אמיר ענבר: נתניהו וממשלתו הם האויבים החמורים ביותר לביטחונה של מדינת ישראל, הם הסכנה הגדולה ביותר לביטחונה של מדינת ישראל. ועכשיו בלי להכניס מילים של פלג למקלדת שלי: נתניהו בוגד, האיום הכי גדול על מדינת ישראל, ומסוכן לעתידנו הרבה יותר מחמאס. קפיש?
ואני חושב שערב רב כמוך הם האויב הכי גדול שלנו. נו ו? עובדתית מי שמנסה למנוע כעת בכל כוחו את המלחמה מול האויב שטבח בנו - אלה אתם ולא נתניהו. עובדתית מי שדף המסרים שלו שווה לדף מסרים של חמאס ואיראן זה שלכם. אני אפילו לא מדבר על הדיבה שאתם מוציאים את לוחמי צה"ל. עכשיו תמשיך מותק.
יא חתיכת דפקט נתניהו רצח 1200 אנשים? נתניהו אנס נשים? נתניהו חנק תינוקות למוות? זה מדהים איך שכחת כבר מה היה פה בשביעי באוקטובר, או שפשוט השנאה שלך לנתניהו כל כך גדולה שהיא מתעלה אפילו על השנאה שלך לסינוואר, אם היא קיימת בכלל. בדיוק בגלל אנשים כמוך נתניהו כל הזמן מטפס בסקרים, כשרואים איזה זבלות הם האלטרנטיבה.
חטפנו זבנג ב-7 באוקטובר, נקודה. זה קרה. או ליתר דיוק - זה כבר קרה. אם נלמד את הדברים בצורה מיטבית ונמקסם את היכולות שלנו, זה לא יקרה שוב, לפחות לא בדור הזה. אבל נתניהו מרקיב אותנו מבפנים, נתניהו מונע מאיתנו ללמוד את הדברים בצורה מיטבית, מונע מאיתנו למקסם את היכולות שהמדינה הזו מסוגלת להפיק, מחליש אותה, ופוגע בישראל לטווח ארוך וקצר. וזה שהוא שולח צבא שעולה עשרות מיליארדים לרסק ארגון של חמישה שקלים ואזרחים עזתים חסרי הגנה, אחרי שכבר חטפנו את הזבנג - סלח לי, אבל אני לא מתרשם מזה.
אגב שים לב איך הוא משתתק כשדדי שמחי הרים עליו את הקול, כנראה הזכיר לו את הערסים שהרביצו לו בבית ספר(לא בתור בדיחה, פלג בעצמו העיד בראיון שהוא היה ילד כאפות בחיפה)
נקווה שמתישהו דדי באמת יוריד לו כאפה אחת טובה שתשתק לו את הצוואר. כנראה שאפשר להתנהג למשפחות שכולות בזלזול משום מה.
תחת נתניהו הפכנו למעצמת הייטק. עכשיו אפשר להתווכח אם זה יותר בזכותו או יותר בזכות אנשים פרטיים, אבל אי אפשר להגיד שהוא מנע מישראל להפוך למעצמת הייטק. זה למעשה היתרון היחיד שלמדינה הזאת יש להציע, אין לנו בארות נפט, אין לנו אתרים תיירותיים, ההייטק זה הדבר היחיד שמחזיק אותנו, אז מה אתה מקשקש לי שהוא היה יכול למקסם את ישראל יותר? וגם אם הוא לא, זה הופך אותו ליותר מסוכן מסינוואר?
1. אחלה היי-טק. מה לגבי עוד דברים חוץ מהיי-טק? אנחנו לא יכולים להיות תלויים בתחום אחד - שאחראי לשיעור ניכר, אגב, מהמיסים שמשלמים אנשים בישראל ומהכנסות המדינה (כלומר, גם מתקציב המדינה). לסעודיה, למשל, יש נפט - והיא הבינה שהיא לא יכולה לשים את כל הז'יטונים על דבר אחד ולכן עסוקה בשנים האחרונות בפיתוח אפיקי הכנסה אחרים. מה אנחנו עוד מפתחים? מה המדיניות בעניין? 2. אין לנו אתרים תיירותיים? אתה רציני? יש לנו פוטנציאל תיירותי מעולה והתחום גם היה בעלייה... והתפגר באחת עם תחילת המלחמה. כמו כן, יש לנו גז, גם אם לא בכמויות שישנו את עתיד המדינה. וזה בטח לא עוזר כשסמוטריץ' גונב כסף מקרן העושר של מיסי הגז לטובת צרכים קואליציוניים במקום לשמור את הכסף או להשקיע אותו בכלל האזרחים. 3. ההיי-טק מתבסס על הון אנושי. על פי מבחנים בינלאומיים, יש לנו בעיה בהון האנושי בישראל, ברמת הנוער וברמת הבוגרים. זה אומר שיש שכבה צרה מאוד של אנשים איכותיים שהולכים להיי-טק ומצליחים בהיי-טק, אבל מה לגבי השאר? החשש הוא הן לגבי פיתוח אנשי ההיי-טק של מחר, והן לגבי כל מי שלא הולך להיי-טק - גם הם צריכים להיות אזרחים בעלי יכולות. בנוסף, ישנה מגמת צמצום בכוח האדם בהיי-טק בישראל ואנשים מתקשים יותר למצוא עבודה בחברות בתחום. 4. יש פער גדול מאוד בין נתניהו של לפני כמה שנים טובות, שבהחלט עודד את תחום הסייבר בישראל, לנתניהו של השנים האחרונות - זה שמרעיל בארות, מתרכז כל כך הרבה בעצמו ומחליש את שלטון החוק ואת המערכות בישראל. ולפיכך, את ישראל כולה. להזכיר לך באילו דברים אנחנו מתעסקים בשנים האחרונות, לרבות בריחת מוחות וחברות שמוציאות כסף מישראל? 5. וואלה? אי אפשר למקסם את ישראל יותר? בתחום החינוך (הסובל מבעיות רבות, ורואים את זה גם בהשוואות בינלאומיות)? בתחום הבריאות, בתחום התחבורה שבו המצב רק מחמיר, הן בתחבורה ציבורית מפגרת והן בעלייה בתאונות הדרכים, בתחום הבינה המלאכותית שבו נראה שנשארנו מאחור בעיתוי קריטי, בתחום ביטחון הפנים (הכמות הפסיכית של רציחות בחברה הערבית זה באמת גזירת גורל?), ויוקר המחיה המטורף? באמת אי אפשר לעשות כאן יותר, בטח כשאתה ראש ממשלה כל כך הרבה שנים? אני לא אומר שמצבנו היה רע, היו כאן הרבה דברים טובים, אבל מקסום בהווה לא היה ומחשבה רצינית להתמודדות עם העתיד בטח לא היתה בשנים האחרונות, שבהן נענו בין אסונות, משברים ובחירות. 6. כן, הוא יותר מסוכן מסינוואר. כי יש לנו צבא וגופי ביטחון בהשקעה של עשרות ומאות מיליארדי שקלים שמסוגלים להגן עלינו, גם אם הם נתפסו עם המכנסיים למטה פעם בחמישים שנה. אבל עם הריקבון מבפנים, עם הרצון להסיר כל מכשול חוקי מדרכה של ממשלה שנועדה לשרת מגזרים ספציפיים, עם הרצון לבטל את שלטון החוק בישראל ולהציב אנשים מסוימים מעל לחוק - מזה אי אפשר יהיה להגן אם הדברים יתממשו.
האיש כבר אמר שהוא הולך לפוליטיקה. יש לי תחושה באיזו מפלגה הוא יהיה. בטח שאתה רוצה יותר ממנו. עכשיו הוא על תקן הביסמוט הנלעג.
1.תעשיות בטחוניות. חקלאות. הנדסת מים. 2.״יש לנו פוטנציאל תיירותי והתחום היה בעליה והתפגר באחת עם תחילת המלחמה״ זאת אומרת אתה בעצמך מסכים שתחת נתניהו התחלנו לנצל את הפוטנציאל התיירותי, מה שעצר את זה לא היה ש״ביבי לא הצליח למקסם את זה״ אלא המלחמה 3.מבחני המיצ״ב האחרונים אכן מדאיגים, אם זאת צריך לציין שהם נערכו בתקופת ממשלת השינוי, אבל לממשלות הליכוד יש חלק בזה. 4.על בריחת מוחות אני שומע כבר משנות ה-90. זה לא שאין עזיבה אבל זה מאפיין כל מדינה בעידן הגלובליזציה. בכל מקרה רוב האנשים שעזבו את הארץ בשנה האחרונה זה בכלל רוסים ואוקראינים. סתם תבהלה מיותרת. 5.יוקר המחיה זה עדיין לא 7 באוקטובר 6.טוב אני שם טיימר לעוד 50 שנה
העיקר נזפת בי כשאמרתי משהו על דני אלגרט, ואפילו לא השתמשתי במילים מעליבות כמו ״נלעג״. כנראה שמשפחות שכולות זה לא תמיד דבר קדוש
אני מאחל לו רק טוב בחיים הפרטיים. כשהוא יושב באולפן ופולט הבלים, הוא נלעג. אין לו חסינות מפני זה בדיוק כמו שלאלגרט אין חסינות כשהוא פולט שטויות ולאחרונה היתה לו התבטאות איומה בנוגע לאונס.