קצת ראייה גלובלית, ולא של איזה מומחה אלא סתם בחור שמתעניין. מסתבר שהטעו אותי והכורדים הם לא חלק מהקואליציה נגד אסד, למעשה הם מסייעים לו בלחימה נגד המורדים, וזה משהו שצריך להתעכב עליו כי הכורדים הם פרוקסי של ארה״ב שמממנת אותם. למעשה ארדואן נכנס כאן לחזית לא רק נגד רוסיה אלא גם נגד ארה״ב. עכשיו עוד מעט טראמפ נכנס לבית הלבן, טראמפ שהוא גם חבר של פוטין, ויהיה מעניין לראות איך ארה״ב תפעל לגבי סוריה, אם תפעל. במלחמה הקודמת ההתערבות שלה היתה מינימלית והיא פעלה רק נגד דעא״ש.
ראיתי עכשיו סרטון שמראה (לכאורה) את המורדים מהפרוקסי של טורקיה חוטפים בחורות כורדיות על טנדרים. איזה פלאשבקים נוראיים. מאחל גם למזדיינים של ארדואן וגם למזדיינים של אסד מוות. איזה פח של זבל זה סוריה.
לישראל יש חובה מוסרית רק ליהודים, הכורדים הם משת״פים אבל בוא לא נגזים. הכורדים כרגע הם לצד ציר הרשע מעצם היותם נלחמים במורדים, למה שנתמוך בהם? האמת שאין לי מושג מה אנחנו צריכים לעשות בסוריה, אם צריך לעשות משהו בכלל. נשתף פעולה עם המורדים ויהיה לנו עסק עם פוטין, ואם ציר הרשע ינצח זה יהיה עסק ביש. ככה שלקחת את ההימור הזה זה רולטה רוסית, תרתי משמע. עם ציר הרשע אנחנו כמובן לא נשתף פעולה. שאלה מאד מורכבת.
תיקון - לישראל יש חובה מוסרית רק לישראלים. כרגע אנחנו צריכים לצפות עם פופקורן בסלון ולחשוב על המהלכים הבאים בהתאם לתוצאות, בסוף זה קרב בין שונאי ישראל.
לא צריך לדחוף את האף שלנו. יש לנו מספיק בעיות משלנו. כרגע טוב לנו המהלך של המורדים כי זה נגד הציר השיעי בראשות איראן וזה מעסיק אותם. מי שלא "תנצח" - לא טובה לנו. כולם קיצוניים וכולם שונאים אותנו.
אגב טל ריחם פה על הכורדים, אבל לפחות הם קיבלו התרעה מראש לעזוב את הכפרים שלהם. כלומר הערבים עם כל הברבריות הרצחנית שלהם עדיין שומרים על חוקי המשחק ונותנים לך את האופציה לעזוב לפני שהם פולשים אליך. תושבי בארי וכפר עזה לא קיבלו את האופציה הזאת, חמאס שבר אפילו את חוקי המשחק של הערבים. ועוד מבלבלים לי המח פה שצריך לצאת מעזה ״כי אם יצאנו מלבנון אז למה לא משם״ זאת התשובה, יש לנו עסק עם 2 מיליון נאצים. אפילו יותר גרועים מהנאצים. הם עשו בעוטף דברים שאפילו הנאצים לא העזו לעשות. כל מה שיגמר בפחות מטיהור אתני יהיה תבוסה וחורבן של ישראל.
אני לא יודע אם את זוכר מה הם עשו בזמנו ליזידים, שזה פלג כורדי. הם טבחו בהם. הם חטפו אלפי נשים והפכו אותם לשפחות מין. אנחנו יהודים. אנחנו המיעוט הכי נרדף בהיסטוריה. וכעת כשיש לנו מדינה משלנו, גם יש לנו חובה מוסרית מסוימת במקרים מסויימים. לכורדים אין בית לאומי משלהם ואין להם ידידים בעולם. אם הם יהיו בסכנה של רצח עם אני עומד מאחורי הדעה שלי.
https://x.com/kaisos1987/status/186...https://rotter.net/forum/scoops1/879766.shtml אסד גירש 8 מיליון סורים וכל העולם מלקק לו, אבל לנו אסור לגרש 2 מיליון ״כי זה טיהור אתני״
גם האיחוד האירופאי יצטרף למהלך הזה אם הוא אכן יקרה. -הדבר האחרון שאירופה רוצה וצריכה כעת זה גל פליטים סורי-עיראקי נוסף. להצליח לנתק את סוריה מאירן ורוסיה, "ולהעביר אותה צד", תהיה הצלחה גדולה. אגב, במהלך המלחמה של ישראל וחיזבאללה היו כתבות (לא יודע אם זה נכון או לא) שאסד אמר לאירנים "לא", כשאלו האחרונים ביקשו ממנו לסייע בתקיפה של ישראל מתוך אדמת סוריה. -כנראה בגלל שישראל איימה עליו ועל משפחתו ישירות בחיסול. אם התקפה שכזו תתרחש. ולכן בזמנו נוצר נתק מסויים בין אסד לאירנים.
יתרה מכך, יש עכשיו דיווחים, מי יודע עד כמה אמינים, שאסד מגשש עם ישראל שתעזור לו להדוף את המורדים. כמובן שישראל מבקשת את הניתוק מגע של סוריה מאיראן. ואני רק אומר, אם המערב מצליח להעביר את סוריה צד, ישראל צריכה לשאוף לוויתור רשמי סורי על הגולן וחתירה להסכם שלום עם סוריה. כמובן לא כאן ועכשיו, אבל כחזון. זה יהיה ניצחון אמיתי.
תהדוף אותם איך? תשלח את כל חיל אוויר לסוריה? מי אומר שזה בהכרח יעזור? ומה עם הרוסים שבעצמם שולחים לשם מטוסים לעזור לסוריה ושסוריה מאד מאד חשובה להם, איך תנתק את סוריה מרוסיה או את רוסיה מאיראן. נשמע כמו סיפורי האחים גרים
השיתוף פעולה של משפחת אסד עם אירן זה עניין אסטרטגי שלהם, שנובע גם מהעובדה שהם באים מהמיעוט העלאווי. זה לא שמשפחת אסד קיצונית דתית אבל היא בחרה להשען על השיעים עוד בשנות השמונים. לא יודע מה זה אומר שישראל תעזור פתאום? איך בדיוק? ומה עם הקשר שלהם לרוסיה? נשמע דיווח הזוי.