מכבי חיפה 13/14: רעבים להצלחה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Captain Canada, ‏14/7/13.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. EuropeGuy Member

------------חלוץ מטרה-----------

-------ראיוס------------עזרא-----

--------------גולסה--------------

---------קטן---------בוקולי-------

משו/גבאי--צ'וצ'אליץ'--קינן--טוואטחה

אני מודה שאני די בשלבי למידה ראשונים של המערכים, עד זמן מה לא התעניינתי בזה בכלל,
    אבל מה הבעיה בהרכב כזה למשל?
    אני מבין שזה לא 4-4-2 אבל יש כאן עיבוי לקישור עם גולסה שיכול להתחלף עם קטן, תלוי באפקטיביות,
    כשכך ישנן אופציות יותר איכותיות בהתקפה. מה זה משנה חלוץ מחמיצן אחד או שניים.
    אני שואל ברמת העיקרון.

נערך לאחרונה ב: ‏4/9/13
  2. oranfu Member

חשבתי בעצמי על המערך הזה וזה האופציה היחידה לא להפקיר את האמצע אם מתעקשים על קטן. להעביר את ראיוס לקיצוני באגף ימין ובמקומו להכניס באמצע את גולסה\ידין\אבוקרט. לא יודע כמה ראיוס מתאים לאגף וגם זה חייב להיות רק עם משומר כי אני לא רואה את ראיוס רודף אחרי שחקנים בחזרה להגנה ואז צריך מגן כמה שיותר מהיר וכמה שיותר טוב מבחינה הגנתית.

3. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

לדעתי חיפה לא כ"כ מתאימה למערך של 4-3-3 עם משולש קישור. מערך של 4-1-4-1 יכול להתאים יותר:

----------------------חלוץ מטרה---------------------

ראיוס-קטן (כי הוא דיי באנקר)-גולסה/אבוקרט/בוקולי-עזרא

----------------------בוקולי/ידין----------------------

משומר/גבאי-------קינן-------צ'וצ'אליץ'-------טוואטחה

4. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

• אייל גולסה נופה מהסגל עד להודעה חדשה

מעולה. שיחתום על חוזה חדש או שימשיך לשבת ביציע.

5. shawarma Member

עוד פעם מקווים שיהיה לנו מזל ואביחי ידין לא יבלה חצי עונה כשהוא פצוע / רן אבוקרט יתן את עונת חייו / קטן איכשהו ישדרג את היכולת שלו ב 200%, עוד החלטה מפגרת מבית היוצר של מכבי חיפה.

6. Butragueño מנהלים

משגע אותי שבאמת חיפה לא הצליחה למצוא חלוץ. אני יודע שכולם מדברים על זה פה ובתקשורת, אבל אם כבר הקבוצה מצאה שחקנים אופציונאלים (בוקילה, חריסטופי או שכטר), תנסה להיראות כמו קבוצה גדולה ותראו שלפחות אם אתם לא תביאו אותם, כנראה שאף קבוצה ישראלית לא תביא.
    אם בית"ר הצליחה להביא את באנגורה, שלפי מה שאומרים הוא חלוץ עם רזומה לא רע, מהיר וחזק, ואם עכו הצליחה להביא את ספסאדיו (האמנם אני לא מכיר אותו כל כך, ואני מציין אותו רק לפי מה שאומרים עליו), אז איך חיפה יכולה להגיד שלא מצאו חלוץ מתאים.

אם עד המשחק מול אשדוד הייתי יכול לבוא לקראת אבוחצירה ולהגיד עליו שזה רק חוסר מזל, והוא מנסה, מתעקש ונלחם כדי להבקיע שער, במשחק מול אשדוד זה היה נראה שהוא אפילו לא מנסה, שהוא כבוי.
    אפילו בהחטאה של אנדלובו, ש"גנב" לאבוחצירה שער בטוח, זה לא היה נראה שהוא כל כך כועס או כל כך מאוכזב.

לגבי אייל גולסה, אנשים יגידו שאני מגזים וזה לא אופייני, אבל הגיע הזמן לשים לילד המפונק הזה גבולות.
    לא רוצה לחתום? שיסתכל מהיציע על הקבוצה. לא צריך את השביזות שלו בחדר ההלבשה. שחקן שלא רוצה לחתום במועדון, ולא רוצה לממש את עתידו, הוא סוג של "וירוס", ולדעתי לא צריך להתאמן עם שחקני ההרכב. זה לא שמכבי חיפה המציאה רעיון חדש, זה נהוג בכל הקבוצות בעולם והגיע הזמן שגם אייל, אני רוצה להיות בניון, גולסה יירד לקרקע.

7. oranfu Member

עם ההחלטה על גולסה אני מסכים. צריך להכריח אותו לחתום על חוזה חדש.

בקשר לכל השאר (סלליך, קשר אחורי יחיד, חלוץ!) אני מיואש. אין לי שום ציפית מהעונה הזאת.

8. Igi Member

העיקר שמשאירים את הזבל פילאבסקי בתור זר מחליף כשהשחקן הזה ספק אם היה פותח בסכנין, אבל חלוץ זר קיץ שלם לא מצליחים למצוא. התנהלות שכונה בנושא ההתקפה הקיץ אצל חיפה. כל החלוצים שיש לנו הם סבירים - אבוחצירא יש לו טכניקה ומשחק ראש, אבל הוא מאוד בוסר ולא מאיים על הגנת היריבה, אנדולבו כבד מדי, אזולאי סתם אפס ותורג'מן מאוד נחוש, אבל קצת חלש מידי. ממש הזוי עבורי לחשוב שלדעתי תורג'מן הוא באמת החלוץ הכי טוב שיש לחיפה בסגל כרגע.
    על מרכז המגרש בכלל אין מה לדבר. בוקולי וידין זה אחלה אמצע, אבל ידין כל הזמן פצוע ובוקולי הזקן לא יכול לסגור אותו לבד וגם פה יש לחיפה נקודת תורפה רצינית. מקווה שאבוקרט יגלה כישועה.
    ההגנה טובה, אבל ברגע שאחד מהבלמים נפצע, הלך על חיפה.

9. קשר שמאלי Member

אפשר לחשוב ששקל קינן הוא איזה כוכב
    קינן הוא השחקן הכי חלש בקבוצה מתחילת העונה
    שחקן אוברייטד.

10. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

קודם כל גולסה. אני מוכן להמר כבר עכשיו שבינואר מכבי ת"א תרצה לצרף אותו. אותי זה לא יפתיע עם גולסה גם יחתום שם. מכבי חיפה נתנה לקשר את כל האפשרויות לגדול, אבל כבר שנים שהוא נעצר במקום. אם יצטרף למכבי ת"א אני אראה את זה כהמשך להתנהגות שלו מפרשת לאציו.

לגבי העונה. אני מנסה עכשיו בכל הכח לא לסתום גולל על מה שיקרה בחודשים הקרובים. ברור שאני מאד כועס על שחר שמסרב לחזק את הקבוצה כמו שצריך. מה שקורה בחוד לא מזכיר בשום דבר לקבוצות הטובות שהיו לנו לפני מספר שנים. קיצוצים כן או לא, מחירי זרים או מה לא, אבוחצירא שחקן בינוני ואפשר היה לשחרר גם את פיליאבסקי. מבחינתי אפשר גם היה להתחיל את העונה בצורה אחרת, אבל זה כרגע מה יש.

אני מקווה שבנאדו גם יבין שהוא לא מאמן את ריאל מדריד או ברצלונה. אם יתן ליותר מדי שחקנים ביחד לנוח אנחנו נאבד עוד הרבה מאד נקודות. החזרה של אזולאי לסגל גם לא בדיוק נותן אקסטרה נקודות למאמן. עם הצעד הזה אני מרגיש פאניקה וחוסר אונים...

נקווה עכשיו שאחרי פגרת הנבחרת הקבוצה תחזור להציג כדורגל יותר חיובי. בסוף השבוע נוכל ככל הנראה לצחוק/לכעוס קצת על הנבחרת המהוללת שלנו בראשות האדון גוטמן.

11. קשר שמאלי Member

הרגתם את פיליאבסקי בגלל משחק אחד לא טוב
    ביקורת על דקל קינן המהולל שהוא כאמור השחקן הכי חלש בקבוצה מתחילת העונה לא קראתי פה..
    אנחנו עוד נסבול מקינן כמו שאנחנו סובלים מקטן

12. w2k1 Member

אבוחצירא, מבחינת skill set הוא מרשים, חזק, מהיר, שליטה טובה בכדור,משחק ראש טוב.
    הוא פשוט חלש פסיכולוגית וזה חשוב מאוד לחלוץ. ואן ניסטלרוי בלי אתלטיות ומהירות עשה קריירה
    על קור רוח ומיקום,של אחד החלוצים הטובים ב 15 שנה האחרונות. אז בעסה לנו.

לגבי פיליאבסקי, לדעתי הוא בלם טוב מאוד, צריך לתת צ'אנס ולא לחתוך אחרי משחק אחד,
    הוא שחקן ספסל בין הטובים בארץ וסוגר לך 2 עמדות חשובות כמחליף.

גולסה, אין לו מקום במכבי תל אביב, יש שם שלישיית אמצע מגרש שמולחמת להרכב (ובצדק) לא
    נראה לי שהוא יבוא לשבת שם על הספסל. לגבי ההתנהלות שלו, הוא יצא כפוי טובה אבל גם המועדון
    אשם לא יושבים איתו על חוזה חצי שנה לסוף ובטח עוד אחרי שמביאים עוד 2 שחקנים לעמדה שלו,
    היו צריכים לסגור איתו שנה שעברה על ארוך טווח, אז אם היה מסרב היה עוד חושב פעמיים כי לשבת
    שנה וחצי ביציע זה לא לחכות מספטמבר לינואר כשחצי מהזמן זה פגרת נבחרות. אוי דוידויץ'.

13. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

משהו שמרגיז אותי בכם, אוהדי מכבי חיפה, זה ה?כעס על יעקב שחר על ההתעקשות לא לחזק את הקבוצה?.
    רבאק, חיפה רכשה את ראיוס בכמעט מיליון יורו, ורכשה גם את אבוחצירה בלא מעט כסף, וגם את גבאי. חיפה שילמה השנה הכי הרבה מבין הישראליות על רכישת שחקנים, כאשר לא הכניסה כסף כמעט בכלל למיטב ידיעתי, ככה שאם מסתכלים על מאזן בשוק הפער בין חיפה לאחרות אפילו גדול יותר, ככה שההשקעה של שחר הייתה באמת עצומה וגדולה משל כל בעלים אחר בכדורגל הישראלי, וכל זה בשנה קריטית ובעייתית מבחינה כלכלית לשחר.
    זו פשוט כפיות טובה!

14. Butragueño מנהלים

חיפה שילמה הכי הרבה השנה על רכישת שחקנים? יש לך נתון שאתה מבסס את העובדה הזאת? (ויכול להיות שגם אני טועה).

האמנם לא מכרנו שחקנים השנה (כרגיל, הכל כמעט השאלות - דגני, סולליך, ימפולסקי ועוד), אבל זה כדי לעשות סוג של ניקיון בקבוצה.

אני אישית מאוכזב מהרכש השנה, לא כי שחר לא השקיע מספיק, אלא כי הוא לא השקיע במקומות הנכונים.
    היה אפשר לחסוך את הכסף על אבוחצירה וגבאי, ולהביא חלוץ מטרה חזק במקום. לתת לדגני הזדמנות במקום משומה(ר).

שחקנים כמו משומר, אזולאי, גולסה, פילאבסקי, שיימן ועזריאל לא צריכים להיות בקבוצה ובטח ובטח שלא בהרכב.

בכל פנים, אני יצאתי מהמשחק מול אשדוד רק עם בשורה אחת, וזה שעידן ורד חזר. לדעתי הוא היה מהדומיננטים, הוא נלחם ורואים שהוא לא איבד מהמהירות שלו. אם בנאדו ייתן לו השנה לפתוח יותר הוא יספק את הסחורה.
    בכל הנוגע לחלוץ, אמרתי די והותר.

15. EO11 בפה אליל היכל התהילה

אתם מודעים לכך שיש עוד שבועיים פה לשוק ההעברות נכון? חכו לפני שאתם כבר מתחילים לסכם.

מצב נושא:
הנושא נעול.