כדורסל - הישראליות באירופה 2022/23

הנושא בפורום 'פורום ספורט כללי' פורסם ע"י צ. שיף, ‏10/7/22.

1. DRORIKO Member

לא לימדו אותך שכדורסל מתחילים לשחק ברבע הרביעי? :wink:

אחלה משחק. ידברו מן הסתם על הצמד בראון את בולדווין אבל מה שמושך לי את העין זה רומן סורקין. לא זוכר מתי היה לנו גבוה כחול-לבן שהוא כל כך דומיננטי ביורוליג. אחת הביקורות על גודס היתה שהוא לא ידע להפעיל אותו כמו שצריך, אז ההוא שהוא החליף אותו דווקא עושה את זה טוב עד עכשיו.

de Middenweg אוהב/ת את זה.
  2. zivmay Member

קאמבק מכלום, נטו יכולת אישית שלא בטוח שנראה בהמשך ( בולדווין 5-8 לשלוש, עם יד על הפנים).
    אין שום קבוצתיות, כל הזמן פיק אנד רול, הכדור לא עובר מספיק ידיים. מאמן חלש.

EuropeGuy אוהב/ת את זה.
  3. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

מה אני אגיד. מתי שכתבת את זה הסכמתי איתך לגמרי. יותר מזה, רציתי לכתב שההנהלה צריכה ללכת הביתה, אבל אז הגיע החצי השני. סוף סוף נגמר הטיילת בהגנה והנה עוד החזרנו את מייק ג'יימס בחזרה הביתה עם מינוס שמונה נקודות.

לדעתי מונאקו תתמודד על מקום בפלייאוף, אבל לגבי מכבי אני עדיין לא יודע. אני ממשיך לחשוב שקטש לא מאמן ליורוליג, אבל מצדי שיוכיח אחרת. ראיתי היום שתי מחציות שונות לחלוטין וקשה לי כרגע להחליט מי זאת מכבי האמיתית? בראשון הגנה חלשה עם התקפה נוראית. בשני להשאיר את היריבה על 28 נק' ולקבל את בולדווין כמו שאוהבים לראות.

אז הכל טוב ויפה, הרבה קרדיט לבולדווין, בראון, הולינס בהגנה וקטש על הקווים. מבחינתי סורקין הוא איש המשחק. אני באמת מקווה שהוא יקבל את האמון של המאמן שלו ושהוא יחזיר את זה במשחק כמו הערב. מה שראיתי ממנו בחצי השני צריך להעלות חיוך על הפנים של כל ישראלי כי באמת הנבחרת צריכה אקסטרה כשרון. אבדיה לבד לא יציל את המולדת.

לסיכום הערב הזה. משחק עם שתי מחציות שונות מאד, לשמחתי את הכדורסל הטוב ראיתי אחרי ההפסקה. אגב, למונאקו יש קבוצה אתלטית נהדרת. הם יגיעו רחוק.

4. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

והנה עכשיו אתה לגמרי מגזים....לא צריך לצאת לחגיגות ברחוב, אבל בחצי השני ראינו גם הגנה. מונאקו לא קבוצה של ליגה א'. מכבי השאירה אותם על 28 נקודות בחצי השני. לא רציני להגיב ככה.

DRORIKO אוהב/ת את זה.
  5. zivmay Member

האינטנסיביות בהגנה עלתה, אבל שים לב דיברתי על ההתקפה. חייב להיות הרבה יותר תחכום, יש מספיק כלים ואתלטיות.

EuropeGuy אוהב/ת את זה.
  6. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

@zivmay
    אוקיי, עכשיו אני מבין אותך. אני חולק איתך שבולדווין בעיקר קלע עם יד על הפרצוף (ראית בחצי השני את הקליעה לשלוש של נדמה לי אוקובו ממגרש החנייה?), אבל ברור שצריך המשכיות. אם זה היה רק היום אז מכבי לא תתקדם. לדעתי גם סורקין לא יהיה מסוגל בכל משחק כזו יכולת, אבל הוא יכול להוכיח לי שאני טועה. פוינטרס וניבו לא היו היום במשחק, בלעדיהם הקבוצה תתקשה בהמשך.

אני באמת חושב שלא צריך להגזים לשני הכיוונים. העתיד יגיד לנו אם היכולת בחצי הראשון היה המשחק הרגיל שלנו או מה שקרה אחרי ההפסקה. לפחות מבחינת ההגנה נהנתי היום בשני רבעים. הקבוצה תצטרך להתייצב, אבל באמת אין לי מושג איזו קבוצה נראה יותר בתקופה הקרובה.

7. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

משחק משוגע. מצטרף לדעות של זה יותר יד אליהו והטירוף מאשר כדורסל. מונאקו קבוצת פלייאוף ויותר מזה אבל מנטלית נשברה וחזרה לג'יימס נגד העולם למרות סוללת כוכבים בקו האחורי (לויד ואוקבו). היא עדיין עולה על המכבי ואני מניח שבצרפת זה יראה אחרת.

מכבי עם שלל בעיות - חסר קלעי, עמדה 4 החלשה וניבו שהוא לא סנטר מספיק טוב ליורליג בשביל מכבי.

אבל גם שילוב נהדר בין בראון לבולדווין ורומן סורקין ענק אחד.

Sent from my M2007J3SY using Tapatalk

8. Werewolf Member

בולדויין, בראון, הכל טוב ויפה. אבל היחיד שבאמת יחזיר את הרצון לחזור ולהתחבר למשחקים של מכבי ביורוליג, זה סורקין. פשוט נמאס מכל האמריקאים הבינוניים (במקרה הטוב) שבאים לעונה אחת. רוצה לראות לפחות ישראלי אחד על המגרש ביורוליג, על אחת כמה וכמה כשמדובר בשחקן באמת טוב, כמו סורקין. מקווה שקטש יפנים את זה.

EuropeGuy אוהב/ת את זה.
  9. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

@Werewolf
    השאלה היא רק אם סורקין יכול להמשיך לתרום כמו אתמול? הקבוצה צריכה להגיע להישגים, עם או ללא ישראלים. אם זה תלוי בי ישחקו רק מקומיים עם לב גדול, אבל המציאות היא שאין לנו בארץ ריבוי של שחקנים ישראלים מובילים ברמת היורוליג (את האמת, אולי בכלל אין לנו. היחיד משחק בארה"ב...) סורקין נתן אתמול חצי שני מצוין, אבל זה לא אומר שהוא עכשיו צריך בכל מקרה לקבל דקות.

ללא ספק שיש עדיין בעיות לא פשוטות ואני לא יודע אם קטש יכול לפתור אותם. לדעתי פויתרס שחקן שיכול לתרום לנו, יותר מאשר ניבו, אבל בוא נראה מה יקרה מחר. על הנייר משחק "קל" יותר מאשר מול מונאקו, אבל בסיטואציה של תחילת העונה זה מוקש רציני.

@הרצליה עד המוות
    לא אופתע אם ניבו למשל בקרוב יעזוב. יש לקבוצה בעיה עם מספר ארבע. לא יודע, גם מרטין לא נראה כמו הפתרון האידיאלי. רכש טיפוסי של השנים האחרונות. למצוא בזול שחקן שיפתיע ויהפוך לשחקן מוביל בקבוצה. השאלה היא האם למכבי יש את הכסף בשביל לנסות לשפר את המצב או לא. סתם להביא אחרי זה שחקן זול זה לא הפתרון.

10. DRORIKO Member

אני בעד להשאיר את פויתרס רק בשביל הדאנקים בליגת וינר. זה הדבר היחיד שמעניין בליגה תחת הזאת.

11. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

קטש רמז בראיון עם האוזמן שהוא לא אוהב שחקנים בלי ניסיון באירופה. הוא רמז בצורה יפה שמרטין זאת לא הבחירה שלו (בניגוד נגיד להולינס שהוא טען שהוא מאוד רצה אותו ודחף להבאתו בניגוד ללא מעט דעות)

אני אגיד לך מה הבעיה (מוזמן לקרוא את הטור של האוזמן לא רק מיסטי: המחצית שהרגיעה את מכבי ת"א - ספורט 5 ) - מלכתחילה הוא לא מאמין בהם ומצוות בעמדה 4-5 את ניבו ופויתרס וראינו שזה אסון. הוא לפעמים לא נותן למרטין ובונזי לעשות את התפקיד שלהם. במחצית השנייה ברגע ששחקנים שיחקו איפה שהם אמורים לשחק, זה גם תרם למהפך. מרטין כנראה לא יהיה כוכב יורוליג בין לילה. אבל אם הבאת שחקן שהיה בעמדה 4 הטוב ביותר באוסטרליה, זכה באליפות, ומשחק פעם ראשונה באירופה - תן לו לשחק בעמדה שלו ובנוסף מה לעשות - תן לו את הזמן. מרטין זה הימור. ראינו בליגה (21 נק׳ ו-10 ריב׳ נגד נס ציונה) שכדורסל בטח ברמות מסוימות יש לו. היורוליג זה גם רמה אחרת, גם אינטנסיביות אחרת ונוסף שנה ראשונה באירופה. אז אם זה מה שהבאתם - לכו על זה. הרכבים מגוחכים כמו מרטין (3), פויתרס (4) וניבו (5) צריכים להעלם כמו שנעלמו אתמול. מרטין הוא ה-4 המוביל שלנו וצריך לתת לו את ההזדמנות. אם רוצים תפוקה מידיית לא מביאים בעמדה הזו שחקן בפעם הראשונה באירופה. ואם הבאת, אז צריך זמן לפני שזורקים ואומרים שזהו הוא כבר לא יתרום.

גם מרטין בעמדה 4 היה נהנה יותר עם עוד ריווח של קלעי שכל כך חסר למכבי (מה שהיה אמור להיות הילארד). נקווה שאדמס יוכל להכנס לעניינים ולעזור.

ועוד דבר שקטש ציין - חלוקת הדקות צריכה להיות אחרת. מחר וילרבאן, יום ראשון דרבי בגמר גביע ווינר. בראון ובולדווין (35 דקות כל אחד אתמול) לא יחזיקו מעמד ככה. העומס מהם חייב לרדת.

12. yakov_y YNWA

מכבי ת״א צירפה את אדאמס המעולה.
    הפועל ת״א צירפה פורוורד עם רזומה מרשים שעוזר לה באירופה, היו ערניים לבעיה.
    הפועל חולון ערניים לבעיה שיש להם בצבע ובדרך לצרף את אלכס טיוס.
    הרצליה נפצע לה שחקן וצירפה, הפועל ב״ש מצרפת שחקן תוך כדי בנייה, שנה 2 ברציפות שזה קורה לליאור ליובין.
    הקבוצות שמשחקות באירופה פועלות טוב.
    קבוצות הליגה גם פועלות טוב, אני קורא שיש מחסור בישראלים ובגלל זה קבוצות כמו אילת קצרות בסגל אבל לא מוצאות שחקן.
    זה בסדר, לא חייב סגל מושלם באוקטובר, העיקר שערניים לבעיה.

אלכס טיוס קרוב לגיל 35 אבל אם הוא בכושר רגיל הוא ישראלי שובר שיווין (!) וזה משמעותי.
    חולון בדרך לחתיכת סגל.

מבחינתי הישראלים הכי טובים כולל מתאזרחים בליגה (!):
    1-3: טיוס, סורקין, גינת.
    מקום 4: נמרוד לוי.
    פספתי מישהו ?
    כולם גבוהים, איזה הזייה.

ירושלים חייבת להגיב, לא משנה איך, להגיב, איך הם מרשים לעצמם לפספס את טיוס ?
    גם בגילו הוא שווה הימור.

13. DRORIKO Member

לא ראיתי את המשחק, אבל גם מונאקו בבית ובטח שוילרבאן בבית הוגדרו כמשחקים שהם מאסט ווין וטוב שסימנו על זה V. מבחינת הגרלה למכבי יש פתיחת עונה די נוחה יחסית(להוציא את פנר ובסקוניה בחוץ) והיא צריכה לנצל את זה גם בשביל לנצח ולצבור ביטחון וגם בשביל להתחבר כקבוצה לקראת המשחקים היותר קשים בהמשך העונה.

14. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

בסופו של דבר ניצחון קל של מכבי שבהחלט מנצלת לטובה לוח משחקים יותר קל בשביל לאסוף ניצחונות. הערב 88-69 מול ווילרבאן עם חברנו עבאס סואן.

לצערי ווילרבאן הצליחה במה שגם מונאקו עשו, לפתוח את המשחק בצורה חיובית ולעלות ליתרון דו ספרתי. הפעם מכבי כבר חזרו ברבע השני ואפילו הצליחו להוביל בנקודה בהפסקה, אבל בדקות הרעות של מכבי זה היה בעיקר ננדו דה קולו שעשה את רב הנזק. את האמת, אם זה בגלל ההגנה של מכבי או בגלל משהו אחר, הסופרסטאר הצרפתי המזדקן נעלם לגמרי בחצי השני.
    אחרי ההפסקה מכבי כבר השתלטה על המשחק כשהיא שוב מאפשרת ליריבה לקלוע רק 28 נק' במחצית אחת.

קצת קשה לסכם 4 משחקים בליגה ארוכה, אבל ברור לכולם שלורנזו בראון הוא הברומטר של הקבוצה. מבחינתי הוא מאבד יותר מדי כדורים, אבל הוא מחזיר את זה באסיסטים וניווט הקבוצה. בולדווין שניסה היום לחכות את הפועל ירושלים מהשלוש (מהראש הוא היה לדעתי 0-6) אולי לא יציב בקליעה, אבל הוא כן סיפק היום שמונה אסיסטים.

הצוות התומך יכול מדי משחק טיפה להשתנות, אבל טוב לראות שהצוות הישראלי תורם. סורקין גם היום תרם את חלקו. כנ"ל לגבי ג'ונדי שהיה היום בסדר גמור. בחצי השני ראינו אפילו את ג'ייק כהן מקבל דקות. מנקו לא פקטור אמיתי באירופה, הוא יצטרך בדרבי להראות מה הוא יודע...הקו הקדמי שוב פתח רע את המשחק כשהצרפתים לקחו ברבע הראשון איזה 6 כדורים חוזרים בהתקפה. קטש שוב פתח עם הצמד חמד ניבו את פויטרס וזה שוב לא עבד. כשסורקין נכנס הדברים התחילו בפעם השנייה השבוע להשתנות לטובה. בחצי השני נהנתי גם מקולסון. קליעות מדוייקת והמון לחימה בריבאונד.

בסך הכל אני מקבל את הרושם שמכבי העונה אמורה להיות יותר קבוצה מאוזנת. יש קפטן אחד, אבל לעומת סקוטי לורנזו הרבה יותר מכוון את הקבוצה. כשצריך הוא יזרוק, אבל זה לא "סקוטי לוקח את הכדור וכולם זזים הצידה". לדעתי חוסר היציבות של בולדווין קצת בעיה, אבל נראה מה יהיה בהמשך. כמו שגם אתה ציינת @DRORIKO , מכבי עכשיו 3-1 והלחץ טיפה ירד. יש קבוצות יותר חזקות ממכבי שכבר הספיקו להסתבך...

הרצליה עד המוות אוהב/ת את זה.
  15. DRORIKO Member

אחלה סורקין זה