הקבוצות הישראליות באירופה 2025/2026

הנושא בפורום 'פורום ספורט כללי' פורסם ע"י גלצ, ‏13/9/24.

1. italiano Member

קטש נשאר במכבי ומאריך חוזה ב3 שנים נוספות.

מודה שלא חשבתי שישאר. הבחור הזה אוכל חרא בכפית מההנהלה בתקופה שלו, השיא אותה פגישה מפורסמת שהייתה מסתיימת בפיטוריו אם לא האוהדים.

איך שגלגל מסתובב לו. גם אני בשלב מסוים איבדתי תקווה שהוא יכול לקחת את מכבי קדימה.
    מקווה שקיבל חוזה עתק והתעקש על חיזוק ראוי בקיץ הקרוב.
    מגיע לו. גם מעמד גבוה בהרבה וגם לקבל שוב קבוצה ראויה להתמודד איתה.

Roma אוהב/ת את זה.
  2. Roma מנהלים

מהלך גדול של מכבי, במה שהם מציעים למאמנים הם לא ימצאו יותר טוב.

עכשיו השאלה מבחינת קטש - אין ביקוש בשאר היורוליג? אישית הייתי רוצה לראות אותו בקבוצה עם יותר משאבים כי אני עדיין סקפטי לגביו.

מניח שהפועל תל אביב היה ספין, איטודיס עושה עבודה נפלאה למרות כל הקשקשנים.
    לא זוכר פעם אחת שניצחו את מכבי\הפועל במאבק על שירותי שחקן\צוות מקצועי בתקופת אדלסון. אולי נקבל הפתעה בקיץ בגזרת השחקנים.

3. yakov_y YNWA

עודד קטש בקדנציה השנייה:
    2/2 אליפיות
    2/4 גביע מדינה
    2/4 גביע ווינר
    0/1 סופר קאפ

הפסיד 5 תארים להפועל ירושלים שנחותה כלכלית ממכבי ת"א ב-3.5 שנים.

אני אוהב את קטש ויש מצב שאני בעד הארכת החוזה,
    רק לזכור שאי זכייה באליפות היא כישלון למכבי ת"א ואז נצטרך לעשות חושבים ביוני - יולי על עודד קטש.
    הייתי מחכה עם הארכת החוזה... אין לקטש לאן ללכת, תתפלאו אבל הוא לא שם כזה חם באירופה למרות היח"צ.

ושוב... אני חולה עליו, פשוט מתחיל להיות אוברטייד.

4. italiano Member

קטש עשה 2 עונות נהדרות שהסתיימו בהפסדים בפלייאוף למונאקו החזקה(שופטים שהכריעו והפציעה של בולדווין) ופאו שגם זכתה בתואר בסוף(מכבי הייתה ללא ביתיות). זה לא נעלם מעיני קבוצות.

גם בשנתיים האחרונות למרות כל הקשיים וסגל של פיסחים הוא עושה קסמים ברוב העונה.
    יש לו לא מעט חסרונות בעיקר הגנתיות אבל בכסף שיש למכבי היא לא יכולה כך או כך להביא מאמן טופ. להחליף את קטש באיזה מאמן דרג ג' באירופה זה ללכת 10 צעדים אחורה.

de Middenweg אוהב/ת את זה.
  5. italiano Member

מכבי חייבת להיפטר מווקר בקיץ. הוא לא עושה כלום חוץ מלהעיף שלשות והקבוצה איתו הרבה פחות טובה.

6. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

לפני שיחרור ווקר מכבי צריכה לעשות ניקיון בהנהלה ושתהיה לה ביתיות אמיתית. אני רוצה להאמין שאם הקבוצה הזאת היתה משחקת בארץ את משחקיה הביתיים היא היתה היום בפלייאין. כל הבלאגן בראש הפירמידה גם לא תורם והגיע הזמן שקברניטי הקבוצה יבינו שאי אפשר להמשיך ככה.

7. cheddar Member

ברגע שהוא מפסיד קטש מסיט את השיחה מלדבר מקצועי ואומר לנו שהבעיה זה שפת גוף, בסדר פעם אחת תגיד את זה, אבל בפעמים אחרות ספר לנו מה קורה עם הקבוצה. זה כמו ארסן ונגר עם mental strength אחרי כל פדיחה.

Roma אוהב/ת את זה.
  8. Roma מנהלים

יש לחץ - מתפרקים. לא חוכמה לשחק בלי לחץ כמו פריז ובאסקוניה שפתאום מתחילות לייצר תוצאות שזה כבר לא רלוונטי.
    לא מחובבי קטש, כבר אמרתי את זה לא מעט, עוד זוכר לו את הקדנציה מירושלים ובעיקר את הבריחה לפאו אבל אין למכבי שום אופציה טובה יותר. צריכים לנהל יותר טוב את התקציב הקיים, ווקר הוא שחקן פרימיום לקבוצה כמו מכבי, הוא סקורר מהספסל ולא יכול להוביל קבוצה, ראינו זאת כבר בז'לגיריס.

משחק שחשף את כל החולשות של קטש ובמיוחד החניך שלו בלאט. פריז מאז הצטרפותה ליורוליג מקשה על מכבי עם השיטה היחודית שלה, מפתיע שעוד קבוצות לא מפעילות את הלחץ על המוביל של מכבי הנוכחית - כמעט תמיד יש רכז אחד טבעי (קלארק\בלאט) שבלעדיו השאר אבודים.

לפחות שמכבי לא יהרסו להפועל :p

9. Roma מנהלים

מהמר שלא, כן זה אמור להוסיף 2-3 ניצחונות בית אבל יכול למנוע את ההפתעות שמכבי ביצעה לקבוצות הצמרת שהגיעו שאננות. אפשר לציין את מונאקו, הסיכוי היחיד שעוד נותר למכבי, שבלי הבעיות הכלכליות כבר מזמן מבטיחה פלייאוף.

לא רואה איך במצב הנוכחי אפשר לייצר ביתיות אמיתית ויציבה, עדיף להתכונן לעוד עונה במסגרת הנוכחית. הפועל הוכיחה שאפשר גם כך לייצר הצלחה.

פרידה מווקר צריכה להיות מטרה מרכזית - את השכר שלו אפשר ורצוי לפצל ל2-3 שלושה שחקנים מצוינים. החתמה פזיזה להרגעת הרוחות שמקצועית נכשלה כישלון חרוץ. נזכיר שז'לגיריס ו-ולנסיה בתקציבים דומים למכבי, כל עוד אין שינוי בהנהלה המודל של ז'לגיריס צריך להיות המטרה.

10. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

@Roma
    הערה טובה לגבי השאננות של היריבים. בכל מקרה המציאות בעיניי היא שההנהלה צריכה קודם כל להחליט איך היא רוצה להמשיך הלאה. הבלאגן גורם לקבוצה נזק. יש בימים אלה שתי קבוצות בארץ שקראו תיגר רציני על מכבי ולא מן הנמנע שהן עברו אותה מבחינה ניהול והשגים ספורטיביים.

לא יודע אם זה מקרי, אבל מאד לא אהבתי שבשבוע שהוחלט להמשיך עם קטש הקבוצה סופגת מפלה קשה בפריז וככל הנראה מסיימת את העונה האירופאית. יש למאמן הזה דברים טובים אבל גם קטעים שמדאיגים אותי.

נראה מה יקרה עד סוף העונה הזאת, אבל יהיה מעניין לראות מה יקרה בקבוצה אם הפועל ת"א תיקח אליפות ו/או את היורוליג...בעיניי זה תסריט אפשרי למרות שבארץ דווקא אתם פייבוריטים.

Roma אוהב/ת את זה.
  11. yakov_y YNWA

הכוכב וברצלונה יהיו בטוח בשלב הבא, השאלה היחידה אם ולנסיה תעזור ותנצח את דובאי.
    אם ולנסיה תעזור, מכבי תל אביב תהיה בשלב הבא אם תנצח פעמיים.

אני נשען על ספורט 5 שאמרו שבשובר שיווין בין מונאקו, הצהובים ודובאי, מכבי תל אביב מעל.
    לא יודע לפי מה הולך השובר שיווין.

איך הסתבכו ככה ?!?!?!
    העלייה הייתה בהישג יד, חבל עונה שהייתה אגדית ביחס למלחמות שהיו כאן במדינה.

לא רואה את מונאקו מנצחת, הכל תלוי באנטישמים מספרד.

12. yakov_y YNWA

אמצע רבע שלישי, 17 לאנדולו על דובאי.
    אמצע רבע רביעי, 10 למונאקו על ברצלונה.
    אני בהלם,

איזה בכייה לדורות צמד ההפסדים של מכבי ת"א, לא להאמין.
    הלך הסיכוי, ברצלונה שבוע הבא תנצח וזה נגמר,
    לא האמנתי שהם יפסידו ל-8 שחקנים של מונאקו.

13. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

@yakov_y
    סיום העונה האירופאית בעיניי מוצדקת. למכבי אין סגל רציני. אז היא נתנה בסוף ספרינט לקו הסיום, אבל השבוע האחרון הראה שזה פשוט לא מספיק טוב.

Roma אוהב/ת את זה.
  14. Roma מנהלים

אליפות בארץ עדיין לוקחים עם ישראלים (הפער בין בלאט וסורקין - נמרוד לוי והובר מול קלארק והורד - הארפר ו-ווילי משמעותי). אתם פייבוריטים גם מול הפועל. בינתיים הזרים שלנו לא רוצים לחזור אז אין על מה לדבר.

שאצלנו יתחילו להיות שאיפות ולא רק דיבורים... ימשיכו לצחוק על עופר ינאי שמתקרב לעשות הישג מטורף באירופה.

15. Roma מנהלים

מכבי הייתה צריכה שמונאקו תפסיד. בכל מקרה לא מאמין שמכבי מנצחת את הפועל, לא לשכוח שזה בחוקי יורוליג.

8 גברים, אחד אחד. מאוד אוהב את הקבוצה הזאת וחבל שהפרויקט הזה ייגמר בצורה הזאת. אולי יצליחו לתת ריצה אחרונה.

ברצלונה אוסף של וטרנים הרבה אחרי השיא עם חורים ברורים בקבוצה. יכולים להקשות במשחק ספציפי אבל לא נותן לזה יותר מפלייאין ותבוסה בסדרה (תלוי מי יקבלו).