במקרים כאלו תפעיל את העזרה (team management-->assistant coach ותהפוך את זה לON) נכון שזה מרגיז אבל זה רק למשחק אחד. כמובן שאחרי זה אל תשכח להחזיר את זה לoff
אני משחק פיפא עם חברים באקס בוקס, וכמו אוהד ארסנל נאמן אני מגיע בערך 10 פעמים במשחק למצב של אחד על אחד עם השוער (אם יש משהו אחד מאד מוצלח במשחק הזה זה התנועה לעומק) ומחמיץ ברשלנות. אני מכוון ומנסה בעוצמות שונות וזוויות שונות וכל הזמן מחמיץ... בפרו (לפני שקונאמי החליטו להרוס אותו) הייתי נוהג לעבור את השוער או לעשות הטעיה כדי להבקיע באחד על אחד, למישהו יש טיפים למצבים כאלה מול שוער?
הטעיית בעיטה (לוחץ בעיטה ואז מסירה) ועם זאת לאחד הצדדים ימינה או שמאלה.. השוער נזרק קצת ומפנה לך את השער
דניס, שמח לשמוע שאתה נשאר נאמן לארסנל גם בפיפא. סתם. האמת שאני בדיוק פתחתי איתם עכשיו עונה במשחק. האמת שזה מגיע לפיפא אז אני ממש משתחצן ונהיה יהיר. אני "מפלצת" בכל משחקי הכדורגל ששיחקתי בהם(התחלתי עם פיפא שהיה עוד את יורם ארבל בשידור והיה אפשר לבצע עבירה על השוער ולאחר מכן הייתי שנים עם PES אבל כמו שציינת בעצמך, קונאמי פשוט הרסו את המוצר שהיה לו פוטנציאל עצום, ו-EA ניצלו את זה ופתחו פער עצום. פיפא משחק הרבה יותר טוב היום בלי לחשוב פעמיים בכלל). בכל מקרה לגבי השאלה שלך - מצבים ב-1 על 1. צ'יפ ממש לא יעיל בפיפא 11. הצלחתי לעשות את זה פעם אחת מהצד עם דמיטאר ברבאטוב וגם שמרתי את זה בשביל להזכיר לעצמי שהצלחתי לעשות את זה פעם אחת (!) בלבד במשחק הזה. אני גם לא ממליץ לנסות לעבור את השוער. זה לא PES. מאוד קשה לעשות את זה. לדעתי שאתה מגיע ל-1 על 1 אני הכי ממליץ לאנשים להשתמש במקש שיוצר לך בעיטה מסובבת - סוג של "בננה" שהולכת לפינות. אפשר להבקיע ככה ממרחקים של 30-40 מטר בגלל שהשוערים לא ממש טובים במשחק הזה בלשון המעטה. אני לא יודע איך זה באקס בוקס, אני משחק על הפלייסטיישן(קונסולה שאני איתה מאז כיתה א' אבל אין ספק שבמחינה כלכלית האקס בוקס משתלם הרבה יותר). ברגע שאתה משתמש במקש הזה, תכוון לפינה תוך כדי שאתה בועט. זה שער בטוח מבחינתי אבל זה כי אני כבר באמת מכיר כל דבר בערך במשחק הזה ורגיל לעוצמות ולדיוק. אם אתה רואה שאתה עדיין גרוע ב-1 על 1, הכי טוב להתאמן בתחילת המשחק שאתה מול השוער ב"ארנה"(שאתה יכול לשנות שם את השחקן אם אתה רוצה). אם אתה לא טוב ב-1 על 1 אז כמעט שבלתי אפשרי לנצח ככה. "מי שלא כובש, סופג". אם יש לך עוד שאלות, אשמח לענות לך עליהן.
אני לא צוחק, שנים של צפייה בארסנל פיתחו לי סגנון משחק ממש דומה עוד בפרו הישן (מ-6 עד 2010 בפלייסטיישן 2), של החזקה מצוינת בכדור ופריצות סטייל רובר פירס מהאגפים. אז אחרי שכמו שכבר אמרנו, הפרו הפך לחתיכת זבל (ניסיתי לשחק בזה גם באקס בוקס וגם ב-PS3 - אין מילים שיתארו את הזוועה הזאת), עברתי לפיפ"א וגיליתי שם כמה יעילות ההגבהות לעומק (L1 + משולש אם נקביל את זה לשלט של הפלייסטיישן) אז התחלתי גם לתת מסירות מהאמצע סטייל פברגאס http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx. בכל מקרה הבעיה היא בפינישינג, כמו שאמרתי. לא ממש ציינת בהודעה שלך באילו מקשים משתמשים בשביל הבעיטה המסובבת הזאת... ומה אתה אומר על ההטעיה (בעיטה ואז ביטול כדי להטעות את השוער) ב-1 על 1? לא ממש הלך לי עם זה בפיפ"א, בפרו הייתי מבקיע ככה בכמויות.
רציתי לשאול אם הורדת את העדכון של ינואר 2011? זה עדכון של מערכים והעברות, למשל: פרננדו טורס משחק בצ'לסי לצידו של דידייה דרוגבה. זה עדכון מצוין. הוא משפר ומוריד את הרייטינג של השחקנים בהתאם למציאות. עוד שאלה/טיפ. אתה יודע שאפשר לבעוט בעיטות חופשיות בצורות שונות? למשל טילים כמו שדני אלבס וכריסטיאנו רונאלדו עושים. זה על המקש של הצ'יפ. אם אם אתה תבעט בסגנון כזה בצורה חלשה אז זה יעבור מתחת לחומה. יש עוד משהו אולי שאתה מעוניין לדעת? דריבלים למשל אני מציע רק לבצע מהצדדים עם הפנטזיסטים כמו רובן, רונאלדו ושאר המלפפונים, אבל אני חייב להגיד שאני כמעט ולא משתמש בתרגילים. מעבר ליופי, אני לא רואה אותם כיעילים כ"כ, למרות שהמחשב יודע לעשות תרגילים כמו '360' בצורה מושלמת למשל. אפשר גם להקפיץ לעצמך סתם בשביל להשפיל את החבר או בשביל להרים לעצמך לבעיטת וולה. ברגע שאתה יודע להשתמש במסירות עומק, בעיקר באוויר, הן יעילות בטירוף. בטח שיש לך שחקן מרכז שדה כמו ססק פברגאס. כמו כן, יש לך אפשרות להרים הגבהה שטוחה לשחקן הקרוב אם אתה לוחץ פעמיים על הלחצן של הרמה. אני לא משתמש בזה כמעט אבל סתם בשביל שתדע. אצל כל אחד זה כמובן מקש אחר, אבל תסתכל בלוח מקשים, קוראים לזה "Finesse Shot Modifier". אני ממש לא ממליץ לך לעשות את זה ב- 1 על 1. זה קשה מאוד ולא יעיל. הצלחתי לעשות את זה אומנם, אבל חבל על הניסיונות שלך כרגע. קודם כל תעבוד על סיומות פשוטות אם אתה אומר שאתה מחמיץ הרבה במצבים של 1 על 1. אני עושה את זה רק אם אני באמת מעוניין להשפיל את החבר ואני בעמדה לנסות דברים כאלה. בפרו זה באמת היה עובד בצורה קלילה על גבול הטמטום. הייתי עובר כל דבר בערך עם הטיית מסירה. תיירי הנרי וכריסטיאנו רונאלדו היו מפלצות בפרו. היו ימים.
רציתי לשאול - רק אצלי (בגרסאת המחשב) ההגבהות הן על הפנים? כל הגבהה עפה או שסתם לא מכוונת אל היעד.. או שהיא בכלל הולכת אחורה כזה... משו הזוי... קיצור, איך מגיביהים נורמלי?