ברוך השם, עכשיו אנחנו מתקדמים, רק שאני לא תקוע בפולדי. אתה תקוע בפולדי. למה הקישור (ההתקפי) שלנו בינוני מאוד (ולא רק בטורניר הזה, אלא נגד כל יריב ראוי)? כי אנחנו משחקים עם 3 קשרים שאמורים לעשות התקפה. מתוכם: הראשון (פולדי) לא היה קשר, הוא איננו קשר ולא יהיה קשר. כל החיים שלו וגם היום בקבוצה שלו הוא לא משחק קשר. השני (אוזיל) לא משחק בתפקיד הטבעי שלו ואיפה שהוא משחק בקבוצה שלו כל השנה, אלא בכלל משחק חצי חלוץ חצי קשר. אז עם מה נשארנו? עם קשר אחד בלבד (שגם הוא רוב השנה משחק חלוץ). לזה תוסיף שאנחנו משחקים בשיטה שאף פעם לא שיחקנו בה (עד לשני משחקים לפני תחילת הטורניר), חלוצים שמשחקים בדרך שהם לא רגילים להם (משחקים בנבחרת כחלוץ בודד בעוד שאף אחד מהם לא מתאים לתפקיד כזה) וככה זה נראה. דרך אגב, אם אתה ממש רוצה, אתה יכול להוסיף לזה מגן שמאלי שלא ממש יכול לעזור להתקפה (מכמה סיבות). אז נגד קבוצות חלשות, בטח ב - 10 שחקנים זה לא בעיה, אבל במבחן אמיתי זה לא יעמוד. ומי אחראי לכל הברדאק הזה? איש אחד. ולא קוראים לו פולדי. בהינף עיפרון אחד ובלי אף חילוף אפשר להסיט את אוזיל שמאלה (או ימינה ואז את מולר לשמאל) את פולדי לעמדת החלוץ השני ולבקש משוויני או סמי לשחק טיפל'ה יותר קדימה. נקבל קישור נורמאלי.
מה שאנחנו צריכים לראות זה את שויינשטייגר עולה יותר למעלה ותומך בהתקפה, הוא נשאר יותר מדי מאחורה ולא מביא לידי ביטוי את הטכניקה שלו ואת יכולת הבעיטה וההגבהה.
תפסיק לנסות בכוח לחיות בבועה. אנחנו שיחקנו במערך הזה גם ביורו החל משלב רבע הגמר וגם בכמה משחקים במוק' שהבולט שבהם הוא רוסיה. השיטה עובדת והשחקנים השתלבו בה במרבית הפעמיים. לא יקרה כלום אם תצא קצת בביקורת גם על אוזיל, קאדירה ומולר (אה ושכחתי את הקדוש המעונה הבינוני שלך - שוויני).
התפקיד של שוויני כיום בנבחרת הוא הקשר האחורי, ולא סתם, אלא היותר אחורי מבין השניים. אם הוא לא יהיה בהגנה וגם הקשר השמאלי לא יהיה בהגנה וגם הקשר שמתחת לחלוץ לא יהיה בהגנה אז גם ההגנה הרעועה שיש לנו היום לא תהיה לנו. אם רוצים את שוויני יותר התקפי - צריך לשנות שיטת משחק.
לדעתי זאת טעות של המאמן, כי שויינשטייגר הוא הטכני מבין השניים ויש לו יותר יכולת כאשר הוא עולה למעלה, עדיף שקדירה שהוא גם שחקן פחות מהיר משויינשטייגר יישאר כקשר האחורי מבין השניים.
טל, קדירה לא יכול לשחק בעמדה. הוא מספר 7. בשטוטגארט הוא לעולם לא שיחק בתפקיד. בעצם אצל לאוו הכל אפשרי ... שישים את קרוס כמ"ס 6!
אני מאוד נהנה מהמשחק של גרמניה ואני אופטימי עם הפנים ליום ראשון למשחק נגד אנגליה. רק בבקשה,לאב,תעיף את פודולסקי מההרכב ותכניס את מרקו מרין. הבעיה של גרמניה היתה אתמול שבסטי שיחק רחוק מידי מהשער. זו מחשבה מעולה לשים אותו מאחורה לנהל את המשחק אבל לדעתי אפשר לנסות לשחק עם שלושה קשרים באמצע כאשר בסטי טיפה יותר מקדימה. כלומר קדירה ועוד קשר ומעט מקדימה בסטי. בהתקפה אני רוצה את מרין בשמאל ואת אוזיל בימין ובחוד את קלוסה או קאקו. לאב חייב לחשוב על האפשרות הזו כי מול אנגליה צריך קישור יותר מעובה. הוא ירוויח קישור חזק יותר ובנוסף את בסטי יותר קרוב לשער. מה גם שהסטה של אוזיל לימין יכולה להיות מועילה כי הוא שחקן שודע לפרוץ מהאגף ולחתוך לאמצע.
דבר אחד בטוח לגבי שווינשטייגר וקדירה, מול אנגליה שניהם לא יעברו הרבה את החצי (לפחות כך אני מקווה). המלחמה על השליטה במרכז המגרש לרוב מכריעה מפגשים. גם הם עולים עם חמישה קשרים וזה הולך להיות שקול מאוד. יש להם קישור מנוסה יותר אבל עד נכון להיום בטורניר קאפלו חונק אותם במשחק די מבוקר (על הדרך גם חונק את היריבה, אנגליה לא סופגת כמעט שערים).
אתה טועה. הם נורא חשופים בהגנה משתי סיבות: התיאום של טרי עם הבלם המחליף לצידו נראה בעייתי משהו והקישור האחורי עם בארי שנמצא בכושר זוועתי נראה רע לא פחות. מה גם שאגף ימין שלהם עם ג'ונסון שהוא חלש מאוד הגנתית פגיע נורא,לאב חייב לשים שם את מרין שיעשה לו צרות. עד עכשיו אנגליה לא ספגה שערים מנבחרות חלשות נורא התקפית בדמות אלג'ריה וסלובניה,אבל שתיהן הגיעו מספיק קרוב לשער האנגלי בשביל להוכיח את הטענה שלי שהם פגיעים הגנתית.
אני חשוב שהחיסרון של קלוזה הוא מה שאני לוקח מהמשחק אמש. לדעתי היה חסר שחקן כמו קלוזה שהוא סוג של פיבוט כזה. קאקאו לא באמת יכול לעשות את מה שקלוזה עשה, ואולי היה עדיף את מולר שהולך לאיבוד באגף. גרמניה לא הייתה תכליתית והאמת שאחרי סרביה הפנו את תשומת ליבי למשהו נכון שגרם לי לשים לב אליו במשחק מול גאנה. פודולסקי עושה רושם טוב שהוא מעורב אבל בפועל הוא מעדיף להפציץ מכל זוית אפשרית לא ממש חושב. מקווה שיכנס. במשחק הגרמני עם קלוזה הוא די מסוכן אבל אמש ניכר בעיקר שהוא שיחק טיפש. אני אתן את הדוגמא הכי טובה: במקום להכין את עצמו לנגיחה טובה העדיף לעמוד ולחכות שמא יצליח בבעיטת היעף שלו ויכבוש את השער היפה במונדיאל. באמת יש צורך לבקר קצת את אוזיל, נראה שהוא קצת נאיבי והפסיק להיות מרוכז את הכשרון כולם יודעים שיש לו אבל אולי השתן קצת עלה לו לראש זה אוזיל שונה לגמרי מנגד אוסטרליה. לא רציתי להגיע לזה אבל אולי בכל זאת - אוסטרליה היו ב- 10 שחקנים ואולי גרמניה לא באמת גדולה כמו שאנחנו חושבים שהיא. אבל הדבר הכי חשוב שאני רוצה להגיד - שום ביקורת על שווינשטייגר לא תהיה מובנת לי. הוא פשוט ה-שחקן של גרמניה עד עכשיו, הוא מנהיג בצורה מעוררת השראה לדעתי! שימו לב לכל עליה של שחקן אחורי יותר מי נמצא שם ומכסה את החור שנוצר? שימו לב מי היו אמש השחקנים שהצילו במשחק ההגנה שלהם את הנבחרת לא פעם(למעט הצלה אחת של פרידריך ) היו אלה בעיקר באסטי, והקפטן להאם. זכור לי אולי איבוד מקסימום שניים שלו כל המשחק. מנווט בשקט מאחורה - זה מה שיוגי מבקש ממנו זה מה שהוא עושה, והוא עושה את זה מצויין להגיד שיכול להיות והייתה לו השפעה גדולה יותר בחלק ההתקפי? אולי. השאלה אם לא היינו מקבלים גרמניה מחוררת מאחורה וגרמניה שבאסטיאן שווינשטייגר תורם לה באספקט אחד גם אם קצת יותר ממה שהוא יכול לתרום בשניים. לתת לחדירה לסגור חורים זה אסון - אמרתם בעצמכם הוא לא מספיק מהיר.
אני אשתדל, אבל מי שלוקח חצאי עובדות, חצאי ציטוטים וחצאי ציונים ובונה בועה זה אתה ולא אני. וגם כאן, מי שבבועה זה אתה ולא אני. זה נכון שגרמניה שיחקה רק עם חלוץ אחד בחלק ממשחקי היורו ובחלק ממוקדמות המונדיאל הזה. אבל זה לא עושה אותם מתורגלים לשיטה. ומכמה סיבות. א. בחלק לא קטן מהמשחקים שיחקנו בשיטה הרגילה שלנו עם 2-4-4. ב. גם כששיחקנו לפני המונדיאל הזה עם חלוץ אחד לא שיחקנו עם שני מספרי 6, קשר מרכזי (שהוא כמעט חצי חלוץ) ושני קשרים בצדדים. הפעם הראשונה שזה ממש נעשה זה היה במשחק האימון הלפני אחרונים ובמיוחד נגד בוסניה אז סמי ושוויני שיחקו יחד. ג. חלק גדול מהשחקנים ששיחקו אז לא משחקים היום ואלה שמשחקים היום לא שיחקו אז. אוזיל, בקושי שיחק לפני המונדיאל בנבחרת. מולר בכלל לא. גם קקאו בקושי. אז, כן, מה לעשות השחקנים לא ממש רגילים לשיטה.
אם הבנתי אותך נכון נדב, אז אתה אומר בעצם שמהחלק האמצעי-עליון של ה 4-5-1 שהיה לנו ביורו אחרון, נותרו רק שניים על כנם. ושהם בדיוק השניים שבאים אחרי העונה הכי גרועה בקריירה?! מעניין. הרי לא תופרים חליפה (חדשה) לפי שני כפתורים (ישנים). לא?
נדב, אני לא לוקח חצאי ציטוטים כדי להוציא דברים מהקשרם, אלא מנסה להגיב לחלקים ספציפים שאיתם אני לא מסכים. לדוגמא: ביורו, רולפס והיצלספרגר היו מספרי 6, באלאק מקדימה, שוויני מימין ופולדי משמאל. בול כמו שאנחנו משחקים היום ואפילו CJ כבר משועמם לראות את אותם התרגילים בדיוק. לאוו כמעט ולא שינה דבר בפילוסופית המשחק שלו. אל תמציא. ושאני באתי עם הטענה לפני פתיחת המונדיאל שאנחנו צריכים לתת לשחקנים שרצו תחת ההדרכה של לאוו, התרגילים והשיטה מזה תקופה לשחק, אמרת לי שזה לא חשוב ואפשר להשתלב מהר ולכן אין פסול שמולר ובאדשטובר יכנסו ישר להרכב הראשון. אז מה אתה רוצה בעצם בסוף, אני כבר לא יודע. כן לשחק עם אלו שכבר רגילים לשיטה בנבחרת עד כמה שאפשר או ששיטה זה לא כזה קריטי וצריך לשחק עם מי שהכי טוב בלי לחשוב פעמיים. הרי שיטה לא מחליפים לפני טורניר בגלל שבאלאק נפצע. על מה סגרנו?
באדשטובר.וקלוסה יחזרו להרכב.בואטנג עלה בשם הפיקנטריה.כמה קלוסה היה חסר.הוא יכול כל העונה לשבת ליד הקייזר.במנשפט זה אחרת החוכמה שלו.מתי להיכנס לשטח.מתי לפנות שטח לנוע בחוכמה להיות פנוי.היום אני בטוח בקלוסה.גם ניסיון אחד החשובים.על פולדי לא תשמעו ממני מילה לא רוצה להשתמש במילים קשות.גם על פיליפ ושוויני לא תשמעו ממני מילה לא רוצה להשתמש גם במילים טובות.לגבי האנגלים התפללתי
כשתתחיל לצטט אותי נכון, אני אענה לך. ולסיום, אם אתה עדיין לא מבין מה אני רוצה, אז באמת אין טעם שאני אענה לך, גם אם תתחיל לצטט אותי נכון. אפילו C-J חושב שפולדי לא צריך לשחק בנבחרת. אה, אבל שכחתי, אתה לא לוקח חצאי דברים רק איך שנוח לך. סליחה. ואוזיל שומר כקשר בצד שמאל.