן אפילו לא בירושלים ורק "סופחו" אליה במלחמת ששת הימים ע"י כמה גנרלים), שמוציאות לא מעט פיגועי דקירה ודריסה בזמן האחרון. אה, וכמובן שכל המפלגה הזאת מסתמכת על מצב הרוח של איזה מטורלל גזען שונא חילונים. אני לא רוצה להגיד את זה בנחרצות כי אני לא ממש זוכר, אבל האם במערכת הבחירות האחרונה, ש"ס לא פירסמה כרזות של "מי שמצביע ש"ס ילך לגן עדן"?

אני משתדל שלא להגזים בדברים כאלה, אבל באמת שאין הבדל מבחינתי בין להצביע לש"ס, לבין להצביע לחד"ש. שתיהן מזיקות למצב של המדינה.

7. T0XiN Member

אתה מודע לעניין שבעוד 20 שנה הציבור הערבי בארץ ישראל יהיה גדול יותר פה ואנחנו ניחשב המיעוט נכון?
    ואז מבחינה חוקית אנחנו אלה שנצתרך לקבל זכויות מיעוט במקומם.

אז במקום ללכלך על אלה שעוד איכשהו מנסים להחזיק לך הרוב היהודי בארץ ישראל תחשוב כיצד את יכול לעזור להם להגדיל את הילודה.

כי מה לעשות,פתרון פצצה על עזה או פינוי פיצוי לערביי ישראל והגדה אינו פרקטי.

8. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

תעשה לי טובה ואל תביא את הדמוגרפיה כטיעון. ש"ס לא מוכנה להיכנס לממשלה שתנהל מו"מ על השכונות הערביות בירושלים - מדובר ביותר מ-250 אלף ערבים.

9. T0XiN Member

אני בכלל לא מתייחס פה לעניין ירושלים וזה לא ממש מעניין אותי כרגע.
    אל תכניס לי מילים לפה.
    טענת מספר טיעונים והתייחסתי אך ורק לאחד מהם.

10. y56kh Member

מהשכונות במזרח ירושלים צריך להיפטר ומהר
    הם סתם נטל כבד על המדינה
    להשאיר כמובן את העיר העתיקה והאתרים הסובבים לה (כולל עיר דוד) בתחומי מדינת ישראל.

אל תשכח שמשפחות מרובות ילדים הם בדרך כלל עם תמותה צעירה ורבה, אתם צודקים שזאת בעיה שהערבים עושים 8 ילדים כל זוג ובחברה הישראלית יש זוגות שאפילו לא מביאים ילדים. בשביל לשמור על עלייה באוכלסייה צריך שכל זוג יהיו 3+ ילדים ואני יודע שזה בעייתי לחלק גדול מהמשפחות, אני מודע לכך אבל שמדברים על פתרונות בדיון בפורום כזה אז צריך לזכור לדבר על הכלל פחות מאשר על הפרט.

11. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

אתה אומר שבמקום ללכלך על ש"ס (או המשפחות מרובות הילדים שבוחרות בהם), אני צריך לחשוב על המצב הגיאוגרפי ולעזור להם להגביר את הילודה. בזה שש"ס לא מוכנים לוותר על השכונות הערביות בירושלים, שיש בהן מאות אלפי ערבים עם ריבוי טבעי מפחיד, רואים כמה אכפת להם מזה.

אם התכוונת למשפחות עצמן שמולידות ילדים - אין עם זה שום בעיה. שכל אחד יגדל כמה ילדים שהוא רוצה ואם טוב למשפחה עם 16 ילדים, אז אני האחרון שיגיד להם משהו על זה. אבל כשזוג מחליט להוליד ילד, כאשר אין להם את היכולת הכלכלית לעשות זאת והם עושים זאת בידיעה שהכסף לילדים יגיע ממר אלי ישי, שידאג לסחוט כספים מקופת המדינה עד שיצא דם, אז מדובר בשערוריה. זה פשוט חוסר אחריות, מה אתה מגדל ילדים אם אתה לא יכול לפרנס אותם ואתה כל היום לומד תורה? מה, פעם בני ישראל לא עבדו בשביל להביא לחם לילדים שלהם?

ועוד דבר בנוגע לדמוגרפיה - הקצבאות שאלי ישי רוצה, אלה שמעודדות את החרדים להוליד עוד ועוד ילדים על חשבוננו, גם מגיעות למשפחות מרובות הילדים הערביות, ומעודדים אותם לעשות בדיוק את אותו הדבר. צריך לעודד אנשים לקחת אחריות אם הם רוצים להקים משפחה, להזיז ת'תחת שלהם ולעבוד כמו שכל אחד עובד עבור המשפחה שלו, ואת זה צריך לעשות ע"י הורדת\אי שינוי קצבאות הילדים.

12. THE STRETFORD END Member

ממממ....אתם מריחים את זה?
    ממממ....יש לזה ריח טוב,ריח של נקמה באוויר,ריח של להשתין על כולללללם בקשת,
    כל מי שהספיד,כל מי שצחק,כי מי שקילל,הגלגל הוא עגול,
    12 שנה אחרי שהימין הקיצוני המטומטם הפיל אותו,12 שנה אחרי שהשמאל צחק עליו כשנפל,
    הוא חוזר,חוזר להיות ראש ממשלה,
    היידה ביבי,

חברים,לא לשכוח ביום הדין דין מח'ל,מח'ל,מח'ל......

אני מבקש מהכותב דר קייזר,להגיע לארץ ביום הבחירות ולהצביע גם כן,תודה.

ביבי,מלך ישראל,חי,חי וקיים,ביבי מלך ישראל,חי,חי וקיים.......

13. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

לא רק שאני לא אקח חלק במשחק הסמרטוטי הזה שהם קוראים לו דמוקרטיה, אני מעדיף לטבול את היד שלי באש מלכניס ת'מחלה לקלפי. אני מוכן להכניס צוררים, חרדים, מפגרי גבעות בחברון ואף את מלכת אנגליה ולא את השקרן הנוכל למעטפה אם סתם יזדמן לי לבזבז חצי שעה מזמני. כמה זמן לקח לי לכתוב ת'הודעה?

14. y56kh Member

גם במקרה שצריך לבחור את האפשרות הכי פחות גרועה, אני עדיין אבחר אותה זה שלא תצביע לא ישנה כלום
    עדיין יבחר אותו "שקרן נוכל" שאתה מכנה, לפי מה שאני מבין, את כל המעומדים.

15. T0XiN Member

תראה,השיטה עובדת ככה.
    אם אתה ימני ובעד דעות ימניות אני מציע לך להצביע לשמאל (כדוגמת מר"צ).
    אם אתה בעל דעות שמאל מומלץ לבחור בימין (דוגמת ליכוד).

למה?
    כי תמיד ממשלות השמאל איכשהו נוטות לכיוון מרכז וימין עם הזמן.
    וממשלות הימין הולכות לכיוון שמאל.

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dunno.Xxx