מכבי חיפה - עונת 2024/25. התרסקות מפוארת. בכר ואלברמן מפוטרים

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י alexshw, ‏16/7/24.

1. oranfu Member

מה קשור הציבור? זה יוקרתי מבחינה מקצועית ותדמיתית.

להשוות אותם לימאל ומעמדו זאת דמגוגיה, אני מצטער. יש להם ביחד פחות מ-20 הופעות בבוגרים לדעתי.

G.B7 אוהב/ת את זה.
  2. alexshw Member

במועדון בפירוש לא מבינים את מהות מחלקת הנוער ומהות מפעל אלופות לנוער. חבל שעברו את ברסה. חששתי מזה.

3. VAR Member

תדמיתית כן. ולשם מכבי חיפה מכוונת בעידן שחר. לכן אני טוען שזה מועדון מפגר.

מקצועית אין לילדים האלה שום דבר להרוויח מהטורניר הזה. בבוגרים הם משחקים ברמה הרבה יותר גבוהה (אלה מהם שמשחקים, כמובן. כמו רטנר וינון פנים משובחות).

4. oranfu Member

מה יש להם להרוויח מלהישאר להתאמן בארץ השבוע? הם לא טסים לשם על חשבון משחק בבוגרים.

5. VAR Member

זה משחק אמצע שבוע + 10 שעות טיסה הלוך חזור. שלא לדבר על סיכון מיותר לפציעות. מגן שמאלי אחד כבר הלך לך העונה.

בוא נשאל את זה אחרת: מה יש למכבי חיפה להרוויח מזה שהם יצאו עם הנוער למשחק הזה?

6. oranfu Member

במועדון הזה סכנת הפציעות באימונים לא פחותה מסכנת הפציעות במשחקים.

מה יש להרוויח מזה שהם לא ישתתפו במשחק הזה? שיתאמנו במקום זה עם הקבוצה הבוגרת?

אם היה לקבוצה הבוגרת משחק וזה היה על חשבונו אז הייתי נגד, אבל זה לא המקרה.

אבל אולי הדעה שלי גם מושפעת מזה שאני לא רואה שום ערך במשחקים של הקבוצה הבוגרת. מעניין לי תתחת אם נהיה בפלייאוף העליון.

7. alexshw Member

עומס מיותר ושוב יש פה עניין עקרוני. אפשר להגיד שמכבי חיפה באופן חוקי מרמה.

8. VAR Member

לא משנה מה יהיה גודל ההישג של הנוער בטורניר הזה, בין אם שמינית או רבע או חצי או זכייה, מדובר באנקדוטה. כמו ההישג של הנבחרת הצעירה לפני שנתיים וחצי. אנקדוטה נחמדה, אבל מה יצא לנו מזה בטווח הארוך חוץ מיח"צ ועוד קדנציה של לוזון?

אם המטרה היא ליחצ"ן לאירופה שחקנים כמו רטנר ופיינגזיכט, סבבה. אבל אז לא תבכה כאן שמוכרים כל שחקן טוב?

אז מה המטרה פה בעצם?

oranfu ו-de Middenweg אוהבים את זה.
  9. oranfu Member

בכל מקרה ימכרו כל שחקן נורמלי שגדל אצלנו. זה מה שבמועדון רוצים, אחרי 2 הופעות של רטנר בבוגרים כבר "גורמים במועדון" אמרו לכתבים שהוא יהיה ה"אקזיט הבא".
    לא מפנטזים שם על שחקנים שיעלו מהנוער ויובילו אותנו לתארים אלא יעלו מהנוער ויכניסו למועדון מיליונים.

לא ייצא מזה כלום, אבל גם לא נפסיד כלום. זה לא שאני רוצה שייצאו עם הנוער, זה שזה פשוט לא משנה כך או אחרת.
    מצחיק אותי שיש כזאת תרעומת על העניין הזה ולא על חרא הרבה יותר גדול במועדון שצריך להטריד את האוהדים.

אני לא רואה מטרה גם בלהשאיר אותם להתאמן עם הקבוצה הבוגרת השבוע. לא רואה בכלל מטרה במועדון כל עוד זאת הבעלות וזאת ההנהלה.

Sturridge אוהב/ת את זה.
  10. VAR Member

עבורם להתאמן או לשחק ברמת נוער זה לעכב את ההתפתחות שלהם.

אמרת מקודם שלהשוות לימאל זו דמגוגיה, גם אוריין גורן לא שיחק מול מכבי חיפה ולא כי הוא שחקן לא מוערך שם אלא כי הוא שיחק 90 דקות במשחק הליגה שלפני ולא רצו להעמיס עליו.

כשכבר עלית לבוגרים ואתה מקבל שם במה אין לטורנירי הנוער האלה שום משמעות יותר.

וכן, ברור לי שהכישלון של הקבוצה הבוגרת העונה הוא הסיבה שמחפשים לשווק בכזאת אגרסיביות את הקמפיין של הנוער. תהיה בטוח שאם מכבי חיפה הייתה מתמודדת על האליפות ושני אלה היו שחקני הרכב חשובים, הם לא היו טסים למדריד גם אם המשחק הבא של הבוגרת היה כעבור שבועיים.

11. Butragueño מנהלים

אוריין גורן אולי שיחק 90 דק' במשחק הליגה שלפני (לא בדקתי) אבל לא בברצלונה, אלא בברצלונה B.
    ושוב, אתה לא מסתכל על התמונה הגדולה.

ברצלונה לא צריכה את הטורניר הזה (למרות שהיא האלופה נכון לעכשיו). לא כלכלית, לא ליוקרה ולא בשביל סקאוטינג. זה נטו עוד דרך למדוד את רמת הנוער שלה ביחס לאירופה.

בשביל רטנר, פיינגזיכט או לוסקי זו הזדמנות לשחק נגד הטובים ביותר לגילם, לקבל עוד חשיפה (רק היום פורסם שיש יציע שלם של סקואטינג שבאו לראות שחקנים מ-2 הקבוצות) וסוג של צ'ופר למה שהם עשו עד כה. לנצח את נאנט (אלופת צרפת, כן?) זה הישג אדיר, ומגיע להם להתקדם ולשחק נגד אתלטיקו מדריד, במיוחד שזה לא מפריע להם להשתתף במשחק הליגה הבא.

Roma ו-oranfu אוהבים את זה.
  12. oranfu Member

גורן בן 16, פיינגזיכט ורטנר בני 18. אולי זאת אחת הסיבות שפחות רוצים להעמיס עליו? לא מכיר מה קורה שם ולא מה השיקולים.
    יש להם 4 ימים בלי משחק לפני המשחק בנוער ו5 ימים לפני המשחק הבא. זה עומס?

נו, אבל מכבי חיפה לא מתמודדת על אליפות ולא מתמודדת על כלום. אין שום משמעות למשחקים של הקבוצה הבוגרת. אם היתה משמעות אז גם אני הייתי נגד השתתפות שלהם בטורניר נוער, אבל זה לא המקרה.

במקום להתעצבן על הניהול האשפה של המועדון הזה שיש לנו עוד עונה של כלום ושום דבר, מתעצבנים ששני שחקנים (שרק לפני רגע התחילו לקבל דקות בבוגרים) ישחקו עם קבוצת הנוער במשחק יוקרתי.

אגב, אני לא יודע אבל אולי למוניטין של התמודדות בשלבים האלה, ולהצלחות בטורנירים האלה יש השפעה גם כשרוצים להחתים למחלקות הצעירות שחקנים פוטניצאלים.

במקום להתעצבן על מה שצריך להתעצבן במועדון הזה, מתעצבנים על מה שעוד איכשהו אפשר להתגאות בו.

13. alexshw Member

מרוצה מההדחה אתמול. שונא אונס פורמט.

14. VAR Member

מה גם שכמו במשחק מול בארסה, הפנדלים עשו צדק עם המשחק. 4-1 לאתלטיקו היה יותר משקף.

לא יודע מה קרה לגולנקוב בפנדלים הפעם. היה נראה חסר ביטחון לחלוטין והימר על פינות.

15. oranfu Member

היו מצבים בשביל לנצח אבל אתלטיקו היו בבירור טובים יותר.
    יותר מהכל הרגיש לי שהקבוצה לא היתה מוכנה מנטאלית, התרגשו מהמעמד (במיוחד במחצית הראשונה).

חבל על הפנדלים כי הם אשכרה בעטו את כל הפנדלים שלהם דרדל'ה לאותה פינה.

אגב, שטייפמן שהחמיץ את הפנדל - יכול לקרות, אבל לא ברור לי איך שחקן שנתפסים לו השרירים ונשכב על הדשא בדקה 90 כמה דקרות אחרי זה נבחר לאחד מחמשת הבועטים.