דיון הטניס הרשמי 2008

הנושא בפורום 'פורום ספורט כללי' פורסם ע"י shlomydavid, ‏25/7/07.

1. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

ברור ש ב 8 מ 10 משחקים מנצח פרר וטוב ויפה שעכשיו זה קרה שדודי תפס את פרר עם המכנסיים למטה, כל הכבוד לדודי. גם הדרך בה הוא ניצח לטעמי מאוד מרשימה. זאת לא פעם ראשונה שדודי סלע עושה פורפרה למדורג גבוה בטניס העולמי, אבל יש לו יותר מידי עליות וירידות. הוא לא מצליח לשמור על רמה אחידה. הוא תופס ימים מדהימים אבל לא מחזיק בכושר הזה למשך תקופה וחבל.

נערך לאחרונה ב: ‏25/9/08
  2. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

שלומי, לא צריך להיות קיצוני לשני הכיוונים. אין ספק שסלע לא סתם בפוקס ניצח את פרר, אבל אם תתן לשני השחקנים האלה לשחק 10 פעמים אחד נגד השני, בכמה משחקים אתה חושב שסלע ינצח? לפרר כבר עונה ארוכה ואתה מספיק מנוסה בעניין בכדי להבין שדברים כאלה קורים לשחקנים יותר טובים מהספרדי. אוקיי, חוץ מה'הכי טובים' כמו פדרר, ונדאל, אבל אתה לדעתי קצת מגזים בהערכה שלך לניצחון הזה. אתה ישראלי ומאד אוהד את סלע כמו את שחר, אבל לדעתי בטח סלע לא טניסאי צמרת אחרת כבר מזמן
    היה נכנס לעשרים הראשונים. אני בשום אופן מוריד מערכו של הניצחון הזה, אבל פרר הוא זה שפתח לישראלי את הדלת, ברב חוצפתו החיובית, נכנס בסערה פנימה. אם ההפסד הזה של פרר יגרום לו לאיבוד מקום בשנחאי אז פשוט לא מגיע לו, יש גם ככה עוד מספיק טורנירים עד דצמבר, לא?

3. אבו Member

אני גם כן ראיתי את המשחק, שהיה כמובן גרוע במיוחד של דוד פרר(פרט לכמה הבלחות בודדות), אבל עדיין דודי היה שמה כדי לנצל את זה ושיחק היטב. הוא גם הציל מספר מרשים של נקודות שבירה, ומול פרר זה בהחלט מרשים לשמור על כמות כזאת. הפתיע אותי גם עם כמה דרופים חכמים שהוציאו את פרר מהבייסליין. וגם ההגשות סה"כ עבדו היטב.
    משחק מצויין שלו, ההישג ככל הנראה הגדול בקריירה(יותר גדול מהניצחון על גונזו, לעניות דעתי), מגיעות לו כל המחמאות- ונראה מה הלאה. לא הלאה מול רוברדו, כי להפסיד לרוברדו זאת ממש לא בושה, אלא הלאה בטורנירים הבאים, בטוקיו למשל- אם זה ייתן לו דחיפה קדימה, נהדר. אם לא, זה יירשם כהישג חד פעמי שתמיד ידברו עליו ש"דודי מסוגל אבל לא רוצה" או משהו כזה.

אגב, למאהו יש חתיכת בקהנד.

נ.ב
    VaN, אני מקווה שהמשחק הזה הייתה ההוכחה בשבילך שדודי, כן יכול לנצח למשל את, סודרלינג ויוהנסון. אם הצליח את פרר, אז בוודאי שאותם הוא יכול. זה בהחלט לא בלתי אפשרי.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏25/9/08
  4. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

לדעתי ניצחון ענק של סלע , לנצח את החמישי בעולם זה תמיד מכובד בטח שאתה בתקופה לא מדהימה והניצחון מושג בצורה משכנעת .

כל הכבוד מקווה שימשיך ככה גם מול הספרדי השני ויוציא ממני קצת את הפסימיות שלי לגבי הטניס הישראלי.

5. VaN Member

Abu, כמו שכבר כתבתי בעבר אני מאמין שלדודי יש את הכשרון כדי להיות שחקן הרבה יותר טוב ממה שהוא על הנייר, אם מסתכלים על כשרון נטו ועל יסודות של טניס אז מבחינתי הוא יכול להכנס לתוך הטופ 50, אבל גם הצד הפיזי והמון הצד המנטלי פשוט לא מפאשרים לו להתקדם.
    אפשר לראות שבאופן עקבי הוא מצליח להעלות את הרמה שלו רק כשהוא מקבל תמיכה גדולה והרבה בטחון, בין אם זה במפגשי הדייויס או לאחר נצחון גדול.
    במשחק חוץ בדייויס מול קהל שבדי קשה לי להאמין שהוא יצליח לנצח, אבל אני רוצהלהדגיש שזה לא בגלל שאני לא חושב שהוא מספיק טוב אלא פשוט בגלל שאני חושב שהראש שלו לא יתפקד.

הלוואי שהוא יצליח, אבל בשבילי נצחון אחד מול יוהנסון (והפסד לסודרלינג) יחשב הצלחה שלו, משהו מעבר למצופה.

6. shlomydavid מנהלים

10 על הקשים ? אני לא בטוח שזה יהיה 2:8 כמו שאתם חושבים..אלא יותר בכיוון של 5-4 ניצחונות לסלע. על החימר זה יהיה ברור 0:10..
    כן אני אוהב ישראלים וקיצוני לגבם, אבל אני לא מגזים, זה ניצחון על השחקן ה-5 בעולם, ניצחון שכן יכול לתת לו את הדחיפה. וכן אני חושב שהוא יכול גם להגיע ל-20 הראשונים.
    דודי היה השחקן הטוב במגרש מתחילת המשחק ועד לכדור האחרון, וניצח בזכות. נשארו עוד 5 טורנירים, אבל השחקנים מאחוריו צמודים אליו. להזכירך, שנה שעברה הוא הגיע לגמר בשנגחאי והפסיד שם רק לפדרר. בדרך הוא ניצח את רודיק, ג'וקוביץ' ונאדאל.
    פרר זה לא סתם שחקן..ולכן הניצחון של דודי הוא לא סתם ניצחון.

7. Selby Member

עם כל הכבוד לניצחון של סלע על פרר, AROD ברבע הגמר(יפגוש את פררו) והוא כעת המדורג הבכיר בטורניר וזה הכי חשוב.
    קוורי בעט בדלי, חבל, אולי הוא היה קצת עייף מהדייויס ומהניצחון הקשה מאוד שלו אתמול על ג'סי לווין(גם כן אמריקאי).

8. shlomydavid מנהלים

http://www.atptennis.com/5/graphics/tournamentlogos/beijing2008.Xxx

דודי סלע יפגוש מחר בבוקר ברבע הגמר את טומי רוברדו (ספרד, 16 בעולם, 6 בטורניר).
    המגרש המרכזי
    שעה (משוערת): 9:15 בבוקר
    .

* המאזן בינהם הוא 0:1 לסלע (הניצחון בסיבוב השני במאסטרס מיאמי השנה - 6:7, 1:6).

** שידור ישיר בספורט 1 !

*** המשחק ישודר גם באתרים ההימורים הללו: זה או זה. וגם באתר הזה.

תוצאות בולטות היום מטורניר הגברים:

אנדי רודיק (ארה"ב, 2) - ברנדן אוונס (ארה"ב): 4:6, 3:6.
    פרננדו גונסאלס (צ'ילה, 3) - ג'ו סואדה (יפן): 6:3, 6:7, 1:6.
    רישאר גאסקה (צרפת, 4) - יין-סון לו (טייוואן): 5:7, 1:6.
    חואן קרלוס פררו (ספרד) - פרננדו ורדאסקו (ספרד, 5): 5:7, 4:6.
    ריינר שוטלר (גרמניה, 7) - ג'ין-קלאוד שרר (שוויץ): 1:6, 4:6.
    ביורן פהאו (גרמניה) - סאם קוורי (ארה"ב, 8): 7:5, 3:6, 4:6.

להלן כל תוצאות הגברים היום בטורניר. להלן כל תוצאות הנשים היום בטורניר.

גברים - רבע הגמר (בסוגריים הדירוג בטורניר):

11:15 (משוער): ביורן פהאו (גרמניה) - פרננדו גונסאלס (צ'ילה, 3)
    11:15 (משוער): ריינר שוטלר (גרמניה, 7) - רישאר גאסקה (צרפת, 4)
    16:00 (משוער): חואן קרלוס פררו (ספרד) - אנדי רודיק (ארה"ב, 2)

* להלן הלו"ז המלא למשחקי מחר (קובץ PFD, יש להוריד 5 שעות מכל שעה רשומה) לכל התוצאות בלייב נתונים, כנסו לאתר.

* חלק ממשחקי הטורניר ישודרו באתרים ההימורים הללו: זה או זה. וגם באתר הזה.

http://img440.imageshack.us/img440/3684/kkdu6.Xxx

פאר ומקארובה הודחו ברבע גמר הזוגות.

* שחר פאר ו-קטרינה מקארובה הודחו ברבע גמר הזוגות, אחרי שנכנעו לצ'ין-ווי צ'אן (טייוואן) ונטליה גרנדין (דרום אפריקה) - 7:6, 2:6 ו-10:6 בסופר טייברייק.

* שחר פאר לא סיימה כמובן את דרכה בטורניר, מאחר ותשחק מחר בבוקר ברבע גמר היחידות מול ג'יל קראייבס (ארה"ב, 70).
    המגרש המרכזי
    שעה (משוערת): 9:45 בבוקר
    .

להלן תוצאות היום בטורניר. להלן הלו"ז המלא של מחר (יש להוריד 6 שעות מכל שעה רשומה). לכל התוצאות בלייב נתונים, כנסו לאתר

טורניר הגברים בבנגקוק (נערך באולם):

תוצאות בולטות היום מהטורניר:

נובאק ג'וקוביץ' (סרביה, 1) - סימון סטדלר (גרמניה): 1:6, 3:6.
    תומאס ברדיך (צ'כיה, 3) - סימונה בוללי (איטליה): 5:7, 1:6.
    ניקולאס מהאו (צרפת) - יארקו ניימינן (פינלנד, 5): 4:6, 6:3, 3:6.
    רובין סודרלינג (שבדיה, 6) - תיימוראז גבאשווילי (רוסיה): 1:6, 3:6.
    יורגן מלצר (אוסטריה, 8) - ויקטור טרויקי (סרביה): 4:6, 6:7.

להלן כל תוצאות היום בטורניר (למטה)

רבע הגמר (בסוגריים הדירוג בטורניר):

8:00 בבוקר: פיליפ פצ'נר (גרמניה) - גאאל מונפיס (צרפת, 4)
    9:45 בבוקר (משוער): יורגן מלצר (אוסטריה, 8) - ג'ו-ווילפרד צונגה (צרפת, 2)
    11:30 בבוקר (משוער): תומאס ברדיך (צ'כיה, 3) - ניקולאס מהאו (צרפת)
    15:00: נובאק ג'וקוביץ' (סרביה, 1) - רובין סודרלינג (שבדיה, 6)

* להלן הלו"ז המלא למשחקי מחר (קובץ PFD, יש להוריד 4 שעות מכל שעה רשומה) לכל התוצאות בלייב נתונים, כנסו לאתר.

* חלק ממשחקי הטורניר ישודרו באתרים ההימורים הללו: זה או זה. וגם באתר הזה.
    ------------------------------------------------------------------------

עידכונים נוספים:

* ציפי אובזילר (123) עלתה לרבע הגמר בטורניר ITF בבריטניה (סה"כ פרסים - 75 אלף דולר), אחרי שניצחה בקלות 3:6, 2:6 את ג'ולי קואה (צרפת, 132). כזכור, קואה הדיחה את אנה איבנוביץ' בסיבוב השני ב-USO.
    אובזילר (4 בטורניר) תפגוש ברבע הגמר את לאורה רובסון (בריטניה, ללא דירוג) בת ה-14 ו-8 חודשים שקיבלה WC לטורניר, וניצחה בשמינית הגמר את אורסולה ראדוונסקה (פולין, 128).

הבאנרים והמידע באדיבות האתרים:

הסבב המקצועני בגברים, הסבב המקצועני בנשים, האתר הרשמי של טורניר סיאול, האתר הרשמי של התאחדות הטניס העולמית

נערך לאחרונה ב: ‏26/9/08
  9. אבו Member

שידור טניס בצ'רלטון, ויי זמיר. ערוץ הספורט הקמצנים בני קמצנים האלה.
    זהו, אני כבר רואה איך ייראה השידור:" טוב, קודם נסביר לכם את החוקים וכמה נקודות צריך כדי לזכות בכל משחקון".
    אז, אם דודי יפסיד את שני המשחקים, אתה תגיד שזה לא כישלון חרוץ? אני בהחלט חושב שדודי יכול וצריך לנצח את יוהאנסון. סודרלינג(שאגב, ניצח היום בצורה משכנעת את גאבשווילי, כפי ששלומי רשם למעלה), עוד בסדר, אבל יוהאנסון? באמת מעבר לשיא.

אגב, עוד 2 דברים:
    1. היה משעשע לראות היום, איך דוד פרר מאיצטדיון של 20 אלף בספרד, נוחת לאיצטדיון של 20 צופים בביג'ין. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/lol.Xxx
    2. שוב, זלזול של פרר או משהו כזה, זה בטוח לא קשור לעניין.
    אמיר הציג את זה כאילו זה "עוד יום עבודה", אבל זה בכלל לא נכון, כי המפגש מבחינת פרר היה פשוט קריטי מבחינתו לגבי המאסטרס. ההפסד הזה שלו, מעט מסבך אותו עכשיו וסטן, בלייק, אנדי, מרטין בהחלט יכולים להסתכל לעברו כרגע. הוא גם התראיין אחרי המשחק ואמר שהוא יודע את זה.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏26/9/08
  10. Selby Member

"צריך 4 נקודות כדי להכניס גול, שבירה זה כמו גול עצמי"

בעיקרון AROD בכושר טוב, אם הוא לא זוכה זו הפתעה גדולה.

11. אבו Member

הגזמה פרועה. ריצ'י גאסקה? גונזו(הזוכה מהעונה שעברה)? הוא אחד מ-3 הפייבורטים, לא יותר מזה.
    אגב, ראיתי את המשחק של אנדי היום, והוא לא ממש נראה במיטבו. במערכה הראשונה הוא ניצל מהפסד בעיקרון כי הוא היה כבר בפיגור שבירה. חבל שאוונס פישל ברגעים המכריעים(יש לו אחלה משחק רשת, בכל מקרה).

נ.ב
    סתם באופן לא קשור, סלבי, אתה באמת חושב שלרודיק יש את ההגשה הטובה בהיסטוריית הטניס?

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏26/9/08
  12. Selby Member

כשהוא בשיאו, כן ועוד ביי פאר, קרלו לא מתקרב למהירויות שלו למרות שהוא יותר טוב באנגלים של הסרב.
    אתה חושב שיש מישהו יותר טוב ממנו כשהוא מגיש הכי טוב שהוא יודע?
    איכות הגשות מודדים לפי מספר הכדורים שהיריב לא מחזיר, לא לפי מספר אייסים.
    כמו שאמרתי מתישהו, זה די קל לדבר על המגישים הכי טובים בהיסטוריה כי הביג סרברים הראשונים צצו בשנות התשעים ולכן הרשימה מצומצמת.

אני גם ראיתי את המשחק, זה בסדר, הוא עדיין מתאושש מהטראומה נגד השרירן והוא הפייבוריט אחרי שפרר הודח.
    בסדר, לא הפתעה גדולה אבל הפתעה, הוא צריך לזכות.

13. אבו Member

14. shlomydavid מנהלים

אם אני זוכר נכון, הוא היה פייבוריט לזכות בטורניר ע"פ אתרי ההימורים גם לפני שסלע הדיח את פרר. בכ"ז, רודיק על הקשים עדיף על פרר לדעתי. בכל אופן, כרגע רודיק פייבוריט ביחס 3.25, וגאסקה אחריו עם 3.50. גונזו שלישי עם 4.33. סלע ד"א 7, עם יחס 51 (פהאו שמיני).

Abu, לגבי ההפסד של פרר והמאסטרס, אני הזכרתי זאת בתגובה שלי לשי. הוא מגן שם על גמר, ככה שהוא חייב להגיע לטורניר..אחרת יפסיד 500 נק'.

לגבי השידור, הוא יפתח ב-8:55. כנראה שרון דוידוביץ' ישדר ולא יודע מי יפרשן. צ'רלטון הציעו סכום רציני על השידור הזה, וערוץ הספורט כנראה לא יכל להשוות.

15. Selby Member

סוג אחר לגמרי של ביג סרבר, אתה מתבלבל בין הסרב נטו לבין האפקטיביות שלו בנקודה אחרי שהוא הוחזר.
    כן, היה לו את הפייר שייר של אייסים( כמעט תמיד על סרב ראשון היו לו 120-135 מיילים לשעה) והגשות לא מוחזרות והיית יכול לחתום שבנקודת שבירה לחובתו יבוא אייס(וזה בכלל קשור למנטליות ולא להגשה) אבל רוב ההגשות שלו לא היו הגשות לא מוחזרות, אלו היו הגשות שבנו לו 95% מהנקודה, אלה היו הגשות כל כך מדוייקות שכל מה שהיריב היה יכול היה לעשות זה להימתח, לשים את הרקטה או לחילופין גם הגשות לא באנגלים פשוט הם כל כך הפתיעו(אחח, איך שהוא הסתיר לאן הוא הולך להגיש, עד השנייה האחרונה לא ידעת) את היריב והוא שוב יכל רק לשים את הרקטה.
    ואז ההחזרות היו כל כך קצרות שהנקודה כבר הייתה שלו, צ'יפ(ועוד איזה צ'יפ!) קטן ליד הרשת וזהו.
    סמפראס בטופ של הרשימה גם מבחינת ההגשה עצמה אבל מבחינת האפקטיביות של ההגשה הוא באמת אחד הטובים בכל הזמנים אם לא הטוב שבהם. גם בסרב השני הוא כנראה הטוב בכל הזמנים ביחד עם פדרר.

אצל AROD בשיאו זה סיפור אחר לגמרי, הוא מגיש ואתה יורד למקלטים.

האבסורד הוא שאף פעם לא ראיתי את האליל שלי(סמפראס) בשידור חי ,thank god for bittorrent
    יש לי המון גמרי סלאמים שלו בשידורים מלאים, ללקק את האצבעות.