טראמפ עם מטוס קטארי? יותר מחצי מאירופה בבעלות של קטאר וסעודיה. אם תסתכל היום בארצות המערב - תזרימי כסף קטארי תמצא בכל מקום. ליטרלי. לא מטאפורית. כבר 15 שנה כל מה שהם עושים, יום יום שבוע שבוע - זה נותנים שוחד ומחלקים כספים כדי לקנות אהדה והשפעה. בכל תעשייה בכל מוסד בכל ממשל, בכל מקום בכל מקום.
גם לנו יש לובי שקונה השפעה, זה לא שהם המציאו את זה. מדינות רבות עושות את זה גם בארצות הברית וגם באירופה. למעשה בארצות הברית הארגונים היחידים שלא מחויבים להירשם כלוביסטים של מדינה זרה זה הארגונים הפרו ישראלים כמו איפא"ק. הלוביזם בארצות הברית זה אחד מהנכסים הכי חזקים שלנו. רק צריך לראות איך כל המיליארדים היהודים שתרמו לטראמפ איפא"ק וכל אלו סייעו לנו בממשל הזה. אתה בעצמך מתנהג כמו סוכן קטארי עם ההימלריסטים שלך והמסרים האנטי ציוניים שאתה מפיץ פה כמו תוכי. אם הם יודעים מי אתה הם היו שוכרים אותך, אתה החלאה האוטואנטישמית המושלמת עבור היעדים שלהם. בטח אם היית חי בשנות החמישים היית מייעץ לבן גוריון להמר על ברית המועצות כמעצמה שצריך לכרות איתה ברית, החלטה שהייתה גורמת לכך שהיום לא הייתה ישראל. בלתי אפשרי להוציא הבולשביזם מהבולשביק. מקומך הטבעי הוא בצפון קוריאה. אתה לא ראוי לחיות בחברה חופשית.
אירופה מגדילה את תקציב נאטו לבקשתו. אירופה מאפשרת לארה"ב לתקוף משטחה למרות שחלקם נגד המתקפה. תפסיק להגחיך את עצמך בכל הודעה.
@Roma האירופאים כרגע עושים כמו האיראנים, המינימום הדרוש ומקווים שהנשיא הבא כבר יגיע ויהיה תואם ממדאני כמוהם. רק ארוע קיצוני כמו איזה התנקשות של מחבל עם חולצת פלסטין בחינם באפיפיור יציל אותם. לצערי, הדעיכה שלהם תשפיע עלינו בסופו של דבר.
אני עדיין עושה הבדל בין המנהיגים האירופאים לבין האוכלוסייה. ההחלטות של סאנצ'ס, מקרון וסטארמר להתנגש בטראמפ ואז לחזור בהם כמו סטייק הם לא בדיוק מהמוצלחות שקיבלו בחיים הפוליטיים. הבחירה להפקיר את קפריסין ואז לאחר לחץ לספק את ההגנה הדרושה. אני כן חושב שיש התעוררות באירופה. השאלה האם הימין הקיצוני ייעלה לשלטון זה יהיה טוב לנו? אין לי מספיק מידע לבחון את מלוני באיטליה שתויגה כימנית קיצונית, היא כל כך רעה לישראל? אני לא חושב. --- ארה"ב וישראל לא באמת צריכות את העזרה האירופאית, אירופה פשוט צריכה לשת"פ פעולה מינימלית (אפשרות שימוש בשטח האווירי והבסיסים) ולדאוג להגנה על מדינות האיחוד האירופאי, זה די בסיסי. כמו שעשתה פורטוגל והתגאתה בצעד הזה.
@Roma המנהיגים האלה נבחרו על ידי העם, ולא נראה שיש התעוררות ממשית בבחירות במדינות האלו. עוד נראה אם רובינס הוא רק תופעת טוויטר או שיהיה שינוי ממשלה אמיתי באנגליה. בצרפת לא נראה שזה זז לאנשהו בסבב האחרון וגם בהולנד זה היה נראה בכיוון ובפועל הוא לא הצליח להרכיב ונאלץ לרדת. הכוונה שלי היא לא מול איראן, אלא בהסתכלות קדימה.
אם אתה מתכוון לטומי רובינסון, הוא לא שייך לפוליטיקה. כלומר הוא טוב לנו בהחלט, אבל אין מפלגה אחת (רלוונטית) שמוכנה להיות קשורה אליו. מי שכן רלוונטיים ועפ״י כל הסקרים היו מנצחים את הבחירות אם היו מתקיימות היום, הם Reform UK של נייג׳ל פאראג׳, שנתפסים כ׳ימין קיצוני׳ ע״י התקשורת הבריטית. מבחינתנו, העמדה שלהם היא תמיכה בישראל. מבחינת בריטניה - להעיף מהגרים, נגד איסלאם וכו׳. מי שלא עוקב, ממליץ על Richard Tice בטוויטר. גם הקונסרבטיבים בעדנו, אבל להם אין שום סיכוי לנצח. גם בימין הקיצוני באנגליה יש כמובן המון אנטישמיות ושנאת ישראל. יחד עם זאת, ניצחון של Reform UK הוא הדבר הכי טוב שיכול לקרות עבור ישראל ככל שאני מצליח לעקוב אחרי הפוליטיקה באנגליה. גם מבחינת תמיכה ישירה וגם מבחינת מאבק באיסלאם בתוך אנגליה. הם כמובן גם בעד חיזוק הקשר עם ארצות הברית וטראמפ ותומכים בתקיפה באיראן.
הבחירות הבאות בבריטניה צפויות להתקיים רק באוגוסט 2029, זה נצח במונחים של היום. טראמפ כבר לא יהיה אז. השיטה בבריטניה היא סוג של the winner takes it all, המפלגה הגדולה מקבלת רוב אוטומטי בבית הנבחרים. ללייבור יש 403 מושבים מתוך 650, אין להם שום אינטרס להקדים את הבחירות אם הם עומדים להפסיד.
זה באמת מה שהיה גם. ישראל בשנותיה הראשונות הייתה קרובה יותר לברית המועצות מאשר לארצות הברית. למעשה, אלמלא הלובי היהודי, ארצות הברית הייתה מצביעה נגד תכנית החלוקה ובפרט נגד הקמת מדינת ישראל. היחסים השתנו בשנות השישים והשבעים.
זה לא נכון. הברית הצבאית הכי רצינית הייתה עם צרפת. סטאלין די מהר אחרי הכרזת עצמאות, אולי תוך שנה בערך, התאכזב מישראל. כן בעלות בריתה של ברה"מ מכרו לישראל או אפילו עוד לישוב יהודי נשק. אז סטאלין ראה במדינה ההולכת וקמה כלי מלחמה בקולוניאליזם הבריטי. חוץ מזה סטאלין היה אנטישמי וכבר ב - 1948 רצח פעיל ושחקן יהודי מפורסם סולומון מיכאלס וגם כלא את אישתו היהודיה של מולוטוב, בין היתר בגין חברות עם גולדה מאיר. ב - 1952 הוא כבר הכין גירוש המוני של יהודים.
יכול להיות שאכן נייג'ל פרג' והמפלגה שלו ייבחרו בבחירות הבאות, הוא פוליטיקאי כריזמטי והוא מייצג סנטימנט חזק מאוד. זה פשוט רחוק מדי ועדיין הרבה דברים יכולים להשתנות עד אז, כולל חיבורים פוליטים כאלה ואחרים.