תסביר לי איך יכול להיות שאתה עם צבא שהוא פי אלף יותר חזק משל איראן ועדיין היא מתייחסת אליך כאל איזה בן ערובה? איפה ההרתעה?
https://x.com/skynews/status/2009508727960096787?s=46&t=hlEGiDxsnlx05wUDfNX9Qg @אמיר ע - אחרי זה אתה מתפלא שאנשים מאמינים יותר לאבו עלי בטלגרם? @alexshw - אם ההתנגדות שלך לטראמפ זה שהוא סוכן כאוס ומשנה את דעתו, אין לך מושג איפה אתה חי. אף אחד לא חושב שהוא מושלם, אבל בעולם המערבי הכנוע והצבוע, טראמפ הוא בדיוק מה שצריך. @DRORIKO - אתה לא יכול להאשים אותי באהבה לביבי נכון? אבל מה קשור ביבי? איראן רואה בישראל השטן הקטן, החלקה הקטנה של המערב שמונעת מהמהפכה האיסלמית לשטוף את המערב. איך אתה בדיוק משווה ומכניס פה את מוסלמיות ערביות אחרות? מה הקשר? הן בעלות הברית של איראן.
מה שצריך זה מישהו ששואף להיות דיקטטור, מחסל את הערכים עליהם בנוי המערב, בור לחלוטין ומסוגל להגיד תוך 10 דקות דברים סותרים לחלוטין?האידאולוגיה היחידה שלו זה מציצת זין לעצמו. ככה שאני לא מבין מה הקשר למצב המערב?
צודק, חבל שסליפי ג׳ו לא נבחר שוב. אני בטוח שהוא היה דואג לונצואלה, לאיראן, לרוסיה/אורקאינה, לישראל ולטיוואנים המסכנים. אין ספק שזה שטראמפ נרקסיסט זו הבעיה של העולם. כמו שאמרת בסוף - אתה לא מבין. פשוט בצורה רחבה בהרבה ממה שנראה לך.
ב7.10 סינואר היה הצאלח א דין שלהם. קצת יותר משנתיים אחרי הוא בדרך להיות האיש שהקריס את ציר ההתנגדות. מנסראללה וחיזבאללה, הוא עצמו וחמאס, סוריה של אסד ובדרך לדובדבן שעל הקצפת - איראן ומשמרות המהפכה. לפני שנתיים אף אחד לא חשב שזה יקרה בחלומות הכי פרועים שלו. תכף ביאנקונרי יגיד לי שאני חוגג מוקדם מדי אבל מה שהתחיל באיראן סופו בנפילת חמינאי והעכברים שלו. בעוד חודש, בעוד שנה או בעוד שנתיים. אין להם איך לצאת מזה.
לא רשמתי שהייתי מצביע לו. כלל לא הייתי הולך להצביע לנשיאות בשנים האלה, אם הייתי אזרח ארה"ב. אבל בפירוש מדיניות ברורה עדיפה ממדיניות כאוטית. ממשל מקצועי עדיף מממשל לא מקצועי. ובזווית הישראלית אני מתנגד מזמן לאסטרטגיה שארה"ב תחזיק את היד. הבעיה עם טראמפ שאחרי שהוא יקום עם גחמה תורנית, הפעם אולי אנטיישראלית ממש, אז מה תצטרך להפוך את עורך כדי להצדיק אותו. למעשה הוא כבר פועל בחסות הנאשם, בלחץ לא חוקי מיסודו על מערכת החוק בארץ. בכך הוא פוגע בריבונות ישראלית וביסודות שלה כמדינה חופשית מצד אחד.מצד שני נניח והוא יצליח בלחץ שלו, ביבי יהיה חייב לו טובה לגחמות שלו שמהר מאוד יכולות להתברר כהרות אסון למדינה. אז למי יש פה ראיה קצרה ולמי רחבה?
מה חדש? היה נשיא שכן כיבד את הריבונות שלנו? ומתי ביבי היה טוב ליהודים? עוד פעם תספרו איזה שר אוצר הוא היה במשך שנתיים לפני עשרים שנה?
תלוי מה מגדירים כפגיעה בריבונות, אבל אף אחד לא ירד לרמה של לחץ על מוסדות שלטון חופשיים על מנת שיבטלו מעשית את שלטון החוק. יפעלו נגד החוק.
@alexshw למה אני צריך להצדיק כל דבר שטראמפ עושה? זה ברור לכולנו שהוא ביזנסמן, שמחזיק את ישראל רק כי היא עסקה טובה כרגע אבל ככה זה בעסקים, לפעמים יש הזדמנות שלא תחזור. טראמפ הוא ההזדמנות הזו. לא צריך לאהוב אותו. אף אחד לא סוגד לו. יחד עם זאת - הוא כרגע, מאז שנבחר נהדר לנו. אם יקרה משהו אחר - זה בהחלט אפשרי, כמו שכולם מסכימים - הוא ווילדקארד. אבל כרגע - זה לטובתנו. מה אתה רוצה? שנבכה על זה? שנצא להפגין בעד קאמלה שהייתה נותנת את ישראל לחמאס אם היו אומרים לה שזה מה שצריך? ארה״ב היא הריבון של ישראל כבר שנים, זה שטראמפ לא דיסקרטי בנושא זה רק האופי שלו. זה חמוד שאתה פתאום ׳מגלה את אמריקה׳ מה הדבר הבא שתגלה? שכסף זה מה שקובע? שהכל אינטרסים? לא עברת את השלב הזה בגיל ההתבגרות שמבינים שהעולם הוא לא סדרה מצוירת? עריכה: @italiano - אתה גם חוגג מוקדם מדי וגם מביא נאחס ככה. מזל שאתה לא אוהד יובה.
מה העסקים פה? חוץ מזה לא עם כולם אפשר לעשות ובטח עסקים אמורים להווצר מתוך ידע ואיזשהי אסטרטגיה ברורה. שכל זה ההיפך מטראמפ הנוכחי. לא הבנתי מה זה אומר ארה"ב היא הריבון שלנו. האם היא מחליטה על כל דברים פנים ישראלים? קאמיחה או לא קאמילה, טראמפ כפה על ישראל עסקה לא כזו טובה. ברור שלא היה ניתן להשיג עסקה טובה והסברתי את זה מלכהתחילה. אבל אתה באמת רוצה מישהו שבוקר אחד יקבל שריטה בלע קשר לכלום וינסה לכפות עליך משהו מאוד פוגעני? קח כל נשיא העוין ביותר שהיה כלפי ישראל, נניח אובמה. הוא לא כפה כלום.
מה זה משנה איך היא רואה את ישראל. איראן כרגע נמצאת בסוגיה שלא קשורה לישראל בכלל. זה בין חמינאי לעם שלו ולארה״ב שאולי תתערב, מה ישראל קשורה? אם חמינאי היה חושב שביבי יכול לעשות משהו משוגע, מלהשמיד את מתקני הנפט של איראן ועד פצצת אטום, הוא היה מעיז לשרבב את השם שלנו?
גם ארה״ב יכולה לעשות את הדברים האלה והרבה הרבה יותר מאיתנו. היכולות הצבאיות והכלכליות של ארה״ב גדולות בהרבה. אנחנו וארה״ב זה השטן הקטן והשטן הגדול מבחינת לובשי השמלות. לצייר מציאות כאילו אין לנו באמת קשר לנושא זה בדיחה. זה לא חדש, ולא מהיום. באופן כללי אתה יכול לשאול למה מדינה שאין לה שום גבול איתנו משקיעה מאמצים אדירים, בונה ארגוני טרור ומילציות, מייצרת טבעת סביבנו וכו וכו . לא מבין מה חדש לך. @alexshw - לא יודע איפה אתה חי, אבל בישראל, מי שמסתכל על המציאות, יכול בקלות להבין שהאמריקאים קובעים פה כבר שנים. כן, הם הריבון העליון שלך. אתה הסטייט הנוסף שלהם. יש לנו יחסי תלות איתם, אנחנו תלויים בהם.