הקבוצות הישראליות באירופה 2025/2026

הנושא בפורום 'פורום ספורט כללי' פורסם ע"י גלצ, ‏13/9/24.

1. צ. שיף Member

2. italiano Member

הייז דייויס ישחק לבסוף בפאו אחרי שהעלתה את ההצעה ליותר מ12 מיליון דולר לשנתיים וחצי:blink:

3. Roma מנהלים

שווה כל שקל.
    מהמר שזה יהיה וזנקוב ולא מיציץ. למרות שגם באחרון אני מאמין, משלמים ריבית דריבית על חוסר הרישום שלו למסגרת המקומית בהתחלה.

עתמאן מאמן מעולה ולדעתי מנהל המשחק הטוב באירופה כיום. יש לו אופציות להרכבי פוורדים רצחניים כרגע - הייז, חואנצ'ו וצ'די אוסמן. השאלה כמה חלוד הייז ואיך החיבור יהיה עם שאר השחקנים. נזכיר שורטס שהיה חשוד מההתחלה לא השתלב שם כראוי.

4. italiano Member

איזה צניחה חופשית של הפועל ת"א. לא סתם אמרתי שהמטרה שלהם צריכה להיות פלייאוף. היורוליג הליגה הקשה בעולם ותוך רגע אתה יכול לצנוח ממקום ראשון למחוץ לפלייאוף.

ומה הקטע שלהם עם הרבע הרביעי?הזוי.

5. DRORIKO Member

אופי לא קונים במכולת

6. Roma מנהלים

ניהול משחק מחפיר של איטודיס ו-IQ כדורסל מאוד נמוך של לא מעט שחקנים. מוזס רייט שהוא סנטר טוב אבל לא ייתכן שנותנים את החילוף הקליל הזה והוא יחגוג על הגארדים של הפועל (בדומה לירושלים מול סורקין וסנטוס במשחק הקודם).
    כריס ג'ונס זה שחקן לקבוצות מפסידות. סוליסט שמרוכז רק בעצמו.
    אם מיציץ' לא מגלה את עצמו מחדש או ברייאנט מהר מאוד חוזר למוד MVP הם בצרות צרורות. אומנם פלייאין יהיה קשה לפספס אבל לנצח בו זה כבר סיפור אחר.
    הפספוס, אם אפשר לומר דבר כזה להפסיד שחקן לעופר ינאי היווני המקורי, יהיה משמעותי. שחקן שהיה משפר כל אספקט במשחק של הקבוצה הזאת.

חייבים ניצחון אחד להחזיר את הביטחון, כמה טוב שיש את הליגה המקומית.

7. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

באמת מדהים. מכבי ההצגה הכי טובה בעיר ורוב הקרדיט לקטש. מדהים לראות את ההתקפה של מכבי לעומת הפועל. ברור שאיכותית אין בכלל מקום להשוואה, אבל בעוד הפועל משחקת בידוד אחר בידוד מכבי משחקת התקפות מדהימות פשוט. כדור זז מדהים וכל הזמן מחפשים מי חם - ולפעמים כמו נגד באיירן באופן חריג זה כולם.

רואה הרבה שנים כדורסל ובטח את מכבי. לא זוכר דבר כזה. קבוצת כדורסל אינדיבידואלית חלשה מאוד, עם סנטר מוביל שהוא מיד לאבל ביורוקאפ כמו סנטוס וגארד בכיר שזו שנה שנייה של הכדורסל המקצועני אחרי חצי שנה בהרצליה ומצליחה להראות כמו קבוצת יורוליג טובה לפרקים. קטש בעיניי בשנתיים האחרונות על גבול של הטופס 3 מאמנים באירופה (עתאמן, מרטינז ולדעתי גם פסקוואל אבל באמת שקטש שם).

זה הזוי. אין למכבי רבע גארד ברמה של הארפר או בלייקני, אין לה סנטר עם רבע מהיכולת והניסיון האירופאי של ווילי (סנטר העונה בטורקיה כבר שכחו), אוטרו או מוטלי - ואם מישהו בעולם הכדורסל יגיד שמכבי לוקחים גביע או אליפות או אולי גם וגם זה נשמע לכולם לגיטימי.

יש פה סגל שחקנים של פריים חולון ביום טוב. לפעמים אני באמת לא מבין מאיפה הם מקריצים ניצחונות כאלה.

8. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

@Roma
    כל עוד ינאי משדר לחץ סביר להניח שגם השחקנים ירגישו את זה. ברור לי גם למה זה קורה כי אין לבעלים יותר מדי זמן ביורוליג. הם צריכים עכשיו להגיע להשגים אחרת יש סיכוי ששוב יחזרו ליורוקאפ. בעיניי אין שום בעיה בדרייב של ינאי, אחלה שהוא שאפתני, אבל לדעתי הוא רוצה יותר מדי מהר. וכמובן בדרך "להשפיל" את מכבי...דרור אומר ש"אופי לא קונים במכולת", אבל הייתי מוסיף גם ניסיון בניהול קבוצת צמרת. את זה כמובן לינאי אין. אגב, לדעתי הקבוצה שלך פייבוריטית לאליפות בארץ. באירופה יהיה קשה כי לא תשחקו בבית מול הטורקיות. זה לדעתי חסרון, אבל לך תדע אולי תביאו עוד גביע אירופאי.

@הרצליה עד המוות
    אל תשכח את העובדה שמכבי שוב משחקים בבית. ללא המלחמה סביר להניח שהקבוצה היתה משיגה יותר ניצחונות. בעיניי האווירה בהיכל כבר לא כמו שהיה בעבר (גם לא ביוון...דראכמות....), אבל זה לא אומר שלשחק ללא קהל בסרביה דומה מאשר יד אליהו מלא.

קטש מוציא כנראה 110 אחוז מהקבוצה. ברור לכולם שאין למכבי קבוצה באמת איכותית, בטח לא ליורוליג. סביר להניח שהפציעות של שחקני מפתח (ווקר ועכשיו איפה) ימנעו בסוף איום אמיתי על מקום בפלייאין, אבל אולי מכבי עוד תפתיע. כעיקרון אני חושב שהם לא יגיעו לארץ המובטחת, בטח לא באירופה.

9. Roma מנהלים

חסרון משמעותי בישראלים עלול למנוע את התארים המקומיים, בנוסף להיעדר ביתיות בהפסדים שלומיאלים.

לערכתי הפועל גם בלי פלייאוף יישארו ביורוליג במצב העניינים כרגע. מונאקו בדרך לפירוק, וילברבאן פרשה, יעדיפו את פריז על חשבון הפועל? בנוסף לדיבורים על הרחבת המפעל.

באופן הזוי אולי הזוכה ביורוקאפ תשפיע על הקבוצה ללא השיריון שתישאר ביורוליג, מניח שהיורוליג ינסה למנוע שלושה ישראליות. בטח שגם הספרדיות נכנעות להפגנות ומקיימות משחקים ללא קהל, הדרך משם לטורקיה לא רחוקה.

10. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

@Roma
    אתה מעלה נקודות חשובות. לדעתי הפועל תהיה בפלייאוף. בכלל די מדהים אותי איך מונאקו הסתבכה עם בעיות כלכליות קשות. זה לא הדיון לנהל פה, אבל לא אופתע אם ינאי אפילו יפנה למייק ג'יימס אם הוא יעזוב את הנסיכות הקטנה.

ראשי היורוליג צריכים בכל מקרה לשבור את הראש כי אני מעריך שנראה עוד מלחמה במזרח התיכון עם אירן. ברור שהם לא ירצו 3 נציגות במפעל, אבל אפילו עם שתי נציגות אני מנבא עוד ימים מאד לא פשוטים.

11. yakov_y YNWA

אני כ"כ שמח בשביל דאוטין, מחזיק ממנו, דריבל טוב, שחקן התקפה שכיף לראות.

אנדראס אובסט סיכם לעונה הבאה בדובאי.
    לא מבין את זה, חכה קצת, תקבל קבוצת יורוליג יותר טובה ולדעתי הוא מתאים לאן בי איי וזה פספוס שהוא לא שם.

איך הייתי מחכה למשחק של הפועל ביורוליג, היום אני מעביר מרוב עצבים, בלתי נסבל המשחק שלהם, לא מסוגל לעשות סטופ בהגנה משחק אחר משחק.
    תביאו חיזוק כבר אינעל העולם.
    אידוטיס כושל בניהול רוטצייה, כושל.
    לדעתי גם בבניית הסגל, בתקציב כזה הייתי מעמיד סגל מרשים יותר.

12. Roma מנהלים

שחקנים ממונאקו לא רלוונטיים כרגע ליורוליג ובשביל הפועל גם למסגרת המקומית. בעונה הבאה הכל פתוח כמובן אבל יש להם מטרה להשיג קודם כל. כמובן שמייק ג'יימס יהפוך לסחורה חמה אצל רוב הקבוצות, כבר עכשיו אפשר לומר שהיווניות יצטרכו PG חדש.

אפרופו מונאקו, אז מוקונדו שוחרר, יהיה כוכב בליגה שלנו ואוקבו כבר סגר בדובאי לעונה הבאה ביחד עם אובסט. אין לי מושג מה הם צריכים אותם כבר עכשיו הם עמוסים אבל אף פעם לא רע להוסיף כוכבי יורוליג.

לזכות הנהלת מכבי לאורך השנים ומאבקים פנימיים (טורקיות - יווניות) יש למכבי לובי חזק מאוד שישבור עליהם וכתוצאה מזה על שאר הישראליות.

13. צ. שיף Member

14. yakov_y YNWA

15. Roma מנהלים

אני בספק לגבי הפרשנות שלך על שקדי אבל איך זה רלוונטי? זה פשוט לקחת דיווח בסרביה ולעשות כתבה בשלב מאוד לא רלוונטי של העונה.

הלוואי שיש קמצוץ של אמת בדיווח, אולי יבינו שככה מגיעים ליורוליג ולטווח הרחוק. איטודיס ומיציץ' זה לא רק בשביל הצלחה מקצועית אלא מיתוג בהפועל השנייה.