להיפך זה מזרז הקמת אצטדיונים חדשים במקום להישאר עם אצטדיונים קטנים ומיושנים כמו אצטדיון הי"א שעומד מתחת לכל סטנדרט נורמלי (בהערכה גסה אשדוד כבר כ20 שנה נערכת עם חזון לאצטדיון חדש רק שב2006 זה עוד היה חזון לאצטדיון של 8000 מקומות וליד ביג ועד הלום ובתהליך ארוך ב2026 תחנוך אצטדיון של 20,000 מקומות בקריית ספורט בצפון העיר) ולהרחיב אצטדיונים קטנים מדיי. וחבל שהתקנון הרשמי לאצטדיונים עדיין מאשר אצטדיונים של 5000 מקומות בלבד כשמדובר באצטדיונים ותיקים ודורש 6000 מקומות בלבד מאצטדיונים חדשים (אחד הסיבות למה טבריה החלה בשלב ב' של הרחבת האצטדיון ולא ניסתה להשלימו במינימליות עם קצת מעל 5000 מקומות בלבד). בשאיפה היה צריך לדרוש את המינימום של דרג 4 בדירוג האצטדיונים של אופ"א הדורש בין השאר לפחות 8000 מקומות. אבל גם אם היו מאשרים קטנים יותר היה צריך להעלות את הרף לפחות ל7000 מקומות (זה לא שלאצטדיון נוף הגליל למשל לא היו אפשרויות הרחבה). אגב זה נוגע גם לליגה הלאומית שם מספיק 2000 מקומות במינימום שלא מתאים לקבוצות צמרת והיה צריך להעלות את הציפיות ללפחות 3000 מקומות ואז אולי היה גם יותר השפעה על עיריית ת"א למשל לסיים את שיקום היציע המערבי בשכונת התקווה. דווקא הפוך חבל שכל מיני הקלות יוצרות פתרונות מאולתרים כמו השיפצורים באצטדיון דוחא בסכנין במקום שייבנה לעיר אצטדיון חדיש. אז יכול להיות שבמקומות מסוימים מתחרטים שסגרו אצטדיונים מהר מדיי כמו אצטדיון קריית גת הישן אבל אין מה לעשות כמו שאצטדיון קרני או מגרש מכבי חדרה לא היו ראויים להכשרה ללאומית, גם אצטדיון כמו הי"א גם אם מאושר למשחקים מסוימים לא ראוי לארח משחק צמרת ולסכן את הצופים ולהוסיף לחץ אבטחתי על המשטרה במקום לאבטח משחק באצטדיון גדול יותר. (מה שכן צודקת השאלה במה שונה בית"ר ממשחקים מול קבוצות בכירות אחרות שכבר אירח האצטדיון גם העונה, אבל זה לא סותר שיש סיכונים בלארח את בית"ר ואוהדיה באצטדיון הקטן כשהסיכונים לא רק כמה עומס יהיה על השערים בניסיון להיכנס למשחק אלא גם מה יקרה בגגות והמרפסות המשקיפים לאצטדיון, בעיה שאגב היתה מופחתת אם היה קירוי לכל היציעים באצטדיון כך שהמגרש היה מוסתר ליושבי הבניינים בקירוי/הצללה) ובואו לא נהיה תמימים אצטדיון אשדוד החדש עוד עשוי למצוא את עצמו מארח לא פעם רדיוסים כעונש או בשל שיזרוע או סגירה זמנית לתיקון ליקויים או סתם בית זמני לקבוצות שיעפילו ליגה ולא יוכלו לשחק במגרשים שלהן כמו איזו נס ציונה, קריית גת, ראשל"צ, באר שבע בזמנים שטרנר יורחב, אולי אפילו אשקלון וכדומה. ובית"ר זאת בטח קבוצה שעבורה אצטדיון אשדוד אופציה לא רעה, כי גדול יותר מאצטדיון שלמה ביטוח שאירח משחקים בעבר כשטדי עוד היה בשיזרוע קיץ אחרי מכביה וכו'. ואגב אי אפשר לשכוח עוד סעיף מציק בתקנון, שאשדוד לא אמורה להרוויח מהמעבר על ידי מכירת יותר כרטיסים לבית"ר ממה שמתאפשר בי"א, כי דורשים ממנה לאפשר רק את מספר הצופים שיכלה להביא לי"א שהם 6,733 צופים בלבד במקסימום (בלי "מקומות ריקים להפרדת קהלים" וכדומה שבפועל מפחיתים את מספר המקומות לכ5600 בלבד שזמינים בי"א למשחק). או שהיו צריכים לאמץ רעיונות אחרים כמו שקורה בספרד למשל שם באצטדיונים קטנים מדיי בליגה אוסרים לאורחות להביא אוהדים למשחק כדי שאז כל המושבים יהיו זמינים לאוהדי הבית ובלי צורך לשמור על מקומות ריקים לחציצה. פארסת האירוח מול בית"ר: המשטרה לא מאשרת את הי"א לבינתיים, באשדוד זועמים - אשדוד נט https://www.haaretz.co.il/sport/isr...-article/0000019b-d6f6-d54e-a3db-f6f69e120000
די תפסיק להיות עיוור אתה לא קולט שבמשך שנים רבות יש לא מעט משחקים שהוזזו ככה סתם בלי סיבה? הפעם זו הייתה מ.ס אשדוד אבל זו הייתה גם בית שאן, זו הייתה גם הפועל פתח תקווה וזו הייתה גם רמת השרון. אולי בכלל גם טרנר יהיה קטן מדי ויצטרכו להזיז את המשחק לטדי. יש מכסת אוהדים של מינימום 10 אחוז לקבוצות החוץ ומותר לקבוצה שלא להקצות יותר מזה ומ.ס אשדוד נתנה יותר והחליטה שלא מעבר למשהו באזור ה2000 (לא זוכר במדויק את המספר למקרה שמישהו יתקן אותי) וזו זכותה. כל קבוצה זכאית להחליט כמה אוהדי חוץ יגיעו למשחק וזו לא בעיה שלה שזה יפריע לקבוצת החוץ גם אם יש לה קהל עצום. תקועים בלי כרטיס? תעשו ערב צפייה בטדי או תאלתרו משהו אבל למה בכל פעם מחדש צריך להעניש את הקבוצה הביתית? ובכללי אתה אומר שלא צריך להישאר עם אצטדיונים קטנים אז לפי ההיגיון שלך כל קבוצה קטנה שרוצה להגשים את חלומה בליגת העל צריכה שהאצטדיון הביתי שלה לא יתאים עבורה אלא עבור אוהדי החוץ של הגדולות. ככה הקטנות ישארו קטנות ולא יצליחו להתפתח לעולם.
אם אתה מתייחס להיסטוריה רחוקה בליגת העל של פעם ולאצטדיונים כמו האורווה וגרונדמן אז כן אני חושב שהם קטנים מדיי וטוב שהעלו את רף הדרישות לליגת העל ללפחות 5000 מקומות ושלמשל הרחיבו את אצטדיון גרין/בראל לצורך כך (וכמובן שבנו לפ"ת אצטדיון חדש במקום האורווה) וכמו שאני יכול להגיד שדרשו מבית"ר לשחק במרכז כי אצטדיון ימק"א היה קטן ולא בטיחותי. מה הקשר אבל להווה. וכן אני מאחל שיבוא יום שיחליטו לבנות לאצטדיונים כמו נס ציונה וכמו בית שאן טריבונה משנית. אם עיר די עשירה ועם תוכנית גידול אוכלוסייה כמו רמת השרון לא מכשירה אצטדיון ראוי לליגת העל לא צריך ללכת לקראתה באישור גרונדמן שגם כך אילתר פיתרון הרחבה לא אידיאלי ועובדה שבעיר עצמה מבינים שבטווח הרחוק עליהם להקים אצטדיון ליגת על חדש גם אם יהיה קומפקטי ברצועת הנופש והספורט בדרום העיר ולפני זה שקלו אופציות כמו אצטדיון הרצליה. אולי הגבלות אירוח קודמות קצת דחפו את אשדוד להקמת האצטדיון החדש גם אם הוא כבר מוגזם בגודלו. אפילו בקריית שמונה התחננו שיאשרו להם שיפוץ ענק לאצטדיון של לפחות בניית היציע המערבי מחדש ואפילו הרחבה גדולה יותר בניגוד למה שרצו להנחית עליהם מלמעלה שיפוץ מינימלי לאצטדיון ואישור זמני לאצטדיון עם טריבונה אחת וכ3200 מקומות בלבד לאירוח בליגת העל עד שתשופץ הטריבונה המערבית אבל זה בכלל לא דומה לאשדוד זאת עיר קטנה ורחוקה (ועדיין לא יודע מה יחליטו שם לגבי אירוח קבוצות גדולות כמו חיפה כשכל היציע 3200 מקומות ושכ200 מקומות רק לאורחי החוץ..) ואשדוד עיר מרכזית מאוד במרחק נסיעה יחסית נוח לירושלמים. הכל תלוי אם יש שאיפות אירוח בליגת העל או מסתפקים בלאומית. אצטדיונים כמו רחובות ומודיעין קטנים לליגת העל אבל מספיקים ללאומית ואני מקווה שיאפשרו להם עתודות הרחבה לעתיד ואני שמח שבטבריה החליטו לבצע את שלב ב' לאצטדיון כך שיוגדל לקיבולת הסופית של כ7500 מקומות ומאחל גם לקריית שמונה להרחיב את האצטדיון ומקווה שגם בנוף הגליל יחשבו על הרחבה נוספת לאצטדיון בראל. אני יודע שלדעתך נס ציונה יכלה לשחק אפילו בליגת העל באצטדיון שלה בלי תוספות בגלל שאין לה קהל גדול אבל אני חושב שצריך לדחוף ערים לזרז תוכניות הקמה למתקנים חדשים וראויים יותר (בלי קשר גם לרפורמה הבאה של חובת האצטדיון הביתי לכל קבוצה בעלת שאיפות העפלה לליגות הבכירות כדי להימנע ממקרה נוסף כמו חדרה) והלוואי שתל אביב למשל היתה בונה אצטדיון חדש במקום השיפוץ המאכזב לשכונת התקווה. אני מאוד מקווה שאחרי רחובות וטבריה ואשדוד וכפר קאסם לא יעצרו בקידום האצטדיונים הנוספים שתוכננו חלקם עוד לפני המלחמה אפילו.. אני לא יודע איזה בעיות סימנו בי"א וחושבים שניתן לסדר עד המשחק והפתרונות של המנהלת למשטרה לעשות הסברה לאוהדי בית"ר לא להגיע לאשדוד מי שלא קנה כרטיס ולדיירי הבניינים הסמוכים לא להעלות אורחים למרפסות ולגגות לא יודע כמה מספקים. לא אני ולא אתה ניקח אחריות במקרה אסון באצטדיון או בבניינים מסביבו אז עם כל הכבוד לפרינציפ אני מקווה שלמשטרה שיקולים ענייניים מתוך חשיבה אמיתית על צורכי הבטיחות ולא סתם גחמה.
אוהדי בני יהודה התנפלו על 2,650 המקומות שהוקצו להם בטדי למשחק רבע גמר גביע המדינה בטירוף: בני יהודה הודיעה על סולד אאוט לבית"ר עכשיו עולה חשש מקיום משחקים כמעט במקביל בטדי בגביע המדינה ובארנה משחק של הפועל ירושלים ביורוקאפ וקשיי התחבורה והחנייה ליד קריית הספורט. ייתכן שינסו לשנות מעט את שעות המשחקים שלא יהיו חופפים בית"ר והפועל כדורסל ישחקו במקביל - העיר עלולה להיתקע בפקקי ענק | כל העיר ירושלים
המנהלת חזרה להדגיש שגם אם יועבר המשחק לאצטדיון גדול יותר, ייאסר על הבאת קהל גדול יותר מהקיבולת של הי"א (מסתבר שדווקא במשחקי גביע המדינה אם מחליטים להעביר את המשחק לאצטדיון גדול כן מאפשרים להביא גם יותר קהל) אולי בהבהרה שבית"ר לא תרוויח יותר כרטיסים לאוהדיה בגלל העברת המשחק לאצטדיון גדול גם אם המשחק מול בית"ר יועתק לאצטדיון אחר: ההבהרה של המנהלת למ.ס אשדוד | ספורט 1 אחרי המנהלת גם ההתאחדות הצטרפה ללחץ על המשטרה לבטל את האיסור לארח בי"א והדרישות המחמירות מבחינת כוחות האבטחה שדרשה המשטרה בי"א זוארץ: אין אח ורע לצו הסגירה על אצטדיון הי"א המכתב החריף של שינו זוארץ למפכ"ל בנוגע לקיום המשחק באשדוד | ספורט 1 סכום אסטרונומי: העירייה תסייע למ.ס. אשדוד עם עלויות המשחק מול בית"ר | ספורט 1 ניסיון המשטרה במחוז דרום להסביר את דרישותיה גם אם בפועל המשחק כן יתקיים בי"א "בן גביר? אין שיקול פוליטי עם אשדוד - בית"ר" נ.ב. נראה שהלחצים עוזרים ואשדוד תצליח לארח באצטדיון הי"א מסתמן: המשחק בין מ.ס אשדוד לבית״ר ירושלים יתקיים באצטדיון הי"א - אשדוד נט סופית: זה האצטדיון בו מ.ס. אשדוד תארח את בית"ר ירושלים | ספורט 1 אשדוד תארח את בית"ר באצטדיון הי"א - ערוץ הספורט אבל נשאלת השאלה כמה תעלה האבטחה, כמה שוטרים וסדרנים ידרשו והאם יאפשרו עם כל האבטחה להכניס קצת יותר קהל עד 6700 צופים במקום כ5000 בלבד? יוצא דופן: מ.ס. אשדוד תיאלץ לשלם סכום חסר תקדים עבור המשחק מול בית"ר | ספורט 1 המשחק בין בית"ר לאשדוד ייערך בי"א. זו תוכנית האבטחה המלאה | ספורט 1 היערכות המשטרה למ.ס אשדוד - בית"ר י-ם בי"א נ.ב. באשדוד מקווים ל2500 צופים מאוהדיה ולתת לבית"ר 2400 כרטיסים וכנראה שאם המשטרה תאפשר ינסו לתת לאוהדי בית"ר את המקומות הנוספים מ.ס. אשדוד החליטה על כמות ומחיר הכרטיסים שיוקצו לאוהדי בית"ר | ספורט 1
שוב פעם חוזרים לשאול את עיריית רמת גן מה לגבי שיפוץ וינטר. בתגובת העירייה שאומנם האצטדיון ישופץ לרמת אירוח בליגת העל אבל שהליך תכנון השיפוץ הנדרש דורש זמן ההבטחה לשדרוג אצטדיון וינטר רחוקה מהמציאות
המשטרה מאמינה שתצליח לתפוס פירוטכניקה המוחבאת מראש באצטדיונים לפני משחקים? אני תוהה גם מה הבדיקה הסתמכות על כלב מרחרח? או בדיקת כל סורג בפיר איוורור וכל לוח בתקרה דקורטיבית? ומה אם השחקנים הבריחו לאוהדים ומה אם אנשי המזנונים או שאר עובדי מערכות התפעול בימי משחק? ומה אם כמו ששוטרי מג"ב הבריחו שב"חים יהיה אם למשל הסדרנים והמאבטחים עצמם יבריחו פירוטכניקה עבור האוהדים? הגילוי, הסוד והמארב: התרגיל שעשתה המשטרה ובכלל איך מתגנבים לאצטדיון כשאין משחק ומגיעים עד השירותים? אין פיקוח בכניסות? או שזה בגלל הפעילויות המתקיימות באצטדיון כמו אטרקציית האקסטרים והסיורים באצטדיון?
תמונה עדכנית של קריית הספורט באשדוד בה רואים את מצב בניית האצטדיון ומבנה הבריכה האולימפית לצידו קריית הספורט - איזה קיץ מחכה לנו - Ashdod4U
האם ירושלים תיאלץ להעביר עוד משחק חוץ (מול אחת היריבות הגדולות בשלב הפלייאוף העליון) ללא אוהדיה חוץ מהמשחק בטרנר? האם עליה להיענש כך או שיש להכיר במאמציה להילחם בגזענות גם אם ברור לכולם שהפעולות היפות של המועדון בנושא שאף זכה על כך לפרס, אינן באמת נתמכות מכל האולטראס סטייל לה פמיליה.. האוהדים לא יגיעו למשחק חוץ בפלייאוף העליון, בית"ר הוציאה הודעה חריפה | ספורט 1 האפשרויות: אצל מי בית"ר תתארח ללא קהל? - ערוץ הספורט
סט תמונות נחמד של חזיתות בלומפילד. גם בלי אפקטי תאורה מיוחדים להדגשת המצולעים, הצורניות שלו והלובן הבוהק בולטים פשוט לצלם | צילמתי בלילה את הצד המערבי של איצטדיון בלומפילד מהגג של בניין אלהמברה ביפו, ואהבתי...
בהקשר לקנסות על חנייה לא חוקית ליד טרנר, עולים בדיעבד שאלות כמו מה יקרה אם וכאשר יורחב (מדברים על הרחבה הדרגתית ל25,000 ופוטנציאל ל30,000 כשבמקביל בסביבתו תוקם שכונת מגורים גדולה וגם מתוכנן פארק לשכונה ליד האצטדיון) והאם בכלל מלכתחילה מיקמו אותו במיקום נגיש גם לתושבי העיר וגם לאורחים מבחוץ (מסתבר שהיה רעיון למקמו במיקום חלופי ליד פארק נחל באר שבע ותחנת הרכבת שבקרבתו, אזור שאגב הוצע גם למתקנים אחרים כמו מרכז שחייה עם בריכה אולימפית ואצטדיון אתלטיקה ואפילו אחת האופציות לוינגייט דרום) אם כי תוכנית האצטדיון והארנה ומגרשי וסרמיל תוכננו בשטח הזה עוד מימי ראש העיר טרנר ואז אף דובר על קריית ספורט שאפתנית יותר למשל היכל הקונכיה במקור היה ארנה לעד 8000 צופים והאצטדיון במקור תוכנן ל32,000 צופים ולידם גם הוצע אצטדיון אתלטיקה קטן ואף שקלו להקים בריכה אולימפית. אני מזכיר שככל הידוע לי גם להבא תוכניות הרק"ל העתידיות של באר שבע לא כוללות מעבר ליד האצטדיון והיכל הקונכיה. "התנגדתי למיקום של טרנר, מה יקרה כשיוגדל?"
נזק לגג של אצטדיון עכו מהרוחות חתיכה מהגג עפה: קריית ים - ראשל"צ בסכנה הנזק תוקן בזמן: קריית ים - ראשל"צ ייערך כרגיל