שמע נתת כמה דוגמאות די מוזרות. ירין לוי הוא דוגמא לשחקן צעיר שאם הוא טוב גם 100 זרים לא ימנעו ממנו להשתלט על המקום בהרכב של קבוצת צמרת. זהבי בגיל 22 פרץ בהפועל תל אביב. לא רואה איפה הבעיה פה. אתה פשוט רוצה לגרור את הגדולות לרמה של מכבי נתניה. שלא יברחו קדימה חלילה ולך נותר רק לצפות מהצד.
לא כל מועדון כדורגל חייב להיות אייאקס, עם כל הכבוד. אם עושה לך את זה לראות כחול לבן, by all means, תסתפק בחמישה זרים או פחות. מדובר בהגבלה של כמות הזרים, לא במחויבות למספר זרים. אפשר גם פחות אם רוצים. אם אתה חושב שמדובר במחלה אז מה אכפת לך שקבוצות כמו הפועל ב"ש ומכבי ת"א יהיו "חולות" בזמן שאתה יכול לאסוף לעצמך את הירין לוים של העולם ולהראות לנו איך עושים את זה נכון? ממה אתה מפחד? גם לא כל שחקן שגדל במועדון X חייב לפרוץ במועדון X. למנצ׳סטר סיטי יש אקדמיה מעולה, הם גידלו שם הרבה מאוד שחקנים שהם כוכבים היום, כמה מהם באמת עלו אצלם לבוגרים בעידן הערבי? פודן ומי עוד? "מועדון חולה". אם הרמה בליגת העל תעלה זו לא תהיה טרגדיה אם הירין לוי הבא יקבל את הבמה בליגה הלאומית ולא בליגת העל. שחקנים צעירים צריכים להרוויח את הבמה בליגת העל ולא לקבל אותה כי מישהו החליט שחייבים להם משהו.
למה ההנחה היא ששחקן ישראלי פורץ כשאין לפניו שחקן בכיר בהיררכיה? ירין לוי פרץ כשלפניו יש את סורו, ושחקנים סביבו שגם יכלו לקחת את המקום שלו (מיכה, יונה). אולי דווקא צריך זרים כדי שהשחקן הישראלי ישקיע יותר ויעבוד קשה יותר כדי להילחם על מקומו.
אין לך הבנה מינימלית ואני מנחש שגם בחיים לא הכרת שחקני כדורגל באופן אישי וכמה גם צריך מזל. לירין לוי היה מזל שקוראים לו אלמוג כהן כי מכבי חיפה לא ממש ספרה אותו ואפילו לא סימנה אותו וסיכוי גדול שבלי מכסת זרים ממש לא בטוח שהוא היה לוקח שחקן ממכבי חיפה בהשאלה כי הרבה יותר קל ונוח להביא זר. כאלה אתה מפספס במשקל. תנסה להיזכר איך אתה היית בגיל 17-18 ואפילו 20 והאם היתה לך הנחישות לא לוותר גם כשלא הולך ולא סופרים אותך. בסוף זה ילדים והרוב נופלים בראש. לגבי מכבי נתניה דה פקטו אתה עושה צחוק מעצמך. מכבי נתניה בדיוק בפוזיציה שהיכולת שלה לצמצם פערים מהצמרת היא בעזרת זרים. אבל אני לא צבוע ומדבר כאוהד כדורגל ישראלי. כאוהד מכבי נתניה מתאים לי שיגדילו.
עוד פעם מכבי ת״א והפועל ב״ש? הבעיה היא שהקבוצות הקטנות יביאו זרים רק כי זה יותר זול והליגה תתמלא בזרים כמו 80% מהזרים שהגיעו לחדרה, נס ציונה, מכבי פ״ת וסכנין. אני לא יכול לסבול את הדוגמאות האלה מהליגה האנגלית. כשסיטי מביאה רכש הוא מהטופ העולמי. קבוצות בארץ מביאים מביאות זרים פארש. בוא תגיד לי למה להחזיק מחלקת נוער בכלל אם אפשר להביא כמה זרים שרוצים? אם אני בעלים אני לא מתעסק יותר עם זה. משקיע בסקאוטרים ואנליסטים ובזה מתמקד. לדעתי זה יהרוג את השחקן הישראלי ולי איכפת ממנו.
מה זה הקטנות יביאו זרים רק כי זול יותר?מדברים איתך על תנאים שלא יאפשרו לדבר כזה לקרות. וכרגע מדברים על 8 זרים לכל היותר ולא "כמה שרוצים". תוציא את הראש מהאדמה. יש פה סגלים של ליגה לאומית, אין מספיק שחקנים ישראלים ואי אפשר להתחרות בצורה הזו. המטרה של הכדורגל זה לבדר את הקהל ולא לפרנס שחקנים ישראלים.
אליצור נתניה היתה העונה בליגת העל אז הלכתי לראות כדורסל העונה. שם הזרים מעלים את הרמה באופן מובהק ועדיין להגיד לך שאפשר להתחבר לדבר הזה? ממש לא. כשאני בא לראות כדורגל בישראל אני רוצה לראות ישראלים. פעם כתבו את זה הרבה אנשים גם כאן בפורום. אבל הפורום הזה מוכיח כמה כולם פה בכל דסר מפוזיציה. תחפש מה כתבו פה אוהדים של ב״ש לפני תקופת אלונה בסוגיות האלה ומה היום. חיים בסרט שעם עוד 3 גאריטות ילכו לכבוש את אירופה. רוצה לראות זרים ברמה נמוכה- אתה יכול גם בשחייה. צא לדרך ללימסול.
אל תביא זרים. מצידי תלך על סגל כל ישראלי. או תלך תראה טניס ישראלי. אתה כל רגע עובר מטענה מגוחכת אחת לאחרת. מה אני צריך להידפק מחוסר יכולת שלך להבדיל בין מועדון פרטי תחרותית לנבחרת ישראל? לכבוש את אירופה עם עוד 3 גריטות זה עניין שלי. לא שלך. בינתיים אין לנו כלים להתמודד מול קבוצות אירופאיות שלא נאלצות לסבול חוקים מפגרים.
בליגת העל של הכדורסל ועוד בקבוצות הקטנות הזרים לא מעלים את הרמה? סלח לי אבל איזה קשקוש. אתה רוצה לראות ישראלים, אנחנו רוצים לראות כדורגל טוב ולהצליח באירופה. פה קבור הכלב. עם עוד 3 גאריטות לא אכבוש את אירופה, גם לא עוד עם 3 פלקשוצ'נקים, אבל בטח שכן עם עוד 3 ונטורות ולשם מנסים לכוון.
אם כבר אתה כותב דברים, לפחות תבדוק אותם. ירין לוי סומן ככוכב בנוער, קיבל דקות בבוגרים והתלהבו ממנו. הבעיה הייתה חוסר הרצון של בכר לשלב אותו + היה קל להכניס אותו לבית"ר כדי להתנער מהתביעה שלהם על גדי קינדה.
קודם כל תתחיל מהבנת הנקרא כדי שתוכל להגיב למה שכתבתי ולא הפוך כשיהיה לך תקציב של 100 מיליון דולר תביא כמה קאנגוואת ונוואקמות. זה לא הכיוון… אתח מתבכיינים על לשלם מיליון דולר על ישראלי בכיר. על פליט מליגה סרבית שמת לא רחוק מזה וזה נדיר שמוציאים פה על זרים סכומי העברה כאלה אז איפה אתה ואיפה אירופה ששם קבוצות ממעמד נמוך כבר משחקות במגרש של מיליוני דולרים. ושוב, זו לא הליגה שלכם ושל מכבי ת״א וכמה תצליח באירופה עם 8 או 10 זרים מעניין לי את הביצה.
בעיקרון זה כן ליגה של מכבי תל אביב, מכבי חיפה, הפועל באר שבע ובית"ר ירושלים. בלי המועדונים האלה אין ליגה ואין הכנסות.
"ארגון השחקנים פוגע במעמד של השחקן הישראלי וכל מטרתו זה לשמר אינטרסים כלכליים של מספר מצומצם של שחקנים ישראלים בכירים, שדורשים ומקבלים שכר מופרז וזאת בשל העדר תחרות". "מי ששומר על האינטרסים של השחקן הישראלי זה המועדונים וההתאחדות לכדורגל, שפועלים להקים החל מהעונה הבאה ליגה ארצית מקצוענית של 18 קבוצות ללא זרים, שתוסיף למאגר השחקנים הפעילים והמשתכרים כ-400 שחקנים ישראלים, ברובם צעירים". "מבחינתי הארגון מייצג את כוכבי הליגה המקומית ולא את האינטרס של כלל השחקנים והכל כדי לשמר שכר מופרז ולא פרופורציונלי", סיכם בן זקן, "האיום של הארגון להשבתת אימונים או משחקים ככל שזה יגיע לשחקני אשדוד יגרור קנסות ברף הגבוה ביותר".
באמת אין לך מושג על מה אתה מדבר. ממש אוהד נתניה יספר לי מה המועדון שאני אוהד (ומקורב והולך למשחקי הנוער) חושב על שחקני הנוער. ירין לוי סומן ככוכב ומאוד בנו עליו. זה שהמועדון עשה עסקה גרועה לא משנה את העובדה הזו. גם אורי עזו סומן ככוכב במכבי חיפה גילאי 14 אבל מכבי תל אביב רכשה אותו.