מחזור 27 בפרמיירליג - הדרבי של צפון לונדון, סיטי מארחת את ניוקאסל

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Scouser, ‏21/2/26.

1. Scouser Member

זה מסוג הדברים שהיה חייב לגדוע עוד בהתחלה. עכשיו יש כמובן תפיסות הדדיות כי מן הסתם ההגנה לא רוצה להיות בנחיתות מובהקת ואז כשזה הדדי לא ישרקו יותר.

הפיתרונות צריכים להיות מתן יתרון להגנה בנושא הזה והגבלת זמן להוצאת קרנות וכדורי חוץ.

Esomech, oranfu ו-Scouser Tommy אוהבים את זה.
  2. Sturridge Member

לקראת הסוף של מארסקה התחילו להשאיר בקרנות/הוצאות חוץ שלושה שחקנים למעלה, מה שחייב את הקבוצה התוקפת גם להשאיר מגנים בחוץ ובכך להוריד את העומס ברחבה משמעותית.
    זה עבד דיי טוב, לא יודע למה זה נעלם.

היו יותר שערים מקרנות במשחק של ארסנל נגד צ׳לסי מאשר בכל המפגשים של קלופ ופפ
    https://x.com/optajoe/status/2028793426968281581?s=46

ולא קשור לגמרי אבל גם מלמד על רוח התקופה- היום קפצה לי השוואה של השחקנים עם מספר המסירות הכי גבוה בליגה היום לעומת 2016.
    אז בטופ היו שחקנים כמו ססק ודוד סילבה. היום טופ 3 זה ואן דייק, דאנק וצ’אלובה.

נערך לאחרונה ב: ‏3/3/26
    oranfu ו-Scouser Tommy אוהבים את זה.
  3. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

למען העיניים שלנו הדבר הזה חייב להשתנות. אני בחיים לא זוכר את עצמי כל כך משתעמם במשחקים. מילא אנחנו שבעונה גרועה אבל באמת מעטים המשחקים שאני יושב לראות ונהנה, זה עצוב.

לגבי הנתון האחרון אני חושב שזה שילוב של כמה דברים, לא בהכרח מעיד על איכות כדורגל ירודה לצורך העניין. סתם לדוגמה בלמים היום הרבה יותר טכניים עם הכדור מלפני 10 שנים.

הנתונים המדאיגים באמת הם כל מה שנוגע לאחוז זמן משחק פעיל מתוך ה90 דקות, אחוז שערים ממצבים נייחים (ראיתי איפשהו 30%, מטורף). יש מספיק ראיות ויש גם לדעתי צעדים קונקרטיים דיי קלים שיכולים לפתור המון בעיות. מה שכמובן לא יקרה.

oranfu אוהב/ת את זה.
  4. oranfu Member

אני כבר מוצא את עצמי רואה מעט משחקים באופן כללי. מלבד משחקים של ליברפול (שזאת מחלה), אני לא טורח לראות כמעט שום משחק כבר, אפילו משחקים גדולים כביכול.
    אם עד לא מזמן הייתי רואה בכיף גם משחקים של נועלות הטבלה, היום אני מוצא את עצמי במקסימום עם הטלויזיה דלוקה ברקע בזמן שמתעסק במשהו אחר.

מליגה שחרטה על דגלה משחק התקפי וקצבי, אנחנו רואים קבוצות שמשחקות כמה שיותר זהיר, הורגות את השעון, מחפשות להכריע באמצעות דברים שאולי נעלמים מעיני השופט.
    תמיד היו דברים כאלה, ה-סו קולד black arts, אבל זה היה רק חלק שולי יחסית.
    וגם בעונות קודמות היו מאמנים\קבוצות שכל הזמן חיפשו איך אפשר לשפר עוד 5% אפילו. אבל אז אלה היו קבוצות שמחפשות עוד גרוש ללירה, לא קבוצות שמחפשות שזה יהיה לירה בתוספת לגרוש.

LFC-Gerrard1 אוהב/ת את זה.
  5. alexshw Member

בעונה שהקבוצה שלך יותר הישגית, אתה נהנה יותר מכדורגל מאשר בעונה שלא.
    כשסיטי וליברפול עשו 98 ו - 97 אז התלוננו שכל הליגה נמושות.

6. oranfu Member

גם אוהדי ארסנל כאן כותבים כל הזמן שהם לא נהנים מהכדורגל.

כשליברפול וסיטי דרסו את הליגה אמרו שהליגה חלשה אולי, אבל אני לא זוכר שאמרו שהליגה משעממת\הקבוצות לא משחקות בצורה אטרקטיבית.

אולי אני מדמיין אבל לדעתי בתחילת העונה כשליברפול ניצחו 5 מ-5 בליגה גם כתבנו כאן שהקבוצה בכלל לא משחקת וזה לא כדורגל.

אגב, אין לי בכלל בעיה אם אוהדי ארסנל יגידו שהם נהנים מהקבוצה (למרות שלא בטוח שאני מאמין להם). מבחינתם מה שחשוב זה סוף סוף לקחת תואר והכל כשר וזה מובן ולגיטימי לגמרי ודיי בטוח שאם הייתי במקומם הייתי חושב אותו דבר - תביאו תואר וכל השאר על ה...
    אבל אני זוכר גם איך שנאתי ממש את הכדורגל של בניטז (שהיה השגי ביחס למה שהיינו רגילים).

וזה ממש לא רק ארסנל (היא אולי המקרה הכי קיצוני כי יש לה את הסגל הכי חזק באירופה אולי והיא משחקת פוליס-בול שמוביל אותה למקום הראשון בליגה).
    זה תהליך שעובר על רוב הליגה.
    ארסנל של ארטטה עד לפני איזה שנתיים שיחקה כדורגל אטרקטיבי לדעתי והיום כאמור כדורגל של טוני פוליס.
    הסגנון של פפ אף פעם לא היה חביב עליי אבל איפה הכדורגל הקלאסי שלו ואיפה מה שהם עושים מאז שהאלאנד הגיע עם המעבר ל-4 בלמים בהגנה ומשחק ישיר כשהחלוץ שלו בקושי נוגע בכדור?
    מעבר מכדורגל של קלופ למה שאנחנו רואים העונה מליברפול.
    טוטנהאם שעברה מקיין-סון למה שזה לא יהיה היום.
    גם קבוצות מפתיעות כמו ברייטון של דה-זרבי\פוטר היו מאוד אטרקטיביות והיום יש לנו את אסטון וילה שלא עושה כלום על הדשא ומחכה לגול מכלום של רוג'רס.

הכדורגל בליגה הפך להרבה יותר זהיר והגנתי, הקצב ירד. אולי יש כאלה שאוהבים את זה אבל אלה לא המאפיינים של הליגה שגדלנו עליהם.

7. alexshw Member

בסדר, הרבה פעמים אנשים לא מרוצים מהמאמן של קבוצתם. אני מסכים איתך בכך. ארטטה אוברייטד, פחדן ויותר מדי חי ממצבים נייחים והם מסוגלים לשחק כדורגל הרבה יותר טוב. אין פה חדש. אין מה להשליך לכל הליגה. לא מעט אוהדי יונייטד לא מרוצים ממאמן יותר מעשור, אז מה זה אומר על הליגה?

שיפוט, יותר נכון התנהלות הואר והיעדר בכלל חוקי משחק ברורים בנושא, היא הבעיה הגדולה של פרמייר ליג.
    זה פוגע באיכות.

Scouser Tommy ו-oranfu אוהבים את זה.
  8. oranfu Member

2 הנקודות שלך (ארסנל ויונייטד) לא סותרות.
    ארסנל היא מקרה הקיצון של מה שעובר עכשיו על הליגה מבחינת סגנון, אבל ברור שהיא לא היחידה אלא מייצגת מגמה.

יונייטד לא מרוצה מהמאמן כבר עשור אבל היא גם קבוצה כושלת ביותר כבר עשור. בשום שלב הכדורגל שלה לא ייצג את הליגה.

אני מסכים שהבעיה הכי גדולה של הליגה היא השיפוט (זה ושחוקי הפייר פליי לא חלים על כל הקבוצות). אגב, גם השופטים אשמים במידה רבה במגמה שאנחנו מדברים עליה - קבוצות מבזבזות מלא זמן על מצבים נייחים ואין התייחסות, היאבקות ברחבה (כולל עבירות על שוערים ברחבת החמש) ואין התייחסות. שיתחילו להעניש על הדברים האלה וגם המגמה תתהפך. כרגע זה פשוט משתלם לקבוצות.

9. alexshw Member

גם ארסנל לא מקרה מייצג.

10. Sturridge Member

נכון שתואר זה הכי חשוב, בטח אחרי 20 שנה, אבל בסוף תואר הופך מהר מאוד לשורה בסטטיסטיקה (פעם היה גם באנטר בבית ספר קצת, חאסרה על הימים). בסוף אתה זוכר רגעים ושחקנים גדולים, איזה רגעים או הנאה הקבוצה הזאת מספקת לאוהדים שלה?

מה שכן עוד 20 שנה זה יהיה אחלה נושא לטריוויה ״מי שיחק בעונת האליפות של ארסנל״, אף אחד לא הולך לזכור שם אחד מהקבוצה הזאת.

11. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

איזה שחקן טיפש. איזה צלילה מצחיקה. התחנן לקבל כאן צהוב שני.

12. cheddar Member

שיעשה רגעים בעונה הבאה, את זאת צריך לקחת בכל דרך

13. alexshw Member

הנה דוגמא טובה אתמול. ראיה מחזיק כדור 14 שניות. מצבו של חוק השמונה שניות?

oranfu ו-Scouser Tommy אוהבים את זה.
  14. Sturridge Member

עזוב אנחנו כבר במצב שכל עשר דקות של כדורגל יש דוגמה.

גם זה-
    גם במחזור הזה ראינו את ואן דייק נדחף בצורה דומה בוולבס והשער (בצדק) לא נפסל.

oranfu אוהב/ת את זה.