קרינגטון איש המריבה. הפועל עושה הכל כדי להחתים אותו. לא רואה את אדלסון נותן לו ללכת. ישתוללו עליו בירושלים.
איזה ברירה נותר לאדלסון? לא נלחם על שום ישראלי בכיר בשוק. לאבד אותו זה לאבד את הקהל סופית. מאמין שהוא יישאר אצלנו, מחובר לאוהדים ולקבוצה אבל זה ממש לא מספיק, זה שלא התאבדנו על טיגי לייף זה מחדל רציני.
ברור. קצת כמו מכבי עם סורקין. שפכתם חוזה יורוליג משוגע לזוסמן (מעל 2 מיליון ל3 שנים) רק כי הפועל ריחרחה. ועם כל הכבוד, כולה זוסמן. אין ספק שאין לכם פריווילגיה לאבד את הישראלי הכי טוב ביחד עם סורקין. טי ג׳י ליף מקבל מיליון דולר לעונה במכבי אחרי שאף אחד לא היה בטוח שמדובר שחקן אמיתי. בקושי שיחק כדורסל מקצועני בנ.ב.א ובילה בסין הקלילה. בהכנה של העונה היה נראה כמו בלוף של החיים, שום קשר לכדורסל בטח לא ברמת יורוליג. יאמר לזכותו וכמובן למאמן שלו שהוא פשוט המשיך להתקדם והמשיך להתקדם ואשכרה הפך להיות שחקן לגיטמי ביורוליג. אבל בוא, זה לא שבהתחלה אמרת וואו, מיליון דולר לליף, איזה שיחוק של מכבי.
לגבי זוסמן - גם מכבי רחרחה, 650 אלף לדולר זה סכום סביר בהתחשב בשוק הישראלים הדל. הוא ישראלי הרבה מעל הממוצע וכנראה בטופ 5-6. הוא ממש לא הבעיה שלנו. אף אחד מהישראלים הבכירים כולל בלאט וסורקין לא שווים את הסכומים שהם מרוויחים, אבל בהגבלת זרים אין לך ברירה. הסיבה שמכבי ממשיכה לקטוף תארים מקומיים זה הפער בין הישראלים כי בזרים הפער הזה כבר לא קיים מזמן. גם אם לייף היה נפילה היו משחררים אותו אחרי עונה, זה פשוט שווה את הסיכון. מה עדיף עוד עונה עם נמרוד לוי שלא כשיר או להחתים את איתי שגב? פאקינג וויל ריימן, ג'ייק כהן (עד לפני שנה) ודיבר' בגילו נחשבים לישראלים שתורמים יותר מהישראלי הממוצע. אצלנו אשתקד החתימו כפלסטר את אלכס טיוס שפרש בלי להודיע. מבחינתי נועם יעקב, מדר (?) ואפילו בלאט צריכים לקבל הצעה מאדלסון, יסכימו או לא זה כבר סיפור אחר אבל הוא חייב להיות במאבק. אורי אלון בזז למכבי את אליהו והלפרין בזמנו, זה לא היה רק דונטה סמית'.
לדעתי מקס היידגר הישראלי הכי טוב בליגה או לכל הפחות בטופ 3, אמרתי את זה גם בקיץ כי ב-2021 נתן עונה משוגעת בהרצליה, 18.5 נק' בממוצע עם מעל 40 אחוז מהשלוש, לא זוכר מתי ישראלי קלע ככה. מספיק לראות את סטיוארט ואונאקו שהם זרי על מבחינתי בליגה הזאת נותנים לו את הכל ורואים בו חלק מהם מספר הכל. אין שום ישראלי ששווה את הסכום, לא ה-1.5 מיליון דולר של ים מדר, לא סורקין, לא בלאט שבעייתי בהגנה עם 650 אלף דולר בעונה. לדעתי גם גור לביא אנדרטייד רציני, מחזיק ממנו רצח, קלעי, ריבאונדר, אגרסיבי. טי ג'יי ליף אמרתם. עמית עבו ונועם יעקב הצליחו בענק בליגות ממוצעות באירופה, מעניין לראות אותם. ריימן נכס מטורף אבל לא מישהו מהטופ.
אין לי מושג מה אתם רוצים מסורקין. אנשים פה ביורוליג הולכים כבר לכיון ה-2 מיליון אירו באהלן אהלן. שלישי בגבוהים בנקודות למשחק (אחרי וזנקוב וקבאנגלה) מפלצת התקפית. באיזה עולם הוא לא שווה מיליון דולר לעונה? (הוא כרגע יושב על 850 אלף כמדומני). הוא לא יקבל את זה בברצלונה או בפנאתנייקוס? הבן אדם מפלצת. סליחה שאני אומר את זה כמה סורקין נופל ממוסאפה פאל השביר שמרוויח 1.7 מיליון דולר לעונה באולימפיאקוס? בריץ׳, סנטר ראשון של פנרבחצ׳ה ונגר רציני (בקושי 4 נק׳ לערב, נכון, נותן דברים אחרים) מרוויח 700 אלף דולר. זה הסכומים היום. פעם מיליון דולר היה מילה גסה. השחקנים המובילים מנאן ומוסא ושלא נדבר על מיציץ׳ מרוויחים 2.5 וצפונה. טאבראז הגמור לגמרי (אין ספק שכבודו במקומו מונח על מה שעשה ומדובר מהסנטרים הטובים בהיסטוריה, ועדיין היום הוא רחוק משיאו) מרוויח 2.7 מיליון בריאל. סורקין שווה מאוד את הסכומים האלה שהוא מקבל.
אני לא חושב שסורקין מפלצת התקפית, בלייקני מפלצת התקפית לדוגמא. הוא בעייתי בריבאונד ובחלק מהמשחק ההגנתי שלו. בזירה הישראלית הייתי מצפה מ-2.10 להיות מפלצת הגנתית. אני חושב שהוא שחקן מצוין, הפריים שלו מדהים אבל אני לא לוקח אותו על פני סתם דוגמא פריים ליאור אליהו, אותו לבל ואליהו לא סחט מחמאות כאלה. סורקין מקבל 950 אלף דולר לעונה, עלות מעביד פי 2. גם מיציץ' מקבל חוזה הזייה, ברייאנט בטופ 5 באירופה בחוזים לא ? ברייאנט שווה את זה. בלייקני עם 1.5 מיליון דולר, חוזה קטן, ים מדר עם 1.5 מיליון דולר, פשע.
עזוב שנייה את הפועל באמת חריגים ואין לו הרבה ברירה וגם מיסי מלחמה. אלה הסכומים. תראו סנטרים באמת בינוניים (נתתי דוגמא עם פאל שמרוויח 1.7 באולי) מרוויחים 900 וצפונה. הטייר 1 של היורוליג כבר באיזורי 2.5 מיליון (הנה חוזה חדש לבולדווין בסכום הזה. ויש את מוסא, נאן, לאסור, טאבראז, החבר׳ה של הפועל כמובן, כולם כבר שם) אז בטח שסורקים שווה 900 עם כל הכבוד.
איך אתה אוהב לתת את הדל"פ הכי גדול שיש... היידגר לא טופ 5 ולא מתקרב לשם, הפער עצום. הרול שלו בקבוצה שלא בטופ 3 מאפשר לו להציג מספרים טובים יותר, תרשה לי לגחך ולומר שאם כל ישראלי הוא הישראלי הבכיר של הרצליה וקבוצות מהדרג הזה הוא משיג מספרים כאלה. ראה ערך גור לביא אם אתה רוצה להבין את ההבדלים ברול מקבוצת אמצע לטופ 3. ישראלים ימשיכו לקבל את הסכומים האלה כל עוד יהיה הגבלת זרים והם יהיו ההבדל בין תארים מקומיים. בדיוק כמו בטורקיה וליגות אחרות עם הגבלת זרים. אוסמני שנתן עונה טובה אשתקד, מצוינת בנבחרת טורקיה וסולידית כרגע באפס. האם הוא יהיה שווה 1.5M לריאל מדריד? ברור שלא. האם יהיה שווה לאנדולו אפס את הסכום הזה? בוודאי. למרות שההיצע הטורקי גדול יותר ומאזרחים שם בקלות שיש לך מקומי מעל הממוצע אתה משלם עליו, שוק הזרים הרבה יותר גדול ואפשר למצוא מציאות בסכומים נמוכים יותר.
תרמית המספרים של קטש. תקף כמעט לכל שחקן ששיחק תחתיו. קטש מאמן שדוגל בגישה התקפית, כל המספרים של השחקנים שלו מקבלים שדרוג, כמובן שזה פוגע בסטט' ההגנתיות וזה החלק שרומן לא קיים בו ולא שיפר אותו בכל שנותיו במכבי. כמובן נושא הריבאונד, מהגרועים בעמדתו. מוסטאפה פאל זה חומר נדיר, אין הרבה סנטרים מסוגו. שביר? עבר פציעה קשה אבל קריירה יציבה מבחינת פציעות. סגנון טאבראז, הוא סותם את הצבע. דיברת על טאברז? ממליץ לראות אותו העונה, גמור? משבית את רוב הסנטרים שמגיעים לשחק מולו - מתקשה מול השחקנים בסגנון של סורקין. בלי קשר שאת החוזה הוא קיבל על ימיו בתור השחקן הכי משפיע ביורוליג וגם עכשיו הוא לא רחוק משם. בריץ' הותחם כפלסטר אשתקד ועשה עבודה מצוינת ושחורה, ההוכחה שסטט' זה דבר משקר. אין מה להשוות את הסכומים שזורקים בעלית של אירופה, יש להם את האפשרות והם מנצלים זאת. רומן שווה את החוזה שלו. שווה מאוד. בחייאת הוא שווה גם עוד 250K לעונה, למכבי. להפועל ירושלים גם עוד 500K. האם הוא שווה סכומים כאלה לבאיירן מינכן או ז'לגיריס? ממש לא. לקבוצות העילית בתור סנטר שלישי\שני גם כן, כסף לא פקטור. אחת הסיבות שאני לא מתרגש מהסכומים שעופר ינאי מוציא בהפועל, להם זה שווה. הם צריכים את הרישיון ל-3 שנים ביורוליג ואז כבר הסכומים יתיישרו. ראינו עשרות דוגמאות מהכדורגל לנושא הזה. למכבי המשוריינת זה לא שווה.
@Roma לוקח את היידגר על בר טימור ויפתח זיו שמקבלים שכר גדול מאוד. לוקח את גור לביא על יובל זוסמן שמקבל שכר גדול מאוד. על טי ג'יי ליף כולם הסכמנו כאן שהוא שחקן מצוין שבעונה הבאה יהיה טוב יותר ואני מאוד בונה עליו בנבחרת. לגמרי 3 ישראלים מהטובים שיש, מאיפה לך שהיידגר לא מתאים לקבוצה גדולה כ-2 ? תן לו צ'אנס, בפעם הקודמת הוא עזב את מכבי ת"א בלי ששיחק שם כי לא הסכים להיות בצד, גם עמית עבו קיבל לא מעט הצעות מהגדולות וגם נועם יעקב כי רוצים מקום שיאמין בהם ובצדק. איזה ישראלי מטורלל יילך לשחק אצל איטודיס ? הלוואי וייסגרו את העונה ככה, נתניה תינצל, כאילו אני בטוח שבעונה רגילה עם הסגל הנוכחי נשרוד אבל כל כך סבלתי שבאלי הפסקה חצי שנה ובקיץ נבנה קבוצה חדשה. יש לנו כסף, נקווה שהליגה תינעל. אירגון השחקנים מנצל את הבלאגן לסיכסוך עבודה. לא רואה את הזרים מגיעים לכאן, אם מגיעים מאמין שייחדשו את הליגה, אם לא אז רק בועה. להפועל נשארו 7 משחקים, 5 משחקים עם קבוצות חזקות עם מאזן חיובי, יהיה קשה, אין ביתיות, נקווה שהבלאגן במונאקו יעזור.
בר טימור בהחלט הוכיח את עצמו בטופ הישראלי, לא חוכמה לשפוט אותו עכשיו. יפתח זיו הוא הגיבוי של הגיבוי. הוא לא רלוונטי והוא חתם בשביל הצ'ק. אני משווה אותו לישראלים כמו בלאט, מדר, קאדין, זוסמן, ליף, סורקין וגינת הקצפת של הליגה. לא לנספחים כמו נמרוד לוי, הובר, שגב ואחרים שזוכים לשחק בגדולות בגלל חוסר בהיצע. היידגר זה מקרה קלאסי של שחקן שצריך את הכדור ושהקבוצה תהיה שלו ואת זה הוא לא ייקבל בטופ 3 ובצדק עם ליגיון הזרים שיש וגם ישראלים מובילים בעמדתו וגם חלקם לא מקבלים דקות. עמית עבו לא קשור לרמה של מכבי אם כל הכבוד, יישחק טיפה בליגה ושנה הבאה ימצא את עצמו בקבוצה אחרת לדעתי, דקות ביורוליג הוא יכול לשכוח. איזה ישראלי ירצה לשחק אצל איטודיס? ישראלי שיקבל את הצ'אנסים ויהיה טוב. איטודיס ספסל את מיציץ' בשלבים המכריעים עד לפני שבועיים אז מי זה ים מדר? סורי, הם לא מספיק טובים. לא חושב שיש לאיטודיס משהו כנגד הישראלים, פשוט הם פחות טובים, זה לא סוד. איטודיס רוצה לנצח ולהשיג את הטופ 6 והוא לא צריך לדאוג לדקות לישראלים אלא רק להשיג את המטרה.
פנר' מנובמבר, 3-0 בגביע, 20-4 ביורוליג, 16-2 בליגה, 6-39 סה"כ, מצד שני הפסידו 3 מ-5 האחרונים בכל המסגרות, כלומר היה להם רצף של 37-3. יש להם קו אחורי, מכאן ועד סוף העולם, אולי הקו האחורי הטוב באירופה, עמדות 1-3 שם זה דבר שאי אפשר להתחרות בו מהצד של מכבי ת"א. קרינגטון, ספורט 5: "כעת, נחשפת גובה הצעת העתק של האדומים, שעומדת על סכום של כ-1.7 מיליון דולר לעונה ללא בונוסים בחוזה לשנתיים, עם אופציה לעונה נוספת."
קטש המאמן הכי טוב באירופה לטעמי. הוא מנצח את הקבוצה הכי טובה ביורוליג עם גור לביא, סורקין, בלאט ודיבה בריצה הכי גדולה של מכבי. עם נגרים כמו בריסט. אה לוני 1/7 מהשדה. סנטוס סנטר יורוקאפ ומטה.אוסטין ווילי 15 רמות מעליו. ועדיין מנצח. הזוי.
קטש ייבחן שיגיע לקבוצות עם השאיפות והתקציב המתאים, בהחלט הסיטואציה במכבי קשה כי יש שאיפות בלי תקציב ועדיין מתקשה להגדיר מאמן עם התוצאות שלו הטוב באירופה למרות שאין לו את הכלים. בדיוק כמו שהמאמן של ז'לגיריס ,תומאס מסיוליס, שעושה עונה נפלאה לא יקבל את הטייטל הזה. מבחינתי יש הבדל גדול בין אימון קבוצה כמו מכבי הנוכחית לבין קבוצת כוכבים וניהול 3-4 פצצות אגו כמו שיש בפנאתנייקוס לדוגמה ואפילו הסיטואציה של איטודיס בהפועל תל אביב לא פשוטה למאמן. מעניין אותי מה עובר בראש של קטש, למה הוא לא חותם על החוזה? האם הוא מחכה להתפתחות בקבוצה אירופאית אחרת למרות שהאופציות לא גדולות בהנחה שלא מעט סגורות לישראלים. קטש תמיד היה חידה, יש מאמנים בלבל שלו שהיו מתפתים לפרויקט של אחת מהאדומות בארץ בגלל התקציב שיכולים להבטיח לו אבל הוא מרגיש לי עוף מוזר שיעדיף להמשיך במכבי ולהיות שק החבטות של ההנהלה. בהחלט שייך לקצפת האירופאית אבל עדיין ראיתי לא מעט שנכשלו במבחן אימון הכוכבים הגדולים והציפיות של זכייה ביורוליג או הביתה.