חדשות חוץ

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י Der Kaiser, ‏10/11/09.

1. LFC-Gerrard1 Member

אם ארצות הברית לא תתקוף באיראן, ואני עדיין לא מתיימר לדעת אם זה יקרה, אני בתור איראני, הייתי סופר מאוכזב ומרגיש נבגד לחלוטין. טראמפ ושאר הסגל שלו ממש משכו את המפגינים באף בימים האחרונים לצאת לרחובות. הבטיחו שהעזרה בדרך ואוטוטו הם מפילים את השלטון. ארה"ב כמובן לא חייבת להם כלום, אבל כמה חיים של איראניים קופחו כי הם יצאו לרחוב יום נוסף בתקווה שהפעם זה קורה?
    ולעניין החשוב יותר, אני מאמין שאם אין תקיפה זה קובר סופית את הסיכוי להפלת המשטר ע"י ההמון בזמן הנראה לעין. הם לא יכולים לבד, ואם עכשיו אף אחד לא בא לעזור, אז גם בעתיד סביר מאוד שזה לא יקרה.

Esomech, YYY ו-italiano אוהבים את זה.
  2. LFC-Gerrard1 Member

מסכים לגבי המחאה, אבל אם אתה חושב שאם לא תהיה איראן אז לא יהיו חיזבאללה וחמאס וחותים, אתה לא בכיוון לצערי.

3. italiano Member

ופה הטעות הגדולה של טראמפ.
    אם היה תוקף התקיפה לכשעצמה לא הייתה מפילה את השלטון אבל היא הייתה נותנת בוסט אדיר למפגינים.

לא יודע מה נסגר מאחורי הקלעים אבל אחרי כל ההבטחות שלו שגרמו ליותר ויותר איראנים לצאת לרחובות ולהרג נוראי כתוצאה מכך,
    להשאיר אותם לבד זה קטסטרופה וטעות קשה של טראמפ. רק מטומטם יצא מעכשיו לרחובות.

יש דיווחים שהמטוסים כבר היו באוויר כשטראמפ החליט לסגת מהתקיפה. היינו יכולים לקום לבוקר חדש. מבאס.

שי ו-LFC-Gerrard1 אוהבים את זה.
  4. טל. Member

זה מדהים כמות הכוח וההשפעה שיש לקטאר טורקיה וסעודיה בארה"ב בכלל, ובבית הלבן בפרט.

LFC-Gerrard1 אוהב/ת את זה.
  5. alexshw Member

https://en.wikipedia.org/wiki/1991_Iraqi_uprisings

ובכללי מי שסומך על אדם שמשנה דעה 3 פעמים ביום, בור לגמרי, חסר רצון להתעמק בשום דבר ומחרבן מהפה שטויות גמורות - דמו בראשו.
    ולמה אנחנו בדיוק צריכים לרחם על האזרח האירני? מי בדיוק הביא את שלטון האייתולות שם? שישאו בתוצאות.

עוד פעם לא מבין על מה מבוססות ציפיות? יש לבן אדם כאוס מוחלט בראש. הוא הרבה פעמים מושפע מאוד מהאדם האחרון שדיבר איתו עד לשעה זו. זה ככה בעוד סוגיות.
    המצב הכלכלי שם לא הולך להשתפר כנראה. זה הדלק העיקרי למחאות. חוץ מזה בשביל שמחאה תצליח, צריכה גם להיות מנהיגות אמיתית בצד המוחה. הכי פשוט, אם האליטות, כוחות ביטחון ירצו לעבור צד, הם צריכים לראות איזשהי דמות שמנווטת את הדברים. אחת הבעיות במחאות שנכשלו, שגם לא הייתה מנהיגות טובה בצד השני.

נערך לאחרונה ב: ‏15/1/26
    DRORIKO אוהב/ת את זה.
  6. Bianconeri משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא להאמין שהיו לא פחות מ3 הזדמנויות היסטוריות מאז ה-7.10 לפרק את המשטר המחורבן הזה ובסוף הוא רק ייצא מחוזק.

בגידה בעם האיראני

7. italiano Member

8. italiano Member

מחוזק הוא לא יוצא זה בטוח. המלחמה איתנו הורידה אותם על הברכיים בכל אספקט.
    הדבר החשוב ביותר זה להמשיך להקריס אותם כלכלית. בראש ובראשונה הרבה לפני כל מבצע צבאי.

9. DRORIKO Member

האמת שזה דיווח שמוציא אותו הרבה יותר רע. אני מקווה שזה עוד פייק של העיתון הזה

10. Scouser Member

מכל הרחש די ברור שאתמול בלילה זה היה צריך לקרות ונדחה. השאלה האם נשאר מומנטום למחאה שם...

11. טל. Member

אני לא פוסל את זה שישראל מנעה מארה''ב לתקוף כעת - כדי להתכונן כראוי למהלומה משולבת בימים הקרובים.

הבעיה היא ש
    א- לך תדע אם בכלל תהיה מהלומה משולבת בימים הקרובים. זו הרי שאלה פתוחה נכון לעכשיו.
    ב- אני לא מאמין לניו יורק טיימס בכתבות שעוסקות/מדברות על ישראל או על אוייבי ישראל שמסביבה.
    נקודה. לא מאמין. יעשו כתבה על מזג אוויר אני לא אאמין להם.
    קיימת שם יותר מידי אג'נדה קנאית א-פריורית, ויותר מידי שקרים והמצאות ברזומה, כדי שאתחיל להאמין להם עכשיו.

12. DRORIKO Member

אגב ישראל צריכה להיות ערוכה למהלומה רב זירתית בכל רגע נתון, לא רק כשיש אינדיקציה למהלומה כזאת. שתי האסונות הכי גדולים שלנו-יום כיפור וה-7 באוקטובר קרו כשלא היתה אינדיקציה כזאת. גורם ההפתעה הוא הגורם הכי מכריע במלחמות, לא סתם המלחמות באיראן ולבנון היו מוצלחות, כי הן התבססו על גורם ההפתעה, כנ״ל מלחמת אגב ששת הימים. רוצה לומר צה״ל צריך להיות ערוך תמיד, כי פעם הבאה שיתקפו אותו, ולא משנה אם עוד חודש או עוד 50 שנה, יעשו את זה כשבישראל יחשבו שזה עוד יום שגרתי.

13. Bianconeri משתמשים של כבוד היכל התהילה

@italiano - במחוזק הכוונה ביחס לסיטואציית הפאניקה של אתמול. אם הם הצליחו לגרום לטראמפ להתקפל ככה ואכן לא יקרה כלום - זו רוח גבית ענקית עבור השמלות, וזה מכה אנושה לאופוזיציה. מי יעז לצאת לרחוב במצב הזה?

מקווה לטעות.

@טל. - לא קונה את זה שישראל ביקשה מהאמריקאים לדחות. זה לא מסתדר עם שום הגיון. שום הגיון.

מה שמסתדר זה שהקטארים/הסעודים והתורכים הבטיחו לטרמפ המון המון כסף בתמורה לאחורה פנה.

14. alexshw Member

רוח גבית אולי כן ואולי לא. צריך לזכור את המשבר הכלכלי החמור גם. מה הם יעשו עם זה?
    ראיתי בטוויטר זיוני שכל קשים שאנשים יצאו למחות כי ציפו שטראמפ יפציץ. זה בולשיט. טראמפ תפס טרמפ על המחאה.

נערך לאחרונה ב: ‏16/1/26
  15. DRORIKO Member

אני לא יודע אם טראמפ התקפל או עושה תרגיל הטעיה אבל אם זה השני אז זה תרגיל ההטעיה הכי גרוע בהיסטוריה. הרי כל המטרה של תקיפה פוטנציאלית זה לתת רוח גבית למפגינים, ברגע שאתה מכריז שאיראן כבר לא הורגת מפגינים אתה עושה בדיוק את ההיפך מרוח גבית למחאה, אתה רק מדכא אותה כי אתה גורם למפגינים לחשוב שעשית יד אחת עם המשטר.