אתם נמאסתם. כל האנשים שחושבים שכשקבוצות אחרות עושות משהו זה בסדר, אבל כשבית"ר עושה משהו זה פתאום פשע. מה קרה? איפה היית כשאוהדי הפועל הפגיזו את אדהם שביטה? איפה היית כשאוהדי הפועל הפגיזו את אבוקסיס ופאביאני בניסיון לפגוע (אני לא אומר "להרוג", אבל אם זה פוגע בראש או משהו, לכו תדעו איך זה נגמר...) את שמעון גרשון? איפה היית כשאוהדי חיפה מחצו אלפים לפני כמה שנים? איפה היית כשאוהדי בית"ר קיבלו אבנים בראש בנתניה? יאללה, כשמדובר בבית"ר כל היפי נפש יוצאים מהחורים. נמאסתם.
צודק. צריך להכניס לתקנון חוקים כאלו: חזיז לעבר שחקן או ניסיון פגיעה- 6 נק' הורדה ו2 רדיוס. גרימה להפסקת משחק- 8 נק' הורדה ו4 רדיוס על אי כיבוד דקת דומייה או טקס מכובד כלשהו במגרש- 6 משחקי רדיוס ללא קהל. על תופעת גזענות- 3 משחקים על שוחד ודברים כאלו- ירידת ליגה. וככה הלאה על כל דבר. וללא להתחיל להתווכח עם התקנון כמו שקורה היום עם קבוצות התחתית, הרי גם הפועל מכבי וכל שאר הקבוצות היו מבקשות אותו דבר וזה ניצחון טכני כי זה מה שכתוב בתקנון.
טוב הם היו על הקווים .. ואיפה אתה רוצה שהקוון ירוץ ?! ונגיד והוא יצליח לשפוט אז שיפוט שלא נראה טוב בעיניי אוהדי בית"ר הם ישחטו אותו ..
אין מצב שהדברים שכתבת (נכונים והגיוניים עד כמה שיהיו) ייכנסו לתקנון. הבעיה בשינוי התקנון נמצאת בראש ובראשונה אצל הדיינים בבית הדין. נמצאים שם 5 דיינים שכבר דנים את הקבוצות בליגה הבכירה בישראל עוד כשיהוד זכתה בגביע המדינה ב-82'. צריך להחליף את הדיינים זמנם בבית הדין תם. צריך להכניס דיינים חדשים שיש להם מושג בספורטיביות, בענישה הגיונית של קבוצות וכו'. הדיינים החדשים גם יהיו רשאים לשנות את התקנון ולהפוך אותו למובן יותר ולדעת על כל מקרה מה העונש. בתקנון הנוכחי יש המון פרצות והוא לא מנוסח נכון. שינוי התקנון יועיל, אך שינוי הדיינים יועיל אף יותר.
אז איך לעזאזאל אתה בעד הורדת נקודות לקבוצה שלא לקחה שום יתרון על חשבון אחרות בשקרים ובמרמה? רק את זה תסביר לי. תכאיב לפורצים, אל תכאיב ל22 שחקנים שנתנו את הדם שלהם כדי להגיע להישגים ויתנו את הדם שלהם כדי להגיע להישגים ואל תכאיב ל24 אנשי מנהלה, צוות מקצועי ורפואי שעובדים ימים כלילות בשביל שהשחקנים יביאו תוצאות וניצחונות והישגים, למה הם צריכים לשלם על טעויות של אחרים? כי הם משחקים בבית"ר ירושלים? כי הם הכי טובים? כי הם לא באים לבית של כל אוהד ואוהד ולא מפוצצים אותו מכות? תקבע עונש קבוע בחוק, אל תקבע דברים רק לפי צו התקשורת, שר הספורט וההרגשה האישית שלך, תשים קווים אדומים שידועים מראש ותיצור דין קיים ושווה לכולם. אף אחד לא נפצע ל-7 דקות ואף אחד לא הודיע שום דבר, ראיתי שידור חזור בטלויזיה ולא אמרו שום דבר, חצי דבר ועשירית דבר על תוספת זמן, בטח שלא בת 5 דקות, אתה שוב פעם אוהןב להמציא דברים בעונה שעברה לא פיצצנו שום משחק, תדייק בעובדות, הנה עוד חלום שחלמת בלילה והחלטת לספר פה. תטפל ב50 שמתחילים את כלה ענייניםה אלה וכל הנגררים שלהם יפסיקו מעצמם. מה אתה רוצה להגיד פה? כמו שאמרתי לבחור ההוא, תעצור את ה-50 שמתחילים את כלה עניינים האלה, תן להם עונש של כמה חדושים בכלא וכל הנגררים יפסיקו לעשות את זה. תוריד לכולם, לא רק לקבוצת בית"ר ירושלים. לא הורדת לאחרות? אל תוריד גם לבית"ר ירושלים. ובמשחקי אליפות אחרים שהקהל עמד על הקווים היה לקוון איפה לרוץ? ובמקרים אחרים לא הייתה סכנה שאם הוא ייתן פנדל גנד האלופה הקהל ייכנס בו?
מתוך 'ידיעות אחרונות' של היום: http://img87.imageshack.us/img87/3866/22712078tw1.Xxx http://img102.imageshack.us/img102/7279/99748504bs9.Xxx http://img87.imageshack.us/img87/1599/64142875ei9.Xxx ומה יש לכם להגיד עכשיו ? כ-ל-ו-ם.
אני מסכים איתך ששאר הקבוצות צריכות להיענש גם הן באותה חומרה. אבל לפי דעתי, העונש מוצדק, ואולי ירתיע סוף סוף את החלק החוליגני של אוהדי בית"ר (אם כי אני בספק). עדיף היה לבטל את הורדת הנקודות (מה השחקנים אשמים?) ולתת עוד כמה משחקי רדיוס, אבל בשורה התחתונה, העונש היה חייב להיות כבד. Buffon, הבאת דוגמאות ממקרים בעבר לא ממש רלוונטית, כי לפי מה שאני רואה, בית הדין מנסה ליצור פה תקדים. גם הקבוצה הבאה שאוהדיה יפרצו לדשא תקבל עונש דומה (אם כי לא זהה, מכיוון שלבית"ר היה גם עונש על תנאי מהשנה שעברה). אני מקווה שכך באמת יהיה.
מוזר שזה תקדים דווקא על חשבון בית"ר. תקדים עושים לפניי הכל, משנים בחקיקה, ולא על חשבון גבה של קבוצה אחרת, והפס - במקרה על בית"ר. מפתיע ? לא חושב. צירוף מקרים ? גם לא.
מה זו השטות הזו מה השחקנים אשמים? הקהל הוא חלק בלתי נפרד מהקבוצה, יותר מזה, הוא הקבוצה! לפיכך על שטויות של הקהל כל מי שבמועדון נענש, כמו שהשוער חוטף שער שטותי וכל הקבוצה סובלת מכך.
בהתאם למה שהביא בופון : http://213.8.170.108/Media/beitar/index.html דעתי בנושא : אחרי שקראתי שם הכל, אני בהלם! אנחנו פראיירים אם מביאים לנו בכלל איזה עונש! לחשוב שפרצנו וסך הכל הופסק המשחק 3-4 דקות לפני הזמן שלו. מכבי ת"א פרצה דקה 79?! מה עם כל הפריצות? מה עם כל העונשים שקבוצות קיבלו? אנחנו סך הכל פרצנו דקה 86 לפי האצטדיון ו87 לפי הטלוויזיה! ההנהלה חייבת לדרוש שיבטלו תעונש הזה לאלתר, ואם לא יקבלו את זה בבית הדין העליון של ההאתחדות אז שיקבלו את זה בבין הדין של אופ"א או משו בסגנון.
אני לא מבין, מה הרעיון מאחורי ההשוואות האלו? מבחינתכם, לא היה עונש לאף אחד מהקבוצות האלו אז למה שלנו יהיה? אבל אולי תגדילו מעט את הראש ותראו שבאופן לא מפתיע במיוחד התופעה הזו חזרה שנה אחר שנה בדיוק בגלל הסיבה הזאת. אם אין עונש ראוי, למה שהמעשים האלו ייפסקו? אם לא היה עונש על רצח/ הריגה, הכמות לא הייתה גדלה? שנה אחר שנה התופעה הזאת נמשכת ונמשכת ואף אחד לא מפסיק אותה. כשכבר רוצים לבצע מהלך שייגרום לתופעה המכוערת הזאת להפסיק, יש תלונות, אנשים טוענים שהעונש כבד מידי. עשיתם מעשה שגוי? תלמדו לקבל את העונש כמו גברים ולהמשיך קדימה. אני חייב לציין שאני מרוצה מהמצב. לא בגלל שזאת בית"ר, אלא בגלל שאחרי שאני כל השבוע לא בבית וחוזר ליום וחצי, הדבר היחידי שאני שומע זה על העונש והתוצאה שלו. אם הסיקור התקשורתי הנרחב הזה ייתרום במשהו, אפילו ההכי קטן, לכך שהתופעה הזו תגרום לקהל בעונה הבאה לומר לעצמו: "וואלה, זה לא שווה את כל מה שיקרה אחר כך", הרי שהשגנו את המטרה.
לא על חשבוננו. אם הם רוצים, שיחוקקו חוק בתקנון שלפיו קבוצה שאוהדיה פורצים למגרש מאבדת את האליפות באופן אוטומטי. האמן לי שאם אכן יחוקקו חוק כזה, בעתיד אף אחד לא יחשוב לפרוץ למגרש.
בדיוק באתי להעלות את הכתבה הזאת. זה לא מחדש כלום, ידעתי את זה, אבל אולי זה יפקח לדיינים ולציבור את העיניים. רוצים מהפכה? לא על הגב שלנו.
אז מה אתה רוצה? שיחכו עד שקבוצה אחרת תיקח אליפות, ואז יעשו את המהפכה על הגב שלה? הרי המהפכה צריכה לבוא על הגב של מישהו. זה לא עניין של לדפוק את בית"ר - אבי לוזון פשוט כנראה רוצה להראות שהוא יו"ר חזק שמשנה דברים*, ובית"ר היא הקבוצה היחידה שזכתה באליפות בקדנציה שלו. *לעומת זאת, הוא התקפל מול קבוצות התחתית, כך שהוא כנראה לא ממש יו"ר חזק. אבל אם העונש של בית"ר אכן ישפיע, ואוהדים לא יפרצו יותר למגרש, אז זה בהחלט הישג שהוא יוכל לזקוף לזכותו.