ליברפול 2024/25 - סלוט מנחית באנפילד את האליפות ה-20

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י owen11111, ‏2/8/22.

1. owen11111 Member

אני לא יודע אם הליגה מבקשת סט דוחות נפרד לעמידה ב-PSR, אבל שנת כספים של ליברפול מתחילה ב-1.6 ונגמרת ב-31.5.
    אולי הליגה כן כופה הסתכלות שנתית קלנדרית אחידה, אבל אני מעריך שזה כן מתבסס על הדוחות הכספיים לשנה של כל מועדון.

ובכל מקרה, לכל הקשור ל-PSR אין לנו באמת חששות אמיתיים, לבטח לא ל-2 העונות הקרובות וקשה לדעת אם הרגולציה הזו תשאר מעבר לכך.
    רק כדי לסבר את האוזן:
    את השנה שמייצגת את עונת 22-23 סיימנו עם הפסד של 7 מיליון פאונד.
    את השנה שמייצגת את עונת 23-24 סיימנו עם הפסד של 43 מיליון פאונד.
    את השנה שמייצגת את עונת 24-25 אנחנו יכולים לסיים עם הפסד מקסימלי של 55 מיליון פאונד.

אם אני צריך לנחש את אנחנו נסיים את השנה הזו ברווח, בעיקר בזכות הפורמט החדש של ליגת האלופות, התוצאות שלנו ועלייה בהכנסות מחסויות.
    בניתוח מ-30 אלף רגל ובלי להכנס לדקויות: ההכנסות יעלו בערך ב-60 מיליון פאונד, הוצאות שכר השחקנים יעלו בערך ב-5-10 אחוז (בעיקר בגלל מענקי זכייה) אבל גם תהיה ירידה מסויימת שמגולמת בהפרש בין העלות של קלופ והצוות שלו לבין העלות של סלוט והצוות שלו.
    אני מנחש שנציג רווח של 20-30 מיליון פאונד לשנה.
    בטח האת'לטיק כבר עשו ניתוח של זה.

ובכל מקרה, מכירות של: קלהאר, קוואנסה וככל שנמכור את אליוט (ונייט פיליפס) מציגות pure profit (עלות המכר היא למעשה 0) - ככה שאם נמכר גם את אליוט נניח ב-40, אנחנו נוסיף לשורת הרווח בערך 90 מיליון פאונד.

ה"עלות" של וירץ, פרימפונג וקרקז ומאמאדרשווילי לדוחות הכספיים שלנו היא בערך 75 מיליון פאונד לעונה (הנחתי שעלות השכר של וירץ היא 14, פרימפונג 8, קרקז 6 ומאמאדרשווילי 5). אם נניח שהתוספת בחוזים של ואן ודייק וסלאח היא בערך עוד 15 מיליון פאונד לעונה - אנחנו בתוספת של 90.

יש כאן מקום מבחינת PSR להכניס אפילו אייסאק ב-150 מיליון פאונד ושכר של 18.
    זה כמובן לא יקרה. אבל מקום? יש.

Esomech, Scouser Tommy, oranfu ומשתמש נוסף אוהבים את זה.
  2. k_700 Member

טוב בסדר.
    ראיתי אותו בכל משחק שלו בנבחרת בטורניר הזה וראיתי אותו גם במשחקי נבחרות צעירות יותר.
    בטורניר הזה הוא כביכול עוד היה מצוין, כובש כמעט בכל משחק.
    לא צריך לראות יותר מזה כדי להבין את מה שכתבתי.
    הוא מסוגל ליצור לעצמו ולאחרים? כן אולי ברמת הליגה הגרמנית.
    עם האיטיות והגמלוניות שלו זה לא יעבוד ברמות הכי גבוהות.
    מה הוא כן מביא לרמות הכי גבוהות? מסוגל לרמוס שחקנים ברחבה, בעיקר בגובה.
    כמו האברץ.
    מאמין שלצד היוצרים בבאיירן הוא יכבוש לא מעט. השאלה איך יראה מול סיטי או ריאל מדריד? לדעתי שם הוא יהיה בחור גדול.
    השליטה שלו בכדור זה הפורטה שלו? בקצב ובפיזיות של המשחק באנגליה הוא מאבד את הכדור 40 מטר מהשער שלו וזה מתפרצת.
    לי הוא מאוד מזכיר את האברץ. גם קאי עובר שחקנים מדי פעם והוא גם כובש לא מעט. עדיין ברור שהוא בינוני ביום טוב.

הוא יותר מוכשר ממולר? אני בספק אם הוא יעשה שישית מהקריירה של מולר.
    כמו שאורן כתב, הגדולה של מולר זה הצורה שהוא שיחרר את המשחק של הקבוצה שלו בלי הכדור. עשה את זה אולי ברמה הכי גבוהה בהיסטוריה.

יש שחקני התקפה שהרבה יותר מרשימים אותי ממנו בליגה הגרמנית.ֿ
    חבל שלא סיים בצ׳לסי, הם בנוהל חייבים לשלוף את הבלוף התורן מהליגה הגרמנית בכל שנתיים.

נערך לאחרונה ב: ‏29/6/25 ב- 15:48
  3. Ori8 Member

הפעם אנחנו לקחנו את הבלוף התורן מגרמניה, כדי לחלק איתם קצת בעומס.

4. k_700 Member

די נו.

oranfu אוהב/ת את זה.
  5. Esomech Member

אולי לא הייתי ברור מספיק, אני התכוונתי לשאר הקבוצות בליגה, לא אלינו.
    לקבוצות שרוצות לקנות מאיתנו שחקנים.
    בין אם זה וילה/ברייטון/ניוקאסל וכו׳.. לא יודע להגיד לגביי המצב הפיננסי של הקבוצות האחרות בליגה שהן לא אנחנו.
    בנוגע לPSR עצמו מה שזכור לי בעיקר הוא הסיפור של ניוקאסל בעונה שעברה. הייתה בבעיות מול הPSR, והייתה צריכה לגייס משהו כמו 60 מיליון פאונד בשביל לעמוד בתקן. משם התחיל כל הקישור שלנו בקיץ שעבר לגורדון. בסוף יצא שמכרו את אנדרסון ומינטה בסכום הזה.

מתאר לעצמי שהן פשוט לא ירצו להעמיס על הדוחות שלהן אם הם הרבה יותר גבוליים מבחינה פיננסית לעומתנו.