ליברפול 2024/25 - סלוט מנחית באנפילד את האליפות ה-20

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י owen11111, ‏2/8/22.

1. owen11111 Member

קלופ הוא מאמן מדהים ומנהל יוצא דופן.
    בלעדיו המועדון הזה נמצא בליגה אחרת לחלוטין.
    ועדיין, הוא לא עבד לבד.

אתה ממשיך להגיד שלא הייתה כאן מעטפת, אבל זה לא מדויק.
    כנראה שקרו מאחורי הקלעים תהליכים שאנחנו לא מכירים עד הסוף, וזו אחת הסיבות שכנראה גם אדוארדס, גם וורד וגם גרהאם עזבו ונותרנו עם שמדטקה. אבל זו קונסטלציה שהחזיקה בדיוק שנה אחת.
    בכל הזמן גם בארי האנטר וגם דייב פולווס שלפי האמירות הם שתי דמויות מאוד מוערכות.

אז למה הכוונה בדיוק שלא הייתה מעטפת?
    @oranfu - אני מניח שגם אתה ראית את הראיונות של איאן גרהאם. כשמבינים איך מתקבלות ההחלטות ואיך המועדון עובד, אפשר להבין כמה קלופ הוא דמות אדירה, אבל ממש לא One-man-show. גם קלופ תמיד טען את זה על עצמו.

לקלופ היו העדפות שלמזלנו לא יצאו לפעול (סלאח-ברנדט היא כנראה הבולטת מכולם) וכמה החלטות שחבל שכן יצאו לפועל, כמו ההחלטה שלו להביא את נונייז.

Scouser Tommy, Lebron ו-Roma אוהבים את זה.
  2. k_700 Member

לא יצא לי עדיין להכיר מאמן אחד בהיסטוריה שהביא רק פגיעות בשחקנים שהוא רצה. ככה שאני לא מבין את הביקורת על רכישות בודדות שהגיעו והצליחו פחות או נכשלו מפאת המחיר.
    אני אגב, לא מכיר גם איש מקצוע מעל למאמן שלא חתום על העברות הזויות. זה הביזנס. נקודת המוצא שלך צריכה להיות שאם נכנסת לקיץ של 5 רכישות, 3 מהן לפחות לא יהיו פגיעה במטרה(במקרה הטוב, כן?).
    אני בטוח שאם נייצר טבלה של הצלחה עם רכש שבחר, מקרב מאמנים באירופה עם נסיון של 5+ שנים ברמות הגבוהות, הוא בטופ 2 של הטבלה.

הגדולה של קלופ זה להצליח להוציא מים מהסלע מרוב הרכש שהבאת לו בכמעט עשור שלו בקבוצה. אחוזים בלתי נתפשים, גם אם ברור שחלקם שחקנים חלשים עם המון פגמים במשחק.
    וכמובן שאי אפשר להתעלם מזה שמרחב הטעות אצלו קטן ממועדונים אחרים בצמרת כי רכש שהוא בוחר לא יאפשר לו לתקן בינואר עם רכש אחר והרבה פעמים מעמידים לו מראש תקציב נמוך לשחקן בעמדה x.

גם העובדה שהצליח להוציא לא מעט שחקני נוער והפך אותם לשחקני סגל(לכל הפחות) למשך כל כך הרבה זמן לא מובנית מאליה כשמדובר באקדמיה שלא משקיעה כסף ואפילו לא נלחמת כדי להשאיר את הטאלנטים הגדולים שלה אצלה.

חוץ מהצד של הגיוס, ניהול המומ שנפגם בשנים האחרונות של קלופ אצלכם, הזנחתם גם את הצד של הפיזיו וכל זה עם סגל שבחלקו גם ככה היה מבוגר ורזה מאוד.
    להצליח בתנאים האלה להעמיד קבוצה שכמעט בכל שנה מתחרה לפחות על טופ 3 זה הצלחה בלתי נתפסת שלו כמאמן.

דברים שרק פרגוסון היה עושה לפני זה באנגליה.
    עם בעלים נורמלים הוא היה לוקח לפחות מספר כפול של אליפויות ומצליח לנווט יותר טוב בכמה מפעלים.

נערך לאחרונה ב: ‏25/6/25 ב- 18:36
    oranfu ו-Liverpool-Forever אוהבים את זה.
  3. oranfu Member

ברור שהוא לא one man show. אבל הוא חד משמעית היה הגורם הכי קריטי, ובפער ענק, מכל שאר המערכת.
    הוא לקח סגל ושחקנים שאף אחד לא היה חושב שהם ברמה של התמודדות על התארים הכי גדולים ועשה איתם בדיוק את זה.
    המערכת הזאת היתה לפני קלופ ולא בדיוק הביאה הצלחות...

אני לא שולל את זה שלאורך העשור האחרון (בערך) היתה לנו מערכת מתוקתקת ואולי הטובה באירופה בכל הנוגע למיקסום משאבים.
    אבל עדיין היה צורך במאמן מהטובים בהיסטוריה בשביל להוביל אותם להתמודדות וזכייה בתארים ולא להתמודדות על טופ4.

כמובן שהוא לא היה חף מטעויות, והעין שלו בכל הנוגע לרכש כנראה לא היתה להיט גדול וכאן בהחלט המעטפת היתה סופר משמעותית.

@owen11111 היתה עזיבה המונית של אנשי מקצוע, כולל בתפקידים הבכירים ביותר. זאת היתה פגיעה בכל המערכות של המועדון.
    היינו בלי מנהל מקצועי במשך קרוב לשנתיים (אם לא מחשיבים את הפארטייה הזאת עם שמדטקה).
    מנכ"ל המועדון הפסיק אקטיבית את מעורבותו בניהול המועדון למשך תקופה של יותר משנה אם אני זוכר נכון.
    ראש מערך האנליטיקה עזב.
    פחות או יותר כל האנשים הכי בכירים בכל מערך עזבו.
    לדעתי הבכירים היחידים (שעומדים בראש מערך) שלא עזבו הם אינגלת'ורפ המנהל המקצועי של המחלקות הצעירות ובארי ראש מערך הסקאוטינג.
    גם אם זה רק לשנה (וכאמור בחלק מהתפקידים זה היה יותר) זה פרק זמן מספיק בשביל לפגוע בצורה רצינית בקבוצה.

וכשיש כזאת עזיבה המונית, אי אפשר שלא לחשוד שגם העבודה לפני שעזבו כבר לא היתה מיטבית.
    ברור שמאחורי הקלעים משהו היה רקוב.

Scouser Tommy, owen11111 ו-Liverpool-Forever אוהבים את זה.
  4. owen11111 Member

תגובה יפה שאני מסכים עם חלק מהדברים.

בהודעה שלי אין ביקורת על קלופ, יש אמירה עובדתית שהוא לא עבד לבד. זה שאחוזי הפגיעה שלנו ברכש פנומנליים מקבלים ביטוי על המגרש.

ועדיין, לא הצלחת לתת תשובה נורמלית אחת איך הדבר הזה עובד. איך יכול להיות שהבעלים כל כך גרועים, הגרועים בליגה(!). ועדיין:
    קלופ עבד איתם 9 עונות?
    מייקל אדוארדס שקיבל הצעות מכל מועדון בפלנטה (כולל יונייטד ומדריד) אבל חזר לעבוד איתם?
    ומנהל מקצועי מוערך כמו יוז בחר להגיע לליברפול?
    איך שחקנים (שכביכול יש כאן טענה מאוד לא מדויקת לגבי המשכורות) - ממשיכים להגיע לכאן או לחתום על הארכת חוזה? וירץ לא יודע שקלופ עזב?

יש כאן איזשהי אקסיומה ש:
    כל מה שטוב = קרה בזכות קלופ.
    כל מה שרע = קרה בגלל הבעלים.

זה לא באמת עובד ככה. מלבד כמובן בדיונים חד מימדיים.

oranfu אוהב/ת את זה.
  5. Scouser Member

לא נשכח ללאלנה את הפתיחת עונה בעונה המלאה הראשונה של קלופ שהוא שיחק כמו פריים אינייסטה. היה לו סטרץ׳ מטורף שם.

וכמובן את שער הניצחון ב5-4 על נוריץ׳. בפועל בזבז המון עונות אצלנו בלי לעשות כלום.

oranfu, Esomech ו-Liverpool-Forever אוהבים את זה.
  6. k_700 Member

קלופ כנראה אוהב את הסצנות המזוכיסטיות האלה של להתחרות בתנאים לא תנאים ולנצח את הקפטליזם המושחת. אין באמת הסבר אחר. היה יכול ללכת לכל משרה נורמלית אחרת ולקבל בכל חלון קיץ חצי סגל חדש כולל רדיפה אחרי השמות הכי אטרקטיביים. הוא מלכתחילה היה מחפש פרוייקט שאפתני ומוצלח יותר כשעזב את דורטמונד אם היה דמות אחרת.

אדוארדס, יוז, האנטר, וורד ועוד אנשי מקצוע אצלכם הם אנשי מקצוע מצוינים עם קבלות, לא חושב שיש ספקות לגבי זה.
    אבל גם הם עבדו לאורך השנים עם משקולות.
    אם שמת לב הביקורת מנוקזת למי שמעליהם, למי ששמו דריסת רגל בקומיטי לאורך שנים ומי שנמצאים עם היד על השיבר.
    אתם אגב משלמים משכורות גבוהות מאוד(הגיוני כשהסגל שלך כולו נמצא בפיק ונאבק על תארים), אבל אוי הדרך יסורים המגוחכת שכל שחקן צריך לעבור כדי לקבל את הארכת החוזה המיוחלת. זה מביש, עוד שניה שולחים אוהדים לעשות gofundme כי קונאטה בשיא הקריירה צריך להאריך חוזה.

כשאתה מחזיק מאמן כמו קלופ אתה חותם לעצמך רצפה מסוימת.
    גם פרגוסון בשנים שהחיזוק היה רע או שלא היה בכלל תקציב לחיזוק עדיין החזיק את הקבוצה באיזור הזה. זה מה שמנג׳רים גדולים עושים.
    תחליף את קלופ בארטטה ב2021- נראה לך שאתה מסיים 3 ושנה אחר כך נאבק על שני התארים הכי חשובים עד הסוף?

oranfu ו-Liverpool-Forever אוהבים את זה.
  7. Lebron Member

ובשל איבתו לקפיטליזם המושחת הוא הלך לעמוד בראש קונצרן כדורגל בבעלות חברה לייצוא משקאות אנרגיה רעילים.

8. k_700 Member

היה יותר מדי זמן באמריקה אחרי הפרישה.

Lebron אוהב/ת את זה.
  9. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

שום דבר הוא לא כמו שנראה.
    וכשקלופ הגיע משום מקום והטיף לכל אוהדי ליברפול מה צריך לעשות עם ארנולד, אתם יכולים להבין עוד יותר טוב את הבנאדם הזה.

אני מזכיר גם שאם המטרה שלך זה להחזיק במשרות מאמן 7-9 שנים ולא להיחתך מהר עדיף לך ללכת לדורטמונד וליברפול ולא לריאל מדריד ובאיירן מינכן.

Cup of Tea אוהב/ת את זה.
  10. Lebron Member

וגם הרוויח לא רע בליברפול.

בטח פגש את פט ריילי.

11. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

קלופ לא מושלם, אין בנאדם מושלם. בזמן שהוא הגיע, למועדון שהוא הגיע, הוא היה יותר ממושלם. שום תפקיד שהוא ייקח אחרי כן לא יוריד מגודל ההישג.

נכנסנו פה לעוד דיון fsg כשבפועל הביקורת מאוד הגיונית ומוצדקת. יש פה אנשים שמעוותים את הדיון, אנחנו מדברים בעיקר על דבר אחד, חוסר השקעה *בסגל*. הדוגמאות נכתבו, אני לא חושב שאפשר להתווכח על זה. טבלאות נט ספנד יראו את הנקודה בקלות. גם אם נכניס משכורות אני מאמין שעדיין נראה את זה.

ברמת המעטפת היו לפחות שנתיים אם לא 4 שהייתה ירידה משמעותית באיכות הגיוס, באיכות הרפואה במועדון, זה דברים מדידים. ספגנו המון פציעות ונפלנו יחסית הרבה עם רכש. אולי זה רכש של קלופ, אני לא יודע, והאמת שזה גם לא משנה כי גם אם כן הנקודה עומדת - המעטפת לא הייתה טובה מספיק.

האם הם הביאו את המועדון לאיפה שהוא עכשיו? כן
    האם הם היו יכולים להשקיע יותר ולהביא את המועדון גבוה יותר? ברור

שני הדברים האלה חיים ביחד. כל אחד יבחר להסתכל על חצי אחר של הכוס, או על שניהם, ובתקופות מסוימות אחד יבלוט יותר מהשני.

ובנושאים רלוונטיים יותר, מה עם מילוש?

Esomech, owen11111, oranfu ומשתמש נוסף אוהבים את זה.
  12. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

13. LFC-Gerrard1 Member

צמד של הארווי שולח את אנגליה לגמר היורו עד גיל 21
    מת עליו. הלוואי שיישאר.

oranfu אוהב/ת את זה.
  14. k_700 Member

לא תמצא נקודת זמן טובה יותר למכור אותו.
    דקות גם ככה אין לך איך לתת לו.
    לכן הוא ימכר.

15. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

יש בקבוצות לפעמים שחקנים שאוהבים ורוצים שיישארו אבל הדבר הנכון מקצועית זה למכור אותם.
    אליוט עכשיו, ג'וש גידי באוקלהומה קיץ שעבר :)

oranfu אוהב/ת את זה.

משתמשים שצופים בדיון זה (רשומים: 5, אורחים: 14)

1. Esomech
  2. Moha
  3. Scouser Tommy