האמת? מקנא. מבחן חייו של אחד המאמנים הטובים בישבת לדעתי. אם הוא יצליח להתגבר במעט על הבעיות שהביאו לסיום דרכו בליברפול העסק בברידג' יכול להתחבר ברמה אחרת לחלוטין. טכנית יש לו עכשיו הזדמנות לבנות בלונדון את מה שלא התאפשר לו לבנות מבחינה כלכלית בליברפול ויהיה מעניין מאוד לראות מה הוא עושה בינואר. איחוד מעניין כבר יש עם טורס וגם פה יהיה מעניין מאוד לראות מה הוא יצליח להוציא ממנו. מבחינת יכולת אני חושב שיש ביכולתו לבנות קבוצה לא פחות מפחידה מזו שבנה מוריניו בזמנו ואם אני צריך להמר הוא הולך לתת בראש. יחסי האנוש הבעייתיים שלו תקעו לו לא מעט מקלות בגלגלים אבל אני משוכנע שהוא למד הרבה בתקופה שלו בחוץ וזה ייראה אחרת. אנדרייטד רציני לדעתי והמאמן הכי מוכשר שהגיע אליכם מאז ז'וזה. השאלה היא האם הפורטוגלי או פפ יהיו בעניין בקיץ, זה הכל.
משה, המספרים של שערי הזכות באליפות ה-2 של ולנסיה וב2-3 עונות מתוך ה5 אצלנו מעידים על התקפה קטלנית. השילוב בין טורס וג'ררארד בחוד שלנו היה החוד הכי טוב שהמועדון הזה ראה מאז שנות ה80. ולנסיה באליפות ה-2 פירקה קבוצות בספרד. שתי הקבוצות שיחקו בשיטה דומה, חילוצי כדור במרכז השדה עם קישור שמנצח בתיקולים ויציאה להתקפות מהירות, שיטה שדומה לסגנון של מוריניו בשנים שלפני ריאל מדריד.
לא חשבתי על זה... בניטז זה אומר קרדיט בלתי נגמר לטורס? עד שלדי מתאו נמאס ממנו. רגע רגע רגע זה לא יכול להיות צירוף מקרים.
אני חושב שמהר מאוד בניטז יבין שטורס זה בעצם אנגוג שהוא הכיר ולא טורס. מצד שני, אנגוג כן קיבל אצלנו ריצה בהרכב אז לך תדע.
הייתה עונה אחת טובה שסיימנו במקום ה2 וללא פדריקו מאייקדה היינו גם זוכים באליפות! בעונה הזאת (2009) שחקנו יופי של כדורגל, אני מאוד נהנתי. היו הרבה שבחים בתקשורת אפילו בעיתון הספורט של ידיעות האחרונות רשמו כותרת "מלכת יופי". שפשפתי את עיני אז פשוט לא האמנתי. אם עיתון ישראלי משבח את ליברפול אז כנראה שעשינו משהו נכון. אצל בניטז זו לא שאלה של כדורגל אפור או התקפי, זו שאלה של טקטיקה בעיקר. בכל אופן, בניטז לא הולך להיות המנג'ר של צ'לסי לטווח הארוך, אברמוביץ' חם על גווארדיולה. אלה אם כן בניטז יעשה איזה טריבל מטורף... חח.
רגשות מעורבים. לא יודע כבר מה לחשוב. אין לי הרבה סימפטיה לבניטז אבל אני חושב שאין ספק בכך שהוא מאמן כדורגל טוב מאוד. עם זאת, קשה לי להתעלם מכל ההתנהלות הזו שלנו והימים האחרונים רק מעמידים במבחן את האמון שיש לי ברומן וההנהלה.
ציטוט מפורסם של בניטז על אוהדי צ'לסי. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx http://i47.tinypic.com/zyi9y.Xxx
לדעתי בניטס יריב מהר מאוד עם כוכבי הקבוצה. חוץ מזה לא הבנתי את הקשר בין קבאני/פלקאו לזהות מאמן זה או אחר.
Di Matteo: "I am extremely proud of the successes and trophies that we were able to bring to the club in recent months. "Lifting Chelsea's first Champions League trophy in Munich was the best achievement in the club's history and without doubt the highlight of my career." "I have a deep and unreserved passion for Chelsea Football Club and I would like to sincerely thank all of my staff, my players and of course the Chelsea fans for their tremendous support in the intense time I have been manager at the Bridge." theres only one di matteooo גוד לאק!
כאוהד ולנסיה השם 'בניטז' מחזיר אותי לימים יפים. הכי יפים של המועדון. לא הייתי אומר שהוא מאמן אפור, לא התקפי או לחלופין עם התקפה קטלנית. כל משחק אצלו זה סיפור חדש - הוא מאמן עם ידע פשוט עצום בכדורגל ולכל משחק הוא יתכונן בנפרד וילמד את היריבה בפינצטה. כנ"ל גם לגבי הרכש שלו. כדוגמה אני יכול להביא את המעבר של מיסטה לולנסיה, שהסתמנה בדיעבד כאחת הטובות אי-פעם בולנסיה לפי דעתי. העניין הוא שבצ'לסי לפי דעתי כבר יש חומר שחקנים די טוב (חוץ מההגנה אולי), אולי אני תמים אבל אני חושב שדווקא הוא זה שיצליח להחזיר את טורס לתלם. בניטז זה פשוט אופי לגמריי שונה מאנצ'לוטי, די מתיאו ובטח שלא דומה אפילו לוילאש בואש. לפי דעתי מינוי מעולה והלוואי שיצליח, למרות שאני ממש לא מחסידי הבלוז אבל כן מחסידי בניטז.
הבעיה של אוהדי ליברפול שאחרי כל כך הרבה שנים של בינוניות גם בינוני פלוס כמו בניטז (לפחות בתקופה שאימן באנגליה) גורמים לו להחשב בעיני חלק מאוהדי ליברפול כ"אחד המאמנים הטובים ביבשת... מבחינת יכולת אני חושב שיש ביכולתו לבנות קבוצה לא פחות מפחידה מזו שבנה מוריניו בזמנו". בניטז היה שנים באנגליה כשהמטרה הייתה זכיה באליפות. כבר הביאו כאן את המספרים בעבר שהראו שהוא קיבל סכומים גדולים לפעול איתם ועדין בשום עונה ליברפול לא באמת קראה תיגר על האליפות. העונה היחידה שהייתם בסביבה עד יחסית מאוחר הייתה העונה שCaptain Gerrard8 דיבר עליה. אז היינו כבר בפער משמעותי מאוד כשהגעתם לאולד טראפורד וניצחתם אותנו. לאחר מכן עשיתם רצף שהצליח לקרב אותכם אלינו בטבלה אבל בשום שלב לא הולכתם אותה. אני חושב שרוב אוהדי ליברפול יודו שליברפול באותה שנה הייתה פחות טובה מהיוניטד ושלא הייתה לליברפול קבוצה מספיק טובה כדי לקחת אליפות. אני עדין מאמין שבניטז לא הובא כדי ליצור שושלת או כי הוא אחד המאמנים הטובים באירופה, הוא הובא כדי לסתום חור עד שגווארדיולה או מוריניו (בעיקר הראשון) יסכימו להגיע...
אפשר להגיד מה שרוצים על בניטז, דבר אחד אני יודע- אם מישהו ישקם את טורס כדי שיתקרבאפילו מעט ליכולת השיא שלו, זה הוא. ועם כל כך הרבה כשרון בהרכב זה מה שיכול לעשות את ההבדל לצ'לסי.
השאלה אם יש מה לשקם. יכול להיות שהיכולת הנוכחית היא המקסימום שטורס יכול לתת, יכול להיות שלמרות הרצון הטוב של צ?לסי טורס אחרי הפציעה הוא שחקן אחר, יכול להיות שטורס של ליברפול כבר לא יחזור לא משנה מה צ?לסי תעשה. אני דווקא חושב שהמשימה הכי חשובה בצ?לסי היא למצוא את האיזון בין הכישרונות בהתקפה לחולשה ההגנתית שקיימת שם. צ'לסי לא משחקת כמו קבוצה השנה אלא יותר כמו אוסף של שחקנים מוכשרים וככה לא לוקחים אליפות...
אני לא חושב שליברפול ל עונת 2008/9 הייתה קבוצה פחות טובה מיונייטד. היא היתה קבוצה פחות מוכשרת, אבל שיחקה כדורגל טוב יותר לאורך רוב שלבי העונה. היא לא נכשלה לזכות באליפות בעונה ההיא על פערי המנג'רים מול יונייטד, היא נפלה על כך שהיה לה פחות כישרון אישי להכריע משחקים מול קבוצות שסגרו משחק. בכלל, הזלזול בבניטס מצחיק אותי. הבן אדם עשה והשיג בקריירה שלו יותר מכל מנג'ר שמאמן באנגליה היום, מלבד פרגוסון וכולל ונגר. מצחיק אותי הזלזול בהישגים שלו עם ליברפול באירופה, למרות נחיתות בתקציב ואיכות סגל מול היריבות שלו. מצחיק הזלזול במנג'ר שגבר על מוריניו פעמיים בשלבי נוק אאוט עם כלים נחותים, מנג'ר שניצח בקמפ נואו עם שחקנים שבברצלונה לא עולים באימונים. וזה עוד בתקופה שבה קבוצה עם תקציב של מדינה באפריקה לא עוברת פעמים את שלב הבתים ומלר מסביר לנו ש"ששום דבר לא קרה" ו"הייתה לה הגרלה קשה". אז נכון, בליגה הוא לא זכה, אבל מנצ'יני כן זכה והוא עדיין מנג'ר בינוני. בניטס השיג יותר מ80 נקודות בשתיים תוך שש העונות שלו, למרות נחיתות ברורה באיכות הסגל לעומת יונייטד וצ'לסי. יותר מכך, הוא גם התמודד עם קבוצות יותר חזקות ממה שיש באנגליה היום. בפרמיירליג הנוכחית, אין לי ספק שליברפול של 2008/9 הייתה המועמדת מספר 1 לאליפות. כל זה לא אומר שהוא יצליח בצ'לסי או שהתקופה שלו בליברפול הייתה נטולת טעויות. רק שהוא רחוק מאד מלהיות האפס שחלק מאוהדי הכדרגל האנגלי עושים ממנו. כנראה שזה המחיר של להיכנס ליריבויות מול פרגוסון ומוריניו.