ליברפול 2024/25 - טרגדיה: דייגו ג׳וטה נהרג בתאונת דרכים

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י owen11111, ‏2/8/22.

1. Esomech Member

וזה בדיוק מה שאני מדבר עליו,
    אקיטיקה זה לא איזה סקורר על מוכח שאמור לפצות גם השערים שלא הגיעו מעמדות החלוץ, וגם מזה שתשחק עם קיצוני שפחות תוקף את השער.

מגן כמו קרקש זה יענו מגן כמו רוברטסון בהתנהלות רק שיצליח להכניס גם כדור פנימה לא כמו אנדי מודל 24/25?
    הוא אמור לשים את הגולים?

K700
    אתה לא מבין מה אני מדבר בכלל, כי זה בדיוק מה שאני אומר, הוא לא דיאז הוא לא גאקפו.
    אתה משוכנע שאנחנו נשחק כמו אמורים, עם דאבל 10 ושני ווינגבקים. הבנו.

בסופו של דבר השורה התחתונה, שאני לא יודע אם אתה לא מבין או לא קורא בכלל את ההודעה שלי.

עם אקיטקה כחלוץ מרכזי, לא יודע כמה וירץ בשמאל זה נכון. ושאני אומר בשמאל אני מתכוון לוקח את המקום של גאקפו/דיאז כשחקנים מאוד ישירים שתוקפים את השער.

אני חושב שבמקום זה ב4-2-3-1 עם וירץ באמצע, וגאקפו בשמאל זה יעבוד בצורה טובה יותר.
    גם אז הכניסות של המגנים עדיין אחלה כי יהיו עקיפות בזמן ששחקן כנף נכנס לרחבה ויהיו עוד קצת שחקנים ברחבה שיכולים להשתתף בנטל כיבוש השערים.

וכן לפני שתכתוב את זה שוב. אני מבין שוירץ לא ישחק בשמאל באמת אלא שמאל-אמצע. ואני אכתוב לך שוב שזה בדיוק הרעיון שאני מדבר עליו שאני לא חושב שיעבוד הכי טוב.

2. oranfu Member

אני מבין ומתחבר לסנטימנט הזה.
    אבל אם איזק לא אפשרי (או לא אפשרי במחיר שאנחנו מוכנים, ואנחנו כנראה מוכנים מחיר גבוה מאוד) אז איזה אפשרויות של חלוצים מוכנים ומוכחים עכשיו יש?
    השוק לא רווי באופציות מדהימות, יש בעיקר הימורים כאלה ואחרים וצריך להחליט על האופציה שהכי מתאימה לנו.

אבל אני לא מבין למה התקבעה כבר תודעה שאקיטיקה לא יספק מספרים טובים.
    זה נכון שהוא לא סקורר מוכח, אבל יש יותר סיבות לאופטימיות איתו מאשר לפסימיות.

@Esomech וירץ פחות תוקף את השער מדיאז\גאקפו? על סמך מה? נראה לי שיש לך איזה קונספציה לגביו שהוא שחקן שמחפש רק לחלק מסירות וזה רחוק מהסגנון שלו. הוא אולי לא מחפש כל הזמן להטעות לימין ולשחרר בעיטה כמו גאקפו, אבל התנועה שלו והיכולת עם הכדור בצפיפות אמורות להביא אותו להרבה עמדות איום על השער וכשהוא יגיע אליהן הוא יסיים משמעותית יותר טוב מדיאז וכנראה שגם יותר טוב מגאקפו.

אבל לדעתי גם כרגע אנחנו דנים פה על משהו כשאין לנו ממש מושג מה התוכנית.
    אני הייתי משוכנע שמביאים את וירץ בשביל לשחק ב"שמאל" אבל אם באמת יש עניין ברודריגו אז כמעט בוודאות זה לא נכון.

Walkon, Liverpool-Forever ו-Scouser Tommy אוהבים את זה.
  3. Esomech Member

פחות תוקף את השער במובן של כניסות לרחבה, ריצות לעומק והתמקמות ברחבה.
    לא במובן של רק מחפש לבשל או למסור.

דיאז/גאקפו הם שחקני אגף קלאסיים, וירץ לא.
    זה הכל.
    אין לי שום קונספציה לגביו, אני יודע מה היכולות שלו. אני חושב שצורת המשחק שלו שונה משל דיאז/גאקפו, ומשחק שלו שם היה מתאים יותר אם חלוץ יותר קילר מאקיטיקה. זה הכל

כמובן שהכל בתאוריה, ועד שלא נראה את המשחק הראשון בקדם עונה, ואיך אנחנו מנסים להתגבש בכל דיבורי סרק.

4. k_700 Member

טוב, אתה גם לא מכיר את וירץ.
    חשבתי שאתה ממש לא מכיר רק את אקטיקה.

5. הקופ בישראל Member

תרגמתי את הניתוח על אקיטיקה

*הכל עולה גם לקבוצת פייסבוק שלי על ליברפול
    https://www.facebook.com/groups/2823110761038870

---

הוגו בוס: מדוע ליברפול ואקיטיקה יכולים לקחת אחד את השני לשלב הבא

מאבק ההעברות הסוער בין ליברפול לניוקאסל יונייטד נראה שהסתיים לטובתם של אלופי הפרמיירליג, אך מה יביא הוגו אקיטיקה לאדומים והאם הוא מהווה תחליף ראוי לאלכסנדר איסאק?

לאחר עונה נפלאה בגרמניה, הוגו אקיטיקה נראה בדרך להפוך לשחקן הבא שמבצע מעבר יוקרתי לפרמיירליג. ניוקאסל יונייטד נראתה בעמדת זינוק להחתמתו, עד שליברפול הגבירה את מאמציה להחתים את החלוץ בן ה23 מאיינטרכט פרנקפורט.

המועמד הראשון של ליברפול היה לכאורה אלכסנדר איסאק, אך ניוקאסל נותרה איתנה בעמדתה שאין כוונה למכור אותו, מה שהוביל את ליברפול להסיט את תשומת הלב לעבר אקיטיקה השחקן שאדי האו רצה לצוות לאיסאק השבדי שלהם.

נראה שלשום מועדון לא תהיה את הפריבילגיה לכלול בסגל גם את אקיטיקה וגם את איסאק בעונה הקרובה, אך האם ליברפול באמת נאלצת להתפשר על אופציה פחות טובה? הסטטיסטיקות אולי מספרות סיפור אחר.

התחלות קשות

אקיטיקה ערך את הופעת הבכורה שלו בליגה הראשונה בצרפת באוקטובר 2020 במועדון נעוריו, סטאד ריימס. אך למרות שתי הופעות כמחליף בליג 1 בעונת 2020/21, הוא נאלץ להמתין כמעט שנה נוספת להזדמנות משמעותית בהרכב הראשון.
    המאמן החדש אוסקר גרסיה נתן אמון בילד בן ה19 דאז, והחל לשלב אותו בהדרגה לאחר שהעלה אותו מהספסל בתיקו של ריימס מול ניס במחזור הפתיחה של עונת 2021/22.

עונת הפריצה של אקיטיקה בצרפת הסתיימה עם נתון מרשים של 10 שערים ב24 הופעות ואחד המאזנים הטובים ביותר של דקות פר שער בליגה הצרפתית (שער כל 127 דקות).

ההשפעה של אקיטיקה על הקבוצה הייתה ברורה: הוא הבקיע פי שניים יותר מכל שחקן אחר בריימס, רשם את מספר המעורבויות הגבוה ביותר בשערים בקבוצה (13), וזכה בארבעה מתוך תשעת תארי שחקן החודש של המועדון בעונת 2021/22.

היה ברור שאקיטיקה הוא היהלום שבכתר של ריימס, שחקן בולט בקבוצה בינונית, וזה גם הרגע שבו התעניינותה של ניוקאסל החלה. לפי הדיווחים, המגפייז הגישו הצעה עבור החלוץ הצעיר, אך המעבר לא יצא לפועל, עד שלבסוף הוא בחר בפאריס סן ז’רמן.

המעבר החל כהשאלה לעונה אחת לבירת צרפת בעונת 2022/23, כאשר אקיטיקה הגיע כחלוץ צעיר וחסר ניסיון, ונאלץ להתמודד על דקות משחק מול כישרונות על כמו קיליאן אמבפה, ניימאר וליאונל מסי. כתוצאה מכך, דקות המשחק שלו הוגבלו בעיקר לכניסות מהספסל, כשעלה כמחליף ב13 משחקי ליג 1, יותר משחקים בהם נכנס כמחליף מאשר פתח בהרכב באותה עונה.
    רק רנאטו סאנצ’ס (462 דקות) שיחק יותר דקות כמחליף בליגה עבור פ.ס.ז’ מאקיטיקה (352 דקות) בעונתו הראשונה בקבוצה, והוא קיווה לזנק קדימה בעונת 2023/24. אך מאוריסיו פוצ’טינו עזב את תפקיד המאמן, ומחליפו, כריסטוף גלטייה, תכנן אחרת.
    למרות שההשאלה הפכה לרכישה קבועה, ועזיבתם של ניימאר ומסי בקיץ 2023, ההזדמנויות של אקיטיקה בפ.ס.ז’ כמעט ונעלמו לחלוטין בעונת 2023/24, במיוחד לאחר הגעתם של דמבלה, רנדל קולו מואני וגונסאלו ראמוס.
    תשע הדקות שקיבל כמחליף במחזור הפתיחה מול לוריין היו דקות המשחק היחידות שלו במחצית הראשונה של העונה. איינטרכט פרנקפורט הציעה לו הזדמנות חדשה בינואר 2024, ומעבר לגרמניה שינה את מסלול הקריירה שלו.

מפלצת התקפית

אקיטיקה השתלב בהדרגה בהרכב של דינו טופמולר באיינטרכט. לאחר שחתם ב1 בפברואר 2024, הוא פתח רק בשני משחקים ורשם 312 דקות מתוך 900 אפשריות בעשרת משחקיו הראשונים בבונדסליגה.
    טופמולר העניק לו את ההזדמנות השלישית בהרכב הפותח במשחק בית מול אוגסבורג ב19 באפריל, ומאותו רגע הכל התחבר. בארבעת המשחקים האחרונים של העונה הבקיע אקיטיקה ארבעה שערים והיה מעורב בתשעה שערים, יותר מכל שחקן אחר בקבוצה. הוא גם יצר הכי הרבה מצבים במשחק פתוח (7).
    מאותו רגע ועד סוף העונה, רק הארי קיין (39) ואנדראיי קרמאריץ' (29) היו מעורבים ביותר שערים מאקיטיקה (עם 28 … 19 שערים ו9 בישולים) בבונדסליגה.

אקיטיקה חתם על חוזה לארבע שנים באיינטרכט, אך היה ברור שאם ימשיך בכושר הזה, לא יישאר שם זמן רב.
    שנה לאחר מכן, הוא בדרך לפרמיירליג בסכום הגבוה פי שלושה ממה שאיינטרכט שילמה עליו. הביצועים ההתקפיים שלו ב2024/25 מסבירים למה.
    אקיטיקה הבקיע 15 שערי ליגה והיה בין ששת המבקיעים הבולטים בבונדסליגה. רק שבעה שחקנים בישלו יותר ממנו (8 בישולים), והוא דורג רביעי במעורבות כוללת בשערים (23). הוא הוביל את איינטרכט לעונה הטובה ביותר שלה ב-13 השנים האחרונות והעפיל לליגת האלופות.
    הוא היה בין המצטיינים בלייצר מצבים לחבריו (מקום שביעי עם 44 מצבים במשחק פתוח), אך היכולת המרשימה ביותר הייתה נוכחותו באזורים המסוכנים במגרש.

בין חמש הליגות הבכירות באירופה בעונת 2024/25, רק ארבעה שחקנים שיחקו מעל 1,500 דקות ורשמו מעל ארבע בעיטות למשחק (4.1) ויותר משבע נגיעות ברחבה היריבה (7.2): אקיטיקה, יאמר, אמבפה ודמבלה, לא רע בכלל.

בנוסף, המדדים המתקדמים מראים שאקיטיקה היה בין הטובים באירופה גם בxG ללא פנדלים ובxG מיצירת מצבים. הוא דורג חמישי באירופה בxG ללא פנדלים (0.67) ונכנס ל50 הראשונים בxG מבישולים (0.24), גבוה יותר מאיסאק בשני המדדים.
    ספקות בנוגע ליכולת הסיום

עם כל הנתונים המרשימים, אקיטיקה החמיץ יותר ממה שהיה צפוי. הוא הבקיע 14 שערים בבונדסליגה מxG של 19.2, תת ביצוע הגבוה ביותר באירופה (-5.2). אחוז ההמרה שלו בעיטות היה 12.3% בלבד, נמוך משמעותית מאיסאק, שהבקיע ב20% מבעיטות דומות.
    חשוב לזכור שאקיטיקה עדיין צעיר מאוד, עם פחות מ6,000 דקות בליגות בכירות. עם אימונים תחת ארנה סלוט וביחד עם שחקנים ברמות הגבוהות ביותר, יש לו סיכוי להשתפר.

גם העובדה שאיינטרכט הובילה את הליגה במתפרצות בעונה האחרונה (53 בעיטות ו12 שערים ממתפרצות) רלוונטית. היחידה שעשתה זאת יותר הייתה ליברפול (66 מתפרצות ו14 שערים). אקיטיקה היה אחד המצטיינים בהתקפות מעבר, כשביצע 44 בעיטות אחרי פריצות עם הכדור, יותר מכל אחד חוץ מיאמל, אמבפה וגרינווד.

עבודה הגנתית

איינטרכט לא נודעה בלחץ גבוה, אך כשכן לחצה זה היה אפקטיבי. למרות זאת, אקיטיקה היה מהשחקנים שלחצו הכי הרבה בקבוצה. הוא הוביל את איינטרכט בלחץ אינטנסיבי בשליש האחרון עם ממוצע של 15.3 לחיצות אינטנסיביות ל90 דקות.
    ניוקאסל, עם סגנון דומה של לחץ מדוד אך יעיל, התאימה לו. אך עם איסאק שנשאר, ליברפול הפנתה את המבט לאקיטיקה, ושני השחקנים דומים מאוד בסגנון.

לפי ניתוח של Opta, השחקן הדומה ביותר לאקיטיקה לפי נתונים בעונה החולפת היה איסאק, עם דמיון של 84%. אם איסאק היה אופציה ראשונה לליברפול, אקיטיקה הוא בהחלט תחליף ראוי.

מה הלאה עבור אקיטיקה?

המעבר לליברפול עשוי להקפיץ את אקיטיקה לרמה גבוהה יותר. אחרי תקופה קשה בפריז וחצי שנה מצוינת בגרמניה, הוא מגיע כמועמד בוגר יותר.
    ליברפול, שזכתה באליפות בעונה האחרונה, כבר התחזקה עם מילוֹש קרקז, פלוריאן וירץ וג'רמי פרימפונג. עם כשירות מפוקפקת של קייזה, עזיבות צפויות של נונייס ודיאס, והאובדן הטראגי של דיוגו ז’וטה, אקיטיקה יכול להיות פתרון משמעותי להתקפה של ליברפול, לצידם של סלאח וגאקפו
    איסאק אולי לא יגיע, אבל אקיטיקה הוא הדבר הכי קרוב שאפשר למצוא.

https://theanalyst.com/articles/hugo-ekitike-liverpool-transfer-eintracht-frankfurt-stats

6. Esomech Member

אתה גרביל רציני אתה אה?
    וירץ זה גאקפו או דיאז? הם אותו סגנון? לא
    כי זה מה שאני רשמתי, זה מה שכולם רושמים, זה מה שאתה רשמת גם לגביי התפקוד שלו
    וירץ נכנס לעומק הרחבה כדי לסיים כמו גאקפו או דיאז? הוא חי על האגף כמוהם? לא, נכון? אז מה אתה מבלבל במוח

אבל בוא תאיר את עיניי אדון מומחה גדול שלפני שלוש שנים השווה את נונייז לזלאטן.
    עיניי נץ יש לך בכל מה שקשור לניתוח שחקנים והיכרות. זה שרואה כל משחק על גביי הפלנטה. ולא תקצירים, משחקים מלאים וניתוחי סקאוטינג של צייד כישרונות. איך אתה לא עובד בכדורגל עם כל הידע הזה תגיד לי

7. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

Mo Salah has 358 G/A in 367 starts for Liverpool
    איזה משוגע הוא...יש דברים דומים לזה בהיסטוריה של אנגליה?

8. Sturridge Member

בעיקר משוגע שזה הגיע ממנו. סתם שחקן סבבה מקבוצה בינונית באיטליה.
    באותה מידה יכולתם להביא את קוודראדו.

9. Cup of Tea Liverpool, UK

מג׳נון אמיתי

10. Scouser Member

במציאות לא מאוד דמיונית זה היה יוליאן בראנדט ולא סלאח. הזיה בדיעבד.

11. k_700 Member

אהה אוקי, אתה עונה לגופו של אדם ולא לגופו של עניין.
    זה בסדר, בהודעה הבאה תצליח להפנים שאין לך שמץ של מושג? או שנצטרך להמשיך לחתל אותך?

הכי בידור שאתה בכלל בטוח שדיאז וגאקפו משחקים בצורה דומה על הקו או כשהם באים מהקו.
    הוא לא חי על הקו וגם גאקפו ודיאז לא באמת חיים על הקו. היסטורית אצלכם השחקן שחי הכי הרבה על הקו בשמאל היה המגן. כשזה צימיקאס הוא לרוב מגביהה וכשזה רוברטסון הוא לרוב עושה אוברפלאפים רק מבלי שום קטע תכליסי בהתקפה בשנים האחרונות.

דיאז לוקח שחקנים באחד על אחד והעונה עבד המון על התנועה בלי הכדור(מזה יצר מצבים) וגאקפו הוא למעשה חלוץ שני שמסוגל לשחק גם חלוץ על הקו. אם תרצה? דומה לתפקוד של ראשפורד אצלינו ברוב העונות.

יש עוד תפקידים ״על הקו״ שהם לא באמת על הקו. wide playmaker
    10 נוסף.
    בהגדרה וירץ יהיה מקוטלג כאחד כזה אבל מה שניסו להסביר לך כבר שני עמודים שהשחקן הזה מדורג כל כך גבוה בכל דירוג של מספרי 10 כבר כמה שנים כי חוץ מפלמייקינג, מסירה וקידום משחק הוא גם מראה אינסטיקטים של שועל בשליש האחרון ומסוגל לשחק גם בלי הכדור, כלומר על התנועה(ומכאן הרעיון ששיחקו איתו כמה פעמים אפילו בנבחרת ב9 מזויף).
    כלומר הוא טוב בשני העולמות.

רשמתי שנונייז הוא זלאטן? או טוב כמו זלאטן? לא זוכר.
    רוצה שאני אשלוף את כל ההודעות שלך שהאדירו את נונייז ב-3 שנים האחרונות כולל בחצי שנה האחרונה? רק תבקש יפה וזה פה.
    אגב, זה נחמד שאתה שולף לי כשלון בודד מפורטוגל על בערך 120 שחקנים שפחות או יותר הערכתי לא רע איך יראו באנגליה או בקבוצות רציניות יותר באירופה(לטוב ולרע אגב).
    מאמין שאתה תמשיך גם בעתיד לשאול את דעתי על שחקנים שאתה לא מכיר מפורטוגל וכמובן שאנחנו לא נשאל אותך אף פעם לדעתך על שחקן שאנחנו פשוט יכולים לבדוק את הxg שלו ולדמיין מה היית מגיב.

יום טוב שועל.

משתמשים שצופים בדיון זה (רשומים: 1, אורחים: 34)

1. Esomech