הבית הזה לא יקדם את הקבוצה הרבה כל עוד לא פותחים בו גם את היציע המערבי, וממילא השאיפה הגדולה של הקבוצה זה לחזור לליגת העל ואז שוב לא תוכל לארח בו. הוא אולי ביתי ואינטימי אבל ב2025 לא ככה צריך להיראות אצטדיון אפילו של ליגה לאומית נטול גג וקיבולת יציעים מצומצמת ובטח לא של קבוצה שיכולה לשחק בליגת העל. הוא היה צריך להיראות לפחות כמו אצטדיון רחובות החדש. אבל אם להאמין לשמועה, עיריית ת"א יותר מתעניינת באיך להקים אצטדיון חדש של 50,000 מקומות במקום איזה שיפוץ אצטדיון רמת גן, מאשר לחשוב על הקמת אצטדיון בשכונה לנציגות שלה בליגות לאומית וא'. אגב בסרטון הזה מהמשחק אני רואה שעקרו חלק מהכיסאות ביציע המערבי (בפינה הדרומית שלו), שם אמורים להכשיר כ300 מקומות לאוהדי האורחות במקום שישבו ביציע הדרומי עם אוהדי הבית, עד שישופץ היציע כולו שאמור לאפשר כ1680 צופים נוספים. לדבר מנכ"לית בני יהודה תוך כשבועיים יושלם היציע הזה לאוהדי האורחות. https://x.com/kaduregelshefel/status/1952628912573624583 Facebook בן נשר: מאמינה שבני יהודה תחזור לליגת העל
במהלך העונה יבינו יותר ויותר אנשים בזכות זה שבני יהודה משחקת בשכונת התקווה שצריך לתת לכל קבוצה לשחק במבצר שלה (לא משנה אם זה אצטדיון קיים או חדש מהניילונים העיקר שלקבוצה יהיה את הבית שבו היא שולטת) וכולל בעיריית תל אביב יפו שיבינו שיש צורך בלהכשיר את השכונה לליגת העל וגם שליפו יהיה מבצר משלה. אגב, עוד משהו שהמשחק אתמול מדגיש וזה שאסור שמרמורק ושעריים יתאחדו כי אם רוצים לראות את אותן מראות משכונת התקווה גם באצטדיון רחובות זה יכול לקרות עם האדומים ממרמורק ועם הכחולים משעריים אבל בטח לא עם "מ.כ עירוני מסחרי מגעיל ומרחיק אוהדים רחובות" שכל מטרתה זה לפרק שתי קבוצות עם קהילה של אוהדים שרופים שבאים לכל משחק גם אם זה יציע קטן בליגה א'
עומר אדם בהופעה הראשונה בסדרה באצטדיון רמת גן TikTok - Make Your Day מול למעלה מ-20 אלף איש: עומר אדם מופיע באצטדיון רמת גן 6 באוגוסט 2025 - YouTube 6 באוגוסט 2025 - YouTube ביקורת על איכות הצפייה ופקקי התחבורה? אלמוג בוקר נגד עומר אדם: "הבת שלי רצתה לצאת מהמופע" - וואלה סלבס עומר אדם באיצטדיון רמת גן נשמע כמו חלום. חבל שזה לא עמד בציפיות עומר אדם הבקיע לעצמו גול עצמי בהופעתו הגרועה באיצטדיון ר״ג - עניין מרכזי דף המעריצים של אייל גולן מתמרמר על נוכחותו של ראש עיריית רמת גן בהופעת עומר אדם באצטדיון אחרי שלא אישרו לאייל גולן... - Eyal Golan "the one and only" לו"ז ההופעות שלו הצפוי בפארק הירקון אייל גולן מפתיע: זה מה שיקרה עם המופעים שנדחו - אייס המשטרה כבר מבטיחה לצמצם את סגירת הכבישים בהופעות הבאות באצטדיון רמת גן, אבל לא יודע כמה זה יילך עיריית רמת גן נגד הקהל של עומר אדם: "הם מצפצפים" בגלל ההופעה של עומר אדם - נסגרה שכונה בבני ברק, והתושבים זעמו; המשטרה: "הופקו לקחים" עומסים אדירים צפויים הערב ברמת גן: הפגנה והופעות -
מסתבר שגם הפועל ת"א עשויה להיות בבעיה בשל העבודות על הרכבות הפועל תיפגע מהקווים החדשים של הרכבת הקלה שטחי מגרשי הנוער של מכבי והפועל ת"א יופקעו?
מצד אחד אתה יוצא נגד עיריות שהורסות את הספורט מצד שני רוצה שיבנו איצטדיון לכל קבוצה. אחי בלי עיריות אין מגרשים אין איצטדיונים וגם אין 90 אחוז מהקבוצות בארץ.
עם כל הכבוד לעיריות הן לא עושות טובה לאף קבוצה. מה זה בלי עיריות אין איצטדיונים וקבוצות? מה שקורה עכשיו זה שעיריית רחובות פועלת לפרק את מרמורק ושעריים בשביל קבוצה משלה שלא יהיו לה אוהדים בדיוק כמו שקרה באשדוד. וגם אם עירייה בנתה אצטדיון זה לא אומר שמותר לה להתעלל בקבוצות. אם כבר, חייבים לעודד את הקבוצות לפעול לבניית אצטדיונים פרטיים משל עצמן ולא לחכות לעיריות שיעשו הכל (אפשר להתחיל בלהפריט אצטדיונים קיימים המשמשים קבוצה אחת בלבד עבור אותן קבוצות כמו למשל אצטדיון טרנר, אצטדיון מרים נתניה ואצטדיון קרית שמונה או לפחות כצעד ראשון לתת לקבוצות להפעיל את האצטדיונים הללו)
יאללה אני איתך תתחיל לבנות איצטדיון פרטי נראה איך ילך. אם למכבי תא וחיפה אין יכולת לבנות לבד אז ממי אתה מצפה.
בפועל גם להרבה עיריות אין כוח לבנות לבד (כמו שראינו בחדרה, רעננה, כפר סבא, נצרת, רהט ועוד) אפילו עם קרן המתקנים עוזרת (וכשלא מדובר בקבוצות בכירות הסיוע שלה מינימלי למדיי כמו שהבטיחה למשל רק כ6 מיליון בלבד לכל מגרש חדש לליגה א' של עד 2000 מקומות) וחוסר היכולת הזאת תוקע פרויקטים בביצוע של שנים כמו טבריה וכפר קאסם ומביא לשינויים של לא מעט פרויקטים כמו למשל מגדל העמק שמפנטזיה לאצטדיון שניתן להרחבה עד 10,000 מקומות צומצם לתוכנית צנועה של מגרש עם 1000 מקומות בשלב א' ובסוף רק שיפצה את המגרש הישן. או קריית גת שעם חילופי ראש העיר נאלצה להקפיא את תוכנית האצטדיון שהציג קודמו לטובת החלטה לתכנן מגרש צנוע יותר סטייל אצטדיון כפר קאסם שבשלב א' יתחיל עם יציע ל2500-3000 צופים בלבד שגם אותו תתחיל להקים רק בעוד כמה שנים (אולי אם תעפיל הקבוצה העירונית ללאומית..) וכן הלאה. אם עיריות היו יכולים לממש הבטחות בקלות, היו כיום בארץ עוד כמה עשרות אצטדיונים (וארנות כדורסל אבל זה כבר שייך לתחום אחר) המתאימים לליגות העל (מעל 5000 מקומות אבל הוצגו עיצובים גם של 10,000 מקומות ואף יותר) או לפחות הלאומית (מעל 2000 מקומות) ואפילו אצטדיונים קיימים כמו לוד, הברפלד, קריית שמונה ואחרים היו נראים שונים לגמרי עם יותר מקומות, קירוי מלא ועוד שלל הבטחות שלא מומשו בפועל. ואם עיריות מתקשות להקים אצטדיונים פרטיים, בעלי קבוצות או עמותות בבעלות האוהדים בטח מתקשים להקים. אחרת אם להאמין לכל ההבטחות מכבי ת"א היתה משחקת מזמן באצטדיון פרטי של איזה 40,000 מקומות לפחות, הפועל ת"א היתה משחקת מזמן באצטדיון של 30,000 מקומות בבת ים, הפועל חיפה היתה מזמן משחקת באצטדיון פרטי קומפקטי. סיפורים כמו אצטדיון וינטר או האצטדיון של אמיר כבירי בבת ים להפועל ת"א מוכיחים לי רק שאין מה להרשות פה אצטדיונים בבעלות פרטית ועדיין כמה שעיריות מתקשות להקים לבד ומקבלות לעיתים החלטות שרירותיות (כמו אי קירוי בלומפילד) על קיבולת לא מספקת או מוגזמת ותנאי שכירות ועוד, עדיין העיריות הן הסיכוי הטוב יותר לקדם הקמת אצטדיונים לקבוצות מאשר לקוות שיוקמו ביוזמה פרטית/מסחרית (עוד מחכה לראות מה יהיה עם הארנה של עופר ינאי להפועל ת"א או איפה הארנה הפרטית שפינטזו יזמים להקים למכבי ת"א). מקסימום היזמים הפרטיים יוזמנו להיכנס כשותפים לפרויקט תמורת שם חסות, תנאי שכירות מועדפים וכו' (בפועל זה שהציעו לגולדהאר לשפץ את אצטדיון רמת גן ולהפוך אותו לאצטדיון גולדהאר ע"ש הוריו ובית למכבי ת"א חוץ מהנבחרת, בפועל האצטדיון לא שופץ. וגם לא הצליחו יוזמות אחרות כמו של בעלי הפועל רעננה שרצה להשקיע בשיפוץ אצטדיונים כמו לויטה או הרצליה כדי להעביר אליהם את קבוצתו). גם לא הצליחו יוזמות של ערים סמוכות לאחד משאבים לפרויקטי אצטדיונים משותפים כמו שניסו לקדם יחד אצטדיון משותף לרעננה וכפר סבא או למגדל העמק ויפיע או לסכנין ועראבה.
נראה שהשיזרוע בטדי הצליח להיקלט ויאפשר לקבוצות לפתוח בו את העונה בשורה טובה: טדי יהיה מוכן לפתיחת העונה - ערוץ הספורט מצב הדשא בטדי https://x.com/Or_Sorek/status/1953456479672959062/photo/1
ראש עיריית קריית שמונה שוב מוחה על אי ההשקעה הממשלתית בשיקום האצטדיון בעיר וטוען לעלות שיקום של כ25 מיליון שקל "לפני השיפוץ בר"ג, שישפצו היכן שהייתה תופת"
כעת תורו של שר הספורט מיקי זוהר להתייחס לפרויקט השיפוץ לאצטדיון רמת גן "שואפים להשקיע 100 מיל' ש"ח על שיפוץ ר"ג" כמה כסף תשקיע הממשלה בשיפוץ איצטדיון רמת גן? - שינו זוארץ רוצה לשפץ את אצטדיון רמת גן. מה מתקדם עם זה? ”שינו הציג לי תוכנית לשיפוץ האצטדיון והודעתי לו שבכוונתי להוביל להחלטת ממשלה להקמת אצטדיון לאומי מחדש. זאת המטרה שלנו. זה תלוי בכמה כסף עיריית רמת גן תסייע, כמה כסף ההתאחדות תארגן וכמה הממשלה תארגן. אני לא רוצה שוב דרדל’ה, אני רוצה אצטדיון ברמה אירופאית ל60-50 אלף צופים. לא פחות מזה. זה מצריך לא מעט כסף, ואנחנו נעשה בדיקה לגבי היתכנות כלכלית, אם היא תהיה הגיונית נרוץ על זה ונגשים את זה”. כמה הממשלה תשים? ”שואפים לאזור ה-100 מיליון ש”ח”. כפי שניתן לראות שר הספורט לא תומך בלהגדיר פרויקט כמו שיפוץ אצטדיון רמת גן כשיפוץ אלא מעדיף לקדם אצטדיון לאומי חדש שיעלה הרבה יותר (אבל גם יהיה מכובד הרבה יותר ברמה אירופאית ולא "דרדל'ה", אז נסמן לעצמנו כמה אצטדיונים לאומיים איכותיים חדשים יותר מאלו שנבנו באירופה לטווח ה60-50 אלף מקומות כמו סולנה-סטוקהולם, דבלין, בוקרשט או ורשה שאגב האדריכלים שלו הגישו בזמנו עיצוב די דומה לאצטדיון לאומי ברמת גן, או כאלה שבביצוע כמו ליד בלגרד ואפילו כאלה שנותרו על הנייר כמו ההצעות לאצטדיונים לאומיים בבריסל, זאגרב או אוסלו. ואני מתעלם כאן מאצטדיונים גדולים אך ישנים יותר גם אם מתוחזקים טוב כמו בגלזגו, וינה, טביליסי, אמסטרדם/רוטרדם אפילו שהיינו מתים שאצטדיון רמת גן היה נראה כמו האצטדיונים הישנים אך טובים בוינה או בטביליסי למרות מסלולי האתלטיקה בהם אבל קירוי וזוויות צפייה טובות מאצטדיון רמת גן), כשרק מקרן המתקנים כבר יגיעו כ100 מיליון שקלים כלומר אם להוסיף תקציבים שיידרשו להשקיע בו עיריית רמת גן, ההתאחדות לכדורגל (ואולי גורמים נוספים כמו גולדהאר? עיריית ת"א? חברת הפקות המתמחה בהופעות אצטדיונים גדולות?). אצטדיון לאומי ראוי לאיזה 50,000 צופים יכול בקלות להגיע ל800-700 מיליון שקלים השקעה (בלי לדבר על אימוץ אלמנטים יוצאי דופן כמו גג נפתח). אני גם לא בטוח אם אכן יילכו עד הסוף עם האצטדיון דווקא בשטחו הנוכחי כשאצטדיון לאומי חדש היו חלופות נוספות כמו שטח אצטדיון הברפלד בראשל"צ וגלילות צפון של רמת השרון (שטח מחנה חיל המודיעין שיתפנה לדרום). עיקר השאלה שלי לכדאיות איזור האצטדיון הלאומי הנוכחי הוא הקישורים התחבורתיים שלו בכבישים, בחוסר רכבת קלה ומטרו ותחנת רכבת פחות מקושרת. אם בקושי מסתדרים עם 30,000 צופים בהופעה, מה יהיה אם אכן יכיל 60,000 צופים? מה שבטוח זה מנקר עיניים למשל לראש עיריית קריית שמונה שמתחנן לתקציב שיפוץ (כבר לא מדבר על התוכנית השאפתנית שהיתה להרחבה ושדרוג ניכר לאצטדיון שבקריית שמונה). ובכלל שוב עולה השאלה עם כל הכבוד לאצטדיון לאומי ראוי ואתר הופעות ראוי יותר מפארק הירקון אם יש לקרן המתקנים תקציב מוגבל עדיף לשים 100 מיליון על האצטדיון הלאומי, או לפצל את הסכום לטובת סיוע להקמת 3-2 אצטדיונים ברמת ליגת על כמו נגיד לחדרה וכפר סבא.
מבט לטריבונה הראשית החדשה המוקמת באצטדיון של באקה אל גרביה ואמורה להכיל 2500 מקומות על פי דיווחי העבר (יחד עם הטריבונה המערבית המכילה כ1200 מקומות, האצטדיון יגדל לכ3700 מקומות ויאושר לאירוח גם בלאומית). Facebook Facebook Facebook הדמיית הטריבונה על שלט באתר Instagram לטעמי האישי עשו טעות שלא הזיזו את כל משטח הדשא לכיוון מזרח כדי לאפשר גם תוספת שורות תחת הטריבונה המערבית הקיימת המוגבהת מהמגרש באיזה 2.5 מטר כפי שאפשר לראות בתמונות (בהנחה שלא יהרסו אותה ויבנו גם אותה מחדש כדי להרחיב את האצטדיון כבר ל5000 מקומות שיאושר לליגת העל). האם יעשו זאת בהמשך כשתוסר הגדר בין המגרש לטריבונה החדשה? אולי ישקלו להקים שם איזו טריבונת אח"מים ויציע תקשורת ועמדת שידור? Facebook Facebook (אגב אני זוכר אותה כמעוטרת בחיפוי ירוק ואני תוהה מתי הוחלף במשהו שיותר שקוף תכלת) Facebook
אני תוהה, האם פיתוח המנחת הסמוך לאצטדיון הברפלד לא עלול להפריע לפיתוח מתחם האלף כמו הגבלת גובה הבנייה ולתוכניות פיתוח לאצטדיון עצמו שאחת האופציות היא הקמתו מחדש כאצטדיון לאומי והשנייה הרחבתו ל10,000 מקומות עם קירוי, ושלא לדבר על חששות לתקריות בטיחות.. קשה לי להאמין שמכתיבים שם המראות רק לדרום וגישה לנחיתה רק מדרום ואני מקווה שאוכפים דרישות מחמירות מאוד לאיסור המראה ונחיתה במשבי רוח ותנאים חורפיים. מספיק גיגול קצר כדי להעלות על מקרים שונים ותקלות שאירעו למטוסים קלים באזור המנחת במשך השנים. https://mekomonrishon.co.il/2025/08/06/מחזקים-את-התעופה-האזרחית-בישראל-תוכני/
תוכנית שיפוץ למגרש הכדורגל בטבעון קיץ של חידוש המרחבים הציבוריים לרווחת התושבים - מרכז העניינים – חדשות טבעון והסביבה האצטדיון המקומי יעבור בתקופה הקרובה שדרוג רחב היקף, הכולל הקמת טריבונות חדשות לטובת הורים וצופים, סככות שחקנים חדשות וכן תאי שירותי קהל שישרתו את כל משתמשי המתקן. העבודות מצטרפות לפרויקט קודם שבוצע, לרבות תאורת לילה מתקדמת באצטדיון כל אלה יחד נועדו לשפר את חוויית השימוש במתקן ולתת מענה מיטבי לצורכי קבוצות הכדורגל המקומיות. העבודות צפויות להימשך כארבעה חודשים, והטריבונות החדשות יהיו מוכנות לקראת חודשי החורף.