מכבי חיפה - עונת 2024/25. התרסקות מפוארת. בכר ואלברמן מפוטרים

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י alexshw, ‏16/7/24.

1. alexshw Member

נו אז יותר גרוע שמביאים מאמן כזה באמצע עונה. אין לי ספק שעד סוף העונה נמשיך לטבוע בפציעות.
    העיקר הם מוכנים לכל יריבה בגביע. בוא, הבן אדם נתקע עם שוער שלישי בגמר.

2. oranfu Member

אנחנו נטבע בפציעות עם כל מאמן, בטח כזה שדוגל במשחק לחץ אינטנסיבי. יש לנו סגל קצר וצוות פיזיולוגי של חובבנים, זה לא חדש.
    כמה שנים אפשר לראות שיש בעיה קשה של כושר ופציעות שריר בסגל ולא לטפל בזה??

de Middenweg אוהב/ת את זה.
  3. Melikson24 Member

מסכים עם אלכס. גם בב"ש בכר היה זורק שחקנים הרבה יותר מדי מוקדם למערכה. ויטור זאת הדוגמה הקלאסית.
    נכון שהוא רק מאמן, אבל מזמן הוא היה חייב לעשות חשבון נפש בנושא הזה ולחזק את הכוורת שלו עם עוד איש מקצוע שיעזור כי בבירור משהו שם לא עובד.

4. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

בדיוק היה לי דיון השבוע עם חבר אוהד מכבי חיפה.
    אני טענתי שאני לא מבין למה ברק העלה יותר מחצי מההרכב שאמור לפתוח באשדוד מול קבוצה מליגה א' בגביע.
    ינון פיינגזיכט וזוהר זסנו לא מספיקים בשביל לעבור את אחי נצרת שצריך את קורנו ובטאיי?
    למה לפתוח עם מלמד שאחרי תקופה ארוכה בחוץ צריך לשחק כמה משחקים בשבוע כשהוא כבר לא ילד?
    רק מגדיל את הסיכוי לפציעות ומעמיס עוד על שחקנים שתחת בכר כניראה ישחקו קבוע עד לסוף השנה.

5. italiano Member

יש לו נתונים אמיתיים של עומס ועייפות ולא החלטות אקראיות של אוהד או חובב כדורגל מהטלוויזיה, מי עייף ועל מי יש עומס.

הנטייה הזאת לחשוב שכולם מטומטמים חוץ מכם זה משהו.

6. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

וזאת בדיוק לא הבעיה של בכר אלא של האיש שמנהל את העסק...לדעתי עלי מוחמד לא חזר לשחק אחרי פציעה (ארוכה), נכון? בתקשורת מדווחים עכשיו על העדרות של פלוס מינוס 6 שבועות. בוא נראה מה יקרה אחרי זה. האם הקשר חוזר פחות או יותר בתקופה הזאת או שמה הוא ייעדר חודשים....?

oranfu אוהב/ת את זה.
  7. oranfu Member

החרא הזה חוזר על עצמו עם כל מאמן במכבי חיפה.
    בכר אולי מעמיס על השחקנים יותר מדי (אולי, לא יודע) אבל ברגע שזה קורה עם כל מאמן אני נוטה לחשוב שהבעיה היא לא רק אצל המאמנים.

זכור לי גם שכשפלורס הגיע, הדבר הראשון שדווח הוא שהוא נדהם מהכושר הפיזי הירוד של השחקנים.
    אבל מכבי חיפה זה מועדון חברים, לא מועדון ספורט תחרותי אז אותם אנשי מקצוע שכושלים בתפקיד שלהם במשך שנים ממשיכים בכיף שלהם.

8. Butragueño מנהלים

לפי מה קבעתם שהוא מעמיס? שחקנים נפצעים, זה קורה בכל קבוצות הליגה.

רק במהלך המשחק הזה סיפרו שבחרו לא לשתף את מיכאל אוחנה כי יש תכנית מסודרת לפיו הוא ישותף במשחקים ולפי דקות כדי שלא יפצע. יש שם אנשי מקצוע, לא משתפים שחקנים לפי פוטבול מנג'ר.

9. alexshw Member

קודם כל בלבול הצליח לקדם את הקבוצה הרבה בגלל קלארק והייתה כשירות טובה.
    אצל מסאי היה קשה לבדוק בגלל כוח עליון והצלחה באירופה שכפו על הקבוצה משחקים של כל 3-5 ימים מנובמבר עד מרץ. זה קצב של מועדון אנגלי שמשחק במיליון מפעלים עד שלבים מצקדמים ועוד נוסע לגביע ביניבשתי על הדרך. חזיזה פאק גדול של המועדון וזה התחיל מסתיו 2022. לפני דגו.

10. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

@Butragueño
    לפחות לגבי מוחמד הפציעה לדעתי לא קרתה בגלל עומס. היום ראו בחילופים גם שבכר חושב על חלוקת העומס. אני מעריך שאוחנה כבר יפתח במשחק הבא. צריך כרגע בעיקר לקוות שיגיע בינואר עושה משחק שיכול לחלוק את הדקות עם אוחנה שכמובן בחור של זכוכית.

אגבה היה היום בסדר גמור. ברור שעלי מוחמד חסר, אבל נראה מה יקרה במשחקים הקרובים.

11. G.B7 ירוק עולה

שוב על סמך נקבעים פה דברים, כל כך הרבה דעות/טענות שנשמעים כמו עובדות שהביסוס שלהן מבוסס על תחושות בטן.

חזיזה "פאק גדול"? זה נושא מאוד מורכב, ובטח שלא הייתי שולח חיצים בצורה כזו קלה.
    הכאבים של חזיזה (על פי פרסומים, פוסט שלו בעצמו ועוד) התחילו באזור מרץ 23 אחרי הבתים בליגת האלופות ובזמן מאבק על אליפות, ומתוך רצון לא לוותר ולהיות חלק מהעונה הגדולה הזו ההחלטה הייתה להמשיך לשחק, בסוף העונה הגיעו משחקי הנבחרת ולאחריהן מוקדמות ליגת האלופות עד יאנג בויז ואחרי ההדחה וההחמרה המתמשכת לא הייתה ברירה לפנות לאופציה הניתוחית שהשביתה אותו כמעט לעונה שלמה.
    כאוהד לא הייתי מוותר על חזיזה בעונת האליפות ה15, כמאמן לא הייתי מוותר עליו.
    סיכוי מאוד גבוה שאם היה מבצע שיקום אמיתי עם מנוחה אמיתית באזור מרץ 23 הוא לא צריך ניתוח אבל זה ההקרבה של ספורטאי עילית (נכון או לא אפשר להתווכח עד מחר).

בכל משחק באמצע-סוף עונת 22-23 כאשר המשחקים היו גמורים בדקה 60-70 בכר החליף את הכוכבים בשחקני ספסל (על מנת לתת מנוחה) בידיעה שאיכות המשחק שלנו תפגע אבל הרוטציה הקצרה מאוד פלוס משחקים שכבר היו גמורים אפשרו לו לבצע את זה.

קלארק ניהל כושר בצורה מדהימה אבל גם אסור לשכוח שמכבי חיפה באותה עונה הודחה במוקדמות מול שטרסבורג.
    ואז בכר הגיע וכן הפציעות היו מכשול ענק אבל הוא בסופו של דבר במבחן התוצאה הצליח מעל ומעבר.

תגדילו את כמות הזרים, תפחיתו כמות משחקים (תפסיקו עם החזירות הכלכלית), תייצרו יותר שחקנים אייכותים שיעמדו בדרישות המקצועיות ותראה איך אפילו בכר מנהל את פציעות השחקנים בצורה הרבה יותר טובה.
    זה בעיה כלל עולמית- מזל, קצת יותר טוב, קצת פחות טוב) מפרידים בין רוב המוחלט של הקבוצות.
    במכבי חיפה עובדים מספר פיזיותרפיסטים שונים לאורך השנים, במכבי חיפה עובדים עם מנתח מאוד בכיר.
    זה לא רק בעיה של מכבי חיפה.

נערך לאחרונה ב: ‏31/12/25
  12. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא מטומטמים, אבל גם הם טועים.
    זוכר ראיון שהיה בזמנו עם מנהל מקצועי שאמר שהרבה פעמים הנתונים של עומס ועייפות לא חד משמעיים, ואז התנהל דיון עם המאמן שחשב ששחקן מסוים כן יכול לשחק, והוא כמנהל מקצועי בהתייעצות עם שאר הגורמים חשב שלא, אבל בגלל שהנתון לא היה חד משמעי הלכו עם המאמן, והסביר שזה הרבה פעמים הפער בין המאמן שרוצה הצלחה מיידית ומבחינתו לקחת גם יותר סיכונים (בטח אם המשרה שלו בסכנה או יש עליו לחץ לתוצאות בטווח הקצר) לבין המנהל המקצועי וגורמים אחרים בצוות שמסתכלים לטווח הרחוק יותר ופחות רוצים לקחת סיכונים.

אני זוכר אותנו כאוהדים "פשוטים" ביציע מדברים שנה שעברה תקופה ארוכה שיש חשיבות שאליאל פרץ וקינגס ינקו את הצהוב החמישי במשחקים יותר "נוחים" על הנייר כדי שלא יעדרו ממשחקים במאני טיים או לחילופין שלא ישמרו על הרגליים באותם משחקים מחשש לצהוב חמישי.
    בצוות המקצועי, שלא יושבים מטומטמים, חשבו אחרת (למרות שאליאל למשל בכלל לא פתח בחצי גמר הגביע מול הפועל תל אביב והיה אפשר לנקות את הכרטיסים שלו מחזור קודם), ואז קיבלנו את קינגס במשחק מכריע בנתניה נזהר על הרגליים כי משחק אחרי יש משחק העונה מול מכבי בטרנר מה שהיה חלק משמעותי בהפסד באותו משחק.

וגם אצל מכבי חיפה השנה, עלי מוחמד היה עם 4 צהובים, במקום שיקבל צהוב מול בית"ר ואז יחמיץ את משחק הגביע מול אחי נצרת, לא איפסו את הצהובים שלו למרות שהוא פתח בספסל בנצרת ובכלל לא שותף (הפציעה התרחשה באימון יומיים לאחר מכן).
    אז האם יושבים אצל מכבי חיפה "מטומטמים"? לא. יושבים בני אדם, שגם הם עושים טעויות.

13. alexshw Member

הבעיות של חזיזה התחילו בסתיו 2022 באיזור הניצחון על יובה. גם בב"ש היו לבכר מכות פציעות.
    לגבי לו"ז גביעי אירופה ונבחרות זה ודאי לא תחת שליטת מועדון ישראלי.

14. G.B7 ירוק עולה

אוקי אז סתיו 22 באזור הניצחון על יובה, שים את עצמך כילד ששיחק בבני יהודה שנייה וחצי קודם מגיע לפארק דה פרנס, מגיע לאיצטדיון של יובנטוס ושל בנפיקה, מגיע לסמי עופר מפוצץ באווירה לא נורמלית, אתה היית עוצר? בעונות האלו חזיזה היה שחקן חשוב בקבוצה שלנו.
    לא הייתה לנו את הפריווילגיה לוותר עליו, כנראה לא הייתה לחזיזה את הפריווילגיה לוותר לעצמו לזה, לא הייתה לבכר את הפריווילגיה לוותר עליו.
    אז אחרי כל מה שכתבתי, איפה הפאק של מכבי חיפה? איפה הפאק של חזיזה?

דרך אגב ממה שאני יודע (וזה חצאי מידע מפרסומים) הוא לא הזניח וכן קיבל טיפול שמרני (שגם יכל לעזור), אבל ברגע שהעומס כל כך גבוה+נמשך לאורך זמן קשה מאוד להגיע להחלמה מלאה, ואפילו יש את הצד השני שזה החמרה משמעותית וכנראה בשל כך החליט לעשות את הניתוח ולהיעדר מחוסר ברירה כמעט עונה שלמה.

אחרי שכתבתי את זה אתה עדיין חושב שמישהו אשם? או שפתאום אתה מבין שלא הכל שחור או לבן.

לגבי מכת הפציעות בב"ש, אני לא יודע, אני גם לא יודע אם המצב במכבי חיפה שונה (לרעה או לטובה) מאשר מצב הפציעות בקבוצות אחרות לאורך השנים, שיש בהם את אותה כמות משחקים (פלוס מינוס).

וזה בכלל מבלי לדבר על ההשפעה הפסיכולוגיות וההורמונלית כמו קורטיזול על כושר גופני ופציעות, להגיע לכל משחק עם 30000 אוהדים בבית, וכל משחק חוץ כל אבל כל הכרטיסים המוקצים נגמרים, חוסר סבלנות לאי הצלחה, דרישות הולכות ומתגברות פלוס עומס פיזי הולך ומתגבר הופך את עניין הפציעות למשהו שקשה להשוואות אותנו לקבוצות אחרות.
    כלומר מלבד ל-2-3 קבוצות בליגה שלנו אין את הדבר הזה, ואני לא יודע אם ב-2-3 קבוצות האחרות יש כזו כמות פציעות/זמני החלמה/ועוד פרמטרים
    בנוסף אני לא יודע אם המצב בקבוצות מרכז-תחתית טבלה יש יותר או פחות פציעות- אבל זה בכלל כאשר כל תנאי הבסיס שונים. בקיצור אין מקום להשוואה.

כנל ניל קלארק- אין ספק שבאותה עונה עם בלבול בדקה 70 היה נראה שכאילו התחיל המשחק עבורנו לעומת היריבות שנפלו מהרגליים, אבל כמו שכתבתי הוא היה בעונה ללא עומס משחקים. וחד משמעית אני בעד אנשים כמוהו ועם ההכשרה שלו בכדורגל הישראלי בכלל ובמכבי חיפה בפרט.

15. alexshw Member

גם עונה שעברה היו בלי עומס משחקים כזה מיוחד. אפילו פחות משחקים באירופה 2, מול 4 אז.
    מומחה לפיזיולוגיה באשר הוא לוקח בחשבון את הלו"ז וגם לוקח בחשבון את הסגנון בו הקבוצה משחקת. מן הסתם כדורגל של אלישע גנרי פחות טובעני. הוא היה מעמיד קבוצה בקו יותר נמוך והמשחק שלו יותר בסיסי.

לגבי חזיזה, זה לא נתן כלום שלא רצו לוותר עליו כי איכות הכדורגל שלו נפגעה והוא התחיל יום לשחק ויום לא. למי זה עזר? פשוט הרסו אותו. הוא עצמו לא אדם מספיק חכם כדי להבין. המועדון צריך לדעת לטפל בשחקניו. במקום זה החמירו את הפציעה שלו. הוא גם אחד עם גליון רפואי עשיר גם לפני חיפה.
    טיפול שמרני במכבי חיפה זה שם קוד לטיפול כושל וחוסר מושג. הוא כן הזניח את הפציעה.