מתקפת הפתע על ישראל ב7.10.23 ומלחמת חרבות ברזל - האשכול הרשמיֿ

Discussion in 'פורום אוף טופיק' started by yonmu, Nov 1, 2023.

  1. alexshw Member

    Joined:
    Nov 13, 2009
    Messages:
    80,066
    Likes Received:
    26,980
    Gender:
    Male
    עוד פעם אתה מערבב המון דברים וגם את הלאומיות הערבית עם "הפלסטינית". זה לא אותו דבר. היו תנועות פאן ערביות, להקים מדינה אחת לכל הערבים, להקים מדינות שונות לערבים. אין שום סממנים פלסטינים בתנועות לאומיות לפני הקמת פת"ח. אף אחד לא טוען שלא היו תנועות לאומיות ערביות.
     
  2. VAR Member

    Joined:
    Dec 4, 2011
    Messages:
    15,487
    Likes Received:
    7,320
    רק השם מעיד שלא ממש מדובר פה בתנועה לאומית פלסטינית. ו2 העליות הראשונות קרו לפני 1920, כך שלא ברור לי לאן אתה חותר.
     
  3. ChelseaPensioner משתמשים של כבוד היכל התהילה

    Joined:
    Apr 6, 2004
    Messages:
    8,903
    Likes Received:
    6,122
    אני דווקא לא מערבב ואני חושב שבהודעות שכתבתי בדיון בימים האחרונים ההתייחסות שלי לתנועה הלאומית הפלסטינית בארץ ישראל ברורה.

    להוכחת הטענה שלי: הערבים בארץ ישראל גיבשו את שאיפתם לריבונות כשהבריטים כבשו את המקום. לא טענתי שהתנועה הלאומית הפלסטינית התגבשה לפני התנועה הלאומית היהודית כך שאני לא מבין את הקשר לעליות היהודים, שבוודאי שהשפיעו על גיבוש המאבק הערבי.
     
  4. ChelseaPensioner משתמשים של כבוד היכל התהילה

    Joined:
    Apr 6, 2004
    Messages:
    8,903
    Likes Received:
    6,122
    ולמקרה שזה איכשהו התפספס, אדגיש שוב: זו לא צריכה להיות התאגדות בעלת מאפיינים ייחודיים על מנת להיקרא תנועה לאומית. מספיקה תנועה ערבית שנפרדת מתנועות ערביות מקבילות, בין אם ע"י חלוקה קשיחה ושרירותית של מעצמות כובשות ובין אם ע"י התמודדות עם תנועה לאומית מתחרה, על מנת שתהיה... תנועה לאומית שדורשת ריבונות. כפי שכתבתי בהודעה הראשונה שלי בנושא, אלו התנאים בהם התגבשו רוב התנועות הלאומיות בעולם.
     
  5. Bitcoin Member

    Joined:
    Jun 11, 2020
    Messages:
    1,410
    Likes Received:
    608
    Gender:
    Male
    לא יודע איך זה נקרא בעברית אבל מה שאתה עושה פה זה bad faith argument שמתבסס על איזה בולשיט רלטיביסטי פוסט מודרניסטי. אתה מנסה ליצור סימטריה בין איזה שבט ערבי שחשב שאולי כדאי שתהיה פה מדינה ערבית לבין התנועה הציונית שהייתה רעיון מוגדר אבל גם מיושם עם מוסדות וארגונים ושמירה ותרבות שהיא ייחודית לה.

    הדבר היחיד שמאחד את הפלסטינים זה חוסר הרצון שלהם שתהיה מדינה יהודית.
     
  6. ChelseaPensioner משתמשים של כבוד היכל התהילה

    Joined:
    Apr 6, 2004
    Messages:
    8,903
    Likes Received:
    6,122
    מה ש*אתה* עושה זה לשים בפי דברים שלא טענתי, לערבב עם חצאי אמיתות ויוצא מזה עם איזו מסקנה בשקל.
     
  7. VAR Member

    Joined:
    Dec 4, 2011
    Messages:
    15,487
    Likes Received:
    7,320
    הבריטים היו עוד כוח כובש כמו עוד עשרות אימפריות שכבשו את האזור כל אחת בתורה. רק היהודים באמת באו ליישב את המקום ולהקים בו מדינה על אדמה שהערבים רואים כאדמה מוסלמית. תרשה לי לא לקנות את הסיפור הזה שהכיבוש הבריטי לפני 100 שנה פתאום הצית בערבים שאיפות לאומיות פלסטיניות.
     
  8. Bitcoin Member

    Joined:
    Jun 11, 2020
    Messages:
    1,410
    Likes Received:
    608
    Gender:
    Male
    אז אתה מסכים שלא היו פלסטינים בלי מאבק ביהודים או לא?
     
  9. alexshw Member

    Joined:
    Nov 13, 2009
    Messages:
    80,066
    Likes Received:
    26,980
    Gender:
    Male
    פשוט בעקבות הווצרות המנדט הבריטי נוצרה קולוניה או מושבה אם תרצה, נפרדת מלבנון וסוריה המנדטורית ואז במסגרת הערבים בטריטוריה החדשה כמו ועדים ערביים כאלה ואחרים. עדיין לא רואה מה ה"פלסטיניות" בזה ואיפה הדרישה למדינה ערבית על שטחי בריטיש פלסטיין בלבד.
     
  10. Clock End Stand משתמשים של כבוד היכל התהילה

    Joined:
    Dec 12, 2007
    Messages:
    13,127
    Likes Received:
    5,869
    זה בכלל לא נתון לוויכוח, זה מוכח היסטורית.

    המאבק הלאומי הפלסטיני קם אך ורק בעקבות ההתיישבות הציונית. בשנות ה-30 הם עוד בזו לשם הזה.

    הם מודים בזה.

    פשוט כשמייצרים נראטיב של ״כיבוש״, טוב להראות שהייתה יישות שנכבשה, אז זרמו על העובדה שלפני ״ישראל״ היה פה מקום שנקרא פורמלית ״פלסטין״.
     
  11. SerieA Il Capitano

    Joined:
    Mar 24, 2009
    Messages:
    8,253
    Likes Received:
    2,882
    Gender:
    Male
    זה נכון, אבל אילו תנועות לאומיות היו באירופה עד 1860?

    כל זה לא סותר עובדות פשוטות, הערבים מעוניינים בכל ארץ ישראל כמדינה ערבית אחת. ההיסטוריה פה היא לא רלוונטית אלא רק הנרטיב.
     
  12. VAR Member

    Joined:
    Dec 4, 2011
    Messages:
    15,487
    Likes Received:
    7,320
    לא יודע, אני לא היסטוריון. מכיר רק את ההיסטוריה של העם שלי ואת שורשי הסכסוך עם הערבים. לאן אתה חותר?
     
  13. SerieA Il Capitano

    Joined:
    Mar 24, 2009
    Messages:
    8,253
    Likes Received:
    2,882
    Gender:
    Male
    העובדה שהתנועה הלאומית הפלסטינית התהוותה רק עם הגעת היהודים היא לא מוזרה או חריגה מבחינת הזמנים. רוב התנועות הלאומיות התהוו בערך באותו זמן.

    הבעיה שלי היא שהערבים כקולקטיב לא מעוניינים בקיום שלנו כאן. אם היו רוצים מדינה משלהם בעוד שלנו יש את המדינה שלנו, שייקחו את המדינה שלהם ויסתדרו. אבל ברור שהם לא רוצים את זה.
     
  14. VAR Member

    Joined:
    Dec 4, 2011
    Messages:
    15,487
    Likes Received:
    7,320
    אם המטרה הייתה מדינה ערבית חדשה זה כבר היה קורה לפני המון זמן. החלטת כ"ט בנובמבר איפשרה את זה. הערבים דחו אותה כי המטרה מעולם לא הייתה מדינה ערבית חדשה אלא מניעת הקמת מדינה יהודית חדשה.

    לכן לא מובן לי מאיזו סיבה אנשים כאן אי פעם חשבו שמשהו טוב ייצא מהכרה באש"ף כתנועה לאומית לגיטימית ובפלסטינים כעם.
     
  15. zivmay Member

    Joined:
    Jan 26, 2006
    Messages:
    8,473
    Likes Received:
    2,660
    מה זאת אומרת כפו?
    כל תרבות מתפתחת באופן אבולוציוני, ברוב העולם הלאומיות התודעתית תפסה תאוצה, אבל כל בנאדם מפתח את סביבתו למחייתו, חברה אינדבדואלית.

    משום כך דווקא ראוי לתקוף את הנושא ה"הפלסטיני", מילא היה מדובר בשבטים אחדים שדורשים את שטחם בחזרה ( בעבר הם היו נלחמים עד המוות או פשוט ממשיכים לנדוד), אבל אפילו בנושא השבטי, רוב ה"העם" הפלסטיני בכלל מקורו ב"מדינות" הגובלות, איפה שהיו משאבים טבעיים, מים, איזורים הרריים וכו'.

    מעניין מתי האנשים "הנאורים" יבינו שכל הנרטיב הפלסטיני נבנה על הקשר דתי בין היהודים לארצם. הכל מתחיל באיסלם, ממשיך בתרבות השבטית הערבית, ונגמר בחברה חסרת אחריות שכנראה הייתה נעלמת מהעולם אם לא היו תורמים לה מילארדים.
     
    Last edited: Jul 22, 2024
    DRORIKO likes this.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 4, Guests: 4)

  1. Cup of Tea
  2. בארסה-מכבי
  3. RubberSoul