כל השנה היא חלק מהמירוץ למאסטרס, זה לא שמדובר בטורניר ספציפי וזה הרבה פחות חשוב, נגיד, מטורניר גראנד סלאם. זה לא משנה. שחקנים בכירים בעולם (מלבד הגדולים באמת, פדרר בשנים האחרונות, נדאל השנה) מפסידים כמה פעמים בשנה במשחקים בסגנון הזה מול שחקנים שהם "סתם שחקני טופ 100". אז בוואשינגטון ויקטור טרויצקי ניצח את רודיק, וברוטרדאם רובין האס ניצח את מארי, והפעם סלע ניצח את פרר. נו, שוין. הישג יפה, לא יותר מזה.
אבל עכשיו זה 6 טורנירים לפני הסוף, וכל נק' חשובה במירוץ למאסטרס במצב כזה צמוד. אבל נוח להמעיט ערך בניצחון כזה שמדובר בטניסאי ישראלי..
כמו שכתבתי, אני לא מצפה ממנו לניצחון מול יוהאנסון. לא שזו תהיה הפתעה גדולה אבל אם אני מנסה לנחש האחוזים אז הייתי נותן לדודי 40% מול שישים של השבדי. אם סלע יגיש כמו במשחק האחרון הוא ישפר את הסיכויים שלו, אבל כמו שאני מכיר אותו הגל הזה של הדיוויס יסחוף אותו לשניים - שלושה טורנירים ככה שאין מה לדבר על שמירה של הכושר עד מרץ. אבל שוב אני אציין, לטעמי מה שחסר לו זה איזה איזון בראש שיאפשר לו לשמור על הבטחון אחרי הצלחות. השיוני הקרוב בעמדת המאמן יכול לעזור לו לשפר את הצד המנטלי במשחק שלו אבל גם יכו להזיק לו, נחכה ונראה. shlomydavid, אני לא חושב שהזלזול בנצחון הוא בגלל שסלע ישראלי, פשוט שנצחונות כאלה קורים מדי פעם ובמיוחד בסוף העונה. אני לא חושב שנכון לבסס על נצחון כזה טענות כמו אלה שכתבת. בדיוק כמו שהנצחונות נגד רוברדו או גונזאלס לא הובילו לגל של הצלחות קיים סיכוי סביר שגם המשחק הזה לא יוביל.
בארץ שלנו? נוח להמעיט? במדינת ישראל נוח עכשיו זה להצהיר שסלע הוא שחקן ענק, שהפריצה הגדולה בדרך ושבעוד שנה הוא בעצמו יתחרה על מקום במאסטרס (ואז לשחוט לו את הצורה כשזה לא יקרה). זה ניצחון יפה מאוד, אבל ניצחון אחד לא מבשר על כלום. סלע הוא לא השחקן הראשון מאזור המקום ה-90 בעולם ולא האחרון שמנצח שחקן טופ 10. רק שבמדינת המאניה-דיפרסיה שלנו חייבים לעשות מזה משהו ענק שמרעיד את אמות הסיפים. מי שמכיר את סבב הטניס יודע שזה לא.
לא התכוונתי למדינה..התכוונתי לאנשים בפורום. והנה שוב אתה מגזים. אף אחד לא אמר שהוא יתחרה על מקום במאסטרס. סה"כ אומרים שהוא שחקן טוב ויש לו כישרון שיכול להוביל אותו רחוק רק אם ישמור על יציבות. וזה כן ניצחון שהפתיע את עולם הטניס, בכ"ז סלע הוא לא שחקן כ"כ מוכר בסבב ה-ATP..כולה שנה ראשונה שהוא ממש משחק שם בקביעות. הנה תגובות מהעיתונים בספרד ומבריטניה כאן.
משחק מצויין עד כה, רמה גבוהה ביותר של TOP20. אבל השכונה שהולכת בשידור, פשוט לא ייאמן. צעקות "דודי מלחמה" באולפן. אוי, אפילו אני לא חשבתי שיהיה כה מביך.
יורוספורט משדר את המשחק המוקדם יותר הבוקר בו ז'נג ניצחה את איבנוביץ'. יש את האתרים שציינתי בסיקור. תחפש פה: http://myp2p.eu/broadcast.php?matchid=19358&part=sports
תעשה לי טובה ואל תהפוך לי את התרגומים העלובים של וואן לדוגמה למשהו. אני מכיר את הניסוחים האנגליים והם פשוט לקחו והפכו אותם להיסטריים כאילו שבכל הממלכה עומדים על הרגליים ולא מאמינים. כן, זה היה ניצחון מפתיע, ואולי הוא גם ינצח את רוברדו, אבל הדברים האלה קורים בטניס כל שנה, כל השנה, גם אם אנשים בארץ לא שומעים על זה.
כמו שאמרתי..נוח להמעיט בערך הניצחון בגלל שזה טניסאי ישראלי. אם זה היה טניסאי בריטי היית אולי מגיב אחרת.
סליחה, ואולי נוח לך להפריז בערך הניצחון בגלל שזה טניסאי ישראלי? כמו שאתה בעצמך אמרת, אתה לא ממש אובייקטיבי כשזה נוגע לשחקנים הישראלים. זה ניצחון יפה, אבל טורניר אחד זה לא מדד לשום דבר, ובטח שלא משחק או שניים. מי שחושב אחרת, חי בעולם פנטזיות יותר מטורף מאלה שהיו בטוחים ששחר פאר הולכת להיות טופ 5 ולקחת גראנד סלאמים.
דודי פותח בסערה את המערכה השנייה. הבעיה אצל דודי זה לא הטניס. כי אין לו ממש בעיה של כוח כמו לשחר. יש לו מגוון חבטות ולא רק באקנד, הוא ווינר בנשמה. הוא מתעלה ברגעים החשובים. הבעיה אצלו זה רק בצד המנטלי, יש לו פתיל קצר. משוגע שכזה. הוא חייב פסיכולוג ספורט כמו ששחר לוקחת. לדעתי, זה יכול להצעיד אותו קדימה.
הכל זה שאלה של המשכיות, כמו שאמיר אמר, זוכרים כמה ניצחונות יפים של שחר פאר? נו ובטווח הארוך זה משנה עכשיו למישהו? שחר פאר הייתה בתקופה קסומה מסויימת אבל מהר מאוד הפכה להיות אחד הבלופים הגדולים של הספורט הישראלי, לא צריך להסתנוור מכל ניצחון כזה או אחר, צריך לתת את הכבוד ולצפות מאותו הספורטאי ליותר, הכל תלוי בו, דודי סלע צריך להמשיך ביכולת ולהוכיח מה הוא שווה. ניצחונות שכאלה של טניסאים קטנים על טניסאים בכירים קורים הרבה מאוד פעמים בשנה, אין צורך לצאת מהכלים.
יופי עכשיו עברנו לעקיצות אישיות. בשבילי זה ניצחון ענק ולא משנה מה תגידו. ושוב חוזרים לשחר פאר...וואלה לא נמאס לכם אהה ?