אדי האו הוא לא מאמן רע, אבל הוא גם לא מאמן שהייתי רוצה לקבוצה שלי. מוגבל מאוד בכדורגל וברכש, ובסוף ניוקאסל תחתיו לא הצליחה לבצע את קפיצת המדרגה. לא מפתיע שתחתיו ניוקאסל צוברת את רוב הנקודות בבית, איפה שהכדורגל שלו יותר מתאים עם קהל ומגרש ביתי.
לא יודע מה מוגבל בו ברכש. על מה הוא מחליט בכלל? השמות הראשונים שרצה הם שמות של שחקנים מצוינים, בסוף הביאו לו בררות, שחקנים שהיו איפשהו אופציה שביעית- שמינית. גם בוא, מכרו לו את השחקן הכי טוב שלו. מאמין שהוא מספיק טוב כדי לסיים איתם חלק עליון בטבלה, חרף כל הפציעות שיש להם והנוק אאוט מול ברצלונה. מי שרואה אותם מספיק יודע שהם משחקים כדורגל הרבה יותר טוב מהמיקום שלהם, גם במשחקים שהפסידו.
תשאל את אוהדי ניוקאסל שרואים אותו מידי שבוע מהם הם חושבים עליו. או פשוט יותר, היית רוצה אותו כמאמן של יונייטד בקיץ?
ההפסד של יונייטד has been coming כי היכולת מאז המשחקים הראשונים של קאריק לא טובה, גם אם יש כאלה שמנסים בכוח למצוא דברים חיוביים. השאלה אם מה העובדה שהפעם זה התבטא גם בתוצאה תוביל לשינוי כלשהו - לא בהרכב, כי אין המון מה לעשות שם עד שיחזרו מרטינס ודורגו.
עם איך שזה נראה כל שבוע, יש מצב שמאמן הנייחים של ארסנל זה אריק זאבי. אבל עושים מה שצריך כדי לקבל שם חדש על הגביע כל 6 שנים, לא ככה?
מאמן טוב אבל לדעתי התקרה שלו היא מועדון שמתחרה על מקום 6-4. אני לא יודע מי מחליט על הרכש בניוקאסל (מי למשל מחליט שאלנגה זה שחקן ששווה 50 מיליון כשגם 5 הוא לא שווה) אבל הכדורגל של האו זה לא כדורגל של קבוצה גדולה ודומיננטית שמצופה ממנה לנצח את רוב המשחקים. זה היה ככה גם בבורנמות'. קשה נגדם, הם פיזיים ומתנפלים ויודעים לצאת טוב קדימה אבל זה לא מספיק מול קבוצות שלרוב מסתגרים מולן ובעיקר בגלל זה הם בירידה. הוא ייקח קבוצה ששואפת להצטרף לחלק העליון של הטבלה ויביא אותה לכדורגל אירופאי אבל לא ישאיר אותה שם ולא יעשה איתם את קפיצת המדרגה. יכול להיות מינוי טוב לטוטנהאם כשיעזוב את ניוקאסל בקיץ (נראה לי שזה מה שיקרה). ארסנל עושים מה שצריכים מבחינתם בשביל לקחת את התואר, לגיטימי. אבל אפילו האוהדים שלהם (עד כמה שאני רואה) שונאים את הכדורגל. בסוף עבורם המטרה מקדשת את האמצעים, אבל הכדורגל בכל הליגה העונה מסריח ואף אחד לא ישכנע אותי שזאת ליגה חזקה אלא להיפך. אם קבוצה פח אשפה כמו ליברפול 3 נקודות ממקום 3 זה מראה מה שווה הליגה הזאת. אף אחד לא יזכור עוד 20 שנה איזה כדורגל מסריח זה היה, יזכרו שהיא לקחה את התואר. אני רק מקווה שנראה שינוי מבחינת השיפוט כי זה גועל נפש. פעם נתנו לבריונים של פוליס להנות מזה שהם קבוצה קטנה ולא שרקו להם על עבירות במצבים נייחים (ובכלל) כי זה היה הספיריט של הפרמיירליג. היום זאת האלופה הנכנסת שמקבלת יד חופשית לעשות מה שבא להם ברחבות במצבים נייחים (ועוד החמיר כי היום כבר עושים עבירות על שוערים בתיבות החמש שלא נשרקות, מה שלא היה ממש פעם). זה גם לא חוסר אחידות, כי אף אחד לא יכול לשכנע אותי שיש איזה שופט שרואה את מה שרייס עשה בקרן מול צ'לסי ולא חושב שזה פנדל מובהק.
אני קצת כופר היום בגישה הזאת של "מה שיזכרו עוד 20 שנה זה רק את האליפות". זה הרי לא נכון. הרי כל אוהד כדורגל עם עיניים מתפקדות זוכר, לדוגמה, איך האליפויות של מוריניו נראו. הגנה ברזל, 1-0, מנג׳ינג משחקים עם הגנה יחסית נמוכה וכדורגל קשוח. אנחנו גם זוכרים בתור אוהדי ליברפול איך זכינו בצ׳מפיונס ב2005, עם ניסים ונפלאות וכדורגל גם כן מאוד הגנתי וניצול הזדמנויות בודדות במשחק. כל מי שזכה לראות את הכדורגל בפרמיירליג בין 2016-2022 בערך יודע להגיד שהרמה הייתה מטורפת. אנחנו וסיטי באמת הצגנו כדורגל ברמה סופר דופר גבוהה, גם בליגה וגם באירופה, תוך כדי הגעה להישגים היסטוריים. כולנו גם נדע טוב מאוד להגיד גם על ערש דווי שסיטי הם צ׳יטינג קאנטס ושהם עשו תרגילים מלוכלכים ולא חוקיים כדי להתגבר על חוקי הפייר פליי. הדברים האלה לא באמת נשכחים. וגם הצורה שבה ארסנל משחקת העונה לא תישכח. אם כבר ההיפך, או שזאת תיזכר כעונה שהובילה לשינוי חיובי בחוקי המשחק, או שזאת תהיה נקודת המפנה לכיוון כדורגל שפשוט לא כיף לצפות בו אבל הוא יעיל יותר ומביא יותר נקודות.
ולאוהדי צ'לסי היה אכפת איך הם זכו באליפות בזמנו? לכם היה אכפת ב-2005 איך זכיתם בליגת האלופות? אולי לבאיירן מינכן בגרמניה אכפת איך היא זוכה באליפות, או לסיטי באליפות הרביעית הרצופה שלה, אבל לארסנל לדעתי פחות אכפת, בטח כשזה יהיה רשמי, בטח כשהם בעוד מפעלים השנה ויכולים אפילו להפוך את זה לעונה של יותר מאליפות. ברור שהאוהדים שלהם היו מעדיפים הצגות, וברור שיהיו תלונות של אוהדים בזמן ואחרי משחק כשהוא לא אטרקטיבי, אבל אני חושב שארטטה ייהנה כאן מהעובדה שארסנל הרבה שנים לא לקחה אליפות ולכן יהיו סלחנים כלפיו על הדרך שבה הוא השיג זאת.
לא אומר שאלה לא הצגות. כשגבריאל "נדחף" אז שורקים לעבירה וכשואן-דייק "נדחף" אז השופטים מתעלמים. למה במקרה אחד זה אפקטיבי ובמקרה אחר לא? סיטי בכיינים והם נהנו מהחרא הזה שנים, אבל יש תחושה העונה שלשופטים יש נטייה להיות מאוד זורמים עם החלטות לטובת ארסנל. כולם הרי רואים את ההצגות שלהם, כל נפילה של שחקן ארסנל זוכה לשריקה והם לעומת זאת מקבלים יד חופשית לעשות עבירות במצבים נייחים. מה, השופטים לא הבינו עדיין את הקטע? אין סרט שלא מודעים לזה, ועדיין זורמים איתם בשריקות.
אין לי מה לשאול את אוהדי ניוקאסל מה הם חושבים עליו. כי הם חצויים. חלק מעריכים אותו מאוד ומבינים איזה פיגוע עשו לו בקיץ וחלק יטילו רק עליו את האשמה. כמו בכל קבוצה, יש חלק מכובד של מטומטמים בקהל. בנו לו קבוצה מפגרת לגמרי בקיץ, זרקו שם כספים אחרי שמכרו את איזק בלי הכרה. בקשר אלינו- הייתי רוצה שנלך על אנריקה אם באמת יש אופציה. אבל אם לא נצליח לקחת את אנריקה והאופציות זה כל מיני קאריק, גלסנר או הגרוע מכל- דה זרבי? אז sure ברור שהייתי הולך עליו. מאמן שבטוטאל זמן שלו בניוקאסל ידע לחלוב מהקבוצה בערך 150 אחוז ממה שהיא שווה. גם בתקופות של חושך מבחינת זמינות של שחקנים עדיין ברוב הזמן גרם להם לשחק כדורגל טוב, קשוח וכשהוא משקם להמון שחקנים שם את הקריירה. אני חושב שהוא גם היה יכול לעשות בליברפול עם הסגל שיש להם עבודה הרבה יותר טובה ממה שסלוט עושה העונה. @oranfu מה זה כדורגל של 4-6? ומה יונייטד, ליברפול וארסנל משחקות? היה קצת ירח דבש של 2, 3 משחקים ראשונים עם קאריק וב-4 משחקים האחרונים אנחנו משחקים כדורגל 9 באב. שוב דבר חיובי לא צריך לקחת משם. הרבה מזל בתוצאות(שמהרגע שהגיע אנחנו הקבוצה שמקבלת הכי הרבה חופש בין משחקים בפריימרליג) שאתמול מתחיל להתפוגג ולהתיישר עם הרמה האמיתית שלנו. הוא עושה מה שהוא יכול עם המשאבים שיש לו. מי רצה את אלאנגה? לא יודע, אבל גם אלאנגה לא היה השם הראשון, השני, השלישי או ה17 לקיצוני שהם רצו בתחילת אותו קיץ. הם עברו קיץ מהמטורללים שראיתי מקבוצה אי פעם. כל שחקן בעולם בערך דחה אותם כשעל הדרך הכוכב הכי גדול שהיה להם עושה מהם פורפרה כל הקיץ.
לא רק אנריקה, אולי גם נגלסמן יהיה זמין בקיץ, עוד מאמן שאני לוקח בכל יום ובכל שעה לפני אדי האו. שוב, זה לא שאדי האו הוא מאמן רע, אבל החסרונות שלו (מאוד מקובע, לוקה בניהול משחק, לוקה בניהול סגל וחלוקת עומסים, יש סיבה למה ניוקאסל השנה רק במקום ה - 12 למרות ליגה סופר חלשה) גורמים לי לחשוב שהוא לא יכול לעשות את קפיצת המדרגה. נכון, יש בעיות קשות בניהול בניוקאסל, אבל זה לא קשור לחסרונות של אדי האו שבגללם לא הייתי רוצה שיאמן את יונייטד.