הדיון על השיפוט מיותר. באנגליה נותנים להרביץ בנייחים וזה קרה לנו למשל מול טוטנהאם בשתי הזדמנויות שונות. פשוט ארסנל הביאה את הנייחים לרמה גבוהה מאוד של ביצוע (בחוקים הקיימים שמאפשרים יותר מידי מגע כולל עם השוער) ולכן אצלם זה יותר בולט מאשר אצל קבוצה אחרת שהנייח לא עובר את השחקן הראשון או שאין איזה גבריאל כזה שיגיע לכל כדור גובה. לדבר על השיפוט סתם מוריד את הדיון והופך אותו ללא רציני, בניגוד לדיון לגבי ההתקפה והאטרקטיביות של ארסנל, שם הדיון הוא מקצועי ומתבקש, בטח לאור הסכומים שהוציאו והסגל הבלתי נגמר שיש להם (אורן נתן את השמות ושכח את זסוס, האברץ ומריאנו, עוד שמות לסגל הבלתי נגמר שלהם שהיה צריך לספק התקפית דברים אחרים לגמרי).
כפי שכתבתי באחד הדיונים פה- אין בארסנל הזו כוכב על שהוא מעל הקבוצה. אזה לבד יכול להיות הכוכב של קריסטל פאלאס, וגיוקרש יכול להיות הכוכב של ספורטינג, ואודגור יכול היה להיות הכוכב של לידס, טרוסאר של ברייטון, ומרטינלי אולי יכול היה להיות כוכב בפורסט. כשכל אלה נאספים בארסנל אז אין פה מישהו שאפשר להגיד שהוא ה-כוכב שיסחב את הקבוצה. לצערי גם סאקה הוא לא כזה העונה. אבל אני חושב שזה ההבדל המהותי בין הקבוצה הזו לבין הקבוצה בשנים הקודמות. עונות קודמות סאליבה, סאקה או אודגור נפצעו וארסנל איבדה כיוון ונקלעה למשברים שגרמו לה לנסיגה וחוסר יכולת לזכות באליפות ולפעמים אפילו בכלל לא להיות שם עד הסוף. העונה זה שונה בדיוק בזכות השחקנים שהידען פה טוען שאף אחד מהם לא הצלחה(שלא לומר כישלון). אני סובל בלא מעט משחקים של ארסנל העונה. אני מודה וכתבתי את זה כמה פעמים. לאחרונה זה אפילו קיצוני יותר. המשחקים מול וולבס וברייטון היו נוראיים. גם המשחק האחרון בגביע היה מביך. זה מאוד מדאיג והכדורגל הזה יכול להוביל לאובדן של כל התארים כי להראות ככה במשחק חשוב מול קבוצה עם קצת יותר כלים מוולבס, ברייטון ומאנספילד- וארסנל תענש בגדול. וזה גם יגיע לה והשמחה לאיד תהיה גדולה. אבל, אי אפשר לקחת לארטטה את זה שהקבוצה מאומנת. אי אפשר לקחת לו את זה שהקבוצה מאוזנת. אי אפשר לקחת לו את זה שהקבוצה לא תלויה באף שחקן. אם היא תזכה באליפות זו תהיה האלופה הכי קבוצתית עם תרומה הכי מבוזרת מהמון שחקנים ומכל חלקי הקבוצה. לא בכל המשחקים היא נראתה כמו מול וולבס וברייטון. אם זה היה כך- כנראה שלא הייתי כל כך כועס ומאוכזב. וההשוואות לעבר לא במקום. בין אם בגלל זיכרון קצר ובין אם מפוזיציה. נכון שסיטי וליברפול היו דורסניות ומבחינה התקפית היו רמה מעל ארסנל. גם את צלסי באליפות הראשונה של מוריניו למרות התדמית ההגנתית והמשעממת אני זוכר כמאוד דורסנית עם מפלצות מקדימה כמו רובין, דאף, ודרוגבה. הגדולה של פרגוסון היא שהוא בנה איזה 4 שושלות. חלקן היו מבריקות יותר וחלקן פחות והטיקט דווקא היה המצבים הנייחים והקרנות של בקהאם(נשמע מוכר?). יונייטד הגדולה של הטראבל חטפה מארסנל פעמיים שלישיות באותה עונה והדיחה את ארסנל מהגביע בפוקס גדול במשחק טראומטי לכל אוהד ארסנל. את גמר ליגת האלופות כל מי שמספיק מבוגר פה לא ישכח לעולם. מלאכת מחשבת ממש לא היתה שם. בעיקר מזל. בקרב האליפות שלה מול ניוקאסל של קיגן היא חטפה חמישיה. במהלך כמעט כל עונה היא נקלעה למשברים ונראתה כמו צל של עצמה אבל הגדולה היתה ההתעלות ברגע האמת. אי אפשר לבוא היום 30 שנה אחרי ולצייר כאילו הכדורגל היה מדהים. ארסנל של ונגר בימים הגדולים באמת היתה קבוצה שמאוד כיף לראות בין אם זכתה באליפות ובין אם לא. וגם ארסנל של ארטטה מלפני שנתיים שיחקה כדורגל נהדר. בסוף פציעה של סאליבה והכל התערער. כל קבוצה והאופי שלה. כל קבוצה מהמבנה הקבוצתי שלה. יש קבוצות עם כוכבי על או שחקנים שהם לא כוכבי על אבל בעונת חייהם כמו למשל פודן באליפות האחרונה של סיטי. לפעמים אפילו יותר מ 1. בארסנל הזו אין אפילו אחד כזה. סאקה הכי קרוב לזה אבל הוא לא לגמרי שם העונה. כמה אחראי על זה ארטטה? אני לא יודע. כמה הוא אולי דווקא אולי רצה את המצב הזה? אולי כן. מאמנים דווקא אוהבים שמדברים על הקבוצה שלהם במונחים של TEAM ולא X או Y סחבו אותה לאליפות. אני זוכר את האימרות "ארסנל בלי ברגקאמפ לא שווה כלום"\"ארסנל בלי הנרי לא שווה כלום" בתקופות של ונגר- וזה לא כזה נחמד לשמוע את זה גם אם זה רק חצי נכון. מה יגידו על ארסנל הזו? שהיא לא שווה כלום בלי דקלן רייס? זה כמו היה להגיד אז שהיא לא שווה כלום בלי פטריק ויירה- והאמינו לי- אף אחד לא אמר את זה. עם כמה שהוא היה קשר אדיר(אגב, בארסנל הוא היה אדיר, בנבחרת צרפת דווקא פטי היה בהרכב ליד דשאן בזכיה במונדיאל, ולא ויירה).
דיי נו, אין אף קבוצה בליגה שעשתה את מה שארסנל עושה כל קרן כבר שנתיים פלוס. אין אף קבוצה בליגה שמכל משחק שלה יצאו לפחות 2-3 קליפים של בושידו ברחבה על שחקן יריב. יש להם בועטים ונוגחים טובים, נכון, זה לא משנה את העובדה שהם התחילו עם זה והביאו את זה לרמה בלתי נסבלת. היום כמובן כבר רואים את זה ביותר משחקים כי קבוצות רואות שאין ענישה, ועדיין זה לא בכמות וב״איכות״. על זה תוסיף עוד כל מיני טקטיקות של ארטטה כמו לעמוד על הקו ולחסום שחקנים, זה בפירוש לא חוקי אבל אין אכיפה. בדיוק כמו בקרנות.
אני טוען שאין אכיפה לכולם. כמו שכתבתי, לנו ספציפית זה קרה בשני מקרים שונים מול טוטנהאם. ארסנל פשוט עושה את זה בדרגה גבוהה מכולן ולכן זה בולט. אם הקרן לא עוברת את השחקן הראשון או הולכת לשמיים או סתם לא מגיעה לאף אחד מישהו בכלל ידבר על החסימות או מה שהלך ברחבה? לא. מתעסקים בזה רק כשזה הופך לשער ואצל ארסנל זה הופך לשער בהרבה יותר מקרים מאחרות. ארסנל פשוט מנצלת את המצב הקיים לטובתה. האם אני אוהב את זה? ברור שלא, בטח בכל הקשור למגע וחסימה של שוערים. אבל לבוא ולהגיד שזה קורה רק במשחקים של ארסנל ולא מדובר במגמה בכל הליגה זה פשוט לא נכון.
אתה שוב מתייחס רק לקרנות של ארסנל בהתקפה ומתעלם באלגנטיות מכל התקדימים והטעויות שהיו לזכותה בשאר האיזורים במגרש. לך למשחק מול צ׳לסי ותגיד לי מתי ראית לאחרונה קבוצה בליגה נאנסת ב-4 מקרים שונים בכדורי קרן שלה בהתקפה כמו במשחק ההוא מול ארסנל? כמה פעמים הpgmol הודו בטעויות במשחקים שלה? מזמן עבר את התחום הסביר. כמה קשקושים כדי לגמגם לי פה שזו אליפות כשהמאמן שלך לא מצליח להרים אף שחקן בקבוצה. אמממ לא לא נשמע מוכר. בעונת הטראבל למשל(שאתה נוטה לזלזל בה, כאילו מישהו טען מתישהו שהצלחה של ארסנל היא רק עניין של מזל) שלושה שחקני התקפה של יונייטד כבשו, 29, 24 ושחקן מחליף אחד כבש 18 שערים. איפה זה ואיפה המחראה שלכם? קיבלנו חמישיה מניוקאסל? נו ו? ליברפול קיבלה בעונת אליפות בראש מסיטי וסיטי בעצמה קיבלה בראש מקלופ בעונת אליפות. קורה. על משחק אחד אף אחד לא כותב תזות. אגב, לקבל שלישיות מארסנל ב98-99 זה ממש לא מביך כמו לקבל שלישיה מארסנל הזאת. הייתם קבוצה פי 5 יותר טובה מהארסנל הנוכחית. היה מאוד קשה לשחק נגדכם באותן שנים. לא אין דבר כזה כל קבוצה והאופי שלה. אני לא מכיר אלופה מה20 שנה האחרונות שאין אצלה אף שחקן שאפשר להגיד שהוא לא בעונת קריירה או משהו שקרוב לזה. אתם מנצלים פה עונה עלובה של הליגה, עונה שפפ עושה הכל כדי לזרוק לזבל כל צ׳אנס שיש לקבוצה שלו להצמד. זו עונה חריגה מאוד, גם האלופה תצא מפה עם מספר נקודות נמוך ומספרים התקפיים עלובים.
זה ששחקן העונה הוא שחקן התקפה מחונן עושה לך את זה יותר- סבבה. בארסנל המצטיינים באים מהקישור ומטה וזה לא כזה חריג. גם ואן דייק, ואנגולו קאנטה היו שחקני עונה. ובארץ דן גלזר. וידיץ זכה איתך פעמיים! זה מעיד על אלופות פחות מלהיבות. לפעמים הן אפילו יציבות וחזקות יותר. אז אתה לא מכיר. אדגער טה מאיסע. ומי קבע שיותר מרשים 2-3 שחקנים שמביאים את כל המספרים ולא כפי שזה בארסנל העונה שזה מתפרס? הרבה יגידו שזה הרבה יותר מרשים וקבוצתי כשזה מתפרס. כדורגל זה ספורט קבוצתי. לא טניס.
אגב, לא נכון בעיני לזלזל בעונה של גבריאל. הוא עם 13 קלין שיט, 3 שערים ו - 4 בישולים ב- 23 הופעות. אלה נתונים סופר חריגים. פחות "סקסי" לתת את תואר שחקן העונה לשחקן הגנה, ולכן לא אהיה מופתע אם יתנו את התואר לרייס, אבל גביראל מבחינתי הוא שחקן העונה עד עכשיו.
אין אף שחקן הגנה בארסנל העונה שמגרד את הפיק של וידיץ׳ או ואן דייק. כל הכבוד על המשחק ההגנתי הפחדני שלהם שבקושי לוקח סיכונים ומורכב באמת מהמון שחקני הגנה טובים ומאמן שמעודד את הקבוצה לבזבז חצי שעה מהזמן כדי שהמשחק לא יתקיים. אין פה שחקן הגנה אחד שאתה אומר הוא השחקן הכי טוב העונה בליגה כמו שהיו ואן דייק ווידיץ׳ בשעתו. כל הכבוד לגבריאל(ששיחק 80 אחוז ממשחקי הליגה של ארסנל העונה), הוא בהחלט בעונה טובה ביחס לשאר. זו בטח לא העונה הכי טובה בקריירה שלו. רייס, גם כן, טוב ביחס לאחרים ובד״כ יציב מאוד, גם פה זה לא משהו שקרוב לעונת שיא שלו. אני כנראה הייתי נותן את התואר לרייס כי הוא פשוט תמיד משחק, אין לו גיבוי וגם במשחקים רעים שלהם הוא מהיותר טובים. 2-3 שחקנים ביונייטד הביאו את כל המספרים בעונת הטראבל? חחחח חמישה שחקנים בדאבל פיגרס. אחד, בקהאם עם 9 ו20 בישולים כשהמבקיע הבכיר שלך על 29 שערים ו11 בישולים. שוב, תעשה שיעורי בית.
אכתוב שוב- אף קבוצה לא עושה את זה בכמויות של ארסנל. להגיד ״אין אכיפה לכולם״ בזמן שקבוצה אחת המציאה את זה ועושה את זה פי 10 משאר הליגה ביחד זה עיוות של המציאות. אין גם אכיפה ״לכולם״ למנג’ר שחוסם שחקני יריבה על הקו, אבל רק מנג’ר אחד עושה את זה (בינתיים). ״מתעסקים בזה רק כשזה הופך לשער של ארסנל״- (1) הסיבה שארסנל כובשת יותר היא גם בגלל העבירות שהיא מבצעת בכל קרן. (2) אנחנו דווקא מתעסקים לא מעט בקרנות שארסנל בצד המגן.
זה שהזכרתי את העונה הזו במשפט וחצי לא אומר שכל מה שאני כותב מתייחס אליה. אתה רוצה להמשיך לשחק אותך ראש קטן או דביל- תהנה. ומה אתה מנסה להגיד לגבי העונה הזו? היא הסתיימה עם 79 נקודות ו 80 שערי זכות. זה ממוצע של 2.1 שערים למשחק. ארסנל הזו בלי כובש בכיר עם 29 שערים וחמישה שחקנים בדאבל פיגרס כמעט עם אותו דבר. מה הפואנטה? שאם סאקה, וטרוסאר היו כובשים עוד 3-4 שערים כל אחד על חשבון טימבר וגבריאל וכל השערים של רייס וזובימנדי לא היו מתחלקים ביניהם ואחד מהם היה כובש את כולם אז זו היתה עונה מרשימה יותר? מכל מה שאתה כותב יש רק מסקנה אחת: מיקל ארטטה גאון. עם חבורה של גלמים הוא במצב שהוא נמצא. מה היה קורה אם כולם היו טובים? כדי לקחת ברצינות את הטענה שלך שארטטה מכשיל את השחקנים שלו וגורם להם להיראות רע- אתה צריך להיות קצת יותר קונקרטי ולהסביר את עצמך אחרת זה לא רציני.
העונה בינתיים שני שחקנים בארסנל כבשו בדאבל פיגרס. ואף אחד מהם לא בעונה טובה. תעצור 10 אוהדי ארסנל ברחוב 10 מהם יגידו לך שצריך למכור את מרטינלי ו9 יגידו לך שגיוקרס מעפן. לא נראה לי שיש אוהד יונייטד אחד שיגיד לך שיורק, קול, סולשאייר או אפילו סקולס היו חלשים בעונת הטראבל שלנו. כלומר לא הכל זה רק המספרים. אתה לא הזכרת את העונה הזאת במשפט אחד, אתה הלכת בכוונה לכיוון הזה כדי לייצר נרטיב כאילו הכל התחבר שם במזל ויונייטד רחבה על החופשיות והקרנות של בקהאם. ובכן, קשקוש. מה יש לי להגיד על זה שיונייטד לקחה אליפות עם 80 נק׳ אז? שאתה כנראה לא ראית הרבה פריימרליג בשנות ה90 או בכלל. עם כמה נק׳ ארסנל לקחה אליפות עונה אחת לפני? ויונייטד שנתיים לפני? ויונייטד בעוד שתי אליפויות אחרות? בחלק לא קטן מהעשור הזה הליגה הייתה קשה, הפערים היו קטנים. לא יכולת להחזיק סגלים עם 25 שחקני רכש או כמו סיטי וכמוכם ולבנות 3-4 סגלים שונים נורמלים.ה בחלק מהזמן בשנות ה90 לא היה בוסמן וגם כשנכנס הבוסמן זה נכנס בהדרגה. לרוב שחקנים צעירים היו יוצאים להשאלה ופרגוסון באופן כללי התחיל לעשות המון רוטציות כשהנוק אאוט של הצ׳מפיונס יצא לדרך. אתה הרי לא ראית את עונת 99-98 והמסקנה שלך היא שיונייטד וארסנל של אותה עונה גרועות כמו סיטי וארסנל של העונה, נכון?
יודע מצויין עם כמה נקודות לקחו אליפות בשנות ה 90. אז קבוצות צמרת הפסידו יותר נקודות כי הליגה היתה חזקה והעונה זה כי הליגה חלשה. עכשיו הכל ברור. למה לא אמרת קודם? הליגה היתה מדהימה אז!!! בתקופה שגם הליגה האיטלקית וגם הספרדית השאירו לך אבק וכל הכוכבים הגדולים בעולם שיחקו שם, וקבוצות באנגליה התבססו על בריטים בינוניים ברובם(שהיום בקושי מוצאים עצמם בצמפיונשיפ) וזרים מסקנדיבניה בעיקר. וואווו איזה ליגה!!! שנה כן שנה לא קבוצות אנגליות גם זכו בליגת האלופות. רק את זה אל תשכח, כן?
אתה מעלה טענות מגוחכות מהעבר ומתעצבן מהתשובות שיורים לך? נעשה את זה הכי פשוט בעולם. 20 שנה מהיום, יש קבוצה בליגה שאתה חושב שיציגו את העונה שלה באור חיובי כלשהוא? כי חוץ מעל הקבוצה שלקחה טראבל, אנשים עדיין מדברים על ארסנל של אותה עונה עם אנלקה, ההתחלה של הנרי, ברקאמפ, אוברמארס, ויירה, טוני אדאמס. אנשים זוכרים את לידס שהתחילה את העליה המדהימה שלהם עד הפיק שהגיע כמה שנים אח״כ עם כדורגל מצוין והמון כשרונות צעירים. אנשים עדיין ידברו על ניוקאסל של 96, בלקבורן של 94-95. קבוצות בליגה הזאת השאירו אימפקט כשמדברים עליהן גם 30 שנה אחרי. זו עונה שחורה. מי משחקת כדורגל טוב מתחילת 2026? יונייטד לאיזה 3 משחקים? קבוצות מאבדות נקודות בליגה העונה כי הן מאומנות חרא והפער מהקטנות נסגר. לא כי הקטנות ברמה של רבע גמר צ׳מפיונס.
אתה מברבר בלי סוף ומנצל את זה שהרוב כאן כנראה צעירים מידי. על ארסנל של ברגקאמפ, אוברמארס, אדאמס, וויירה אני מנוע מלהגיב כי זו הקבוצה שהכי אהבתי(הנרי לא קשור אליה ואין חפיפה בין הזמן שלו בארסנל לשל אנלקה). אנשים זוכרים(אולי) את לידס ובלקבורן כי אלה אלופות פחות שכיחות. את לידס יזכרו בזכות קאנטונה. את בלקבורן בזכות שירר. לידס שאתה מדבר עליה נראה לי זו בכלל של לפני הפשיטת רגל. השיא עם חצי גמר ליגת האלופות זה כבר שנות ה 2000. עד שונגר הגיע ועשה מהפיכה בכדורגל האנגלי כל מה שהיה בין אסון הייזל לאז הוא התקופה הכי שחורה של הכדורגל האנגלי. תקופה של כדורגל של בעט ורוץ ופערים גדולים בין האנגליות לאירופה. למונדיאל בארה"ב אנגליה אפילו לא העפילה. מה שיזכרו מהשנים האלה עד להגעה של ונגר בשלהי 1996(אז החלה המהפיכה שגם דחפה את יונייטד קדימה לדעתי) זה איך אריק קאנטונה היה פרח בשדה קוצים. עד הזכיה של יונייטד ב 1999 לא היתה אף קבוצה אנגלית אפילו בחצי גמר ליגת האלופות חוץ מפעם אחת! אני אישית התאהבתי בליגה הזו בגלל הקצב שתמיד היה גבוה- אבל איכות היתה שם אולי עשירית ממה שיש היום. כל דרך לנסות לסובב את זה כדי להקטין את סיטי וארסנל של העונה ולטעון שהליגה החלשה היא הסיבה שהן מובילות- היא לצייר עיגול מסביב למטרה. את הדוגמה של יונייטד עם החמישיה מניוקאסל, והשלישיות מארסנל ב 99 לא הבאתי כדי להקטין את הטרבל ולהגיד שהכל היה מזל וגם לגבי המצבים הנייחים של בקהאם לא שייכתי ספציפית לעונה הזו. בקהאם היה כמה עונות ביונייטד ואני לא זוכר עד כדי כך. רק זוכר שזה היה נשק קטלני. הבאתי את הדוגמאות האלה כדי להראות שכל קבוצת צמרת, כולל האלופה- אם תבחן אותה לפי המשחקים החלשים שלה- היא תהיה נוראית ותמצא גם לא מעט מפלות. וזה בדיוק מה שאתה עושה לארסנל שהיא אכן במשחקים האחרונים נוראית.
לא מדבר בכלל על עוצמת הליגה האנגלית ביחס לשאר אירופה אז. זה לא הדיון. מעונת הטראבל, שנפנפת איך הקבוצה שלקחה אליפות סיימה עם 80 נק׳, אפשר להוציא דוגמא לעוד 2 קבוצות לפחות(גם צ׳לסי אגב) ששיחקו כדורגל נהדר והשאירו חותם על התקופה ההיא. תשאל אנשים שראו כדורגל אז מי היו קבוצות כדורגל נהדרות באותה עונה ותקבל את שתי הדוגמאות האלה פרט לאלופה. לידס עם בוייר, וודגייט, הארט, קיוול, אלן סמית׳ כל אלה בתחילת הדרך, זו אותה לידס ששיחקה כדורגל נהדר ב98-99, סיימה בטופ 4 והמשיכה לטפס עד לקבוצה ששנתיים אחר כך נעצרה בולנסיה בחצי גמר צ׳מפיונס. הכדורגל עבר התפתחות גדולה מאוד משנות ה90 וצונח למטה השנה. אין שום דבר טוב בכדורגל בפריימרליג העונה אולי למעט משחקים שברונו פרננדס משחק בהם. הכדורגל שאתה רואה השנה הוא אולטרה פחדני, הגנתי, חסר מעוף שנשען על בזבוזי זמן ודברים בתחום האפור. אף קבוצה שמשחקת העונה לא תזכר בעוד 20 שנה באור חיובי. כולנו יודעים את זה, כל האוהדים בדיון שלך מבינים את זה ורק מחכים כבר לסוף העונה כדי שתקבל את הסטמפה של האליפות ויהיה אפשר לקפל את העונה הזאת ולשכוח שהיא בכלל התקיימה. ואם כבר להתעסק ביונייטד של אז. בחיים לא היינו פחדניים לאורך כמעט עונה שלמה כמו ארסנל. בכל משחק גדול ניסינו ללכת על כל הקופה, במהפכים לא הגיוניים עד השנייה האחרונה. גם במשחקים רעים הקבוצה זרקה לקראת הסוף כל מה שרק היה לה כדי לעשות הכל כדי להביא 3 נק׳. איפה זה ואיפה הגישה האפסית של המנג׳ר שלך שפוגש את יונייטד במחזור ראשון ומנסה לשחק על 0-0(ובהמשך ליברפול, סיטי ועוד). אף פעם לא הסתכלתי על יכולת במשחק אחד בודד והסקתי מזה משהו גורף. משחק, 2, 3 רעים בעונה לכל אלופה היה. גם לכאלה שסיימו עונות עם 90+ נק׳. לשחק תקופה כל כך ארוכה כדורגל תפל שנשען על עזרות מהואר וכדורים נייחים עם בזבוזי זמן, חניקות ומה לא? זה תקדים באנגליה וככה העונה הזאת תזכר עוד 20 שנה. לא מפתיע שהרף כל כך נמוך העונה שהחרא המזוקק הזה אולי שווה אליפות.