אז אתה מצפה שכל שחקן ישחק כמו פדרר? אז אין לך מה לראות טניס, תראה רק משחקים של פדרר. אחרי שהוא יפרוש אין לך כבר מה לראות. פדרר שחקן מיוחד במינו בטח שנדאל לא משחק יפה כמוהו אבל הוא כן משחק יפה ויעיל. יש באמצע משחק שאתה שבור, שאתה לא יכול להגיב, יש עוד פעם שאתה עדיין לא מצליח לצאת מזה. אבל יש גבול. אם כל כך הרבה זמן הוא לא מצליח לצאת מזה אז הוא לא צריך לשחק טניס והוא לא מתמודד עם לחץ מספיק טוב. זה הכל. ושחקן כמו פדרר לא מתמודד עם לחץ? לא הגיוני. הוא נחלש מאוד.
ממש לא מצפה. נהנה מאוד לראות שחקנים שעולים גם לרשת, שמגוונים. נהנה לראות את אנדי מארי, את רודיק, גם אם הם דומים במשחק שלהם לנדאל, משהו בנדאל פשוט גורם לך לשנוא אותו. ואתה יודע מה? אולי קצת הגזמתי, אבל משחק יפה הוא לא. מגעיל אולי הוא לא משחק. ובקשר ליעילות, אני מסכים איתך. זה כן, הוא משחק יעיל. והשאלה עד כמה זמן הוא יוכל להחזיק ככה, שהוא משחק כל כך בצורה אגרסיבית. וכמו שסלבי שונא את פדרר ככה, ויכול להגיד עליו שכמה שהוא מזליסט וכאלה, אז אולי יצא שגם אני קצת הגזמתי בגלל שאני לא אוהב אותו.
JR-Riquelme, אם אתה מזלזל בחשיבות של מנטליות בספורט, בטח בטניס שזה ספורט לא קבוצתי ובא הרבה יותר לידי ביטוי- פרוש מהר לדוקים. אם לגאסקה למשל הייתה מנטליות נורמלית והוא לא היה דפוק בראש, הוא כבר ממזמן היה בטופ3. נדאל לא משחק יפה. אני מניח שכשאנחנו אומרים "משחק יפה", אנחנו מתכוונים למשחק כמה שיותר התקפי, כן? אם זאת הכוונה, אז לא, נדאל לא משחק יפה. נדאל לא מחפש את הווינרים, מה שאומר שהוא לא משחק התקפי, ולא משחק יפה. הוא מחכה לטעויות של היריב, וכל סגנון המשחק שלו בנוי על לגרום ליריב לעשות טעויות, ולא לחפש את הווינרים בעצמו(אני יכול להביא גם נתונים מהשטח, אם תרצה). ואם אתה אוהב לראות משחק קו אחורי- אז אתה זן די נדיר, כי בכל מקרה משחק קו אחורי(החלק החזק ביותר של נדאל, ושיטת המשחק של נדאל), זה משחק משמים ומשעמם. שנדאל מנצח, אם אתה נייטרלי ובלי דעות קדומות- אתה בד"כ לא נהנה יותר מדי מהטניס עצמו, מה לעשות. המשחק של נדאל מבוסס על עוצמות וכוח ולא על טכניקה. נקודה. ובגלל זה הוא מקום ראשון בעולם. אני ממש לא מאשים אותו על כך- כך הוא יכול להביא לידי ביטוי את התכונות הכי טובות שלו. אבל להפוך את המשחק שלו ליפה? נו באמת. אגב, כפי שסלבי אמר, אין שום סיכוי שהשליטה של נדאל בטניס העולמי תיהיה דומה לשליטה של פדרר. זה כמעט לא אפשרי מבחינה טכנית. הגוף שלו לא יאפשר לו את זה. לגבי היום, אני עצוב מן הסתם, אבל לא יותר מדי. כי כפי שאמרתי כבר אחרי ווימבלדון, פדרר צריך נס כדי להישאר במקום הראשון לאורך זמן.הנס לא קרה, נדאל יעלה למקום הראשון השבוע(אולי אפילו יפתח כבר פער משמעותי, כי אין לו הרבה נקודות להגן עליהן השנה), והוא עושה זאת בצדק מוחלט. פשוט מעצבן לראות את פדרר מפסיד לשחקן כמו קרלוביץ'- שחקן שפשוט עדיף להתחיל את המשחקים שלו מהטיי-ברייק ואפשר ללכת הביתה. פד' היה יותר טוב, אבל ברגעים המכריעים(שוברי השוויון) עשה שטויות מכריעות וזה עלה לו ביוקר.
http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_clap.Xxx ההודעה הכי נכונה שהייתה פה. זה למה הוא לא משחק יפה, ויש דבר כזה מנטאליות בספורט. נדאל משחק הגנתי, וזה מה שאני לא אוהב במשחק שלו.
בטח שיש חשיבות מנטלית בספורט. אבל זה פדרר! אחד שעבר כלך כך הרבה, האייסמן, אמרתי שהוא שפעם פעמיים הוא יכול להישבר. אבל לכל כך זמן זה לא משהו מנטלי זה משהו ביכולות שלו. ואני לא אוהב משחק שהוא כל כולו מהקו האחורי, בגלל זה אני לא סובל לראות את שחר פאר. נדאל שיפר את משחק הרשת שלו, ואם אני אפילו זוכר נכון באחת הנקודות המכריעות בגמר ווימבלדון הוא עלה לרשת. שחקן שהוא משחק מגעיל לא יעשה את זה לדעתי. ואני לא יודע להסביר את זה, יש משהו במשחק של נדאל שגורם לי להתאהב בו... אם זה העוצמה, זה שהוא מגיע לכדורים שנשלחים לעזה, אני לא יודע, יש לו משהו מיוחד במשחק.
אם נובאק יצא מהתקופה הרעה שלו ויצליח להציג את הטניס שלו מתחילת העונה, זה רק עניין של זמן עד שהוא ידיח את נדאל מהמקום הראשון. כשהוא טוב, זה בלתי אפשרי לעצור את השחקן הזה.
לאהוב או לא את נדאל זה עניין של טעם, ואותו דבר גם לגבי משחק קו אחורי. מגיע לנדאל את כל הקרדיט על שהוא מנצל את היתרונות והיכולות שלו עד המקסימום, ומנצח ללא הפסקה. הנפילה הגדולה של פדרר היא ככל הנראה מנטאלית. הטכניקה שלו עדיין מצויינת, וגם מצבו הפיזי (שאף פעם לא היה כלי המשחק העיקרי שלו), אך נעלם הקילר אינסטינקט שלו. היכולת לזהות נקודות חולשה אצל היריב, וללחןץ עד שהיריב קורס. במקום זאת הוא נראה חסר בטחון, שביר, ומחכה לדברים רעים שיקרו. כמו נבואה שמגשימה את עצמה, הדברים הרעים קורים, וזה רק מחזק את התחושה הזו אצלו. ההמלצה שלי, שילך לפסיכולוג, וישיג את הבטחון שלו בחזרה, כי למען האמת פדרר חסר.
בדיוק. רציתי לכתוב את זה ששחר פאר משחקת גם ככה, וזה מגעיל אותי לראות. נדאל אומנם שיפר, אבל המשחק שלו זה מהקו האחורי. גם שחר עולה לפעמים לרשת, אז מה? לא אוהב לראות את שניהם.
שחר פאר עולה לרשת אולי פעם אחת במשחק וגם זה בגלל שמריצים אותה לשם. נדאל מול פדרר תקף לא מעט פעמים בגמר ווימבלדון ושאתה עולה לרשת בנקודה כל כך מכריעה ואתה יוזם את זה - זה לא מגעיל.
תסכים איתי שרוב המשחק שלו זה מהקו האחורי. ותסכים איתי שגם אם הוא עולה לרשת, המשחק שלו תמיד יהיה בנוי על הקו האחורי.
אכן, אבל כמו שאמרתי, אוהבי המשחק האחורי הם זן די נדיר. אני באמת מנסה להבין את ההיגיון, לאהוב את סגנון המשחק הזה? לראות שני טניסאים בראלים ארוכים ביניהם מהקו האחורי? עד שאחד השחקנים תופס ביצים, או עד שאחד השחקנים(כמו רוב הפעמים) עושה טעות? זה משעמם ומתיש. אפשר להשוות את זה בכלל לסגנון היפה? ווינרים? אנגלים? עלייה לרשת וכו'..? נדאל שיפר את סגנון המשחק שלו, בכל מקרה, והוא הרבה יותר מגוון מפעם(בייחוד מכיוון הדרופ שוטים), אבל טניס יפה ונאה לעין, הוא לא משחק. תיהיו בטוחים, או תשימו לב שגם שמגיע ווינר של נדאל, זה מגיע בד"כ אחרי מספר חבטות מהקו האחורי(להתיש את היריב),ואז לנסות למצוא את הפירצה- זה נדאל, זה סגנון המשחק שלו. מי שאוהב את זה, אחלה. אבל טניס יפה זה ממש לא.
קשה למצוא קלאסה במשחק של נדאל כי הוא מאוד לא מגוון וגם מה לעשות, אין לו קלאסה בתנועה. הוא שחקן יעיל ועובד קשה, אף אחד לא מטיל ספק ביכולת שלו, משהו כמו טים דאנקן בכדורסל. יעיל, מביא תארים וכאן נגמר הסיפור. אם יש מי שאוהד סאן אנטוניו אז כמובן שיהיה מי שיהיה אוהד נדאל, לגיטימי. ועכשיו לעיקר. פדרר. כבר חצי שנה רק עצוב לי ועוד הייתה תקווה שהוא יעלה שוב על המסילה, אבל זה לא קורה וכך הכאב הופך עמוק יותר. כה חבל לי עליו, נדיר לראות בדורנו פנומן טניס וגאון מסוגו שצונח כה דרסטית בקיירה. איך זה קורה כשיש לו עוד 5-6 שנים טובות! לתת, האם זה הסוף? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/sad.Xxx
http://www.atptennis.com/5/graphics/tournamentlogos/cincinnati08.Xxx רם וארליך העפילו לרבע הגמר בסינסינטי ! קצת לפני האולימפיאדה, אנדי רם ויוני ארליך שוב חזרו לכושר והעפילו לרבע גמר המאסטרס בסינסינטי, אחרי שגברו על רוברט לינדסטדט (שבדיה) ויארקו ניימינן (פינלנד) - 6:3, 3:6 ו-10:12 בסופר טייברייק. אנדיוני יפגשו הערב ברבע הגמר את סיימון אספלין (שבדיה) וג'ונתן מארי (בריטניה), שהפתיעו עם 3:6, 6:7 על מרטין דאם ופאבל ויצנר (צ'כיה) - 7 בטורניר. מגרש GRANDSTAND שעה: 18:00. פדרר הודח בשמינית הגמר ע"י קרלוביץ', וקרוב לאבד את המקום ה-1 בעולם ! נאדאל, ג'וקוביץ' ומארי העפילו לרבע הגמר ! רוג'ר פדרר (שוויץ, 1 בעולם) שוב לא עמד בלחץ, והודח כבר בשמינית גמר מאסטרס סינסינטי, אחרי שנכנע אמש 7:6, 4:6, 7:6 לאיבו קרלוביץ' (קרואטיה, 22). קרלוביץ' יפגוש ברבע הגמר את פיליפ קוהלשרייבר (גרמניה, 37), שגבר 6:7, 7:5, 6:7 על רובין סודרלינג (שבדיה). פדרר אמר אחרי ההפסד: "זה מאכזב להפסיד אחרי שלא נשברתי אף לא פעם אחת, אבל זה קרה לי בעבר וצריך לדעת לחיות עם זה. אני כבר עם הפנים לשני טורנירים הקרובים, הם בהחלט יכולים להפוך את העונה שלי מטובה למצויינת". בהמשך הערב, רפאל נאדאל (ספרד, 2 בעולם) עשה עוד צעד לקראת המקום הראשון בעולם, כשגבר 4:6, 6:7 על טומי האס (גרמניה). נאדאל ניצח את הש"ש במערכה השנייה על האפס, אחרי שקיפר שבר בפיגור 6:5. כעת, נאדאל זקוק לשלושה ניצחונות בלבד על מנת להדיח את פדרר מהמקום ה-1 כבר בדירוג הקרוב ! נאדאל ינסה להשיג את הניצחון הבא כשיפגוש ברבע הגמר את ניקולאס לאפנטי (אקוואדור, 89), שהפתיע את פרננדו ורדאסקו (ספרד, 12) - 3:6, 5:7. נובאק ג'וקוביץ' (סרביה, 3) טייל עם 1:6, 2:6 על אנדראס ספי (איטליה), ויפגוש ברבע הגמר את ארנסט גולביס (לטביה, 53), שהפתיע את ג'יימס בלייק (ארה"ב, 8) - 4:6, 6:1, 3:6. ברבע הגמר האחרון יפגשו אנדי מארי (בריטניה, 9) ו-קרלוס מויה (ספרד, 41). מארי ניצח 3:6, 3:6 את דמיטרי טורסונוב (רוסיה), ולעומתו, מויה השלים דאבל רוסי ביום אחד - 6:7, 6:4, 2:6 על ניקולאי דוידנקו (4), ואח"כ בשמינית הגמר 4:6, 6:7 על איגור אנדרייב (24). רבע הגמר (בסוגריים, הדירוג בטורניר); מגרש 19:00: קרלוס מויה (ספרד) - אנדי מארי (בריטניה, 8); מגרש מרכזי 20:45 (משוער): איבו קרלוביץ' (סרביה, 16) - פיליפ קוהלשרייבר (גרמניה); מגרש מרכזי 22:30 (משוער): ארנסט גולביס (לטביה) - נובאק ג'וקוביץ' (סרביה, 3); מגרש מרכזי 2:00 בלילה: ניקולאס לאפנטי (אקוואדור) - רפאל נאדאל (ספרד, 2); מגרש מרכזי * כל המשחקים בשידור ישיר ב-ESPN. * יהיה ניתן לראות את המשחקים גם באתרים ההימורים הללו: זה או זה. וגם באתר הזה. * לכל התוצאות בלייב נתונים, כנסו לאתר טורניר הנשים במונטריאול (קנדה): * למעוניינים, להלן כל התוצאות ממשחקי אמש בטורניר. * למעוניינים, להלן לוח משחקי היום המלא (קובץ Xxx, יש להוסיף 7 שעות לכל שעה רשומה). * לכל התוצאות בלייב נתונים, כנסו לאתר. טורניר הנשים בסטוקהולם (שבדיה): * למעוניינים, להלן כל התוצאות ממשחקי אמש בטורניר (למטה). * למעוניינים, להלן לוח משחקי היום המלא (יש להוסיף שעה אחת לכל שעה רשומה). * לכל התוצאות בלייב נתונים, כנסו לאתר. --------------------------------------------------------------------- עידכונים נוספים: מריה שראפובה פרשה מאולימפאדה בייג'ינג. הבאנרים והמידע באדיבות האתרים: הסבב הרשמי של הגברים, הסבב הרשמי של הנשים, האתר
ואם אתה אוהד את פדרר אתה חייב לאהוד את קובי בראיינט. לגיטימי, אני מבין אותך. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_dance.Xxx